Решение на общото събрание, което посочва предмета на вноската, лицето, което я прави и номиналната стойност на акциите, предоставени срещу тази вноска. Чрез апортстраница1/5
Дата28.02.2022
Размер18.65 Kb.
#113700
ТипРешение
  1   2   3   4   5
Химснаб kazus

  1. „Химснаб” АД е акционерно дружество с капитал 1 млн. лв., което иска да внедри нова поточна линия за производство на масла, която е на стойност 400 000 лв. Дружеството започва да води преговори с „Моторплас” ООД, понеже разполага с подобна линия в експлоатация и също иска да поднови производствената си база, затова с голям интерес се отнеся към предложението на „Химснаб” АД да закупи поточната линия, но в процеса на преговорите станало ясно, че за евентуалния купувач би било голям проблем да отдели тези парични средства, въпреки че и двете дружества искали много силно сключването на тази сделка.


Възможно ли е придобиването на поточната линия от страна на акционерното дружество да се извърши без заплащането на нейната стойност?По какъв начин може да стане това? Опишете всички възможни варианти регламентирани в ТЗ.


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница