За контакти: Василена ВълчановаДата03.09.2016
Размер39.59 Kb.
#8156
За контакти:

Василена Вълчанова

Агенция PeeR to peer

тел: +3592 98 11 444, +3592 98 11 443

GSM:+359899172648

e-mail: valchanova@pr2peer.com

www.pr2peer.com

Първия смартфон под 200 лв. пускат LG Electronics и VIVACOM

Водолаз, нинджа и арабска принцеса са сред лицата на LG Optimus у нас
София, 10 юни 2010 г. – Най-достъпния смартфон в България с цена под 200 лева пускат на пазара LG Electronics и VIVACOM ексклузивно в мрежата на оператора. С LG GT540 Optimus двете компании атакуват масовите потребители, а не задължително „технологичните маниаци”. Затова моделът е разработен специално за хората, които използват „умен” телефон за първи път, като ще ги привлече с лесно и интуитивно управление, достъп до социални мрежи и много възможности за мултимедийни забавления.

Появата на смартфони за масови потребители като LG Optimus и осезаемият спад на цените на тези устройства са сред основните причини за категоричен ръст на продажбите в сегмента. Анализът на двете компании показва, че възходящата тенденция от миналата година не само продължава през 2010 година, но се засилва. В глобален план сегментът на смартфоните бележи ръст от 56,7% за първото тримесечие на 2010 година спрямо същия период на миналата година. Това е над два пъти по-бърз темп на растеж в сравнение с общия за пазара на мобилни телефони (21,7% ръст).

„В България тенденцията за бърз ръст на смарт-сегмента вероятно ще бъде дори по-силна, тъй като се намираме в наваксваща позиция спрямо световния пазар. За миналата година смартфоните държаха 4% дял от всички мобилни телефони у нас, което е доста под средния на глобално ниво - 18%. Затова въпреки че ситуацията на пазара е много динамична и трудна за прогнози, можем да кажем, че продажбите на смартфони в България за 2010 г. ще се увеличат в пъти, като сегментът може да достигне около 10% дял от общия пазар.”, коментира Димитър Вълев, Мениджър маркетинг и продажби „Мобилни комуникации” в LG Electronics за България.

Съвместно с LG Electronics за пръв път сваляме цената на смартфон под психологическата граница от 200 лв., с което се стараем да направим модела достъпен за колкото може повече потребители и да стимулираме допълнително развитието на сегмента.”, каза Александър Кръстев, Мениджър Крайни устройства и Сим карти във VIVACOM и добави „Именно затова решихме да предложим този телефон като водещ продукт в магазините ни този месец.”

Телефонът се предлага ексклузивно в търговската мрежа на VIVACOM с атрактивния пакет Unicall XL. Новият абонамент предлага включени 100 часа разговори на месец към всички оператори в страната и 100 МB безплатен трафик за сърфиране в интернет през мобилен телефон за 70 лв на месец.

LG Optimus работи с операционната система Android, която е особено подходяща за нови потребители. Към нея се привиква много по-лесно заради общите черти и познатите услуги на Google. Към това се прибавя възможността за персонализиране на телефона с повече от 50 000 приложения, достъпни в Android Market. В LG Optimus операционната система Android е надградена с най-мощния потребителски интерфейс на корейската компания S-class. Той включва допълнителни функции като SNS Manager, който предлага директен достъп едновременно до най-популярните социални мрежи Facebook и Twitter. Специално за феновете на онлайн комуникацията LinkBook пък интегрира в „телефонния указател” на LG Optimus и социалните профили на контактите. Моделът е създаден както за връзка с мрежата, така и за мултимедийни забавления с 3-мегапикселова камера, поддръжка на DivX и Xvid видео-формати, вграден видео-редактор и 5-канален звук Dolby Mobile. За да отговори на предпочитанията на новите смартфон-потребители, LG Optimus има елегантен дизайн със заоблени линии и възможност за избор между четири цвята на панела: черен, бял, сив и розов. Освен това моделът е първият от цяла фамилия Android-базирани смарт телефони, които компанията планира да представи през 2010 година под общото “фамилно име” Optimus.Посланието на LG Optimus за търсене на необикновеното ще бъде предавано в България от петима „Необикновени герои”. През следващите пет дни софиянци ще бъдат провокирани да забележат различното в света около тях от водолаз, нинджа, арабска принцеса, индианец и гладиатор, които ще се разхождат по столичните улици. Всеки, който се снима с тях, ще може да участва в специалната фото-игра и да спечели един от шестте LG Optimus сматрфона. Фотографиите трябва да бъдат качени на сайта http://photo.pixelmedia.bg. Най-харесваната снимка на всеки от героите ще бъде отличена с награда LG Optimus, а един телефон ще се присъди и в отворената категория „Необикновеното в света около нас”. Конкурсът продължава до края на месец юни.
###
LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 06657.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на домакинските електроуреди и мобилните комуникации. В компанията работят повече от 82,000 души в над 82 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 5 бизнес подразделения – Home Entertainment, Home Appliance, Air Conditioning, Business Solutions и Mobile Communications – с продажби в световен мащаб от 45 милиарда долара към края на 2008 г. Компанията е водещ световен производител на мобилни телефони, климатици, плазмени плоскоекранни телевизори, перални машини с предно зареждане, оптични записващи устройства, DVD плейъри и системи за домашно кино. За повече информация: www.lge.bg
Каталог: download -> pressrelease
pressrelease -> За контакти: Бистра Димитрова
pressrelease -> За контакти: Бистра Димитрова
pressrelease -> Уникален дизайн и изумително качество на звука: това е новата персонална аудио система на lg, pc14
pressrelease -> Съобщение до медиите Гледай YouTube клипчета през плейъра си!
pressrelease -> За контакти: Цвета Димитрова Агенция PeeR to peer
pressrelease -> За контакти: Василена Вълчанова
pressrelease -> За контакти: Василена Вълчанова Агенция PeeR to peer
pressrelease -> За контакти: Бистра Димитрова


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница