Връчени награди за популяризирането на българската култура в СловакияДата07.08.2018
Размер12.81 Kb.
Връчени награди за популяризирането на българската култура в Словакия
На 23 юни 2008 г. Българския клуб в град Кошице организира тържество, на което четирима словашки граждани бяха удостоени с наградите на Министерството на културата за техния принос в развитието и популяризирането на българската култура в Словакия. Наградите - почетни грамоти и плакети „Симеон Велики”, бяха връчени от

българския посланик в Словакия Огнян Гърков и директора на Българския културен институт в Братислава Елена Арнаудова.


Наградените - инж. Еуген Лабанич, директор на Техническия музей, д-р Любица Кольова, журналистка в регионалната словашка телевизия, Микулаш Атанасов, предприемач и Отилия Лесковска, секретар на Българския клуб в Кошице благодариха чрез посланик Гърков на Министерството на културата за високата оценка на тяхната дейност.

Инж. Еуген Лабанич изказа своето задоволство от доброто сътрудничество с Българския културен институт при организиране на изложбата “Българска следа в науката”, довело до организиране на реципрочна изложба на ръководения от него технически музей в София през м. октомври със съдействието на БКИ.

На тържеството присъстваха живеещи в Кошице и околностите му българи, както и десетки словашки приятели на България. Посланик Гърков запозна присъстващите с перспективите пред сътрудничеството между България и Словакия в различни сфери и благодари на наградените за тяхната лична активност в укрепването на българо-словашките традиции. Българският посланик предостави информация за възможностите за почивка в България на словашки туристи, за инвестиционния климат и българския етнически модел.Репортажи от връчването на наградите и кратко интервю с посланик Огнян Гърков бяха излъчени по регионалната телевизия и регионалното радио.


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница