Задача 2 Биляна Петрова фн 211230014, магистърска програма, специалност "Инфраструктура на администрацията"страница1/4
Дата03.08.2022
Размер22.59 Kb.
#114885
ТипЗадача
  1   2   3   4
Казус I, зад,2


Градско лидерство
Доц. Д-р. М.Великова

Казус I,задача 2
Биляна Петрова ФН 211230014, магистърска програма, специалност “Инфраструктура на администрацията“
Прочетете отново условието на казус 1. Решете казуса, като:
1) Изберете един от представените градове – Торино, Виена, Щутгарт, Хонг Конг, Лондон, Мадрид, Дъблин, Торонто, Оукланд, Амстердам.
Изборът е Мадрид
2) Представете накратко основните характеристики на „добра практика” на лидерство, лидерски инициативи и маркетингови инструменти за постигането им в Мадрид.
*Мадрид в периода до 2011 г се стреми да завоюва едно от първите места като град лидер на стария континент. За целта Градската и Регионалната власт работят в тясно сътрудничество. Лидерите на града се стремят да интернационализират града като създават политики за подпомагане и интеграция на големите маси имигранти, основно от източния блок; привличат чуждестранни пазари – финансови, търговски и културни. Градската управа се стреми да утвърди Мадрид не само в Европа, а и в глобален аспект като столица на Латино говорящите, но и като свързващ център между Европа и Латинска Америка.
3) Отговорете на следните въпроси:
Кои са основните инструменти, и каква е ролята на градските лидери за изграждането на имиджа на територията и съответно на териториалния бранд на град Мадрид?
*Администрацията на град Мадрид е предприела сериозни действия в подкрепа на науката, технологиите и предприемачеството. Според планът на Град Мадрид 2005-2007г за Интернационализация градът трябва да:
Повиши доверието на външните инвеститори
Да създаде рамка за рекламиране на местния бизнес на външните пазари
Изгради стабилни интернационални и институционални връзки с други държави, като всичко това има една единствена амбициозна цел, да постави Мадрид на трето място като лидер след Париж и Лондон.
Какво е вашето разбиране за: „отворени градове”, „лидерство в отворените градове”; „визионерско лидерство”? Как градовете стават по-отворени чрез управление и лидерство?
* това са тези градове, които имат ясна и дългосрочна стратегия за развитие, което включва местен и чуждестранен обмен на работна ръка, което води до културно и икономическо многообразие. Лидерите на отворените градове от своя страна притежават не само знания, но и умения и визия в дългосрочна перспектива за развитието на града и позиционирането му като лидер като това включва и глобализация на града- сътрудничество не само с местните пазари, а и с външните, развитието на града като културен център.
* Най-устойчивото лидерство е това, което включва лидерството от академичните, бизнес и гражданските сектори.  1. Сподели с приятели:
  1   2   3   4
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница