Закон за насърчаване на заетостта, Правилник за неговото прилагане, Устройствен правилник, Кодекс на труда и други нормативни актовеДата09.09.2016
Размер322.5 Kb.
#8644
ТипЗакон
Участици в

Дни на кариерата 2012

в Техническия университет - София  1. Агенция по заетостта – щанд 2, бл.12

Агенцията по заетостта е изпълнителна агенция към министъра на труда и социалната политика за реализиране на държавната политика по насърчаване на заетостта. Осигуряването на заетост позволява пълноценно използване на възможностите и способностите на отделната личност, защитава правото й на достойно съществуване и пълноценно участие в обществото.

Агенцията по заетостта осъществява своята дейност в рамките на съответна законова уредба - Закон за насърчаване на заетостта, Правилник за неговото прилагане, Устройствен правилник, Кодекс на труда и други нормативни актове


2. АЕЦ Козлодуй – щанд 42, блок 12

“АЕЦ Козлодуй” ЕАД е първата атомна eлектроцентрала както в България, така и в югоизточна Европа, и притежава над 35-годишен опит в експлоатацията на ядрени съоръжения.

Основната цел на компанията е ефективно и екологично чисто производство на електроенергия при гарантирано качество и надеждност, в съответствие с националните и международните изисквания и издадените от надзорните органи лицензии.
3. Алкател – Лусент България ЕООД - щанд 17, блок 12

Алкател – Лусент България е част от международната група Алкател- Лусент. Алкател – Лусент е довереният партньор в процесите на трансформация на доставчиците на услуги и други компании, стратегически индустрии като отбрана, енергетика, здравеопазване, транспорти правителства по цял свят. Като лидер във фиксирания, мобилния и конвергирания широколентов достъп, IP технологиите за оператори и други компании, приложения и услуги, Алкател – Лусент прилага изключителните технологии и научни постижения на Bell Labs, една от най – големите и влиятелни институции в комуникационната индустрия.

С дейност в повече от 130 държави и най – добрата организация за предоставяне на глобални услуги, Алкател – Лусент е локален партньор с глобален размах.

Портфолиото на компанията в България включва редица проекти от широкия спектър на телекомуникационните услуги за публичния сектор , мобилните оператори и други бизнес партньори.

Мобилните оператори са сред най-активните клиенти на Алкател – Лусент България. Към момента най – големият проект на компанията е договорът за аутсорсинг с Vivacom, фокусиран върху стратегическата трансформация на фиксираната и мобилна мрежа на компанията в цялата страна.
4. Арексим Инженеринг – щанд 24, бл.12

Арексим Инженеринг е водещ производител на високо прецизни пластмасови елементи в България. Оперативната дейност на фирмата е организирана в три основни направления - проектиране и производство на високопрецизна инструментална екипировка, производство на пластмасови изделия и асемблиране на детайли.

Компанията е основана през 1991 г. и притежава традиции в поддържане на високи стандарти за качество и в политика за предоставяне на клиентите си на конкурентни продукти и услуги. Настоящите клиенти на Арексим са от 24 страни, на три континента.

Нашата компания се задвижва от амбицията да достига и покорява нови върхове всеки ден, доказвайки защо е лидер в своята областта, чрез постоянни инвестиции в научни изследвания, ресурси и оборудване, насочена към привеждане на непрекъснатото подобряване на процесите и обслужване на клиенти.

За повече информация посетете нашият сайт: www.arexim.bg
5. Аурубис България АД – щанд 5, бл.12

Аурубис е водещата интегрирана група за производство и преработка на мед в света, с над 6 400 служители, 18 завода в Европа и САЩ и широка мрежа за обслужване и продажби на медни продукти в Европа, Азия и Северна Америка.

Аурубис в Пирдоп е втората по големина компания в групата с около 800 служители. Обявена е за второ по големина предприятие в страната по оборот за 2011 г. според класацията Капитал 100.
6. ASIC Depotщанд 15, бл.1

ASIC Depot е център за дизайн, специализиран в Ейсик (ASIC) проучвания и разработки. Наши клиенти са известни имена измежду световните полупроводникови компании, които участват в проектирането на приложения от най-висок клас. Участваме в дизайна и разработването на следващото поколение мрежови процесори, телеком рутери, мобилни приложения и др.

„Ейсик Депо” е основана в България преди пет години и успешно се развива до този момент. Във връзка с разширяването на своята дейност, ние от фирма ASIC Depot набираме млади и амбициозни инженери , които да се присъединят към нашия екип и да станат част от създаването следващото поколение технологии.

Компанията предлага: Обучителен период за всички нови служители;Участие в предизвикателни проекти; Работа в млад и сплотен колектив;Осигурени уроци по английски език;Атрактивно възнаграждение


7. АIESEC – щанд 23, бл.1

Студентска организация


8. Адеко България - щанд 33, бл.12

Адеко е една от компаниите, включени в Fortune Global 500 company като водещ лидер в предоставянето на услуги в областта на Човешките ресурси. Регистрирана в Швейцария и ръководена от мултинационален екип, Адеко Груп предоставя гъвкави схеми за управление на човешкия капитал.

Като част от Адеко Груп, Адеко България присъства на българския пазар от 2006 година и оперира чрез своята мрежа от клонове в трите най-големи града - София, Варна и Пловдив. Централният офис е локализиран в град София.

Адеко България предоставя цялостни решения в областта на управление на човешкия капитал като наемане и подбор на персонал, временна заетост, управление на проекти, обучения, аутсорсинг (изнесени услуги), HR консултации и други.9. Българо-американската комисия за образователен обмен “Фулбрайт” – щанд 35, бл.12

Българо-американската комисия за образователен обмен “Фулбрайт” е официално учредена на 9 февруари 1993 г. за срок от десет години по силата на двустранно споразумение между правителствата на САЩ и Република България, подписано на 2 септември 1992 г. На 3 декември 2003 г. беше подписано ново безсрочно споразумение между двете правителства.Комисията е двунационална и се ръководи от Борд, който се състои от пет американски и пет български граждани. Те представляват основните държавни и обществени дейности: управление, образование и бизнес. Почетни съпредседатели на Комисията са американският посланик и българският министър на образованието и науката. Изпълнителен директор на комисията е доц. д-р Юлия Стефанова. Административният състав на Комисията включва двама програмни координатори, главен счетоводител, счетоводител/касиер, консултант по образованието в САЩ, административен секретар, координатор на учебния център в София и координатори на регионалните информационно-учебни центрове.

Основният източник на финансиране на програмата “Фулбрайт” и на Комисията в България са средствата, ежегодно отпускани от американския Конгрес. Те възлизат на около 700 000 долара. От 2009 г. българското правителство отпуска 140 000 долара годишно за увеличаване на бюджета на програмата.

Основната функция на Комисията произтича пряко от целите на програмата “Фулбрайт”. Тя се състои в администриране на академичния обмен на български и американски учени, докторанти, учители, училищни директори и специализанти, както и в разпространяване на информация за възможностите за обучение, научни изследвания и преподавателска дейност в САЩ: www.fulbright.bg

От 2002 г. Комисията провежда ежегоден двуседмичен Международен фулбрайтов летен институт. Институтът предлага едноседмични и двуседмични интердисциплинарни курсове в различни области на науката, културата и изкуствата и богата културна и туристическа програма. Курсовете са насочени към широка аудитория от студенти, докторанти, млади университетски преподаватели и специализанти от цял свят. Актуална информация за Института можете да намерите в интернет: www.fisi-bg.info.10. Бългериън Онлайн Рисърч ООДщанд 5, бл.1

Основана в началота на месец декември, 2005, за броени месеци се утвърждава на трудовия пазар като желан и коректен работодател. Нашият екип е изграден от млади специалисти, които са пожелали да се развиват в България, като едновременно с това да бъдат част от един голям международен екип


11. British American Tobacco - щанд 22, бл.12, 1 ден

Бритиш Американ Табако функционира в 180 страни, има над 200 марки и над 100 години опит на международния тютюнев пазар. Нашият успешен бизнес се движи от над 56,000 динамични служители по целия свят.

Като една от водещите в света компании ние можем да ви предложим възможността да развиете своите професионални умения и значително да стимулирате своята кариера. Ние предлагаме конкурентен пакет и възнаграждение, отлична работна среда и шанс вашите постижения да бъдат оценени.
12. Blizooщанд 11 и 12, бл.1

Най-големият кабелен оператор в България и предпочитаният избор за цифрова телевизия и интернет в повече от 40 града в страната. Компанията, собственост на европейски фонд за дялови инвестиции EQT, е водещ доставчик на пазара на тройни пакети и HD канали, фокусирана в инвестиции в нови продукти за своите клиенти, като лесен за употреба телевизионен справочник, богат избор от HD канали, най-висока интернет скорост (достигаща до 150 Mbps) и фиксирана телефония без месечна такса.


13. Bulpros Consult

Ние в Bulpros сме млад, динамичен екип, реализирал много успешни проекти и постигнал невероятни резултати заедно. Нашият фокус е върху отлично изпълнение на проекти в сферата на Разработка на софтуер, Разработка на уеб и мобилни приложения, Обслужване на клиенти, Техническа поддръжка и Системна интеграция, и Професионален подбор на персонал.

Ние се отличаваме с индивидуалния подход, съобразен с конкретните нужди на всеки наш клиент и с нашата нестихваща мотивация към постигане на все по-високи резултати, които да надминат очакванията на Вас, нашите клиенти. Ние работим с заедно всеки ден, с идеята да увеличаваме максимално от една страна, добавената стойност за тях, а от друга нивото на иновации в техния бизнес. Държим на качеството на услугите, които предоставяме на всеки наш клиент и с цел подобряването му преминахме успешно през сертифициране по ISO 9001:2008 на нашите бизнес процеси за ИТ услуги и поддръжка.

Имаме офиси в Германия – Франкфурт и България – с централен офис в София и клонове в Пловдив и Варна. Притежаваме значителен опит в изграждането, прехода и оперативния мениджмънт на мащабни аутсорсинг проекти, на много езици за наши клиенти от различни точки на света.

Решенията, които предлагаме не са ограничени по отношение на промишленост - имаме клиенти в автомобилната индустрия, ИТ, телекомуникации, финансови услуги, и много други области и се стремим да осигурим най-доброто съотношение цена/качество през всеки ден от работата ни с тях.
14. Bulwork – щанд 8, бл.12

Подбор и оценка на персонал в сферата на Информационните технологии и Телекомуникации


15. BEST Sofia – щанд 22, бл.1

Студентска организация


16. Виемуеър България ЕООД – щанд 10, бл.12

VMware (NYSE: VMW), глобален лидер в областта на виртуализацията и облачните инфраструктури, предоставя решения, спомагащи за разкриването на по-голям потенциал на ИТ услугите, намалявайки комплексността им и правейки ги по-гъвкави. Чрез VMware vSphere, най-разпространената платформа за облачни технологии, VMware дава възможност на компаниите да адаптират свой собствен модел на работа в облака, който адресира индививидуални им нужди. С повече от 250,000 клиенти и 25,000 партньори, продуктите на VMware позволяват бърз преход към облачните технологии, запазвайки съществуващите вече инвестиции в IT инфраструктурата и подобрявайки сигурността и контрола. За повече информация: www.vmware.com


17. VIVACOMщанд 37, бл.12

VIVACOM е един от най-големите работодатели в България и компанията, която в последните години се превърна в лидер по отношение на иновациите и предоставянето на комплексни решения в телеком сектора у нас. Ние търсим и инвестираме успешно в младите хора, които са мотивирани да покажат своите професионални умения в реална среда.

VIVACOM поддържа своето лице на най-клиентски ориентирания телеком благодарение на своите над 3000 служители, които ежедневно доказват своя професионализъм на полето на един от най-силно конкурентните сектори в България. Ние ценим високите професионални познания, клиентски ориентирания подход, уменията за работа в екип и позитивното отношение.
18. Глобул – щанд 43 и 44, бл.12

За първата година от съществуването си компанията беше обявена за най-голямата инвестиция на зелено и получи отличието "Инвестиция на годината". В развитието на мрежата и услугите на GLOBUL тогава са вложени над 1,1 млрд. лева.

Ние предоставяме на своите клиенти пълния спектър от телекомуникационни услуги: мобилни, фиксирани и пренос на данни, за да гарантираме свобода и удоволствие от общуване без ограничения. Инвестираме непрекъснато в иновативни решения, за да отговаряме на постоянно променящите се нужди на нашите клиенти. Превръщаме предизвикателствата в наше предимство, за да продължаваме да сме заедно. В GLOBUL работят повече от 1300 млади и висококвалифицирани специалисти. Вярваме, че професионализмът, уважението и постоянно високото качество на предлаганите решения са ключът към трайното доверие.
19. Джобтайгър – щанд 45, бл.12

JobTiger.bg e интернет сайт и компания за подбор на персонал, създадена през 2000 г. от Българо-Американски Инвестиционен Фонд.

Компанията предоставя интегрирани услуги в сферата на човешките ресурси, които успешно съчетават интернет и подбор на персонал и са предназначени за всички, желаещи промяна в своята професионална кариера, агенции за подбор и фирми, търсещи служители.

www.jobtiger.bg
20. Дейта Солюшънс ООД – щанд 16, бл.1

Консултиране, бизнес анализ, проектиране, разработка, внедряване и тестване на информационни системи


21. Европейска мрежа за услуги по заетостта – щанд 1, бл.12

EURES (EURopean Employment Services, европейски услуги по заетостта) представлява мрежа за сътрудничество между службите за заетост в страните от Европейското икономическо пространство (27-те страни-членки на Европейския Съюз/ЕС/, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн)и Конфедерация Швейцария. В мрежата са включени и партньорски организации – обществени служби по заетостта, професионални съюзи, работодателски организации и др. Мрежата се координира от Европейската Комисия.

Агенцията по заетостта и Централата за международно и специализирано посредничество в Бон си сътрудничат в рамките на мрежата EURES като предлагат възможности за работа в Германия.


22. eCommera – щанд 32, бл.12

"еКомера" е водещ доставчик на решения за електронна търговия, даващ възможност на собственици на марки и търговци да продават ефикасно на международни пазари посредством множество канали. Клиенти на "еКомера" са водещи международни марки и търговци като: Asda, CLARINS, House of Fraser, Hamleys, Horze, Лондонски Олимпийски Комитет, Space NK, T.M. Lewin. Услугите, предлагани от "еКомера", се базират на комбинация от модулна платформа за електронна търговия, уникален детайлен анализ на данни и иновативни инструменти, подпомагащи вземането на решения.23. Johnson Controls Automotive Experienceщанд 20, бл.12

Johnson Controls Automotive Experience е глобален лидер в областта на автомобилните седалки, таванни системи, панели за врати и инструментални панелии интериорна електроника. Компанията подпомага всички големи производители на автомобили при открояването на произведените от тях превозни средства, чрез своите продукти, технологии и съвременни възможности за производство. С над 240 завода по света, Johnson Controls са там, където клиентите се нуждаят от тях. Клиентите се радват на удобство и стил с продуктите на Johnson Controls - от единични компоненти, до пълен интериор. Със своите глобални възможности, компанията оборудва повече от 50 милиона коли годишно.

Развойният център в София започва дейността си през 2001г. Към 2011г. около 600 души работят по над 30 проекта към водещи автомобилни производители. Фирмата разполага със специалисти в следните области: Управление на проекти; Хардуерен дизайн; Механичен дизайн; Разработка на софтуер; Тест и валидация. Дейността на центъра в София обхваща: Дизайн на цялостни системи (Hw + Sw + Me); Програмиране на микроконтролери; Управление на аналогови и цифрови входове и изходи; Управлвние на стъпкови мотори, сегментни, матрични, VFD и TFT дисплей; Разработка на продукти с Touch Screen и Voice Recognition; Комуникация чрез CAN, LIN, MOST, Bluetooth и Ethernet протоколи.

Възможностите за професионално развитие в Johnson Controls включват:

Работа в мултинационална компания с добри перспективи за кариера в автомобилната електроника. Стажантски програми

Професионално развитие на базата на съвременни програми и експертни знания, осигурени от JC Engineering Academy и Център за обучения София

Конкурентно възнаграждение и политика за стимулиране на персонала

Необходимост от квалифицирани и мотивирани специалисти в следните области:

Продуктово тестване

Разработка на софтуер за електронни системи в автомобила

Дизайн на хардуер и печатни платки

Проектиране на пластмасови детайли, оптични системи, проектиране и изчисляване на механични конструкции.

Нашите свободни позиции можете да откриете на интернационалния сайт на компанията:

http://www.johnsoncontrols.com/publish/us/en/careers/jobs_worldwide/job_offerings_in_bulgaria.html


24. EVN България – щанд 13, бл.12

Групата EVN България е част от концерна EVN AG – водеща австрийска компания с централа в най-голямата австрийска федерална провинция – Долна Австрия. Като част от международен концерн с изградени традиции в електро- и топлоснабдяването, както и в областта на възобновяемите енергийни източници, ние в EVN България насочваме знанията и енергията си към едно по-отговорно отношение към природата и щадене на ресурсите. Заедно с нашите сътрудници, клиенти и партньори ние утвърждаваме ценности за едно модерно, отговорно и развиващо се общество.


25. Заедно в часщанд 13, бл.1

„Заедно в час” е неправителствена организация, чиято цел е всяко дете в България да има достъп до качествено образование, независимо къде живее и какви са финансовите възможности на родителите му. Част е от международната мрежа Teach For All, която успешно работи за подобряване на достъпа до качествено образование в 24 страни на 5 континента.Заедно в час привлича кандидати с високи постижения, тъй като има разработена програма за развитие на лидерските им умения. Одобрените кандидати биват обучени да работят по модела „Преподавай като лидер”, като развиват уменията си чрез преподаване в българско училище за период от две години. Те се научават как да ползват практиките, които всеки успешен ръководител владее, за да осигурят на учениците си ефективен учебен процес, така както лидерите в бизнеса осигуряват забележителни резултати. Тяхната задача е да измъкнат децата от капана на ниските очаквания, като им поставят високи цели, водят ги неуморно към успехи, работят активно с техните родители, за да могат не само да задържат децата в училище, но да променят живота им в положителна насока.

През двете години в училище учителите на Заедно в час получават месечна заплата, квартира, ментор от бизнес сектора, продължаващи обучения и достъп до международната мрежа от учители лидери. След като преминат през двегодишната програма, участниците ще имат необходимите знания и умения, за да се развият като лидери в предпочитана от тях сфера.


26. иксетик Пловдив ЕООД – щанд 6 и 7, бл.12

ixetic GmbH, с главно седалище в гр. Бад Хомбург (Германия), е водещ световен производител на хидравлични и вакуум помпи за автомобилната индустрия. Иксетик Пловдив ЕООД се намира в Индустриална зона Раковски и е създадена през 2009 г. В заводите на ixetic в гр. Бад Хомбург, в гр. Хюкесваген в Германия и в завода в Пловдив работят общо около 1200 служители. Клиенти на предприятието са известни автомобилостроителни фирми като Audi, BMW, Daimler, Porsche, Renault, Toyota, Honda, Volkswagen, Ford, Volvo и всички водещи производители на лекотоварни и тежкотоварни превозни средства като Navistar, Scania, Daimler и Volvo.


27. Империя Онлайн – щанд 17 и 18, бл.1

Империя Онлайн е българска компания, разработваща собствени онлайн игри. Продуктите ни са локализирани на 24 езика, имат водещи позиции в над 30 държави и над 17 милиона регистрирани потребители


28. Интелиджънт Системс България – щанд 24, бл.1

Интелиджънт Системс България предлага професионални услуги в разработката, внедряването и поддръжката на интегрирани софтуерни системи за управление на бизнеса. Компанията е напълно фокусирана върху ERP и CRM решенията Microsoft Dynamics и техни браншови допълнения. Интелиджънт Системс България е най-успешният Microsoft Gold Certified ERP Partner за периода FY07-FY11 и има над 200 успешно изпълнени проекта.


29. Интегрейтид Микро-Електроникс България – щанд 3, бл.12

Интегрейтид Микро-Електроникс България /преди ЕПИК ЕА/ се занимава с проектиране, производство и търговия с електронни модули, предназначени за автомобилната индустрия и битовата и индустриална електроника. Производствените мощности на компанията са разположени в гр. Ботевград, а звеното за изследване и развитие се намира в гр. София. Интегрейтид Микро- Електроникс България е част от Integrated Micro-Electronics, Inc. (IMI), която е създадена през 1980 г. и в момента разполага със седемнадесет производствени звена по цял свят, разположени във Филипините, Китай, Сингапур, САЩ, Мексико, България и Чехия. Звеното в България осигурява възможности за професионално развитие на около 1300 души от София и региона.


30. Интрама Инвест– щанд 41, бл.12

ИНТРАМА предоставя комплексни решения на предприятията от хранително-вкусовата промишленост и на търговските обекти. Това са машини, съоръжения и консумативи, произведени от ИНТРАМА в България, както и внос от водещи производители в Европа.

Екипът от 180 инженери, техници и търговски служители в България, Германия, Македония и Румъния осигурява доставките, техническото обслужване и сервиза на компоненти и автоматизирани системи за преработка, опаковане, претегляне и етикетиране на хранителни продукти.

ИНТРАМА е производител на автоматични линии за опаковане във вакуум и защитна газова среда, на многослойни фолиа за вакуумопаковане, самозалепващи етикети и софтуер за управление на производствени предприятия и търговски обекти.
31. Крафт Фуудс България АД - щанд 29, бл.12

Крафт Фуудс е втората най-голяма компания за производство на храни в световен мащаб и номер едно в производството на шоколадови изделия и бисквити, предлагащ много популярни марки в над 170 страни и работодател за над 140,000 служители. Ние сме една от най-големите компании за производство за храни и в България, предлагайки марки като Nova Brasilia, Moreni, Svoge, Jacobs, Milka, Suchard, Oreo, Barni, Toblerone, Tuc.


32. Либра Софтуер – щанд 10, бл.1

„Либра Софтуер” е част от едноименната немска компания с централа в гр. Манхайм, специализиранa в разработването на java-базиран софтуер за управление и контрол на инвестиционни проекти. Комбинацията от задълбочени познания в софтуерния и икономическия сектор ни позволява да създаваме и внедряваме ефективни бизнес приложения в цяла Европа.

Вследствие на завишеният интерес към продуктите на „Либра Софтуер” компанията е в процес на разширяване на екипа в гр. София и има нужда от следните специалисти: Software Developers Java EE и Front End Engineer. Опитът не е задължителен, но добрата основа по съответния език и желание за още знания са. Стимулираме усвояването на нови умения в отлична среда и условия на труд.
33. ЛИБХЕР ХАУСГЕРЕТЕ МАРИЦА – щанд 19, бл.12

100% дъщерно дружество на международния концерн “Либхер”. В нашите повече от 100 дружества в цял свят работят около 32 600 души. Производствената ни гама обхваща инструментални и строителни машини, хидравлични багери, бетонобъркачки, автокранове, оборудване за самолетната и транспортна индустрия и др.

В областта на домакинските уреди Либхер Хаусгерете Марица ЕООД е специализиран в производството на висококачествени хладилници и фризери, комбинации хладилник-фризер, уреди за вграждане, хладилници за съхранение и темпериране на вино, уреди за охлаждане на напитки, както и за промишлени цели. От създаването си през 1999 год. фирмата е печелила 3 пъти наградата „Инвеститор на годината”.
34. Линде Газ България ЕООД – щанд 26, бл.1

Линде Газ е световен лидер на международния пазар на технически газове и инженерни решения.  Ние сме представени в повече от  100 страни по целия свят, като предлагаме широка гама от иновативни продукти и технологии.


Техническите, процесни и специални газове на Линде имат широк спектър от приложения в промишлеността, като например в производството на стомана, химическата индустрия, производство на метални изделия,хранително-вкусовата промишленост и електрониката.

35. Lufthansa Technik Sofia - щанд 38, бл.12

Луфтханза Техник София предлага базово обслужване на всички типове самолети от сериите Airbus A320 и Boeing 737, включително Boeing 737 Classic и Boeing 737 New Generation. Хангарът, разположен на Летище София позволява едновременното обслужване на пет тясно корпусни самолета в петте отделни линии. Две от лините позволяват директно боядисване на самолета, без да е необходимо той да бъде изтеглян в специален хангар за боядисване, благодарение на изключително усъвършенстваната вентилационна система. Множество работилници, например за неразрушаващи тестове, кабинно оборудване, оборудване за контрол на полета заемат около 4600 кв. м от помещенията. В Луфтханза Техник София работят около 570 висококвалифицирани служители, като голяма част от тях са преминали през детайлно практическо обучение в Унгария, Ирландия или България. Освен базово обслужване компанията вече предлага и линейно обслужване на летищата София, Варна и Бургас.


36. Мелексис Българиящанд 15, бл.12

Белгийската компания Мелексис се нарежда сред световните лидери в интегрираните електронни системи за автомбили. Мелексис произвежда интегрални сензори, управления за механични и безжични системи и др. Продуктите й се използват за най-реномираните марки в автомобилния бизнес като BWV, Mercedes, Audi, VW, Volvo, Ferrari, Porsche, Suzuki, Toyota и други.

Освен в България и Белгия компанията притежава производствени предприятия и развойни центрове в Швейцария, Германия, Франция, Украйна, Китай, и др. Сред приоритетите на Мелексис в глобален мащаб е приносът за по-голяма сигурност на автомобилите и за опазването на околната среда.
37. Междууниверситетски център за развитие на кариерата – щанд 21, бл. 1
38. Мобилтел – щанд 27, бл.1

Телекомуникации – цялостен телеком доставчик39. Мултиюръп - щанд 3, бл.1

Проектиране, производство, изпитване, продажба, отдаване под наем и търговия на едро с електроника за телекомуникационни средства, компютри, алармени системи, системи за видеонаблюдение и телеконтрол.


40. Мусала Софт – щанд 4, бл.1

Мусала Софт е водеща българска компания в сферата на софтуерните услуги, специализирана в изграждане на цялостни софтуерни решения, реинженеринг и интеграция на информационни системи, и ИТ консултиране. Компанията има богат опит в предоставяне на софтуерни услуги, обхващащи целия жизнен цикъл на продукта или решението.

Мусала Софт е с доказана репутация на надежден бизнес партньор благодарение на множеството си успешни проекти и доволни клиенти като Allianz, DHL, DSK Bank, EnBW, HP, IBM Corporation, mobilkom austria group, OMV, Piraeus Bank, SAP, Siemens, VMware и други. Компанията е изпълнявала проекти в публичния сектор за Национална агенция за приходите, Агенция Митници и Министерство на вътрешните работи.

В Мусала Софт работят софтуерни инженери, завършили най-добрите учебни заведения в България. Сред тях има както млади хора, някои от които носители на медали от международни състезания по информатика, така и инженери с дългогодишен опит в разнообразни софтуерни проекти.


41. НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД – щанд 16, бл.12

Дейността на компанията е в следните направлия:производство и пренос на електрическа енергия; централизирани покупки и продажби на електрическа енергия; снабдяване с електрическа енергия на потребителите, присъединени към преносната мрежа; внос и износ на електрическа енергия; строителна и ремонтна дейност в областта на електропроизводството и електропреноса; инвестиционна дейност; внедряване и популяризиране на енергийната ефективност при производство и пренос на енергия.

НЕК ЕАД е собственик на 29 водноелектрически централи (ВЕЦ и ПАВЕЦ) с обща инсталирана мощност 2563 MW в турбинен режим и 943 MW в помпен режим.
Усилията на компанията са насочени основно към рехабилитацията и модернизацията на големите централи, строежа на нови и разширението на съществуващите.
42. Нестле България – щанд 27, бл.12

Нестле България е част от Нестле Групата – най-голямата компания, производител на храни и напитки в света и лидер в областта на балансираното хранене и активния начин на живот. Повече от 328 000 души в над 80 страни градят своята кариера в Нестле по целия свят. Ако търсите вълнуваща и изпълнена с предизвикателства кариера, ще откриете, че с Нестле може да вземете повече от живота!

Като компания номер едно в балансираното хранене и активният начин на живот, сме отдадени на подобряването на живота на хората навсякъде и всеки ден. Нашите марки предоставят по-подходящ и по-вкусен избор на потребителите ни на всеки етап от техния живот и така печелят доверието им и препоръките им към приятели и познати. Изпълнението на нашето обещание към потребителите ни позволява да създаваме дългосрочна и устойчива стойност за нашите потребители, общности, акционери и служители.

Подобряването на качеството на живот е основата на всичко, което правим заедно. В Нестле, влиянието, което имате на местно ниво има потенциала да бъде усетено и на международно, а идеите, които имате днес могат да изградят бъдещето ви. Ние подкрепяме и насърчаваме служителите си да се развиват в повече от една посока, да постигнат пълния си потенциал както в професионален, така и в личен план. Дълготрайното удовлетворение се постига чрез комбиниране на интелектуалния, емоционалния, личния и социалния аспект. Тук можете да се радвате на предизвикателства и нови възможности, които да водят до дългосрочен успех.

Да успееш в такава среда означава да споделяш нашето чувство за отговорност към всеки живот, който повлияваме и подобряваме. Трябва да поемеш отговорност за собственото си бъдеще, оставайки отворен за нови перспективи и споделяйки нашата отдаденост към изключително представяне и качество във всичко, което правим. Твоята страст и гордост ще продължи да прави Нестле глобалния лидер в балансираното хранене и здравословен начин на живот, като подобрява животи по целия свят!
43. Неохим – щанд 40, бл.12

Неохим“ АД - гр. Димитровград е водеща компания в производството и търговията на неорганични и органични химически продукти и минерални торове в България.

Компанията е единствен производител в страната на амониев нитрат с търговска марка НЕОФЕРТ® ЕС ТОР, смесени торове с марка „НЕОМУЛТИФЕРТ“, формалин, натриев нитрат, натриев нитрит, карбамидформалдехидни смоли и др.

Амониевият нитрат НЕОФЕРТ® ЕС ТОР е най-популярният и традиционно най-търсеният продукт на „Неохим“ АД.

Продуктите на компанията намират приложение в селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост, медицината и др. На българския пазар основните продукти на компанията се предлагат от нейния търговски представител - „Евро Ферт“ АД.

„Неохим“ АД предоставя възможност за професионална реализация и придобиване на ценен практически опит , осигурявайки условия за провеждане на производствена практика и стаж на ученици и студенти в голяма и динамично развиваща се компания.

44. Опенкод Системс – щанд 8, бл.1

Opencode Systems Ltd е доставчик на телекомуникационни решения, насочени към отворени системи за основна мобилна мрежа. Като оперира в бързо променящия се глобален пейзаж на телекомуникациите, Opencode предлага мрежова технология, която е невидима за потребителите, но лежи в основата на много от мобилните услуги, които те използват.

Opencode притежава патентована технология, която е № 1 за днешните мобилни оператори в техния избор на услуги.

От 2000 г. до момента, Opencode Systems предоставя телекомуникационни решения на най-големите световни телекомуникационни оператори като Vodafone, Orascom Telecom, Q-Tel, Zain, Orange, Etisalat, Axiata, Ericsson, Nokia Siemens Networks, които от своя страна предоставят съответните услуги на своите клиенти в световен мащаб.

Понастоящем Opencode Systems има над 50 активни потребители на мобилни оператора в повече от 30 страни се по света. Opencode Systems е печеливша частна компания, без дългове, от основаването си. Акционерите включват частни инвеститори от САЩ, Франция и България.

Opencode има персонал от 130 инженери в световен мащаб. Фирмата разполага с R & D, услуги и търговски офиси в София, България, търговски офиси в Париж, Франция и Банкок, Тайланд, сервизни офиси в Тунис, Тунис и Куала Лумпур, Малайзия.

Интернет адрес:.www.opencode.com
45. Проксиад – щанд 39, бл.12

Проксиад България е компания, специализирана в предоставянето на ИТ услуги и създаването на цялостни уеб-базирани бизнес решения за водещи компании в Западна Европа и САЩ. Благодарение на своите стабилни и специализирани екипи, Проксиад България предлага широк спектър от услуги на своите дългосрочни бизнес партньори, покриващи цялостния процес по разработка на софтуерни решения.

Технологии: Java EE; PHP; MS.NET; Mobile Development

Решения: Решения за CRM системи; Онлайн банкиране; Системи за онлайн фактуриране; E-procurement; Мобилни приложенияНаши клиенти са водещи европейски банки; финансови и застрахователни компании; международни компании, специализирани в SaaS решения
46. СаундКлауд.. – щанд 6, бл.1

SoundCloud is the biggest online repository of audio content and we're looking to hire an engineer to build technologies that process and analyze our content. If you're interested in applied empirical research, machine learning, or deploying to 100s of millions of users world wide, we want to meet you!


47. Сайтел България ЕООД – щанд 18, бл.12

Сайтел е световен лидер в BPO индустрията (Business Process Outsourcing). Фирмата предлага на своите клиенти услуги на световно ниво за осигуряване на най-добрата възвръщаемост на техните инвестиции чрез своите 57 000 служители в 26 държави в Северна Америка, Южна Америка, Европа, Средния Изток, Африка и Азия.

Компанията се занимава с обслужване на крайни потребители на едни от най-известните световни организации, опериращи в различни сектори (финансови услуги, комуникации, здравеопазване, търговия, услуги в публичния сектор, технологи, туризъм, комунални услуги, производство и др.). Сайтел предлага на своите клиенти разнообразни видове услуги с широк обхват на дейност: обслужване на клиенти (customer care), техническа подръжка (technical support), обработка на документи (back office), събиране на вземания (collections), продажби (sales) и др.

В момента Сайтел работи с над 300 клиента, които се обслужват на 36 езика в над 120 офиса в цял свят. Според Black Book of Outsourcing, Сайтел е най-добрият доставчик на аутсорсинг услуги на глобално ниво, като получава най-високите оценки в 11 ключови категории, сред които надеждност, иновации, доверие, гъвкавост и адаптивност.

Сайтел България е стартирал през 2006 г. с един клиент и 120 служителя, а шест години по-късно те вече са шест и 550 служителя. Те оперират в секторите IT, телекомуникации, технологии, финанси и фармация. През 2013 е планувано да стартират нови проекти.

Служителите на Сайтел България обслужват клиенти от Западна, Източна и Централна Европа на 22 различни езика, като ежедневно обработват входящи обаждания, чат и електронна поща.

Офисът на Сайтел България се намира на бул. „Никола Вапцаров“ 55, Експо Център 2000 (до бившия София Ленд).

Сайтел България предлага гъвкава заетост с възможност за работа на смени и непълен работен ден.

Сайтел България цени своите служители и инвестира в тяхното развитие и кариерно израстване.

В компанията е изграден процес за подбор на служители за управленски позиции. Служителите участват в центрове за оценка (assessment centers), които включват тестове, ролеви игри, интерактивни задания и интервюта.

Едновременно с това, с помощта на Track Trainee програмата и отдел Обучения се развиват уменията и личностните качества на служителите, и се подготвят за управленски позиции.

Сайтел функционира и специална платформа за онлайн и дистанционни обучения – Sitel University. Той позволява на всеки служител да участва в обучения, за които смята, че ще допринесат за кариерното му израстване.


48. Сенсата Технолоджис България – щанд 23, бл.12

Производство на сензори, дтчици, системи за контрол и др.


49. Сиско Системс България ЕООД – щанд 36, бл.12

Групата по софтуерни разработки на Сиско в София е част от Collaboration Software Group на Сиско. Колективът в София се състои от над 80 висококвалифицирани инженери, работещи по иновативен продукт, който предоставя следващо поколение инструменти за съвместна работа в дадена организация. Ние развиваме основните функции и интегрираме други продукти на Сиско, като IM, аудио, видео и WebEx срещи.

Cisco WebEx Social е платформа, създадена за съвременните работещи хора – социални, мобилни, общуващи визуално и виртуално. Cisco WebEx Social свързва хората с информацията и експертизата – от които се нуждаят, когато се нуждаят. Улеснява споделянето на знания и идеи в компанията и подпомага свободното общуване на екипи от различни географски местонахождения,организации и групи.

Повече за Cisco Webex Social можете да намерите на http://www.cisco.com/web/products/quad50. Смартком-България АД - щанд 14, бл.1

Проектиране, изграждане, производство и поддръжка на телекомуникационни и информационни системи и компоненти, вътрешна и външна търговска дейност, търговско посредничество и представителство на местни и/или чуждестранни физически и/или юридически лица в страната и чужбина


51. Софтуер АГ Дивелъпмънт Център България ЕООДщанд 28, бл.12

Software AG Development Center Ltd. - България е създаден в края на 2006 г. Центърът се занимава с разработването на авангардни продукти и приложения на компанията. Тук работят най-талантливите и опитни ИТ специалисти в областта на разработването на софтуеър, SOA и уеб-базирани системи, информационни услуги, интеграция и сървърни технологии.


52. СПАРКИ ЕЛТОС АД – ЛОВЕЧ - щанд 31, бл.12

Научно-приложна, проекто-конструкторска, търговска, посредническа, представителна и производствена дейност в областта на ръчните електроинструменти и двигатеки за електроинструменти, специални инструменти и колектори.


53. Скай Лайнс България ЕООД - щанд 9, бл.1

Скай Лайнс е специализирана агенция за консултации в областта на образованието в чужбина. Ние сме официален представител на държавни и частни университети от Великобритания, Италия, Холандия, Дания и Швеция, Испания и др. В сферата на техническите специалности представляваме най-големия политехнически университет в Италия „Politecnico di Milano”, както и много датски и холандски университети и колежи, профилирани в инженерните науки, сред които Aalborg University и Zeeland University. Съдействаме за кандидатстване в шведския университет Malmo University, който предлага безплатни магистратури за компютърни науки и софтуерен дизайн. Услугите ни са напълно безплатни и представляват конкретно съдействие по всякакви въпроси, свързани с кандидатстудентския процес: оформяне и изпращане на пакета от документи за прием; указания за полагане на изпити за езикова квалификация, насоки за кандидатстване за стипендия, уреждане на формалностите по настаняването и пътуването и др.


54. Sutherland Global Services - щанд 9, бл.12

Established in 1986, Sutherland Global Services is a global BPO and Technology Enabled services company offering integrated back-office and customer facing front-office services for major Industry Verticals and global industry leaders.

Headquartered in Rochester, N.Y., Sutherland is one of the world's largest pure-play BPO companies employing over 30,000 professionals across 35 operation centers and business operations located in the United States, Canada, Mexico, Colombia, India, the Philippines, the United Arab Emirates, Bulgaria, Egypt, and the United Kingdom.

Since inception, Sutherland has remained laser-focused on a single mission: to help our clients maximize their customer lifetime value and increase their competitive advantage by helping drive productivity and efficiency while delivering measurable results.

The focus of the mission is not just cost reduction, but driving business performance improvements across processes spanning revenues, cash flow and capital utilization as well as maximizing customer satisfaction, and enhancing overall competitive advantage of the client organization.

The measureable results of the mission are delivered by the flawless execution of a seamless suite of services – referred to as Integrated BPO – that operate across the entire lifecycle of the Clients' customers and cover both the revenue and cost sides of the client's business operations including corporate functions such as F&A and HR.

Industry Focus: Technology, Telecom, Retail, Banking, Travel & Transportation and Healthcare

55. Сименс – щанд 4, бл.12

Siemens AG (Берлин и Мюнхен) е глобален лидер в областта на електрониката и електротехниката, който работи в сферата на индустрията, енергетиката и здравеопазването, като освен това предоставя инфраструктурни решения, най-вече за градовете и околоградските агломерации. Повече от 160 години Siemens е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие. Компанията е най-големият световен доставчик на екологични технологии, като повече от една трета от общите й приходи се дължат на „зелени” продукти и решения.
56. София БТ – щанд 34, бл.12

Модерно предприятие за производство на богата гама висококачествени тютюневи изделия, които пълноценно задоволяват потребностите на клиентите му. Компанията е част от «Булгартабак холдинг» АД. Гамата от тютюневи изделия, част от портфолиото и са американ и вирджиния бленд. Произвежданите марки цигари отговарят на изискванията на ЕС за съдържание на катрани, никотин и въглероден оксид.

В «СОФИЯ –БТ» АД знаем, че бъдещето и просперитета ни зависят и се основават на доверието на нашите клиенти, които се стремим да заслужим чрез:

- прецизно изпълнение на поръчките в желания обем и срок;

- постоянно информиране за потребителския интерес и предоставяне на клиентите желаните от тях съвременни продукти;

Тези цели намират израз в мотото на «София – БТ»: «Традиция и съвременност». Гаранция за изпълнение на тази наша мисия е изграждането, поддържането и развитие на Системата за управление на качеството, отговаряща на модел ISO 9001:2008 и възприетите принципи на Международната организация по стандартизация.


57. СТАНГА – щанд 25, бл.12

„СТАНГА” АД е международна компания за дигитална продукция, инженерингови и софтуерни услуги. В развойните центрове на компанията в София и Пловдив работят над 250 експерти от сферата на компютърните технологии, уеб-дизайна, софтуерното тестване и телекомуникациите. Вече над 10 години дружеството предоставя надеждно технологично обслужване на водещи рекламни и интерактивни агенции от цял свят, сред които TBWA, Ogilvy, Publicis и др. „СТАНГА” АД реализира мащабни онлайн кампании за световноизвестни брандове и разработва богата гама от инструменти на дигиталния маркетинг. Инженеринговите ни екипи работят по обекти из целия свят за изграждането на телекомуникационни решения за лидерите на глобалния пазар.

От 2007 г. дружеството предлага услугите си под марката StangaOne1. Освен в България компанията има търговско присъствие и във Великобритания, Франция, Израел, САЩ и Канада.
58. Технотест – щанд 11, бл.12

ТЕХНОТЕСТ АД е:  • акредитирана изпитвателна лаборатория за пътни превозни средства – на база на БДС EN ISO/IEC 17025:2006

  • нотифицирана техническа служба на България към ИКЕ на ООН - Е34/В.

Провежда технически прегледи и изпитвания, основно групирани като:

  • съответствие, преустроени и възстановени ППС

  • хомологация, индивидуално одобрение, Правила на ИКЕ на ООН

  • периодични технически прегледи – за обща безопасност, СЕМТ, превоз на опасни товари, тахографи и ограничители на скоростта

  • разход на гориво и др.п.


59. Cayetano Gaming - щанд 14, бл.12

Cayetano Gaming is a subsidiary company wholly owned and managed by Paddy Power PLC, the biggest betting and gaming company in Ireland and one of the biggest in Europe.

Cayetano Gaming is a leading provider of online casino software. We create games with maximum player appeal that are distributed via multiple internet channels. Our games are used by some of the biggest and most successful gaming operators to drive revenue and increase player retention.

With superior graphics, exciting audio effects and engaging themes, Cayetano's games challenge industry standards.

Our game library is expanding fast with several new titles released every month. Our games team is constantly creating new video slot machine games with fun graphics, surprising game play and generous prizes. We also offer a suite of traditional online casino games including Blackjack, Roulette, Craps plus other table games, scratch cards, lottery games, video poker, mini-games, arcade games and more.

60. Уникредит Булбанк – щанд 12, бл.12

Най-голямата българска банка с активи над 11 млрд. лева към края на юни 2011 г. Банката обслужва над един милион граждани и домакинства, частни клиенти, малки и средни предприятия, големи местни и международни компании и др. Ние сме част от водещата европейска финансова група УниКредит, която обединява 160 000 служители и е представена в 50 държави чрез повече от 9500 филиала.


61. Уудуърд ИДС България - щанд 21, бл.12

Уудуърд е мултинационална компания с водещи технологии, централното седалище е във Форт Колинс, Колорадо, САЩ. Ние сме независим дизайнер, производител и доставчик на услуги относно решения за контрол и оптимизация на енергията за търговски и военни самолети, турбини, бутални двигатели и оборудване в енергийния сектор. Глобални клиенти в космическите изследвания, технологични индустрии, както и транспортния сектор разчитат на технологиите на Уъдуърд, за да направи оборудването им по-ефективно и по-надеждно, като намалява негативното въздействие върху околната среда.
62. ФинАналитика – щанд 7, бл.1

FinAnalytica Inc. is a growing financial technology innovator, providing advanced risk and portfolio management software products to an expanding client base of top-notch financial institutions primarily in US and Western Europe. With offices in New York, London and Sofia, the company’s success is driven by an exceptionally innovative and highly ambitious team of globally active professionals. The Sofia office hosts all Research, Development and IT functions as well as a large part of the Customer Support activities.

Launched as a startup from Sofia, FinAnalytica remains the largest private equity investment in non-outsourcing technology venture in Bulgaria. It was voted Best Market Risk Solution Provider by Waters Technology in two of the last three years while at the same time being recognized as Top Innovator and a Top 40 Company by Chartis RiskTech, Top Innovative Company to Watch by Dow Jones eFinancial News and has seen its joint offering with Pertrac awarded Best Risk Management Software Provider by Hedgeweek 2011 and 2012.
63. Шнайдер Електрик България - щанд 26, бл.12

As a global specialist in energy management with operations in more than 100 countries, Schneider Electric offers integrated solutions across multiple market segments, including leadership positions in Utilities & Infrastructures, Industries & Machine manufacturers, Non-residential buildings, Data centers & Networks, and in Residential. Focused on making energy safe, reliable, efficient, productive and green, the Group’s 130,000 plus employees achieved sales of 22.4 billion euros in 2011, through an active commitment to help individuals and organizations „Мake the most of their energy”.

At Schneider Electric, the things that you look for in an employer are the very things we look for in an employee. We'll work with you to build your career, offer you exposure to leading technologies and provide opportunities to work both locally and around the world. Our leaders inspire employees to achieve their potential by encouraging them to take new challenges, providing them with experience and expertise to enhance their professional development. We value high achievers who are globally minded and thrive on change. Our values - Care, Connect, Challenge and Commit – cascade throughout our company and are at the heart of our commitment to creating a sustainable future.
64. Хюлет-Пакард – щанд 30, ,бл.12

Хюлет-Пакард присъства на българския пазар повече от 40 години. Представителството на HP на територията на България отваря офисa си през 1998 г.


65. HRCR – щанд 25, бл.1

Human Relations Consulting Recruitment (HRCR) is one of the top providers of job solutions in Bulgaria. We are a reliable partner to some of the most stable and well established Bulgarian and International companies. Our aim is and has always been to provide the best career openings to our candidates - students, graduates and experienced professionals.It is our understanding to grow and develop the careers of our candidates and to become their partner by supporting them in all matters of the career path.
66. Централа за международно и специализирано посредничество, Бон, ФР Германия ( ZAV ) – щанд 1, бл.12
Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница