За подготовката на оп „Чистота и пои -пещера за зимно поддържане и снегопочистване през оперативния сезон 2013-2014 гДата25.10.2018
Размер42.57 Kb.
#98965
ИНФОРМАЦИЯ

за подготовката на ОП „Чистота и ПОИ”-Пещера за зимно поддържане

и снегопочистване през оперативния сезон 2013-2014 г.

Зимното поддържане и снегопочистване на територията на община Пещера обхваща:

1.Обекти на зимното поддържане и снегопочистване са:

1.1.Общинската пътна мрежа на територията на община Пещера, както следва:

- Общински път PAZ 1170 – с. Радилово – с. Кап. Димитриево, от км. 0+000 до км 3+400 с обща дължина 3,4 км;

- Общински път PAZ 1181 – с.Костандово – с.Дорково – лет. „Св. Константин” – гр. Пещера, от км 19+700 до км 42+200 – обща дължина 22,5 км;

- Общински път PAZ 1043 ІІІ-377 Пловдив-Брацигово до ІІ-37 Пещера – Пазарджик, от км. 7+500 до км 16+300 – обща дължина 8,8 км.

1.2.Улична и пешеходна мрежа на територията на гр.Пещера, с. Радилово, с. Кап. Димитриево и лет. „Св. Константин” с площ 41,3 ха.

1.3. Републиканска пътна мрежа в границите на урбанизираните територии на населените места на територията на община Пещера. За гр.Пещера са ул. „Михаил Такев”, ул. „Йордан Ковачев”, част от ул. „Васил Петлешков”. За с. Радилово – ул. „Георги Ангелиев”.

Съобразно приоритетността на обектите е извършено групиране на райони и улици в гр. Пещера, както следва:

І-ва степен – улиците до лечебните заведения, РС ПБЗН и районите около тях; автогара; централна градска част; частите от републиканските пътища – ул. „Михаил Такев”, ул. „Йордан Ковачев”, част от ул. „Васил Петлешков”;

ІІ-ра степен – подходи за детски градини, училища, социални заведения – ДЦДМУ, ДЦВХУ, ДСП, Дирекция „Социално подпомагане” събирателни улици;

ІІІ-та степен – всички останали улици.
Уличната мрежа и пешеходните зони на територията на община Пещера е с обща площ 41 хектара.

Зимното поддържане и снегопочистването се извършва от Общинско предприятие «Чистота и поддържане на общинската инфраструктура». За осъществяване на дейността ще се ползва следната техника за снегопочистване и

Опесъчаване:

товарен автомобил-МАН,оборудван с гребло и опесъчител с обем 4м3,два колесни трактора- снегорини, ЗИЛ 555 и МЕРЦЕДЕС – самосвал ,Верижен Булдозер Дт-75-ситуиран на лет.Св,Константин .

За предстоящия зимен сезон 2013-2014г. е предвидено и закупуването на употребяван товарен автомобил,тип-самосвал, оборудван с гребло,като към настоящия момент е в ход процедурата по ЗОП за неговото закупуване.

Предвидено е след закупуването на този товарен автомобил обурудван с гребло,да не се изполват външни фирми за снегопочистване.

Поради тази причина за този зимен сезон не е обяввена процедура по ЗОП за избор на външна фирма за зимно поддържане и снегопочистване.

Предвижда се уличнта мрежа от I-ва и II-ра група,както и общинските пътища Пещера-лет.”Св.Константин” и Кап.Димитриево в посока гр.Брацигово, при възможност да се обработват с пясък и сол и преди и по време на започване на снеговалеж.Целта ще бъде да се затрудни образуването на дебела снежна покривка,което ще улесни последващото почистване на пътната настилка от сняг.

Товарният автомобил „МАН”,оборудван за зимно поддържане ще се използва за снегопочистване на улиците от градската мрежа с асфалтово покритие,както и за общинския път Пещера- лет.”Св.Константин”.

При възможност ще се използва и за предварително третиране с пясък и сол и на останалата част от общинската пътна мрежа. През зимния сезон м.ноември-м.април,ще се използва и Верижен Булдозер Дт-75-ситуиран на лет.Св,Константин .

Същият ще се използва за снегопочистване на пътя от летовището до яз.Батак,част от Общинския път гр.Пещера-лет.Св.Константин,както и на уличната мрежа на самото летовище.
Закупени са и са депонирани в покрита складова клетка на предприятието: 250 куб.м. пясък; 33 т. Кристална сол; 500 кг.противо-обледенителен препарат „Айсмелт”,като допълнително в зависимост от нуждите и метеорологичните условия има готовност за доставката на още 1т. от този препарата.
В предприятието са създадени:


  • екипи на две смени по 4 работника оборудвани за работа при зимни условия;

  • мобилна група за реагиране при обаждане от КАТ ПП, РУП-Пещера, РС ПБЗН.

  • Група, оборудвана с техника за премахване на паднали дървета и клони на платното за движение.

При нужда предприятиео ще осигури и допълнително хора за справяне с евентулни последствия от обилни снеговалеи.

На критични участъци по пътя гр. Пещера – лет. „Св.Константин” и пътя с. Кап. Димитриево – гр.Брацигово са доставени и обозначени купчинки пясък,обозначени със сигнална лента купчини пясък, извън обхвата на платното за движение на критични участъци на общински пътища, както следва:

- 6 куб.м. на път PAZ 1170 – с. Радилово – с. Кап. Димитриево, от км. 0+000 до км 3+400 с обща дължина 3,4 км;

- 4 куб.м. на път PAZ 1181 – с.Костандово – с.Дорково – лет. „Св. Константин” – гр. Пещера, от км 19+700 до км 42+200 – обща дължина 22,5 км;

- 2 куб.м. на път PAZ 1043 ІІІ-377 Пловдив-Брацигово до ІІ-37 Пещера – Пазарджик, от км. 7+500 до км 16+300 – обща дължина 8,8 км.

С цел правилно и бързо снегопочистване е определена следната последователност при извършване на дейността:

1) С приоритет се извършва почистването в районите и директните трасета на лечебните заведения: МБАЛ „Проф.Д.Ранев” ООД гр.Пещера и ДКЦ „Хипократ” гр.Пещера; РС Пожарна безопасност и защита на населението;

автогара; централна градска част; улици от републиканската пътна мрежа – ул. „Михаил Такев”, ул. „Йордан Ковачев” и ул. „Васил Петлешков”.

2) събирателни улици и подходи към учебни заведения, детски градини и социални заведения - ДЦДМУ, ДЦВХ, ДСП, Дирекция „Социално подпомагане”.

3) всички останали улици.

При създадената организация приоритет при снегопочистването имат улиците и районите при РСПБЗН, лечебните и социалните заведения, училищата и детските градини, паркингите пред административните сгради, централните части и пешеходните зони.

Снегопочистването ще започва при снежна покривка 5-7см, а опесъчаването, съответно – третирането с препарата „Айсмелт” ще се извършва след спиране на снеговалежа, както и в случаите на заледяване.Организирано е снегопочистването около входовете и стълбите на учебните и детските заведения.

В изпълнение указанията на Областния управител , е изготвен и утвърден План на Община Пещера за зимно поддържане и снегопочистване през оперативния сезон 2013-2014 г.
Каталог: attachments -> article
article -> Решение за отказ за заплащане на правна помощ служебно или по предложение на адвокатския съвет
article -> Публични прояви в духовната сфера в горна оряховица март 2016 година
article -> Национален календарен план за 2014 година I. Национални инициативи
article -> Национален календарен план за 2015 година I. Национални инициативи
article -> Списък на възстановените заглавия към 31. 07. 2012
article -> Секции за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването
article -> 1 април /неделя/, 10. 00 часа, център село Поликраище
article -> Отчет за изпълнение бюджета на община Годеч за 2012 година
article -> Публични прояви в духовната сфера в горна оряховица февруари 2016 година


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница