За живота на дивите животни! Нулев толеранс за нелегалната търговия с диви животниДата06.11.2018
Размер76 Kb.
#104470

За живота на дивите животни!Нулев толеранс за нелегалната търговия с диви животни
Бумът на незаконната търговия с диви животни разрушава ценното биоразнообразие на Земята, ограбва природното наследство и води до изчезването им. Убиването и контрабандата на животни разрушава икономиката и екосистемите, дава възможности за разрастване на организираната престъпност в тази сфера, води до корупция и несигурността в света.
Престъпленията с диви животни застрашават емблематични видове слонове, носорози, тигри, горили и морски костенурки. През 2011 г., изчезва Яванския носорог във Виетнам, в същата година изчезват и последните черни носорози в Камерун. Човекоподобните маймуни са вече изчезнали в Гамбия, Буркина Фасо, Бенин и Того. Двойнорогата птица носорог, китайския панголин, диви орхидеи и дървета като Розово дърво, цветя и дървета, причисляващи се към дивата природа също изчезват.
Огромните усилия за справяне с незаконната търговия вече имат успех. Те са подпомогнати от прилагането на по-строги закони, информационни кампании, инвестиции в опазването на популациите. Въпреки това, много видове остават изложени на риск от изчезване и затова са необходими усилие на всеки един от нас, за да се преборим с това.
Как да го направим? Необходимо е повече хора да разберат вредата, която нанася незаконния бизнес върху нашата околна среда, прехрана, общност и сигурност. Ние трябва да променим навиците и поведението си , така че да няма търсене на незаконни продукти от дивата природа. Държавите и различни международни организации трябва да прилагат по-строги закони и мерки за борба, с тези, които искат да ги пренебрегнат.
Тази година, темата на Световния ден на околната среда - „За живота на дивите животни!“ ни приканва да отбележим всички видове под заплаха и да предприемем действия, като подпомогнем опазването им за бъдещите поколения. Това могат да бъдат животни и растения от нашите местни райони или такива на национално и световно ниво, защото изчезването на местни видове, ще доведе и до глобалното им изчезване.
Където и да живеете, бъдете нетолерантни към нелегалната търговия с диви животни, на думи и на дела.
Официален сайт на Световния ден на околната среда: http://wed2016.com/
Каталог: wp-content -> uploads -> file
file -> О б щ и н а к о с т и н б р о д общински съвет костинброд
file -> Образец 1052 по чл. 231 от зкпо
file -> Удостоверение по чл. 201, ал. 4 от Закона за корпоративното подоходно облагане
file -> Решение на Министерски съвет №802 от 04. 12. 2007 г. (ДВ, бр. 107 от 2007 г.): Обявявам защитена зона „Камчия с идентификационен код
file -> Министерство на околната среда и водите утвърден със заповед № рд – 991/23. 12. 2014 г. На министъра на околната среда и водите


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница