Загадките на световната икономикаДата28.02.2018
Размер83.23 Kb.
#59940


ЗАГАДКИТЕ НА СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА:

ЛИХВЕНИЯТ ПРОЦЕНТ, ВАЛУТНИЯТ КУРС И КАПИТАЛИЗАЦИЯТА НА ОЧАКВАНИЯТА

Автор: Девятов, Андрей Петрович, 26 август 2009 г.

(Полковник Девятов А.П. е китаист, постоянен замдиректор на Института за руско-китайски стратегически взаимоотношения (ИРКСВ)
Главната инвестиционна банка на групата Ротшилд “Голдман Сакс” още през 2005 г. предрича икономически ръст на Китай (около 10% среден годишен ръст) и слага начало на прехвърлянето на своята операционна база в Поднебесната империя.

На фона на стартиралата през есента на 2008 г. световна финансова криза и общ спад на западните икономики от “Голдман Сакс” твърдо заявяват, че ръстът на брутния вътрешен продукт (БВП) на Китай за 2009 г. ще възлиза на 9.4%.

Главната инвестиционна банка от групата Рокфелер “Мерил Линч” не се премества в Китай, остава в САЩ, но още в самото начало на кризата е близо до банкрут и е изкупена от друга банка на рокфелеровската група - “Банк оф Америка”.
1. Защо банкерската група “Ротшилд” печели срещу “Рокфелер”-овата?

2. Кой получава реална полза он световната финансова криза?

3. Мястото на Русия в отношенията й със САЩ и Китай е трудно да се определи, ако не се разберат концептуалните основи на глобализма.
Стратегическата оценка на принципите на извличане набогатства от “енергията на парите” за времето на отминалото индустриално общество на потреблението за периода 17 – 20 век, дава възможност за отличаване на три основни начина:

- лихвен процент

- валутен курс

- репутацията на човешкия фактор (капитализация на очакванията или Goodwill).

В най-общ и условен вид тези три начина за извличане на “богатства от нищото” от световните финансови олигархии (един много преплетен и сложен финансов интернационал) са били разпределени така:
Лихвеният процент е възприет от групата Рокфелер;
Обменният курс – банковата групировка Ротшилд;
Репутацията на човешкия фактор (капитализация на очакванията или Goodwill). е възприета от Ватикана, който дълго време е забранявал лихвата, както и спекулацията с курса на обмяната на които и да е три единици на стойност (злато-сребро-мед); или например: английски фунт – японска иена – американски долар).
По времето на промишлената революция към групата на Рокфелер се закрепват финансовите потоци на нефтената икономика и военно-промишления комплекс (ВПК).
Към Ротшилд – контролът над световните запаси на благородни метали и скъпоценни камъни, финасовите пирамиди, а също така и “резервни миквидности” като наркотиците (опиум).
Към групата на Ватикана – финансовите потоци на “човешкия капитал” и “икономика на знанието”.
Ако се сравнява степента на мъдростта в приемствеността в ръководствата на тези три групи, то Ватиканът разполага с най-широк и непрекъснат във времето исторически опит в управлението на глобалните процеси.

Средна позиция заема банкерската група Ротшилд, формирана едва във 18-я век.

Най-млада, напориста и амбициозна е групата банки Рокфелер.
Всяка от тези групи има субекти, влиятелни носители на възгледите на титулярите им за света

В непроявен, таен, концептуален и организационен план, се явява прелатурата на Папския престол – орденът “Опус Деи”(Дело Господне) - сега субект на богатствата на “човешкия капитал”. Орденът обеднинява староевропейската, най-вече романо-германската, родова аристокрация. Това са тъй нар. “Рояли ригли”. Щаб – квартирата им е организирана още от времето на краля на Испания Хуан Карлос. Мястото на посвещаване е “увековечено” в каартината на Веласкес “Минини”, понастоящем в музея Прадо в Мадрид (изобразено е огледалното отражение крал Филип IV Хабсбург).Субект на богатствата на финансовия капитал на групата Ротшилд се явява масонският орден на световното еврейство “Б’най Брит” (Синове на Завета). Той представлява и “Всевидещото око на Цион”. Основните организации на мрежата се намират в Лондон и Хонконг. Мястото на даване на клетва е “Стената на плача” в Иерусалим (остатък от фундамента на Храма на Соломон)
Субект на богатствата на на групата на промишления капитал Рокфелер се явява масонският орден на буржуазията, т.нар. “Илюминати” (Просветените). Той обединява най-вече белокожите англосаксонски протестанти. Щаб-кваратирата им се намира в Иелския университет в САЩ.Всичките ритуали на признаване та публично известните високопоставени деятелина горните субекти на богатствата на света са показвани в медиите без коментари.

ХХ-ят век беше век на бурното развитие на промишлеността, като беше извършен и преход на горивата и енергетиката от дървен материал и въглища – на нефт и газ, както разгръщане на металоемък военно-промишлен комплекс (ВПК).

В кредитирането на този промишлен скок напред преуспява младата банкерска група на рокфелерите.


Помъдрелите от многовековен опит до появата на индустриалното общество, Ватиканът и ротшилдовци преминават на по-заден плав в управлението на световните процеси. В същото време с нищо неограничаваният лихвен процент надделява и над ограничителните рамки за златния стандарт на ротшилдовци и над здравия смисъл за отговорност на Ватикана към бъдещите поколения.
Лихвеното “надуване” на парите както в реалните сектори на икономиката, така и в новата икономика на виртуалните информационни продукти се откъсват от естествените стойности на земните богатства. Към 2008 г., с цел обезпечаване на доларови емисии, банкерската групировка Рокфелер използват даже такива хипотетични неща, като запасите “Хелий - +” на Луната.

Лихвената икономика на индустриализма е изчерпана!

Световната финансова криза надвисва над страните от “Златния милиард” и най-вече, над САЩ.
Групата Ротшилд маневрира: пренася операционната си база от САЩ в Китай, като запазва, според определението на К.Маркс, “азиатския начин на прозводство” при наличие, независимо от Запада, на грамаден вътрешен пазар от около 1.5 млрд. потребители.
Ватиканът, след неуспешни опити от началото на 70-те години да оголи язвите на масонската икономика и политика (дебото на ложата “П-2” в Италия, както и внезапната смърт на Папа Йоан Павел II), отново се опитва да заеме позицията на трета сила.

В схватка за лидерство в постиндустриалното общество са групировката Рокфелер и установилата се в Китай групировка Ротшилд.


Разположението на силите към средата на 2009 г. изглежда така:

САЩ


Преди встъпването си в длъжност новият, 44-ти президент на САЩ Барак Хусейн Обама осъществява частно посещение в Иерусалим, където, с “кипа” на главата (малка, черна еврейска шапчица) се заклева във верност на “Синовете на Завета” (Стената на плача). Това е верен признак за това, предполагания от групата Рокфелер и разработван от “илюминатите” – неоконсерватори в администрацията на Буш-младши план за изход на Америка от кризата чрез война (световна или ограничена, но ядрена) се отлага.

Това е признак, че вариантът на групата Ротшилд за разрушаване на хартиено-електронения американски долар като единица мярка са световната търговия, както и преоценка стойността на “стопанството” в нови отчетни единици (свързани със златото), са предстоящи. След преоценка на активите, като по-нататъшен пробив в пост-индустриалния свят, се предвижда световна технологична революция (нано-био-инфо-когнито конвергенция).


В отношение последвалото след първата вълна на кризата безпрецедентно доларово напомпване на световната икономика (от септември до май 2009 г. Федералният резерв на САЩ, без да отразява това в баланса, емитира 9.5 трилиона щ.долари и ги раздава с 0.25% годишна лихва), което има за резултат бъдещо срочно изкупуване на реалните активи в полза на групата Ротшилд. Всичко това уж цели успокояване на фондовия пазар.
САЩ са пред втората вълна на кризата. При това групата Рокфелер е в положение да “задържане” позицията на лихвената икономика на книжния щатски долар.

Досега такова “задържане” се е осигурявало чрез демонстрация на воненна сила през всеки три години:

1999 г. – удар по Югославия;

2001 г. - удар по Афганистан;

2003 г. – удар по Ирак.

Заради кризата през 2008 г. се налага отлагане на удар по Иран и Северна Корея…


Групата Ротшилд е в ролята на настъпващия, като държат курс на внезапен държавен доларов банкрут на САЩ, зануляване или отписване на задълженията и преоценка на стойностите в унции злато. Именно групата Ротшилд изкупува активи и очаква банкрута края на 2010 г.
Курсът на президента Обама е да не допуска сближаване на групите Рокфелер и Ротшилд, като вероятно по този начин следва съветите на групата около Бжежински и се залага на “Капитализация на очакванията”, тоест на Ватикана.
РУСИЯ

Вторият президент на страната Путин В.В. се приобщава към световните дела най-напред в Дрезден, люлката на германския дух.

По време държавно посещение в Испания е посветен и в делата на “Опус Деи”.

През 2007 г., като наследник на “Третия Рим” е приет в кръга на “Роялите”: среща с принца на Монако Алберт II

Във важна анти-американска реч в Мюнхен Путин по същество се обявява против групата Рокфелер. Като глава на правителство дава ход на газови тръбопроводи към страните – правоприемници на Свещената Римска Империя: Германия и Италия.

За отбелязване е обстоятелството, че по време на държавното му посещение в Израел, еврейските ортодокси не допускат Путин до “Стената на плача”. Вместо ритуалната клетва на “Всевиждащото око на Цион”, Путин, с “кипа” на главата уважава паметника на жертвите на холокоста.

Фактът, че Путин вкарва в затвора Михаил Ходорковски, представител на групата Ротшилд, в затвора обяснява и многото антикитайски прояви в Русия. Така например всички задръжки и неизпълнение на плановете за прокарване на нефто- и газопроводите към Китай са действия не срещу Китай, а срещу групата Ротшилд, пренесла в Китай своята операционна база.
Третият президент на Руската федерация Медведев Д.А., като приемник на Путин, през 2007 г. е представен на световната общественост в Давос от представитель на групата Рокфелер – Чубайс А.Б. (член на съвета на директорите на най-голямата рокфелерова банка “Джей Пи Морган Чейз”).

По време на държавно посещение в Испания, при посещение на музея Прадо, не се състояло ритуалното спиране пред картината на Веласкес “Госпожици”, тоест признание от “Роялите” той не получава. Преди встъпването си в длъжност президент на Руската федерация ритуалът с подхода към Стената на плача не бил осъществен, тоест не е признат, засега, от “Синовете на Завета”. Причината – връзката му с групата Рокфелер.

По такъв начин Русия, в лицето на президента Медведев, следва руслото на интересите на групата Рофелер.
Русия, в лицето на главата на правителството Путин, е ориентирана към интересите на европейските “Рояли” (Ватикан), които пък “не обичат” групата Рокфелер.

Така и Медведев (група Рокфелер) и Путин (Ватикан) са противопоставени на групата Ротшилд (в Китай).

И тъй като лидерството на Путин пред Медведев е неоспоримо, то разпределението на изявилите се в Русия “интереси” (процент от капитала) изглежда така:

50 % (газ) в полза на “Роялите” и 25% (нефт) в полза на групата Рокфелер.

При това 50% - това са частните капитали на Коалицията Путин и тяхното влагане в немскоезичните банки на Австрия, Швейцария и Германия.

20 % - това са руски държавни фондове, вложени в англоезичните банки на Рокфелер.


Курсът на Путин може да бъде разбран и от речите на Г.Шрьодер, който е заявил, че към 2015 г. доставките на газ за Западна Европа ще се увеличат с 200 млрд. куб.м. Понастоящем Руската федерация доставя в Еврпа 180-190 млрд.куб.м. газ, като с въвеждането на новите газопроводи (Син поток-2, Южен поток и Северен поток) доставките ще достигнат до 200 млрд.куб.м.

Това означава, че целият газ на Русия, страните от Централна Азия и даже Иран, по плана на Путин няма да бъдат насочени нито към групата Ротшилд, нито към “Китайската фабрика на XXI век”.

Това е геополитическият избор на Путин В.В. в полза на съюза на Русия с “Роялите” и против Илюминатите и Синовете на Завета.
Китай

Китай, с помощта на групата Ротшилд, стремително увеличава своя запас от злато в банките:

2007 г. - с 600 тона;

2008 г. – с 800 тона;

2010 г.- планирани още 1300 тона;,

Към момента на преоценката на ротшилдовските доларови активи и свързване към теглото на златото на нови парични единици, Китай се готви да стане основен печеливш от краха на хартиения долар.

Към 2012 г. Китай се надява да задмине САЩ по съвокупна мощ на икономиката, културата, армията, дипломацията, разузнаването, както и да “пренесе стратегическите граници (на Китай) зад пределите на националната територия” така да стане “световна държава от първа категория”.

Да осуетят или да забавят реализацията на тези планове искат най-вече от групата на Рофелер.

“Роялите” искат да спечелят от противоречията между двамата активни играчи, от една страна - Китай с групата Ротшилд, а от друга - САЩ с групата Рокфелер.

http://www.peremeny.ru/books/osminog/809Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница