Здравето е нашия бизнес, Турция е нашата силастраница1/4
Дата27.10.2017
Размер0.65 Mb.
#33255
  1   2   3   4
Здравето е нашия бизнес, Турция е нашата сила

Здравна организация ACIBADEM е създадена през 1991 г. През 2002 г ние преразгледахме нашата мисия и визия и си поставихме високи цели, които изразяват това, което се стремим да постигнем от основаване си. Целта ни е да допълним нашата мисия, която е предлагане на превантивни и терапевтични здравни услуги на най-високо медицинско ниво; с нашето ниво на съвършенство в медицинските услуги; нашия ангажимент да повишим степента на задоволство на нашите пациенти и техните близки, нашия превъзходен персонал, нашата инфраструктура оборудвана с ултрамодерно оборудване. С други думи, искахме да установим един модел в Турция, да се превърнем в здравна организация за пример на световно ниво.

Проучихме как са постигнати отличните резултати в сферата на здравеопазването в развитите страни и осъзнахме, че основният метод е мониторинг на индикаторите на „клиничната ефикасност” в съответствие с поставените цели. Постигането на добри резултати налагат работата на лекаря да бъде измервана не само по броя пациенти, а по клиничните показатели. Например по броя пациенти с диабет, чието ниво на кръвна захар може да бъде поддържано в очаквания интервал.

В резултат на това инфраструктурата на ACIBADEM беше създадена в съответствие с целта, която е предлагане на отлични здравни услуги. По-голямата част от нашата работа се състои от проектирането на клинични и административни процеси, които определят показателите за качество, които трябва да се наблюдават; събиране и анализ на данни; извършване на терапевтични дейности, контрол и превенция на събития, които могат да застрашат безопасността на пациента; планиране и управление на дейности за изпълнение на цели, свързани със сигурността на пациента. Към момента показателите на ефективност, които се наблюдават в ACIBADEM по отношение на изпълнението на медицинските и административни процеси са 62. Целта ни е да споделяме в мрежата показателите за клинична ефективност за нашите лекари и медицински екипи, които съблюдаваме старателно и да установим постоянно предлагане на услуги на отлично ниво, като непрекъснато увеличаваме броя на наблюдаваните показатели.


Сред клиниките, чиито резултати споделяме в мрежата, е клиниката по Сърдечносъдовата хирургия. Отделението събира и публикува резултатите си от 1999 г. Докато очакваната смъртност съгласно критериите на Euroscore (Европейска система за оценка на риска при сърдечни операции) бяха 3.7%, смъртността регистрирана при операции на сърдечен байпас, извършени в ACIBADEM GROUP за този период беше 1.1%. Степента на смъртност с корекция на риска беше 0,28%. Както може да се предположи, тези стойности са признати като постижение, с което можем да се гордеем не само в Турция, но също така и на международно ниво.
Медицината на висше ниво е нашата основна корпоративна култура и въпреки големия ни размер – десет болници в различни градове и осем медицински центъра, всички наши отделения са стандартизирани в това отношение. Нашето пътуване към качеството премина през сътрудничество с Harvard Medical International през 2003 г, с KalDer (Асоциация по качеството) и EFQM (Европейската фондация по управление на качеството), както и различни сертификации по ISO, които получихме от 2003 г насам. В следствие на одита извършен през 2005 г от JCI (Международната комисия за акредитация), нашата група беше акредитирана като система с болниците Kadıköy, Bakırköy, Kozyatağı, медицинските центрове Bagdat и Etiler и централизираната лаборатория.

При одитите извършени през 2008 г, нашите вече акредитирани отделения бяха повторно акредитирани, а подразделенията ни, които бяха одитирани за първи път – Хирургически център „Beylikdüzü”, Медицински център „Göktürk”, болниците Bursa и Kocaeli, както и Международната болница и Международен медицински център Etiler, бяха акредитирани от JCI. С гореспоменатите сътрудничества и обучението на лекари/ медицински сестри отговарящо на стандартите за медицински/ административни процеси, висококачественото медицинско обслужване и подходът ориентиран към пациента са проникнали в душата на нашата организация.


Ориентираният към качеството подход ще продължава да се прилага със същата отдаденост и в центровете, които ще се откриват през идните години. Здравна организация ACIBADEM, която откри Хирургически център Ataşehir през 2008 г, продължава да предлага услугите си на все по-голяма географска област, която се разшири с откриването на болниците Adana, Maslak и Kayseri в началото на 2009 г. ACIBADEM черпи силата си, за да продължава напред от тези инвестиции на стойност почти 240 милиона долара през 2009 г, когато страната беше в една от най-големите икономически кризи на столетието; от опита и знанието в областта здравеопазването. С центровете Fulya и Eskişehir, които ще бъдат пуснати в експлоатация през 2010 г, групата ще разшири географската зона, която обслужва и ще отговори на очакванията на хората, търсещи качествено здравеопазване.
Нашата група реализира целта си да се стане модел в Турция като предлага отлично здравно обслужване. През идните години Здравна организация ACIBADEM ще продължава да предлага услуги на все повече хора като се разширява из цялата страна и целия свят и със сигурност ще стане здравна организация за пример на световно ниво.
Искрено ваш,
Mehmet Ali Aydınlar

Председател на Борда на директорите, Здравна организация ACIBADEM


БОЛНИЦИ
Болница ACIBADEM KADIKÖY
Нашата първа болница....
Първата болница на Здравна организация ACIBADEM...
Първата квалифицирана частна болница в азиатската част на Истанбул... Тя възникна като районна болница, но с гордостта да бъде първа, тя запази своето значението и постави летвата още по-високо. Болница „Acıbadem Kadıköy”, която даде името на марка „Acıbadem” е първородната на Здравна организация ACIBADEM и по тази причина е много специална.
Болница „Acıbadem Kadıköy” беше открита 1991 г в квартал ACIBADEM, в азиатската част на Истанбул през. През първите години от съществуването си, тя беше малка районна поликлиника, която работеше под името „Болница Acıbadem”. Тя също така беше и вдъхновението за името на марката на нашата група, която вече правеше големи стъпки към постигането на целите си и развитието си.

С нарастващия брой на болниците „Acıbadem”, през 2004 г болницата беше преименувана на "Acıbadem Kadıköy”. През 1998 г болница „Acıbadem Kadıköy” беше реновирана, за да посрещне нарастващите нужди на пациентите. В следствие от тези усилия, тя беше трансформирана в напълно оборудвана болница с модерна архитектура, простираща се на 17 600 кв. м. застроена площ и имаща модерна технология. През 2008 г бяха направени ремонти на всички пациентски етажи в съответствие с модерната й сграда. Със своята модерна архитектура ориентирана към пациентите, със съвременната си медицинска технология, комплексни диагностични и терапевтични отделения, в момента болницата обслужва своите пациенти във всички клонове на медицината, като една напълно оборудван болница.


Значими услуги

Нашата група е пионер в прилагането на най-новите разработки в областта на медицината, които са отразени в болница Acıbadem Kadıköy, като по този начин се подобрява обслужването. Болницата, която се стреми към тази цел привлича вниманието с всестранния персонал от акушер-гинеколози, които са специализирани в инвитро оплождането и рисковата бременност. Клиниката по Ортопедия и травматология, която е специализирана в редица области на ортопедията е забележителна със своето интензивно отделение, което може да приема пациенти в критично състояние. Тя също така е известна със своите постижения в областта на хирургия на ръка. Болницата осигурява денонощно обслужване във всичките си отделения, включително кардиологична и сърдечносъдова хирургия, постигайки успешни медицински резултати, които се споделят в мрежата.


Съвременна медицинска технология

От 2006 г за първи път в Турция болница „Acıbadem Kadıköy”, в която се използва най-новото медицинско оборудване, предлага компютърен томограф с двоен източник 2х64. Този апарат, които улеснява и облекчава процеса на визуализация, чрез който лесно може да се получи образ на съдовете на сърцето на пациентите с кардиологични заболявания. Благодарение на тази технология се получават по-убедителни, практични и надеждни резултати при диагностиката на сърдечносъдови заболявания за по-кратък срок. Освен това, със своето ненадминато предимство от напречна 2х64 визуализация, уредът спомага за безкръвна и безболезнена визуализация и предлага ангиография за 6 секунди.


Специални услуги в различни области

Чрез приноса на своите услуги, болница Acıbadem Kadıköy привлича вниманието със своя опитен екип, които е специализиран особено в инвитро оплождането и рисковата бременност. В клиниката, която е учредена за да предлага по-добро обслужване в областта на ортопедията, болницата получава адмирации за своето интензивно отделение за пациенти в критично състояние. Сърдечната хирургия е друга област, която привлича внимание със своите успешни резултати.Болница ACIBADEM MASLAK
Една гигантска крачка към това да станем глобална марка!
Болница, която е кандидат да се превърне в една глобална марка със своята архитектура, своята технологична инфраструктура, своето оборудване, своите специализирани отделения и опитни специалисти...
Доказателство за това, че Турция се конкурира с останалия свят в сектора на здравеопазването, болница „Acıbadem Maslak” е гордостта на Здравна организация Acıbadem с 5-звездното обслужване, което предлага.
Като Здравна организация Acıbadem, ние правим всички стъпки в областта на здравеопазването, за да станем глобална марка. Значителна част от това усилие е болница „Acıbadem Maslak”, която открихме през 2009 г. С своите 40 000 кв. м. застроена площ, със своята архитектура, своята технологична инфраструктура, своето оборудване, своите специализирани отделения и опитни специалисти, тя е една болница, която заслужава да стане глобална марка. От ситуирането й в залесената част на Истанбул до напълно дигиталната й инфраструктура, всеки детайл е проектиран и изпълнен по начин, който да бъде пример за света. Със своите цветове, осветление, озеленяване и интериорен дизайн, болница „Acıbadem Maslak” отвежда пациентите далеч от традиционната болнична среда и предлага 5-звездно хотелско обслужване. Болницата е оборудвана с технологията „умна сграда”. Тя се командва от единен център по интегриран начин, при който цялата медицинска информация се предоставя на лекарите и пациентите в електронен формат и има за цел да се превърне в болница без .хартия и папки”.

Значими услуги
Болницата предлага услуги във всички клонове на медицината. Тя има също така и специализирани отделения като Лаборатория по електрофизиология, Сектор ритъмни нарушения, Сектор цефалгия, Сектор лечение на инфаркти, Сектор лечение на гърдата, Сектор йодна терапия, Диабетно отделение, Сектор затлъстяване, Сектор репродуктивно здраве, Сектор сексуална дисфункция, Сектор нарушения на съня, Сектор алергични болести,

 

Болницата служи като справочен център за лечение на рака, което е един от приоритетите на болница „Acıbadem Maslak”. Болницата използва последна версия на Pyxis – Електронна система за управление на медикаменти. Тази система прави възможно елиминирането на допускане на грешки и улеснява безопасната употреба на медикаменти, като по този начин се предлага максимална сигурност за пациентите.


Модерна медицинска технология
Тази болница, която се гордее с първото напълно дигитално отделение по радиология в Турция предлага денонощно обслужване с високотехнологично оборудване.

 

Онкологичен център на болница „Acıbadem Maslak” има изключително модерно оборудване за радиотерапия, което прави болницата уникална за Турция, а вероятно и за съседните държави с това, че има голям асортимент от съвременна технология под един покрив. Някой от апаратите, които са налични в болницата са:Линеен ускорител LINAC, които свежда до минимум риска за отрицателно въздействие върху здравата тъкан при лечението на рака.

Технологията RapidArc - Ротационна терапия с модулиран интензитет, която намалява 30 минутните курсове на терапия до 2 минути.

„Кибер ножът”, който се използва за лечение на тумори, които не могат да се лекуват с конвенционална лъчетерапия и които налагат сложни операции или не подлежат на операции

Роботът „da Vinci SL”, който извършва лапароскопични процедури с роботоризирана хирургия.

Томографът „Flash CT”, който е най-бързият и най-безопасния в света и който може да получи ангиография на сърцето за 0,25 секунди и томография на цялото тяло за 4 секунди.
Болница ориентирана към пациентите, която мисли за комфорта на пациента
В болница „Acıbadem Maslak”, чийто метод на работа е ориентиран към пациентите, диагностицирането и лечението на пациента може да се извърши без да се налага ходенето в друг център. Второ мнение и строго специализирани направеления, когато са нужни такива, са леснодостъпни. Освен това, тези процедури се извършват в специализирани отделения, без да се налага преместване из болницата. При създаването на болницата децата също са взети предвид. Като се отчита, че болничната среда може да им повлия по-бързо и по-тежко, бяха взети мерки децата да бъдат по-привилегировани. Специално проектираната Детска клиника освен, че е център за диагностика и лечение е и център за игра, където те могат да се забавляват.

Болница ACIBADEM KOZYATAĞI

 

Здравна концепция, която се стреми към съвършенство в онкологията и неврологията. 

Една болница специализирана в неврологичните област и онкологията – първата за група Acıbadem. Болница „Acıbadem Kozyatağı”, в чиято инфраструктура е Центъра за радиационна онкология е един от петте центъра за лечение на онкологични заболявания в групата.

 

Болница „Acıbadem Kozyatağı”, която е третото звено в здравната верига установена от нашата група беше открита през 2004 г. Тя има застроена площ от 13 700 кв. м. и е забележителна със своята модерна архитектура, напреднала медицинска технология и висококачествени услуги. Болницата предлага услуги във всички клонове на медицината, но е специализирана конкретно в неврологичните науки и онкологията и е известна с това, че в нея групата за пръв път отделя специално внимание на специфични браншове. 

Значими услуги
Болница „Acıbadem Kozyatağı” предлага интегрирано медицинско обслужване в областта на неврологичните науки и онкологията, наред с всички допълнителни браншове под един покрив.

 

Отделението по неврология служи за справочен център в тази област със своята технология и опитни специалисти, които са изявени във своята област. Отделението, работи в една многопрофилна структура: офтамология (невро-офтамология), отоларингология (невро отология) и радиология, и извършва съвместни оценки. Наред с отделението по неврология, останалите центрове, които се намират в болницата, правят Kozyatağı уникална. Сред тях е Центърът за анализ на движението, който е на първо място в Турция, което се дължи както на структурата му, така и на услугите, които предлага. В този център се прилага специално лечение на спастични състояния, която се изразява в нарушение на движението и на заболявания причинени от различни ортопедични и неврологични причини. 

 

Секторът за лечение на инфаркти е едно от специалните отделения на болницата. Тя предлага обслужване на световно ниво със своя екип специализиран в лечението на инфаркти. 

Инвестициите направени от Здравна организация Acıbadem за ранно диагностициране и лечение на рак направи възможно създаването на Център за лечение на онкологични заболявания. Болница „Acıbadem Kozyatağı” е един от петте Центрове за радиационна онкология на групата, в които се извършва диагностика и лечение с модерно оборудване. Той е образцов център в своята област.


Съвременна медицинска технология
Болница „Acıbadem Kozyatağı” е оборудвана с множество апарати, произведени по най-напредналата технология, която се използва за лечение на онкологични заболявания. Шедьоврите на апаратурата са Интраоперативен МР 3 Tesla, Отворен тип МР 1.5 Tesla, ПЕТ – СТ и Гама нож.

Болница Acıbadem Kozyatağı е единствената в Турция, в която се използва Интраоперативен МР 3 Tesla, който осигурява визуализация при черепни операции. Най-важната характеристика на този апарат е способността му да получава образи на мозъка. При черепно – мозъчни операции се използва и специален механизъм, които дава на хирурга образ на оперативната зона без пациентът да се реанимира. Образите получени по този начин могат да бъдат оценени по време на операцията и тя да се извърши по по-ефективен начин. Тази процедура значително намалява риска от това пациентът да бъде подложен на повторна операция.

Отвореният тип МР 1.5 Tesla способства за висококачествена томография при пациенти с клаустрофобия и наднормено тегло. В допълнение към тази инфраструктура от напреднала технология, към оборудването на болницата през 2008 г беше добавен още един първокласен уред. Новият линеен ускорител LINAC предлага лечение с IGRT – образно направлявана лъчетерапия, която се прилага за първи път в Турция и която е призната за най-напредналата лъчетерапия в света. Системата за синхронизация с дихателните движения способства за лечението на тумори намиращи се в органи, които променят положението си при дишане, без да се увреждат съседните органи е още едно предимство на линейния ускорител.

 

В болница „Acıbadem Kozyatağı” се намира един от петте центрове за лъчетерапия на групата. В него се използва най-напредналото оборудване в света в тази област. Гама ножът, който е признат за „Златния стандарт” за радиохирургичното лечение на мозъчни тумори е още една технология, която прави болница Kozyatağı уникална. Тъй като гама ножът може да отстрани или да намали туморите с един курс на лъчетерапия, той дава възможността за неоперативно и безболезнено лечение. 

Гама ножът при лечение на мозъчни тумори...

 

Болница „Acıbadem Kozyatağı” е една от 5-те болници на група Acıbadem, които имат Център за лъчетерапия. Центърът е оборудван с най-високотехнологичната апаратура в света за лечение на онкологични заболявания. Гама ножът, който е признат за „Златния стандарт” за радиохирургично лечение на мозъчни тумори е още една технология, която отличава болница „Acıbadem Kozyatağı”. Гама ножът предлага безболезнено лечение и елиминира нуждата от хирургическа интервенция, тъй като той може да отстрани или да смали туморите с един курс на лечение. 
БОЛНИЦА ACIBADEM BAKIRKÖY
Първата болница на Acıbadem в европейската част на Истанбул.
Болница „Acıbadem Bakırköy” е пословичното „бебе на хилядолетието” на Здравна организация Acıbadem, което расте с бързи и сигурни крачки. През 2000 г тя беше една от най-големите многопрофилни болници в европейската част на Истанбул и първата болница на Acıbadem в европейската част на Истанбул.
През 2008 и 2009 г болница „Acıbadem Bakırköy” обнови инфраструктурата и оборудването на стационарните етажи и операционните зали, за да посрещне нарастващото търсене и за да предложи по-голям комфорт на пациентите. Обновеното акушерско отделение, детската зала и родилното интензивно отделение продължават да обслужват родилките и майки с деца със съвременното си оборудване.
Болница „Acıbadem Bakırköy”, която има застроена площ от 17 500 кв. м. и модерна обслужваща сграда е оборудвана със системата „умна сграда”. Благодарение на тази система, която се контролира чрез 6 500 пункта, всеки проблем в сградата може да се реши незабавно.
Значими услуги
В болница „Acıbadem Bakırköy” където комфортът на родилките е приоритет, има специални стаи тип LDRP (раждане, възстановяване, следродилен период), които могат да се превърнат в напълно оборудвани родилни зали и със специални следродилни услуги.

В Родилното интензивно отделение, за новородените с рискови или сериозни заболявания се грижат нашите неонатолози и педиатри, както от специалистите от всички други клонове на медицината, детски хирурзи и сестри. Отделението, което предлага денонощно наблюдение с монитор до леглото, дигитален рентген, ехограф, слухов скрининг и ЕЕГ, получава също така помощ и от всички подразделения на педиатрията.


След изписване здравето на родилката и новороденото се наблюдава у дома от домашна медицинска сестра. Посещенията у дома способстват за ранната оценка на бебето, ранното установяване на проблеми свързани с хранене, жълтеница, адаптация на новороденото, както и проблеми свързани с интеракцията между майката и детето и правят възможна навременната намеса.
Благодарение на хеликоптерната площадка на покрива, която е проектирана за ускорени интервенции на спешни пациенти, включително интезивно отделение и операционна зала на същия етаж, лечението на пристигащите пациенти е възможно да започне за секунди.

Болница „Acıbadem Bakırköy” е един от малкото кардиологични центрове в Турция със своята иновационна структура по отношение на Кардиологията и Сърдечносъдовата хирургия и със своите специалисти, които са високо ценени в своята област.

Работата на отделенията по кардиология, сърдечносъдова хирургия, кардиологична анестезия и кардиологичното интензивно отделение, в една интегрирана система е най-забележителното от значимите услуги. В допълнение към всички видове сърдечни операции и интервенционалнни кардиологични процедури за лечение на кардиологични заболявания при възрастни, болницата е образцов център особено за педиатрична кардиология и кардиологична хирургия.
В педиатричния сърдечен център създаден в болницата отделенията по детска кардиология, неонатология, сърдечносъдова педиатрична хирургия, кардиологична анестезия и кардиологичното интензивно отделение работят в интегрирана система. По тази причина, в Центъра успешно се извършват сложни операции и лечения на световно ниво на деца и новородени.
Центърът по затлъстяване създаден в болница „Acıbadem Bakırköy” предлага на пациентите здравни услуги в борбата им със затлъстяването, което е признато за един от най-големите здравословни проблеми на нашето време. На пациентите със затлъстяване се предлагат индивидуални решения, а когато е необходимо и операции. Със своя експертен персонал по обща хирургия, урология, гинекология, мозъчна хирургия и други клонове на медицината болницата е образцов център в региона.
Съвременна медицинска технология

В областта на сърдечното здраве, компютърният томограф с двоен източник 2х64, които извършва ангиография за 6 секунди предлага по-бързо и комфортно лечение. Освен това, с обновяването на оборудването за ангиография и флуороскопия, болницата предлага най-съвременната технология за интервенционални и ЕРХП (ендоскопска ретроградна холангиопанкреатография) процедури.Успешни детски сърдечни операции

Болница „Acıbadem Bakırköy” е международен образец за педиатричната кардиология и сърдечносъдова хирургия. В педиатричния сърдечен център създаден в болницата отделенията по детска кардиология, неонатология, сърдечносъдова педиатрична хирургия, кардиологична анестезия и кардиологичното интензивно отделение работят в интегрирана система. По тази причина, в Центъра успешно се извършват сложни операции и лечения на световно ниво на деца и новородени.International Hospital
Болницата на първите неща
Първата операция на отворено сърце, първия център за инвитро оплождане, първия ядрено магнитен резонанс.
Тя е известна като болницата на първите неща. Тя също така е и първата турска частна болница по западен образец. Болницата, която представи на турския народ модерното здравно обслужване: International Hospital...

След присъединяването си към Здравна организация Acıbadem тя продължава да предлага услуги по един още по-модернизиран начин, който заслужава да бъде наречен „първи”.


Бидейки първата частна болница в Турция в западния смисъл на думата, International Hospital представи на своите пациенти модерното здравно обслужване. Болницата, която започна да приема пациенти през 1989 г се присъедини към нашата група през 2005 г. С обновяването, което започна през 2006 г, всички клинични зони, лекарски кабинети и стационарни етажи бяха направени по-комфортни както за пациентите, така и за персонала. След 20 години на успешно здравно обслужване, със своите 19 000 кв. м. застроена площ, International Hospital продължава да обслужва пациентите с обновена външност и под покровителството на нашата група.
Каталог: documents
documents -> Български футболен съюз п р а в и л н и к за статута на футболистите
documents -> Изготвяне на Технически инвестиционен проект и извършване на строително-ремонтни работи /инженеринг/ на стадион “Плевен”
documents -> П р а в и л а за организиране и провеждане на ученическите игри през учебната 2013/2014 година софия, 2013 г
documents -> К о н с п е к т по дисциплината “Обща и неорганична химия” за студентите от І–ви курс специалност “Фармация” Обща химия
documents -> Издадени решения за преценяване на необходимостта от овос в риосв гр. Шумен през 2007 г
documents -> За сведение на родителите, които ще заплащат таксите по банков път цдг” Червената шапчица”
documents -> Стъпки за проверка в регистър гаранции 2016г. Начална страница на сайта на ауер електронни услуги
documents -> Общи въпроси и отговори, свързани с държавните/минималните помощи Какво е „държавна помощ”


Сподели с приятели:
  1   2   3   4
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница