P. O. Box 655 Fenton, Missouri 63026



Pdf просмотр
страница1/8
Дата06.07.2022
Размер0.96 Mb.
#114756
  1   2   3   4   5   6   7   8
Bulgarian-When-God-When-Кога-Господи-кога


Кога, Господи, кога?
Да се научим да вярваме, че Бог не закъснява

Да се научим да вярваме, че Бог не закъснява
Кога
,
Господи,
кога
?
ДЖОЙС
МАЙЕР
София, 2010


Copyright © 1995 by Joyce Meyer
Original title: When, God, when?
Life In the Word, Inc.
P.O. Box 655
Fenton, Missouri 63026
All rights Първо българско издание 2010 Християнска фондация АНИМ
Ловеч 5500, п.к. Изданието се осъществява със съдействието на
Издателство Нов човек”
София 1303, ул. „Антим І” 28
www.novchovek.com
ISBN: Превод от английски Свилена Стоянова
Графичен дизайн Филип Папратилов
Предпечат: Васил Папратилов


Съдържание
Предговор 7 1 Време и доверие
9 2 На точното време
13 3 Определеното време
17 4 Призивът
19 5 Помазанието
21 6 Заделянето
29 7 Уморени ли сте да чакате
31 8 Търпение, моля
35 9 Кога ще се сбъдне мечтата ми
39



7
Предговор
С
лужим на един вездесъщ Бог, който ни наблюдава по всяко време. Бог не може да бъде изненадан. Той знае всичко, преди още то да сее случило. Псалом 139 казва, че Той познава мислите ни преди да смеси ги помислили и знае неизговорените ни думи. Повечето от нас се нуждаем да пораснем в доверие към Господи да се научим как да накараме големия въпрос Кога да замлъкне. И понеже този въпрос е много упорит, написах тази книга, за да споделя прозрението, което Бог в милостта си мие разкрил. Аз съм прекарала голяма част от живота сив нетърпение, разочарования и обезсърчение. Чрез много преживявания съм се научила да се доверявам на Този, Който знае всичко. Моля се духът вида се успокои, когато се отпуснете в Него и повярвате на думите на цар Давид Времената виса в Неговите способни ръце (Псалом 31:15 – перифраза мой)



9
1
Време и доверие
„Повярвах, уповах се, доверих сена Тебе, о, Господи, и казах Ти си мой Бог”.
„Дните ми (времената ми) са в Твоите ръце избави ме от ръцете на неприятелите ми и от тези, които ме преследват име гонят.
Псалом 31:14,15 (Разширен превод)
В
този пасаж псалмистът казва, че сее доверил на Бога да го избави от неприятелите му и също Му сее доверил да го направи в точното време. Истинското доверие изисква от нас да можем да кажем Времената
ми са в Твоите ръце”. Разбрала съм, че доверието означава да приемем факта, че някои въпроси ще останат без отговори, а също да поставим дните си, времето в ръцете на Бога – да повярваме, че макар ние да нямаме всичките отговори, Той знае всичко. Той знае съвършеното време за всяко нещо от живота ни. Всички ние


10
Кога, Господи, кога?
обаче желаем и се надяваме добрите неща да се случват в живота ни СЕГА, а
не по-късно.
Колкото повече растем в познаването на Бога и напредваме в своя християнски живот, толкова повече се научаваме да вярваме за нещата, но не да се случат СЕГА, а в Божието съвършено време. Евреи 11:1 казва Сега вярата е твърда увереност за нещата за които се надяваме, доказателство (убеденост) за неща, които не се виждат. Вярата можем да я имаме СЕГА, но проявлението невинаги е точно в този момент. Доверието и уповаването на Бога често пъти означава да не знаем КАК Бог ще извърши това, което е необходимо да бъде извършено ида не знаем КОГА точно ще го направи. Винаги казваме, че Бог никога не закъснявано освен това Той никога не избързва. Защо Защото Той използва тези възможности да разпъне и увеличи вярата ни в Него и точно в това времена чакане можем да израснем. Едни от нашите партньори наскоро бяха в нужда от финансово чудо от Бог, за да успеят да платят непредвидени данъци. Те трябвало да платят тези данъци до 15 април. Семейството беше дало специално дарение за Живот в словото, вярвайки че Бог ще снабди тяхната нужда. На 14 април те имаха парите, необходими заплащането на тези данъци. Защо Бог не им ги дадена или на 5 април Защо понякога Бог чака до последния дени дори до последната минута Причината, поради която го прави, е за да ни научи да Му се доверяваме.


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7   8




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница