11дни, 9 нощувки Цена: 3595 евро /7031 лева с всички таксиДата25.02.2018
Размер120.35 Kb.
ЕКЗОТИЧНО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ЮАР И ЗИМБАБВЕ С ВОДОПАДА ВИКТОРИЯ
Маршрут: СОФИЯ-КЕЙПТАУН-НОС ДОБРА НАДЕЖДА-ЙОХАНЕСБУРГ-НАЦИОНАЛЕН ПАРК КРЮГЕР-ВОДОПАДА ВИКТОРИЯ, ЗИМБАБВЕ-ЙОХАНЕСБУРГ

25.02.2016 – 07.03.2016

11дни, 9 нощувки

Цена: 3595 евро /7031 лева с всички таксиДЕН 1 – СОФИЯ –ИСТАНБУЛ

Излитане от София за Кейптаун, ЮАР през Истанбул в 21:45ч. Кацане в Истанбул в 22:45ч.


ДЕН 2 –ИСТАНБУЛ – КЕЙПТАУН

Излитане от Истанбул в 01:15ч и кацане в Кейптаун в 12:50ч.

Посрещане от представител на местния партньор в ЮАР. Трансфер и настаняване в хотел Protea Junction V&A Waterfront 4*.

След настаняването, нашия престой в ЮАР започва с полудневна обиколка на Кейптаун (включена в цената). Ще посетим пешеходно централната част на града Company’s Garden, чието име идва от Датската компания, която започва изграждането на градините през 1652г с цел да ги направи място за изхранване на екипажите на своите кораби, които спирали тук с товарите си с подправки по пътя между Европа и Източните Индии. Днес на територията на градините могат да се видят лоджите за робите, които са построили голяма част от града, настоящата сграда на Парламента, Планетариума и Южноафриканския музей Iziko, седалището на англиканската църква на Южна Африка – катедралата St. George, националната библиотека на Южна Африка, Голямата Синегога, Tuynhuys – сградата се използва за специални събития от президента.

Следва круиз до о-в Robben, където ще видим един от най-строгите затвори в страната - затвора, който е бил използван за политически затворници, включително и Нелсън Мандела.

По залез слънце ще изкачим с въжена линия планината Маса, от чиито 1080м надморска височина се октрива спираща дъха гледка към част от града. Връщане в хотела.

Приготвяне за вечеря в типичен Африкански ресторант с традиционна програма и кухня. Нощувка в хотела.
ДЕН 3: 27.02.2016 – КЕЙПТАУН – НОС ДОБРА НАДЕЖДА – КЕЙПТАУН

Закуска в хотела.Целодневна екскурзия (включена в цената) до най-южната точка на континента Африка – Нос Добра Надежда. Пътят ни минава по крайбрежието на Атлантическия океан, където се намират едни от най-красивите райони на Кейптаун - Ривиерата на Южна Африка - Sea Point, Bantry Bay, Clifton, Camps Bay. Ще спрем в Hout Bay за круиз до Острова на тюлените, след което нашият тур продължава по изключително красивия панорамен път – Chapmans Peak, който ни отвежда до Нос Добра Надежда. Ще посетим Стария фар, от който се открива панорамна гледка към мястото, където се събират двата океана – Индийски и Атлантически. Изкачването става с теснолинейката Летящия Холандец.

Следва обяд в ресторанта на края на света - „Двата океана”, с меню морски деликатеси.

След обяда продължаваме до Boulders – мястото, където живеят в естествена среда колония пингвини. Връщане към хотела по брега на Индийския океан.

В 19:00ч – вечеря с музикална програма - „Kaapse Stories from the Mother City“. Вечерята включва напитка за Добре дошли и четири степенно меню. Програмата е популярна с това, че пресъздава и разказва по неповторим начин историята на Кейптаун (Kaapse) и неговите колоритни местни жители. (включена в цената).


ДЕН 4: 28.02.2016 – КЕЙПТАУН – PAARL TOWN – FRANSCHOEK – STELLENBOSCH - КЕЙПТАУН

Закуска в хотела.

Днешната обиколка (включена в цената) до три града в близост до Кейптаун известни с производството си на маркови вина за износ, ще започне с посещение на 2 бижутерйни магазина и един за издения от екзотични кожи като крокодил, лагуана, щраус, змия, лизард и др.

Paarl town – градът известен с това, че е допринесъл с налагането на езика африканс като втори официален в страната. Ще посетим Паметника на Езиците, от където се открива прекрасна гледка към града. След това продължаваме към една от най-известните дестинации за дегустиране на вино в страната – Fairview, където ще пробваме 5 различни вина и сирена.

Продължаваме към Franschoek (в превод „френското ъгълче“), известно с първото място в страната, където се заселват французи протестиращи срещу каноните на средновековната католическа църква и Инквизицията. След Паметника на Хугенотите, ще спрем във ферма за дегустация на вино.

Последната ни спирка и обзорна екскурзия днес, е на втория град построен след Кейптаун – Stellenbosch.

Връщане в хотела и подготовка за вечеря в ресторант на крайбрежната улица Виктория и Алфред- Waterfront V&A (включена в цената).

Нощувка.
ДЕН 5: 29.02.2016 – КЕЙПТАУН – ЙОХАНЕСБУРГ

Закуска в сух пакет. Ранен трансфер до летището за полет до Йоханесбург.

След кацане обиколка на Йоханесбург (включена в цената) с посещение на тематичното селище Golden Reef – наследство от периода на Златната треска. Ще видите на живо как се отлива злато, а някой от вас, който има повече късмет, може и да си тръгне със злато от тук.

След кратка почивка продължаваме на 40км в северозападна посока от Йоханесбург към местността „Люлката на Човечеството“ – част от световното културно наследство, където ще посетим пещерите Sterkfontein. Тук през 1947г Робърт Брум и Джон Робинсън откриват фосил на 2,3 млн години. Местността е известна и с големия си принос в откриването на човешки вкаменелости – една трета от всичко открито в света.

Продължаваме обиколката с посещение на културното селище Lesedi, където може да се запознаем с традициите и културата на 5 традиционни за Африка племена - Зулу, Коза, Педи, Ндебеле, Басото.

Връщане в Йоханесбург и настаняване в хотел Mondior 4*.

След настаняването и кратка почивка – вечеря с традиционна кухня от северо-източната част на страната и програма с музика и танци (включена в цената).

Нощувка в хотела.


ДЕН 6: 01.03.2016 – ЍОХАНЕСБУРГ – НАЦИОНАЛЕН ПАРК КРЮГЕР

Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Национален парк Крюгер. По пътя – разглеждане на административната столица Претория (на около 70км от Йоханесбург) (включена в цената). Ще се разходим в историческия център - площад Чърч със статуята на бурският водач и президент на Южно- Африканската република Пол Крюгер, също така Катедралата, Градския съвет, Държавния театър, Юнион Билдинг (сградата на Правителството и Президенството), Паметника на Проходчиците върху чийто 93 метров фриз е разказана историята на „Великото преселение“.

Продължаваме пътуването си до Национален парк Крюгер (510км, около 5ч). По пътя – почивка за обяд (невключен в цената). Около 17:00ч пристигане в Националния парк Крюгер и настаняване в Protea Hotel Kruger Gate 4* .

В 19:00ч вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.


ДЕН 7: 02.03.2016 – НАЦИОНАЛЕН ПАРК КРЮГЕР: САФАРИ

Закуска в сух пакет. Ранно отпътуване (6ч сутринта) за целодневно сафари в Национален парк Крюгер (включено в цената). Ще видим голямо многообразие от птици и животни, като най-голямата ни цел е голямата петорка: лъв, слон, бивол, носорог и леопард, които ще търсим с помощта на нашите опитни водачи в специално пригодени за целта открити джипове. Не забравяйте своите камери и зарядни устройства!

Почивка за обяд в ресторант от парка (невключен в цената).

Сафарито продължава до 17:00ч, когато ще се върнем в лоджата.Вечеря в 19:00ч в ресторанта на хотела. Нощувка.
ДЕН 8: 03.03.2016 – НАЦИОНАЛЕН ПАРК КРЮГЕР – ЙОХАНЕСБУРГ

Закуска. Отпътуване за Йоханесбург по известния Панорамен път, минаващ по северните склонове на Драконовата планина и живопистната провинция Мпумаланга. От „Прозореца на Господ“, разположен на 300м надморска височина, се вижда Лоу Велд и парка Крюгер. Пътят продължава покрай третия по големина в света каньон Blyde River, следват Щастливите понори на Брук – каменни образувания с причудлива форма, кръстени на своя откривател златотърсача Том Брук, Трите Рундавели – цилиндрични скали с интересна форма, приличащи на лунен пейзаж, няколко красиви водопада. За обяд пристигаме в историческото селище Pilgrim’s Rest, където ще имаме свободно време за обяд (невключен в цената).

Вечерта – вечеря в ресторант Carnivore (включена в цената), където ще можете да опитате неограничено количество от различни места, печени на сабя като месо от крокодил, куду, щраус, както и традиционните свинско, пилешко, телешко или риба, а също и богат избор от екзотични сосове и салати. За вегетарианците, също, има предвидени специални предолжения. Пристигане в хотел Mondior 4* в Йоханесбург и нощувка.
ДЕН 9: 04.03.2015 – ЙОХАНЕСБУРГ – ВОДОПАДА ВИКТОРИЯ, ЗИМБАБВЕ

Закуска. Напускане на хотела след закуска и трансфер до летището за полет до Зимбабве. Пристигане на международното летище Victoria Falls, посрещане от фирмата партньор на място и трансфер до хотел Kingdom 3+*.

Шотландският учен и откривател Дейвид Ливингстън е първият европеец видял водопада на 16 ноември 1855г. Той е впечатлен от изумителната гледка и го кръщава в чест на своята кралица – Виктория. Местните го наричат Mosi-Oa-Tunya (Гърмящ дим). Водопадът е най-големият в света, благодарение на ширината си от 1708 метра и голямото количество падаща вода от височина 108м.

След настаняването, в 16:00ч – Круиз по река Замбези (включен в цената) с включени напитки и леки закуски (входът за парка се заплаща на място - 10$).

В 19:00ч трансфер до хотела. Нощувка.
ДЕН 10: 05.03.2016 – ВОДОПАДА ВИКТОРИЯ

Закуска в хотела.Целодневна екскурзия до водопада Виктория , включена в цената (входът за парка 30$ се заплаща на място). След това ще имате свободно време да се насладите на неповторимата гледка на водопада по свой начин като изберете някоя от следните дейности: разходка до водопада, полет с хеликоптер, полет с делтапланер, скок с бънджи над река Замбези, разходка с лъвове, сафари на слон и т.н (срещу допълнително заплащане на място).

В 19:00ч вечеря в ресторант Boma (включена в цената) с типична африканска кухня и с много музика и танци. По време на вечерята, ще можете да се срещнете с с някои от народните лечители „сангома“, които могат да предскажат бъдещето ви. Нощувка.


ДЕН 11: 06.03.2016 – ВОДОПАДА ВИКТОРИЯ – ЙОХАНЕСБУРГ – ИСТАНБУЛ

Закуска в хотела. Свободно време и напускане на хотела в 12ч. Трансфер до летището и по пътя спиране за пазаруване на местния пазар. Полет до Йоханесбург. Кацане в ЮАР. Свързващ полет за Истанбул в 19:45ч.


ДЕН 12: 07.03.2016 – ИСТАНБУЛ-СОФИЯ

Кацане в Истанбул в 05:20ч. Полет за София в 07:50ч и кацане в София в 09:10ч.


Край на програмата!
ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: 3595 евро /7031 лева
Цената е в евро/лева на човек и включва:

 • Самолетни билети София - Истанбул – Кейптаун/ Йоханесбург – Истанбул – София с редовен полет на авиокомпания Turkish Airways с включени летищни такси;

 • Вътрешни полети Йоханесбург – Водопада Виктория – Йоханесбург с всички такси;

 • 3 нощувки със закуска в Кайптаун в хотел Protea Junction V&A Waterfront 4*;

 • 2 нощувки със закуска в Йоханесбург в хотел Mondior 4*;

 • 2 нощувки със закуска и вечеря в района на Национален Парк Крюгер в хотел Protea Hotel Kruger Gate 4*;

 • 2 нощувки със закуска в района на Водопада Виктория, Зимбабве в хотел Kingdom 3+*;

 • 1 вечеря в типичен Африкански ресторант в Кейптаун;

 • 1 вечеря с музикална програма - „Kaapse Stories from the Mother City“ в Кейптаун;

 • 1 вечеря в ресторант на крайбрежната улица Виктория и Алфред в Кейптаун;

 • 1 вечеря с традиционна кухня от северо-източната част на страната и програма с музика и танци в Йоханесбург;

 • 1 вечеря в ресторант Carnivore с меню от екзотични меса приготвени на сабя в Йоханесбур;

 • 1 вечеря в ресторант Boma с типична африканска кухня и с музика и танци в района на Водопада Виктория;

 • 1 обяд в ресторант „Двата океана”, с меню морски деликатеси по време на екскурзията до Нос Добра Надежда от Кейптаун;

 • Круиз по река Замбези с включени напитки и леки закуски;

 • Всички трансфери по програмата с туристически автобус;

 • Всички входове в обектите по програмата (без входа за Парка Водопада Виктория, който се заплаща на място);

 • Дегустация на вина и сирена в района на Кейптаун според програмата;

 • Целодневно сафари за наблюдение на диви животни в Национален парк Крюгер;

 • Екскурзия до Водопада Виктория, Зимбабве;

 • Полудневна обиколка на Кейптаун;

 • Полудневна обиколка на Претория;

 • Целодневна обиколка на Йоханесбург с посещение на историческото селище Golden Reef и местноста „Люлката на човечеството“;

 • Екскурзоводско обслужване на български;

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Армеец;

Цената не включва:

 • Вход за парка на река Замбези, заплаща се на място – 10$;

 • Вход за парка Водопада Виктория, заплаща се на място – 30$;

 • Допълнителни мероприятия по време на посещение на Водопада Виктория, по желание, срещу допълнително заплащане на място - разходка до водопада, полет с хеликоптер, полет с делтапланер, скок с бънджи над река Замбези, разходка с лъвове, сафари на слон и т.н;

 • Виза за ЮАР – 84лв;

 • Виза за Зимбабве – 50 щатски долара (заплаща се и се поставя на място);

 • Бакшиши за шофьори и екскурзоводи - 5 щатски долара на човек на ден / общо 40 щатски долара на човек за целия престой – заплащат се на място.

 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;

 • Лични разходи и напитки по време на храненията;

Анулации:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки: • до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;

 • от 59 дни до 31 дни-депозита;

 • от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор.


Разписание на полетите:

25 февруари СОФИЯ 21:25 ИСТАНБУЛ 22:45

26 февруари ИСТАНБУЛ 01:15 КЕЙПТАУН 12:50

06 март ЙОХАНЕСБУРГ 19:45 ИСТАНБУЛ 05:20+1 (кацане на 07 март)07 март ИСТАНБУЛ 07:50 СОФИЯ 09:10

Условия за записване и важна информация:

 • Цената е валидна при група от минимум 8 туриста.

 • Не са необходими спациални ваксини за посещение на ЮАР и Зимбабве.

 • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 21 дни преди заминаването.

 • Доплащането става в срок до: 25.01.2016г.

 • Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване и депозит в размер на 1500 евро/ 3000 лева.

 • Плащането се извършва в брой или по банков път.

 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

 • Категоризацията на хотелите в Република Южна Африка и Зимбабве не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.        Документи за подаване на туристическа виза за ЮАР:


 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца, считано от датата на напускане на Южна Африка.

 • Копие от резервация за двупосочен самолетен билет.

 • 2 снимки паспортен формат

 • Вярно попълнена визова анкета (предоставя се в офисите на туроператора при задействане на услугата).

 • Ваучер за хотелско настаняване или копие от направена резервация за такова.

 • Подробно извлечение от банкова сметка на пътуващия или кредитна карта задължително с подпис и печат от обслужващата банка на всяка страница. Трябва съвсем точно да са отразени входящите и изходящи парични потоци за последните 3 месеца. Крайното салдо трябва да е положително и да надвишава сумата от 500 евро на седмица престой. Разпечатката следва да бъде на английски език или преведена от лицензирана преводаческа агенция.

 • Служебна бележка от местоработата на пътуващите. Задължително на английски език с подпис и печат на фирмата. В служебната бележка трябва да е ясно упомената заеманата от пътуващия длъжност, от кога е на този пост, каква е месечната му заплата за последното полугодие и, че за датите на престоя в ЮАР той ще бъде в редовен годишен отпуск (платен или неплатен).

 • При пътуване с деца, ако пътуват само с един родител или без родители трябва да се представи нотариално заверено пълномощно на английски с разрешение за напускане на страната, заедно с акта за раждане на детето, също, преведен на английски и заверен с апостил.

ТО има застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма, № 03700100000665 „ЗД Евроинс” АДКаталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница