Зададен ip адрес 192. 168 0 11000000. 10101000. 00000000



Дата24.05.2017
Размер22.67 Kb.
#21955
Казуси
КТТ
1.Казус: На зададения IP адрес определете класа, броя хостове, мрежовата подмаска (Subnet Mask), IP адрес на мрежовата част, IP адрес на хост част. Напишете IP адреса на маршрутизатора (Gateway) и броадкаст адреса.(7)
Зададен IP адрес 192.168.0.0 11000000.10101000.00000000.00000000
2.Казус: Необходимо е да проектирате локална мрежа за Ваш клиент – собственик на няколко компютърни зали. Той ще открива нова зала с 50 компютърни системи. Всеки компютър трябва да има достъп до Internet. Каква мрежа ще изградите (изберете топология, архитектура със сървър или peer to peer)?(2)
3.Казус: Необходимо е да проектирате локална мрежа за Ваш клиент – езикова школа. Тя разполага с три учебни зали, всяка с по 8 компютърни системи. Всеки компютър трябва да има достъп до Internet. Каква мрежа ще изградите (изберете топология, архитектура със сървър или peer to peer)?(2)
4.Казус: Необходимо е да проектирате локална мрежа за Ваш клиент – голяма международна банка, която открива нов клон в България. В него първоначално ще има 70 компютърни системи, разположени на 10 етажа, всеки с площ 500 кв. м. Всеки компютър трябва да има достъп до Internet. Каква мрежа ще изградите (изберете топология, архитектура със сървър или peer to peer)?(3)
5.Казус: Необходимо е да проектирате локална мрежа за Ваш клиент – нов офис на финасово-брокерска къща. В него първоначално ще има 6 компютърни системи, разположени на един етаж. Всеки компютър трябва да има достъп до Internet. Каква мрежа ще изградите (изберете топология, архитектура и преносна среда)? Определете скоростта на мрежата.(6)
6.Казус: Да се проектира локална компютърна мрежа с 15 компютъра, предназначена за учебна зала. Всеки компютър трябва да има достъп до Internet. Каква мрежа ще изградите (изберете топология, архитектура, преносна среда) ? Определете скоростта на мрежата.(4)

КМ
1.Казус: Опишете основните стъпки от методиката за откриване и отстраняване на хардуерни проблеми и дефекти в компютърна система. Разполагате с процесор Celeron D 2.8 GHz, който работи с фиксиран множител 5. Ако шината работи на 533 МHz, с каква честота ще работи процесорът? Ако сте настроили шината да работи на 800 МHz и компютърът не работи, каква може да бъде причината?(2)


2.Казус: Опишете основните стъпки от методиката за откриване и отстраняване на хардуерни проблеми и дефекти в компютърна система. Асемблирали сте нова компютърна система. Включвате я и виждате, че светодиодът на HDD свети постоянно и се изписва съобщението „HDD Error”. Каква е причината?(3)
3.Казус: Напишете методите за разграничаване на хардуерните от софтуерните проблеми в компютърна система. Вашият компютър разполага с мощна видеокарта, но при по-голямо натоварване образът започва да „насича”. Посочете възможните причини.(8)
4.Казус: Опишете основните стъпки от методиката за откриване и отстраняване на софтуерни проблеми и дефекти в компютърна система. Използвате на вашия компютър операционната система WINDOWS XP. При стартиране се изписва съобщението “Boot Failure”. Посочете поне две възможни причини.(4)

5.Казус: Опишете основните стъпки от методиката за откриване и отстраняване на хардуерни проблеми и дефекти в компютърна система. Коя е основната причина, която често води до дефектиране на CPU, HDD, CD/DVD-ROM и понякога и видеокартата при преносимите компютри?(3)


6.Казус: Опишете основните стъпки от методиката за откриване и отстраняване на хардуерни проблеми при мрежите. Вашето РС е с вградена звукова карта, но тя не работи. Посочете няколко възможни причини.(5)


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница