Златният динар и сребърният дирхам: исляма и бъдещето на парите имран ХусейнДата11.01.2018
Размер343.07 Kb.
ЗЛАТНИЯТ ДИНАР И СРЕБЪРНИЯТ ДИРХАМ: ИСЛЯМА И БЪДЕЩЕТО НА ПАРИТЕ

Имран Хусейн

Месджид Джамия, Сан Фернандо, Тринидат и Тобаго

ПУБЛИКУВАНА ОТ : Masjid Jāmi’ah,

City of San Fernando.

76 Mucurapo Street,

San Fernando.

Trinidad and Tobago.

Imrān N. Hosein 2007СЪДЪРЖАНИЕ

ПРЕДГОВОР

Първа глава: Представяне

Втора глава: Парите в Корана и Сунната

Трета глава: Големият план

Четвърта глава: Големият План и Юдео-Християнското сдружение

Пета гава: Нашия отговор

Бележки

ПРЕДГОВОР

Щастлив съм, че тази книжка беше написана тук, в Куала Лумпур - Малайзия - Град, който беше толкова мил и гостоприемен към мен през годините - и беше завършена през Благословения Рамадан 1428г.х. докато все-още съм зает с едногодишен тур от Ислямски лекции, и далече от комфорта на дома ми в Карибския остров Тринидад.

Писател, който пише книга пътувайки, както са направили много изявени Ислямски учени в нашето Славно минало, страда от неудобството да няма достъп до своята библиотека от книги и често трябва да разчита на паметта си. От което могат да произлязат малки грешки. Моля за прошка за тях.

Размера на тази книжка е малък за да бъдат окуражени нашите хора да я четат. Използваният език също е доста простичък, и свободен от техническия икономически жаргон като: „пари фият”. Така, че обикновеният читател, не трябва да намира труност да я прочете.

Много е вероятно ужасни неща да се случат в света на парите, скоро след публикуването на тази книжка, които ще докажат анализа, който ви представям. Така, че чтателите не трябва да отлагат проверката на издигнатите аргументи, и ако ги намират убедителни, да търсят начин да отговорят както трябва на това предизвикателство.

Не трябва също да има отлагане на достъпността на тази книжка на възможно най-много езици, до толкова Мюсюлмански общности, колкото е възможно. Затова няма запазени права за тази публикация. От друга страна тези, които не разберат основните аргументи в тази книга, ще се намерят в капан, когато тези зли замисли бъдат разкрити в света на парите.

Трабва да спомена и моята гордост и щастие от усилията направени от обикновената и смирена малайзииска банкерка, Ник Махани Мухаммед, която участваше в усилията за основаване на Ислямска банка в Малайзия. Очите и бяха отворени за да види фалшивата природа на така нареченото Ислямско банкиране, когато тя посети моя лекция по въпроса преди няколко години. Тя се обърна, смени посоката и предприе действия смело, почтено и страстно се присъедини за да помогне на каузата на златният Динар, и истинската свободна от Риба(лихва) икономика. Заедно с моя скъп ученик Ширазуддийн Адам Шах, се заеха да организират „Междунарона конференция за икономиката на златния Динар”, която се състоя в Куала Лумпур, Малайзия, през Юли 2007, и в която участваше текста на тази книжка.

Аллах Всевишния да балагослови сестра Ник Махани Мухаммед за нейните праведни усилия да въстанови златния Динар и свободната от Риба(лихва) икономика. Амин! И нека другите да бъдат вдъхновени да последват верният праведен пример. Амин!

Имран Н.Хусейн Куала Лумпур, Малайзия.Рамадан1428-октомври 2007ЗЛАТНИЯТ ДИНАР И СРЕБЪРНИЯТ ДИРХАМ: ИСЛЯМА И БЪДЕЩЕТО НА ПАРИТЕ
ПЪРВА ГЛАВА

ПРЕДСТАВЯНЕ

Абу Бакр ибн аби Мариям предава, че е чул пратеника на Аллах да казва: „Идва време, в което нищо, освен Динара(т.е златната монета) и Дирхама(сребърната монета) няма да бъде от полза за човечеството.”(Това пророчество ясно описва колапса на фалшивата монетарна система, която в момента функционира по света.)

(Муснад Ахмад)

Странно и объркващо е, че дори в този късен час, когато враговете са на път да поставят на мястото и последната желязна врата на финансовия Гуантанамо, толкова много мюсюлмани остават невежи по отношение на дяволската природа на създадените от Европа пари в съвременния свят. Някой дори критикуват този писател за това, че имал „смешни възгледи” относно парите.

Изглежда, че има малко разбиране на ролята, която Създадената от Европа парична система, е играла, предоставяйки на враговете на Исляма възможността да извършат масивна легализирана кражба на богатствата на човешкия род. Нито някой осъзнава, че тези врагове са изработили монетарна система, която ще им донесе финансова диктатура над целият свят. Те вече са успели в поробването на милиони Мюсюлмани(както и останалата част от човечеството) с робски заплати и дори нищета, предоставяйки греховен Глобален ред в полза на Евро-Еврейската държава Израел. Наистина е патетично да слушаш тези, които обвиняват пакистанците и индонезийците, за ужасната бедност в Пакистан и Индонезия.

Новинарските медии дори и в страните, които заявяват Исляма за тяхна религия на държавата, са известни с това, че изтриват всички новини, по този важен въпрос. Пример за това беше важната „Междунарона конференция за икономиката на Златния Динар” , която се състоя в Куала Лумпур, в нейния световен търговски център Путра на 24-25 юли 2007г. Перфектното ключово обръщение, изнесено от Малайзийския премиер др.Тун Махатир Мухаммед, постави началото на двудвевните интензивни дискусий на тема пари. Тази книга е разтегната версия на нашия доклад наречен „Обяснение на изчезването на парите със собствена стойност” , който ние представихме на конференцията. Читателите може да желаят да се запознаят с репортажи за тази конференция, в Малайзийските Англоезични вестници.

Още по-лошо от ослепяването от новините, е, че класически обучените учени на Ислама(Уляма), изглежда споделят с обикновените мюсюлмани това странно и изключително объркващо положение на невежество, или мълчание, относно измамната(фалшива) природа на днешните пари. Дори когато те разбират, че има нещо опасно грешно в съвреминните пари, толкова много в тази странна съвременна епоха страдат от липса на кураж да отрекат монетарната система на нямащите никаква стойност и невъстановими хартиени пари, като фалшиви и съответно, Харам.

Правителствата, които управляват мюсюлманите, представляват най-покъртителната от всички сцени. Те нито разбират опасната реалност на парите днес, нито искат да знаят нещо по темата. Причината за това, се намира в тяхната подвластна роля към която са присъединени като правителства във връзките им с Юдео-Християнския алианс(сдружение), който сега управлява света. Единственото изключение от това унизително положение беше премиера на Малайзия, др. Махатир Мухаммед. Той не само разбра експлоатиращата природа на монетарната система, създаена от съвременната западна цивилизация, но също, и доста правилно, направи това, което всеки от Мюфтийте на Ислама(които са разбрали за какво става думабел.прев.) направи до сега, или посмя да направи. Той призова за завръщането на Златния Динар като пари, на мястото на паричната система съзадена около извънредно фалшивия американски долар, така, че мюсюлманите да могат да се освободят от финансовото и икономическо потисничество и експлоатация.

Ние предлагаме това есе, за бъдещето на парите в полза на тези, които вярват в Корана като откровение от Единствения Бог, и в Мухаммед(с.а.с), като Негов последен Пророк. Наясно сме с факта, че ние трябва не само да обясним тази тема адекватно, но и трябва също да се молим, Аллах Всемилостивия да се намеси, и да премахне завесите от толкова много очи. И само тогава те ще разпознаят задаващата се последна фаза на фалшивата монетарна система, създадена за да установи цялостно финансово робство върху човечеството. Системата е измислена да се цели в тези, които устояват на мистериозния Юдео-Християнски алианс, който сега управлява света.

Последната степен на развитие в тяхната монетарна система, е преминаването на цялата планета към електронни пари, най-яркия камък в тяхната монетарна корона на злото, която тотално ще замени днешните фалшиви хартиени пари. Всъщност, тази последна степен вече е на лице, и всичко, от което имат нужда монетарните бандити сега, е световна криза(като например атомно нападение над Иран, което още не се е появило, но се очаква много скоро) която ще доведе до тотален колапс на американския долар и на негово място масово бягство от хартиените пари.

Вече настъпващия колапс на долара рефлектира върху растящата цена на златото – сега близо до рекорда от 850 долара за унция през януари 1980. Светът може да очаква да види цената на златото да се вдига до 3000 американски долара за унция. Същото ще се случи и с цената на петрола. Вероятно психологическия шок от колапса на американския долар ще доведе до запечатването чрез което електронните пари ще влязат без усилия на мястото на хартиените пари като новата не касационна световна парична система.

В това есе, ние искаме да представим на читателя темата за парите, която се намира в Благословения Коран и Сунната на Пророк Мухаммед(Аллах да го благослови и с мир да го дари). Ние ще покажем, че тези пари (които наричаме Сунна пари) винаги са притежавали съществена стойност. С това, ние искаме да кажем, че стойността на парите, каквато и да е тази стойност, и без значение какви промени има в стойността, които могат естествено да се появят, е събрана в самите пари, и така е имунизирана да се пази от външни манипулаций и обезценяване.

Ние показваме, че монетарната система създадена от управляващия Европейски Юдео-Християнски съюз , е специално създадена за да премахне „парите със съществена стойност” от световната парична система и да я замени с пари, които нямат съществена стойност. Такива не-възвращаеми хартиени валути могат да бъдат обезценени. Когато бъдат обезценени , това не само ще доведе до несправедлива озаконена кражба на богатството на тези, които са използвали обезценените пари, но освен това, ще става все по-скъпо за страните, да изплатят заемите си, които са базирани на лихва. Евентуално тези страни ще затънат в дългове, които никога не могат да изплатят, и така ще останат на милостта на тези, чийто подозрително големи заеми, които са им дали, всъщност са целяли именно да доведат до точно такъв контрол над тях. (Виж Джон Перкинс, „Признания на един икономически бияч”).

Когато парите са обезценени , цените на собствеността, държавата, благата и услугите в териториите на обезценените валути ще стават все по-евтини за тези, които са създали монетарната система. По този начин една част от света ще живее много удобно, докато останалата част с техните постоянно обезценени пари , изстискана и вкарана в в ново робство за да пази бандитите постоянно богати и с постоянни първокласни билети на кораба на живота. С увеличаването на бедността в набелязаните страни, корупцията се увеличава съвсем естествено. Тези, които имат интелектуалните способности на добитък, ще се учудят на глас: защо Мюсюлманските страни страдат от толкова много корупция, докато Запада(който е откраднал богатствата им и живее от тяхната пот) е толкова свободен от корупция?!

Тогава, когато Международния Валутен Фонд е задвижил приватизацията над тези, чийто пари са изгубили стойността си, бандитите могат да изкупят петролните полета, електрическите компаний, телефонните компаний, и т.н., за една песен и шест пенса(на безценица), на цена, много по-ниска от истинската им стойност. Остава загадка, че президента на Венецуела Хюго Чавез можа да разбере експлоативната роля на МВФ, и можа да прекрати членството на Венецуела в тази организация, докато Ислямските учени, остават удивтелно тихи по въпроса!

Това есе, продължава за да обясни, че враговете не се задоволяват просто да живеят от потта на другите чрез експлоатация в тяхна полза на чуждите монетарни системи, които са несправедливи и потиснически. Те по-скоро имат Голям план да завладеят масите финансово така, че те да им позволят да поставят диктатурата си над целия свят. Тяхната диктатура , на свой ред ще освободи пътя на Евро-Юдейската държава Израел да стане управляваща държава в света, и евентуално, държавния глава на Израел да изплаши света с изключително фалшивото твърдение, че той е Месията. Всъщност, той ще бъде Дажал, Фалшивият Месия или Антихриста! Вече сме толкова близо до това, че писателя на тази книга, е убеден, че децата, които сега ходят на училище, ще са живи да го видят(виж „Йерусалим в Корана” и втората глава на „Сура Кахф и съвременната ера”, които можете да свалите(за сега на аглийски и арабски..) на :www.imranhosein.org

Ако няма разбиране за големия план зад създаването на сегашната монетарна система на невъстановими хартиени пари, не можем да реагираме адекватно на предизвикателството отправено ни от тази монетарна система. Въпреки това, този писател напразно опита да убеди своите изявени и учени колеги в нуждата от разбиране на този голям план преди да направят усилие да възстановят златният Динар като пари.

ВТОРА ГЛАВА

ПАРИТЕ В КОРАНА И СУННАТА

Много светски Муюсюлмани в днешно време вярват, че религията не трябва да има нищо общо с икономическия и политическия живот. Такива мюсюлмани не биха могли да обяснят или дори да разберат следната случка от живота на Пророка (саллаллаху алейхи уа саллям):

Абу Саид ал-Худри е казал, че Билял донесъл на Пророка фурми, и когато той го попитал от къде ги е взел, той отговорил: „Имах по-ниско качество фурми, и размених две саа от тях, за саа от тези.” Пророка отговорил:”О! Това е същността на риба(лихвата), същността на риба! Не прави така, а когато искаш да купиш, продай фурмите отделно, тогава си купи, с това, което си получил за тях.”

(Бухари, Муслим)

От горния хадис разбираме, че Пророка (с.а.с) е забранил неравностойната размяна на фурми за фурми. Той е заявил, че тази размяна е естеството на лихвата(риба). Но има доказателства, че неравномерната размяна на камили за камили е била разрешена:

Яхя предал от Малик, от Нафи, че Абдуллах ибн Омар купил(т.е. разменил) женска яздитна камила за четири камили, и гарантирал, че ще ги даде на купувача в Рабадха.

(Муатта, Имам Малик)

Естествено възниква въпроса: защо има забрана на неравномерно количество фурми, но няма забрана за неравномерно количество камили?

Отговора на този въпрос се намира в един много важен хадис относно Риба(лихвата), в който Благослоенният Пророк(с.а.с) обяснява какво представляват парите в Исляма:

Аби Сид ал-Худри предава, че пратеника на Аллах е казал: „Злато за злато, сребро за сребро, пшеница за пшеница, ечемик за ечемик, фурми за фурми и сол за сол. (Когато размяната е)едно нещо за същото, и ако някой дава повече, или иска повече, той е направил сделка с лихва, и даващият, и взимащият са еднакво виновни. (сахих Муслим)

Горният хадис, много ясно основава три неща:

Първо, той постановява парите в Исляма да бъдат или ценни метали като злато и сребро, или други стоки като пшеница, ечемик, фурми и сол, които са стоки, които постоянно се използват за храна, но които имат срок на годност. Така, че когато имало златни и сребърни монети на пазара в Медина, стоки като фурмите, които се намирали на пазара в изобилие, и които имали срок на годност, били използвани като пари. Сега можем да отговорим на горния въпрос.

Неравномерната размяна на камили за камили била позволена, тъй-като животните не са били използвани за пари. Неравномерната размяна на фурми за фурми е трябвало да бъде забранена, защото фурмите са били използвани като пари, и позволението на такава размяна, би отворила врата на даващият заем, да дава заем с лихва.

Ако същият принцип относно използването на стоки като фурмите вместо пари, се приложи на Индонезииския остров Ява, например, тогава ориза ще се използва като пари ако златните и сребърни монети не достигат на този пазар. На остров Куба от друга страна, захарта би могла да се използва като пари, и.т.н.

Някои Ислямски учени, се противопоставят на това, казвайки, че човечеството може да използва всичко, дори песъчинките, като пари. Затова, няма забрана на принтираната хартия и приписването на някаква стойност на хартията. Нашият отговор е, че песъчинките или мидените черупки намерени на дъното на морето не могат да бъдат квалифицирани като пари в Исляма, според хадиса, тъй-като те не са нито ценен метал, нито са средства консумирани постоянно като храна.

Второ, когато златото, среброто, ечемика , пшеницата, фурмите и солта(ориза, захарта и т.н.) са били използвани като пари, стойността на парите била вътре в самите тях, а не извън тях. Следователно хадиса, е постановил парите в Ислама да притежават съществена стойност.

Трето, парите винаги са се намирали в творението на Аллах, в стока, която е била създадена от Аллах Всевишния, със стойност дадена им от самия Аллах Всевишния. Той заявява за себе си, че е ал-Раззак, създателя и притежателя и даващият богатствата.

Сега можем да определим парите в Сунната по следният начин:

- Ценни метали, или други стоки, както са описани по-горе,

-Пари със съществена стойност,

- Пари намиращи се в творението на Аллах със стойност приписана им от Аллах Всевишния, Който е Създателя на богатството.

Някои Ислямски учени бързат да ни напомнят, че Сунната е съставена от две части. Първата е тази, която е дошла при нас от благословения Пророк, но се базира на Божественото напътствие. А втората, е тази, която се базира на собственото му мнение. Самият Пророк е посъветвал своите последователи относно втората, че: „ вие сте по-добре осведомени за светските си дела.” Загатването на такъв съвет, било, че не сме длъжни да следваме такава Сунна.

Учените продължават да спорят, че парите спадат във втората категория. Като последствие от това, те спорят, че е абсолютно законно за мюсюлманите да приемат днешната система от не-възвращаеми хартиени пари в които Юдео-Християнското управление просто трябва да принтира хартия като пари, да и припише фиктивна стойност, и в процес на това да си направи толкова пари, колкото поиска. Тогава те могат да използват своите валути, за да си купят каквото поискат в каято част на света го поискат. Както и да е, когато Мюсюлманите ги последват в това богохулно занимание да създават богатство от нищото, един куфар пълен с Индонезийски или Пакистански Рупии не може да купи дори чаша кафе в Манхатан.

Такива учени никога не са заявявали, че сегашната монетарна система е Харам, и изглежда, че никога няма и да го направят. Разбира се, те ужасно грешат в своите съждения и ще трябва да си понесат последствията в Съдния Ден за това брутално падение. Те не смятат, че парите под формата на ценни метали създаени от Аллах Всевишния със същинска стойност, които са им препдписани от Самия Аллах, имат здрави корени в самия Свещен Коран.

Всевишния Аллах говори за Динара в този цитат от Али-Имран

„Сред хората на Писанието има и такива, на които и съкровище да повериш, ще ти го върнат, но сред тях има и такива, на които и динар да повериш, ще ти го върнат, само ако все над тях стоиш. Това е, защото рекоха: “Нямаме вина за неграмотните.” И изричат лъжа за Аллах, знаейки”

(3:75)

Той също споменава Дирхама в следните цитати от сура Юсуф:„И го продадоха на ниска цена, за броени сребърници(ар. Дарахима мн.ч. Дирхам). И се отнесоха спрямо него с пренебрежение.”

(12:20)


И в двете знамения на Корана, Аллах Всевишния, говори за парите, като за златни и сребърни монети. Динара е златна монета със същинска стойност, и дирхама или сребърника, също има същинска стойност. И двете са здраво вградени в творението на Аллах, и двете притежават стойност приписана им от Самият Алах, Който е Сздателя на богатствата.

Има и други цитати от Корана отнасящи се до златото и среброто като богатства, и такова богатство може да бъде използвано като пари под формата на златни Динари и сребърни Дирхами:

„ Разкрасена е за хората любовта към страстите -; към жените и децата, и струпаните купища от злато и сребро, и към отбраните коне, и добитъка, и посевите. Това е насладата на земния живот, но най-прекрасният пристан е завръщането при Аллах.”

(3:14)


„От онези, които се отрекат и умрат неверници, не ще бъде приета като откуп дори пълна със злато земя. За тях има болезнено мъчение и никой не ще ги избави.”

(3:91)


„О, вярващи, мнозина от правниците и монасите изяждат имотите на хората с измама и възпират от пътя на Аллах. Които трупат злато и сребро, и не раздават от него по пътя на Аллах -; извести ги за болезнено мъчение”

(9:34)


„Ако не бе [опасността] хората да станат общност от [неверници], щяхме да направим за онези, които не вярват във Всемилостивия -; за домовете им -; от сребро покриви и стълбища, по които да се изкачват, и [сребърни] врати за домовете им, и престоли, на които да се облягат,

и украса. Но всичко това е само насладата на земния живот. А отвъдният при твоя Господ е за богобоязливите.”

(43:33-35)

„А ако пожелаете на мястото на една съпруга да вземете друга и сте дали голямо богатство на първата, не взимайте нищо от него! Нима ще го вземете с измама и явен грях?”

(4:20)

„Ще бъдат облечени в зелени одежди от коприна и брокат, и ще носят украшения -; гривни от сребро, и ще им дава техният Господ да пият от чиста напитка.”(76:21)

„Ще бъдат обслужвани с блюда от злато и с чаши, и ще има в тях, каквото душите поискат, и каквото радва очите. Там ще пребивавате вечно”

(43:71)

„И защо не му бяха дарени гривни от злато или защо не дойдоха ангелите с него за подкрепа?””(43:53)

„В градините на Адн ще влязат с украшения -; гривни от злато и бисери, и дрехата им там ще е коприна.”

(35:33)

„Аллах ще въведе онези, които вярват и вършат праведни дела, в Градините, сред които реки текат. Ще носят там украшения -; гривни от злато и бисери, и одеждата им там ще е коприна.”(22:23)

За тези са градините на Адн, сред които реки текат. Ще носят там украшения -; гривни от злато, и ще са облечени в зелени одежди от коприна и брокат, облегнати там на престоли. Колко хубаво е за въздаяние и колко прекрасно място е там за отсядане!”

(18:31)

„или да имаш дом от злато, или да се възкачиш на небето. И не ще повярваме на твоето възкачване, докато не ни свалиш книга, която да прочетем.” Кажи [о, Мухаммад]: “Пречист е моят Господ! Не съм ли само един човек-пратеник?”(17:93)

Всъщност съдбата на златният Динар е да играе много специялна роля в Съдния Ден. В много дълъг хадис, тежестта на добрината в сърцето ще бъде измервана срещу динар(на везни), и това ще бъде мярка, по която хората ще бъдат изваждани от огъня на ада. Ето част от този дълъг хадис:

„Абу Саид ал-Худри предава: Когато Деня на Възкресението дойде ще бъе казано: „Нека всички хора последват това, което са обожавали...”

Тогава те ще бъдат забранени на Огъня, и те ще изкарат от него мого от погълнатите от него до средата на прасеца или до коленете. Тогава те ще кажат: „О, Госпои наш! Никой от тези, за които Ти ни даде заповед не остана в него(в Ада).” Тогава Той ще каже: „Върнете се обратно и извадете от огъня онези, в чийто сърца, намерите добро, колкото Динар.” Тогава те ще извадят голямо множество хора. Тогава ще кажат: „О, Господи! Не оставихме никого от тези, за който ни заповяда.” Тогава Той ще каже:”Върнете се обратно и извадете тези, в чийто сърца намирате добро колкото половин Динар от злато.” Тогава теще извадят голямо множество хора и ще кажат: „О, Господи! Не оставихме никого от тези, за които ни заповяда.” Тогава Той ще каже:”Върнете се обратно и в чието сърце намерте частичка добро, го извадете .” Те ще извадят голямо множество, и после ще кажат:”О,Господи наш! Сега не оставихме никого в него(огъня на Ада), който да има някакво добро в себе си...”

(сахих Муслим)

Горните цитати от Корана и горните хадиси показват, че златото и среброто са създадаени от Всевишния Аллах с огромна стойност, и че тази стойност, ще оцелее в този преходен свят, за да бъде запазена в следващия. Цитатите също показат, че Всевишния Аллах в своята мъдрост, е създал златото и среброто да се използват, сред другите неща като пари. Който е толкова сляп, че да оспорва този ясен факт, ще трябва да се подготви да защитава възгледа си в Съдния Ден.

Парите със съществеа стойност са изчезнали от монетарната система днес, която се използва по света. Целият Мюсюлмански свят, също е виновен, за забраната на „парите”, които са здраво вкоренени в Самия Коран, и Които имат стойнаст дори в Отвъдния живот. Мюсюлманите вече са платили ужасна цена, за това, че са забранили тези „свещени пари” и са приели на тяхно място крайно фалшивите средства за размяна под формата на „светски пари”.

Нашата цел в това есе, е да обясним, разбира се на кратко, как и защо сунна парите са изчезнали. Молим тези, които прочетат, разберат, и се съгласят с аргументите представени в това есе, да реагират съгласно следната заповед на Пророк Мухаммед(с.а.с)

Абу Сайд ал-Худри казва: Аз чух Пратеника на Аллах да казва: „Който от вас види нещо зло, нека го промени с ръката си, и ако не може да направи това, тогава с езика си, и ако не може да направи това, тогава със сърцето си: и това е най-слабата вяра.”

(сахих Муслим)ГЛАВА ТРЕТА

ГОЛЕМИЯТ ПЛАН

Има голям план, който свързва международните политики, международната монетарна икономика, и религия с днешната мошеническа монетарна система . Нека обясним.

Всяко еврейско дете знае за, и вярва в Божественото обещание, предадено на народа на Израел, в което Аллах Всевишният обещава, че историята ще свърши с един човек, който ще бъде Пророк и Месията, който ще управлява целият свят от трона на Давид(а.с.) в Светия Йерусалим с вечно управление. От тогава, евреите заключават, че историята ще свърши с Пакс Джуаика(еврейския световен ред), и Йерусалим още веднъж в центъра на света, както е било по времето на Соломон(а.с.). Те вярват, че Пакс Джудаика ще докаже, правотата на евреите, опровергавайки всички останали подобни твърдения.

Впечатляващо е, че Мюсюлманите и Християните също споделят с Евреите вярването, че края на историята ще дойде с Месията, който ще управлява света справедливо от Йерусалим. Но за разлика от евреите, мюсюлманите и християните вярват, че Исус, синът на дева Мария, е Божетвено обещания Месия. Те също вярват, че той е издигнат в небесата, когато е трябвало а бъде разпънат, и че той ще се върне за да управлява света от Йерусалим точно както е било пророкувано.

Корана обяснява този феномен на неговото завръщане, разкривайки, че той не е бил разпънат, а , че Аллах Всевишния го е направил да изглежда така:
и изричаха: “Ние убихме Месията Иса, сина на Мариам, пратеника на Аллах.” -; но не го убиха и не го разпнаха, а само им бе оприличен. И които бяха в разногласие за това, се съмняваха за него. Нямат знание за това, освен да следват предположението. Със сигурност не го убиха те.18وَقَوْلِهِمْ إِنَّا قَتَلْنَا الْمَسِيحَ عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ رَسُولَ اللّهِ وَمَا قَتَلُوهُ وَمَا صَلَبُوهُ وَلَـكِن شُبِّهَ لَهُمْ وَإِنَّ الَّذِينَ اخْتَلَفُواْ فِيهِ لَفِي شَكٍّ مِّنْهُ مَا لَهُم بِهِ مِنْ عِلْمٍ إِلاَّ اتِّبَاعَ الظَّنِّ وَمَا قَتَلُوهُ يَقِينًا

158

Да, възнесе го Аллах при Себе си. Аллах е всемогъщ, премъдър.Сура Жените(157:158)

Християните са отхвърлили това твърдение на Корана, и настояват в своята вяра, че Иса(а.с) е разпънат.

От друга страна, Евреите са отхвърлили Иса като Месия, и чакат друг Месия, който ще освободи Свещената Земя за Евреите, ще ги върне обратно в Свещената Земя за да я обявят за своя собствена, да пресъздадат Свещената държава Израел в Свещената Земя, а после да направят този Израел Управляващата света държава. Този Месия ще Управлва света от Светия Йерусалим с Пакс Джудаика, и ще върне обратно Еврейската златна ера.

Има неопровержимо доказателство, което продължава мистериозно да се разкрива пред света, което изглежда ива да докаже Еврейската правота. В крайна сметка, „освобождаването” на Свещената земя се е случило през 1917г. Тогава света видя завръщането на евреите в Свещената Земя, за да я обявят за тяхна собственаслед 2000 години след като са били изгонени от там чрез Божествена заповед. Основаването на сегашната(фалшива) държава Израел последва през 1948, и съответно израстването на Израел като световна супер сила стана очевидно. По пътя си Юдео-Християнския съюз, който доведе до съществуването на днешната западна цивилизация, направи голям прогрес в изграждането на световно правителство. Сега е само въпрос на време, Израел да замести САЩ, като управляваща света държава, и управника на Израел, ще се появи като глава на световното правителство основано в Йерусалим, и ще направи огромното по важност заявление, че той е Месията!

Пророк Мухаммед(с.а.с) е известил света, че Всенишния Аллах, който има знание за всичко още преди да е станало, е отговорил на Еврейското отхвърляне на истинския Месия, създавайки фалшив Месия. Той ни е разкрил, че Всевишния Аллах ще освободи това зло същество в света в измерение на времето различно от нашето, и с мисия да се представи за истинския Месия. Следователно Даджал фалшивият Месия, ще трябва да се опита да създаде световно правителство, чрез което ще управлява света от Йерусалим.

Има информация, от живота на Благословения Пророк, която показва, че Лъжемесията е освободен в света, след хиджрата на Пророка в Медина, и след-като евреите от Медина го отхвърлили като Пророк, и Светия Коран като Божие слово. „Йерусалим в Корана” обяснява това подробно.

Пророка с.а.с. е разкрил също, че едно от най-ужасните оръжия, които Лъжемесията ще използва за да постигне целите си да управлява света от Йерусалим, ще бъде свеждането на човешкият род до такава вътрешна слепота, че няма да са способни да разпознаят неговите дяволски стратегий, и така ще бъдат заслепени. (вж.сура ал-Кахф и настоящите времена). Пророка ни е разкрил цялата стратегия, чрез която Лъжемесията ще се опитва да установи универсалната си диктатура над човечеството, и тя е Риба(лихвата). Чрез лихвата, той ще пороби с бедност, тези, които му устоят, и ще подсили с богатства, тези, които го приемат и подкрепят. Богатият елит от човечеството тогава ще бъде използван като наемници и заместници, за да експлоатира и поробва все-повече, бедните маси и да ги управлява заради Лъжемесията.

ГЛАВА ЧЕТВЪРТА

ГОЛЕМИЯТ ПЛАН И ХРИСТИЯНО-ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Коранът строго е забранил на мюсюлманите да влизат в приятелски взаимоотношения, или съюз с тези евреи и християни, които самите те по межде си установяват и потдържат Юдео-Християнски съюз и приятелство. Той е направил това в следният точен цитат от сура Ал-Майда:

„О, вярващи, не взимайте юдеите и християните за ближни! Един на друг са ближни те. А който измежду ви се сближи с тях, е от тях. Аллах не напътва хората-угнетители.”

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ تَتَّخِذُواْ الْيَهُودَ وَالنَّصَارَى أَوْلِيَاء بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاء بَعْضٍ وَمَن يَتَوَلَّهُم مِّنكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللّهَ لاَ يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

(Трапезата5:51)

Ние живеем в точно такъв свят, в който се е появил Юдео-Християнски съюз, за първи път в историята. Това е същият съюз, който е създал днешната Западна цивилизация, която сега управлява свта, Организаицята на Обединените Наций, и т.н. Той е създал монетарна и икономическа система чрез която вече е успял несправедливо да се обогати на гърба на останалата част от света. Това е този Юдео-Християнски съюз, който е основал Международния Валутен Фонд. Читателят сега трябва да попита, дали Кораничният цитат, споменат по-горе е забранил членството на мюсюлманите в международна организация създадена и контролирана от Юдео-Християнски съюз. Отговорът е ясен.

Богатият елит сега управлява бедните маси от човешкият род, и богатите нации сега управляват останалата част от света. В допълнение, богатият управляващ елит по целия свят сега представлява един Джамат(общност), и времето за появата на техния един Емир, който ще управлява света от Йерусалим и ще бъде фалшивият Месия, вече е дошло.

Тези, които не могат да разпознаят Даджал, фалшивия Месия като главния ръковоител, зад сегашния световен ред, сега управляват почти целия Мюсюлмански свят. Следователно, те се противят на Кораничната забрана, докато изграждат и поддържат приятелски връзки и дори съюз с този Юдео-Християнски съюз. Докато такива хора продължават да управляват Мюсюлманите, ощността на Мухаммед с.а.с, ще продължава да живее затворена в нищета и бедност и неспособна да устои срещу тези, които водят война срещу Исляма заради държавата Израел.

Сега ние описваме един от процесите на Риба(лихвата), чрез който Даджал подсилва с богатство тези, които го подкрепят, и поробва с бедност, тези, които му се противопоставят. Това, което е направил той, е да основе международна монетарна система, която корумпира парите по такъв начин, че тя може да бъде манипулирана и да бъде накарана да функционира като средство за легална кражба, гигантска измама, и икономическо потисничество. Една от много видните форми на това, е експлоатацията на труда чрез робски заплати. По целият свят на така наречената „икономика на свободен пазар” днес, правителствата намериха за необходимо да узаконят минимални работни заплати, само за да предотвратят кървавите възстания на тези, които са затворени с робските си заплати.

Читателят, може много лесно да разпознае сърцето на процеса на легализираното ограбване в лицето на международната валутна система, която бе създадена от Юдео-Християнския съюз, чрез фокусиране на вниманието върху нещо, което се случи през април на 1933. Американското правителство изддаде закон по това време, с който забраняваше на Американските граждани да държат златни монети, ключове от сейфове със злато и сребро и злато изобщо в тяхно притежание. Златните монети бяха спряни от употреба, и не бяха вече позволени като легална обменна единица. Те не можеха вече, да бъдат използвани като пари. Ако някой беше хванат с такова злато след определена дата, той беше глобяван 10, 000 долара или затварян в зтвора за 6 месеца. В замяна на златните монети и ключовете, Банката- Федералния Резерв, която е частна банка, предлагаше хартиена валута(т.е. американски долари) с една написана числова стойност от 20 долара за всяка унция злато.

Повечето американци бързаха да обменят тяхното злато за хартиена валута, но тези, които знаеха каво предстои закупуваха злато с тяхната хартиена валута, а после изпращаха златото далече в Швийцарските Банки.

Показателно е, че Британското правителство също спира от употреба златните монети в същата година, като САЩ. Те направиха това, чрез простата хитрост, да спрат въстановяването на лирата стерлинга в злато.

След - като всичкото злато в САЩ беше сменено за хартиена валута, америкнаското правителство продължи през януари 1934 произволно да да обезценява американските хартиени долари от 41% , а после да анулира закона, за забраните на златото, които по-рано бяха наложени. Американците бързаха обранто да сменят своята валута за злато, в новата му стойнаст от 35 хартиени долара за унция злато(срав. с нач. 20 долара давани от банката! бел.прев.). В това време те бяха ограбвани с 41% от богатството им(т.е. заграбеното от всеки човек, е почти половината от неговото богатство!бел.прев). Сега читателя може лесно да разпознае легализираното ограбване, което се случва при обезценяването на хартиената валута.

Корана специално е забранил, чрез обявяването за ХАРАМ, това ограбване на богатствата на хората. Той прави това например, в тези цитати от сура Ниса(жените), и сура Худ:

„О, вярващи, не изяждайте своите имоти с измама помежду си, освен ако е търговия по ваше взаимно съгласие. И не убивайте сами себе си! Към вас Аллах е милосърден.”

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ تَأْكُلُواْ أَمْوَالَكُمْ بَيْنَكُمْ بِالْبَاطِلِ إِلاَّ أَن تَكُونَ تِجَارَةً عَن تَرَاضٍ مِّنكُمْ وَلاَ تَقْتُلُواْ أَنفُسَكُمْ إِنَّ اللّهَ كَانَ بِكُمْ رَحِيمًا

5:29

„О, народе мой, изпълвайте мярката и везната със справедливост, и не смалявайте от нещата на хората, и не сейте развала по земята, рушейки!”وَيَا قَوْمِ أَوْفُواْ الْمِكْيَالَ وَالْمِيزَانَ بِالْقِسْطِ وَلاَ تَبْخَسُواْ النَّاسَ أَشْيَاءَهُمْ وَلاَ تَعْثَوْاْ فِي الأَرْضِ مُفْسِدِينَ

11:85

И Пророк Мухаммед с.а.с е обявил такива транзакций, които се основават на измама, и такава печалба, която не е спечелена справедливо и честно(т.е. чрез шмекерии), за Риба(лихва).Федералния Резерв изглежда е инициирал „пробно задействане” за да изпробва на вътрешния пазар новата монетарна система чрез която може да бъде постигнат масивен и несправедлив трансфер на богатството на неподозиращия нищо свят.

Този трансфер се появява, чрез простата хитрост, да създаваш пари от обикновена нищо не струваща хартия, и после налагайки хартиената валута на целия човешки род. Тези, които контролират монетарната система, после си набелязват определени валути, и ги карат постоянно да се обезценяват. Когато тези хартиени валути изгубят стойността си, нищо не подозиращите маси ще страдат от масова загуба на богатства, и тяхната загуба винаги ще е печалба за други.

По-малко от две години преди това, през Септември 1931, Британският паунд се обезцени с 30% и това нарасна до 40% до 1934. Франция ги последва с обезценяване на Френския франк с 30%, Италиянската лира беше обезценена с 41%, и щвейцарският франк с 30%. Същото нещо се случи и в останалите европейски държави. Само гърция, отиде под всички останали обезценявайки валутата си с огромната лъжа от 59%!

Това, което започна като политиката на „разори съседа си” от 1930-те – използвайки валутното обезценяване за да се увеличи конкурентноспособността на износа на страната за да се намали баланса на разплащателния дефицит – завърши като спад на националните приходи, намалена покупателност, масова безработица, и цялостен упадък в световната търговия, който стана известен като „Голямата депресия”. Както и да е, тя разчисти пътя за налагането на международна монетарна система, която уж се опитваше да въведе ред и да предпази от хаос голямата депресия беше създадена изкуствено, за да оправдае налагането на международна монетарна система, която ще внесе ред в хаотичния свят на парите.

Това необикновено, и крайно съмнително сътрудничество между европейските държави в почти еднаквото и извънредно фалшиво обезценяване на тяхната валута трябваше да събуди мюсюлманите за огромните и ужасни опасности породени от Европейската, Юдео-Християнска монетарна система на хартиената валута.

Юдео-християнкия съюз продължи за да основе междунарона монетарна система на „хартиената валута” в Бретон - Уудс. Те използваха връзката между американския долар и златото в споразумението на Бреттон- Уудс като „смокиново листо”(в Библията използвано от Адам и Ева за да прикрият голотата си.бел.прев.), за да прикрият факта, че хартията може да бъде принтирана и използвана като пари без никакви условия но да бъде обръщаема на пазара на истинските пари, т.е. парите със съществена стойност. Споразумението Бретон-Уудс подготви пътя за Междунарония Валутен Фонд, да бъде основан през 1944 с пълната функция да потдържа международна монетарна система, от точно такива невъзстановими хартиени валути. До 1971 дори и „смокиновото листо” изчезна, и тогава САЩ не изпълни задължението си от договора под междунарония закон да обръща американски долари в злато.

Наистина е невероятно, че нямаше смислов Ислямски интелектуален отговор, който да предупреди мобилизираните мюсюлмани, да се противопоставят на новата фалшива монетарна система. Ако Ислямските учени са били заслепени от „смокиновото листо”, което беше американския долар, и не можеха да видят фалшивата природа на монетарната система, то трябва да знаем, че няма „смокиново листо”, което да може да прикрие срама от легализираното ограбване от 1971. И въпреки това, света на Ислямските учени, пак не можа да види, че днешните хартиени пари са ХАРАМ. Вместо това, целият мюсюлмански свят сляпо последва Юдео-Християнския съюз в пословичната монетарна дупка на влечугите.

Докато Юдео-Християнския съюз деколонизира останалата част от колонизирания свят, те се застраховаха, че деколонизирания(освободен от колонизирането) не Европейски свят, е абсорбиран в нова монетарна система, чрез членството си в Международния Валутен Фонд.

Артикулите на Договора на МВФ, забраниха използването на златото като пари(3i). Той направи това, забранявайки всякаква връзка между златото и хартиените валути различни от американския долар. Арт.4 ЧАСТ 2. б) от артикулите на Споразумението гласи: „ обменните приготоления могат да включват (i) поддържане от члена на стойност на негоната валута в условия на специални права за теглене или друг деноминатор, различен от злато, избран от члена, или (ii) сътрудничещи разоредби чрез които членовете потдържат стойността на тяхната валута във връзка със стойността на валутата или валутите на останалите членове, или (iii) или друга размяна по избор на членовете.”

През Април 2002, американския конгресмен Рон Поул изпрати следното писмо до двете: Американската Хазна и Банката Федералния Резерв(която по случайност, е частна банка) питайки защо МВФ забранява базиращите се на златото валути на своите членове:

Скъпи господа:

Пиша ви по повод Артикул 4, ЧАСТ 2б на споразумението на МВФ. Както може-би знаете, този език забранява на страните членки на МВФ да свързват своята валута със златото. Така МВФ забранява на страните страдащи от непостоянна монетарна политика , да предприемат най-ефективните средства да стабилизират валутата си. Тази политика бави въстановяването на тези страни от икономическата криза, и спира икономическият им растеж, предизвиквайки по този начин икономическа и политическа нестъбилност.

Ще оценя дълбоко обяснението от двете Хазната и Федерелния Резерв за причините, поради които САЩ проължава да се съгласява с тази заблужаваща политика. Моля свържете се с гн. Норман Сингълтън, моя законодателен дириктор ако имате нужда от подробна информация по този въпрос. Благодаря ви предвалително за сътрудничеството по този въпрос.

Рон Поул


Американска Долна Камара

Твърде показателно е, че нито Федералният Резерв, нито Американската Хазна до сега не са отговорили на това искане на обяснение. Причината поради която не са отговорили е, че няма обяснение, освен факта, че монетарната система създаена чрез МВФ, е изобретена за да ограби човешкия род, и да наложи финансово робство на вички хора, които са нарочени от Юдео-Християнския съюз, който сега управлява света.

МВФ е създаден за да основе нова междунарона монетарна система, с нова и странна монетарна терминология, и Мюсюлманите се намериха изправени пред термини, които не са срещали никога преди. Имаше свят на разлика между „местната хартиена валута”, която беше приета като среда за размяна в страната, в която беше издадена, и „чуждата валута” хартиена валута, която беше средата за търговия извън страната. Затова ако Мюсюлманите, от Малайзия искат да продават стоки на Мюсюлманите от съседна Индонезия, Индонезийците трябва да намерят чужда валута за да плаят за своите покупки. Но въпреки тва, този чуждестранен обмен, за всички практически цели е бил ограничен до Европейска валута или до американския долар. По този начин е заложен капана за търсене на тези европейски валути и на американския долар, които по-късно станаха известни като „твърда валута”. Докато Юдео-Християнския съюз можеше да изисква защита на хартиената си валута, всичко, което трябваше а направи, беше да продължава да принтира тези пари, и в процес на това, да продължава да прави пари от нищото.

Злият план зад цялата система беше също и да се докарат Западните валути, както и тези на техните заместители, до постоянно повишаване на стойността спрямо останалите валути. Това беше постигнато чрез простото използване на увещаване, или принужаване на обезценяването на нарочените валути. Тъй-като тези валути са били обезценени, това се превърнало в масивен трансфер на пари от масите към елита. Това също подтикна и работната ръка да работи за робски заплати, и пороби тези, които взеха заеми с твърда валута от винаги готовия МВФ и от Европейските комерсиални банки и сега се намериха във винаги увеличаваща се трудност да изплатят тези дългове с лихвата. Всъщност, цялата монетарна система с нейното ядро МВФ беше специално измислена за да постига точно тези резултати. Нарочените страни принудени да затъват с огромни заеми, бяха постоянно изцеждани от богатството си, и обедняваха все повече докато се опитваха да платят дълговете си с пари, които постоянно губеха стойността си. Това не се случи случайно.

Най-накрая и най-скандалното от всичко, новата междунарона система на хартиените пари улесни банковата ситема, чрез частичното банкиране, да дава на заем с лихви пари, които не притежава. Това също беше легализирана измама. Подозирам, че Мюфтийте на Исляма нито разбират, какво се има предвид под частично резервирано банкиране, нито пък имат адекватни познания за историята на международната монетарна икономика, накратко описана в това есе. Когато електронните пари тотално заместят хартиените валути, и несправедливата монетарна система се самоосъвършенства, аз се страхувам, че Мюфтиите ще обявят и електронните пари за Халал.

МВФ беше създаен със специалната цел да предотврати ограниченията на обмяната на валута, което щеше да попречи на постоянното обезценяване на нарочените валути. Така артикулите на Споразумението декларират, че МВФ ще „асистира в....елиминирането на ограниченията на чуждестранната обмяна на валута, които спират разрастването на световната търговия.” Елиминирането на ограниченията в чуждестранния обмен излага набелязаните валути на финансови атаки, които биха създали възможности за бурни печалби със загубата на стойност на валутите.

Международната монетарна система, която произлезе от Конференцията Бреттон – Уудс вече е успяла в поробването на масите на човешкия род, включително и почти целия Мюсюлмански свят, в затвора на постоянната бедност и( понякога ) нищета. Но когато хартиените пари бъдат заместени от електронните пари, това ще доведе до събужането на финансово робство. Мюсюлманите са длъжни да реагират по походящия начин, ако изобщо очакват някаква Божествена подкрепа, която би могла да ги отърве от финансово робство. Какъв може да бъде този отговор? От къде трябва да започнат?

ГЛАВА ПЕТА

НАШИЯ ОТГОВОР

Когато Мюсюлманите осъзнаят факта, че са изоставили Сунна на Пророка с.а.с следвайки Юдео-Християнския съюз в дупката на влечугото, техният основен отговор трябва да е, да се обърнат, и да се опитат да възстановят тази Сунна. Освен това, когато тази Сунна се намира здраво залегнала и в Корана, както е със Златния Дниар и Сребърния Дирхам, тогава те трябва да търсят и опорщението на Аллах за този акт на измяна, и да побързат да спечелят Неговата прошка полагайки усилия да въстановят това, което са изоставили. Как да започнат тази борба? Какво трябва д анаправят?Първа фаза

Изсичането на златни и сребърни монети позволява на Мюсюлманите да изпълнят религиозните си задължения като плащането на Закят, Махер(зестра от страна на мъжа за жената), финансирането на хаджа, и.т.н. В допълнение такива монети биха функционирали като „съхранине на стойността” и да осигури на богатите начин да защитят богатството си от загубите, които прави обезценяването на хартиените пари. Сеченето на златни монети и тяхното продаване, предлага малко облекчение на бедните бетстващи маси, които биха се затруднили да си купят, а после а запазят дори и един златен Динар. Но изсичането на златния Динар и Сребърния Дирхам и предлагането им за продажба със сигурност има стойност в по-нататъшния процес на публично образоване.

Тогава, когато сребърните пари влязат на пазара за да функционират като „среда за размяна” и като „мярка за стойността”, тези Сунна пари ще бъат изцяло възстановени. Такива пари незабавно биха изложили фалшивата природа на хартиените пари. Принципа е, че добрите пари изобличават лошите пари. Можем да очакваме Юдео-Християнския съюз, който в момента управлява света, както и неговите подчинени в Мюсюлманския свят, и света на банките като цяло, би се противапоставил с всичките си сили на усилията ни да направим златото и среброто припознати като легална валута.

Като последствие основният Ислямски отговор на това монетарно затруднение трябва да се фокусира върху законите за легална валута, които забраняват използването на златни и сребърни монети като легална валута. Масите трябва да се мобилизират и да попитат защо използването на Динара като пари е забранено? Няма правителство по света, което да може да отговори на този въпрос, след като дори МВФ не е способен да го направи.

Усилията да се отговори на тези фрапиращо неморални и потискащи закони трябва да бъдат преследвани под формата на борба, която отговаря на стратегическата Сунна(т.е Сунната на благословенния Пророк Мухаммед с.а.с, до тогава , докато се бори против потисничеството). Тази Сунна ни учи, че масовата програма на публично образоване е първата степен на борбата за освобождаване от политическото и икономическо потисничество. Това есе беше написано точно с тази цел.

Както и да е, много мюсюлмани не могат да бъдат убедени във фалшивата природа на на хартиените пари в днешната монетарна система до тогава, докато самите учени не разберат тази тема и настояват в защитата на валидността на тези пари. Може да е от полза, ако Мюсюлманите бъдат запознати с хадиса, в който Благословенният Пророк предупреждава за ера, в която Ислямската общност, ще предаде Ислама, до такава степен, че ще се превърне в „ в анй-лошите хора под небето”, и, че „нищо няма да остане от Исляма, освен неговото име:

„Скоро от Исляма няма да остане нищо, освен неговото име, и нищо няма да остане от Корана, освен следите от написването му.(По това време) техните джамии ще бъдат грандиозни згради, но ще бъдат лишени от напътствие. И по това време, техните учени, ще бъат най-лошите хора под небето, от тях ще произлизат фитни, и към тях ще се връщат(фитните)”.

(Сунан, Тирмиди)ФАЗА ВТОРА

Втората фаза на борбата ще вкара отказването на отдалечените местенца в провинцията(селцата) да приемат и използват хартиените пари или електронните пари.

Например оризовите фермери на Индонезийския остров Ява, ще се мобилизират да заяват, че искат заплащането за техния ориз да става в Динари. Ако купувачите отказват да плащат в Динари, фермерите ще монетизират ориза си, използвайки го като обменна единица. Така ориза ще бъде използван като пари. Резбира се, използването на ориза като пари ще бъде времменна мярка и би могло да функционира само за малки неща или микро покупки. По този начин Сунна парите ще заменят хартиените и електронните пари поне що се отнася до микро финансовите обмени.

Градовете ще останат в капана на електронните пари до тогава, докато световният ред на Яджудж и Маджудж управлява света. Въпреки всичко, парите Сунна могат да продължат да напредват от селата към градовете, докато пророчеството на Пророк Мухаммед с.а.с се изпълни:

„Абу Бакр ибн аби Мериям предава, че е чул Пратеника на Аллах да казва:”Идва време, в което нищо няма да е от полза за хората, освен Динара и Дирхама.”

(Муснад, Ахмед)КРАЙ

ii БЕЛЕЖКИ

i


ii1 КоРАНА ПРАВИ ЯСНО РАЗГРАНИЧАВАНЕ МЕЖДУ БИЗНЕСА, И дАВАНЕТО НА ПАРИ нА ЗАЕМ(като бизнес). Във всяка бизнес транзакция трябва да има елемент на риск В последствие от който транзакцията може да има печалба или загуба. Всевишният Аллах тогава може да се немеси да вземе от едни, и да даде на други . По отзи начен Той, Всевишния, ще се увери, че то циркулира чраз икономиката. Тогава богатит няма да остава постоянно богат, а бедния няма да е затворен в постоянна бадност.

Когато се ават пари с лихва, този, който дава заема, се застрахова до крайна степен от каквито и да било загуби. В последствие, парите не циркулират в икономика, базирана на даването на заеми с лихва. Богатият остава постоянно богат, а беднният постоянно беден и уязвим и експлоатиран. Нещастната бедна инденозийска жена например, трябва да работи като прислужница, в управляващото не мюсюлманско племе в Сингапур, въпреки факта, че тези хора са врагове на Исляма. И освен, че трябва да готви и сервира свинско, тя трябва и да работи 24 часа на ен, без почивен ден, и всичко това заа робска заплата.

2 „Енес бин Малик е казал, че Пратеникът на Аллах е казал: а заслепяваш мустарсал(някой, който не е на ясно с цените на пазара) е Риба(лихва).”

(Сунан Байхаки)


„Абдуллах бин Абу Ауфа каза: Един човек изложи стаки на пазара и се заклел с лъжа, че че някой му е предложил много голяма цена за тях, въпреки, че не му била предложена тази цена. Тогава бил низпослан следният цитат:” Онези, които продават на нищожна цена обета към Аллах и своите клетви, те нямат дял в отвъдния живот и Аллах не ще им проговори, и не ще ги погледне в Деня на възкресението, и не ще ги пречисти, и ще има за тях болезнено мъчение.”(3:77) Ибн абу Ауфа добави: Подобен човек е вероломен консуматор на Риба.”

(Бухари)
Травзакцийте основани на заслепяване, като прикриване на пазарната цена, позволяват на продавача и купувача, да продават и купуват на цена, по-висока, или по-низка от пазарната, и по този начин да реализира печалба по-голяма от справеливо поставената. Тогава можем да заключим, че всяка транзакция, която е базирана на измама, и която реализира за измамника печалба или изгода по-толяма от справиливата, е Риба(лихва). Днешната монетарна система базирана на невъзстановимите хартиени пари, които постоянно губят стойност, представляват точно такава измама, която прави печаба или изгода , на която създателите на тази монетарна система, нямат право. Така, че тя трябва да бъде разпозната като Риба.

3 Тъй-като уебмастера на този сайт, ме информира, че някой от МВФ е редовен посетител на този сайт, аз каня МВФ да ме поправи по този въпрос, ако греша.

4 В книгата „Йерусалив Корана има цяла глава, която разяснява темата за Гог и Магог(Яджудж и Маджудж).

Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница