11 дни / 10 нощувки 1 ден: София – КопенхагенДата09.04.2018
Размер72.43 Kb.
ЕКСКУРЗИЯ ОБИКОЛЕН ТУР НА СКАНДИНАВИЯ С БЕРГЕН – красотата на природата
Маршрут: София –Копенхаген – Малмьо – Грена – Стокхолм – Осло – Согнефиорд – Найройфиорд – Аурландсфиорд – Берген – Осло – Гьотеборг – Хелзингборг – Копенхаген – София
Дати: 17.07.2017г., 18.08.2017г.
11 дни / 10 нощувки
1 ден: София – Копенхаген
За нашата екскурзия обиколен тур на Скандинавия с Берген – красотата на природата ще отпътуваме с групата от летище София. Полет София – Копенхаген (трансферът летище – хотел не е включен в цената на екскурзията). Настаняване в хотела. Нощувка.
2 ден: Копенхаген – Малмьо – Грена – Стокхолм
Закуска. Отпътуване с автобус за Швеция по шестнадесет километровия мост над протока Йоресунд, който свързва Копенхаген с Малмьо. Екскурзия в Малмьо – разглеждане на централния площад “Стортогет” с кметството, църквата “Свети Петър”, площад “Лила Торг”. Отпътуване за Стокхолм. По пътя – едночасов престой в Грена – очарователно селце с павирани улици и пъстроцветни дървени къщи, разположено на брега на езерото Ветерн, второто по големина езеро в Швеция. Вечерта – пристигане в Стокхолм. Настаняване в хотела. Нощувка.
3 ден: Стокхолм
Закуска. Екскурзия в Стокхолм – панорамна обиколка на града и пешеходна разходка из стария град – Гамла Стан: Стадсхолмен (кралския дворец, църквата „Сторкиркан“, централния площад „Сторторгет”, улица „Кьопмангатан), Ридархолмен (Двореца на благородниците „Ридархюсет“, църквата „Ридархолмскиркан“). Свободен следобед. Възможност за разходка с корабче между островите, съставляващи различните квартали на този неповторим град. Нощувка.
4 ден: Стокхолм – Осло
Закуска. Oтпътуване за Осло. Около 14.00 ч. – пристигане. Екскурзия в Осло – обиколка, включваща крепостта Акерсхюс, кметството, Домкирке. Свободно време. Настаняване в хотел в Осло или околности. Нощувка.
5 ден: Осло – Согнефиорд – Найройфиорд – Аурландсфиорд – Берген
Закуска – сух пакет. В 06.00 ч. – отпътуване за Согнефиорд – най–дългият фиорд в света и един от най–впечатляващите. Той се врязва дълбоко в сушата, достигайки до най–високата планинска верига в Норвегия – Йотунхаймен и до най–големия норвежки ледник. До фиорда се пътува с автобус по един изключително живописен път, а след това се прави разходка с корабче по ръкавите на фиорда – Найройфиорд и Аурландсфиорд (билетът за корабчето е включен в пакетната цена на екскурзията и не се доплаща). Продължаване към Берген – най–живописният град в Норвегия, наричан често „Вратата към фиордите“. Привечер – пристигане в Берген. Настаняване в хотела. Нощувка.
6 ден: Берген
Закуска. Нашата екскурзия в Скандинавия продължава с екскурзия в Берген – градът, който завладява с очарованието си на космополитен град с богато минало. Старият квартал на града – „Бриген“, е включен в Списъка на Юнеско за световното културно наследство. Това е кварталът, на който градът дължи и другото си прозвище – „дървеният град“, заради прекрасните дървени къщи, накацали като огърлица с разноцветни мъниста по кея на старото пристанище. Берген е едно от най–старите пристанища в Северна Европа. Днешният вид на къщите в квартала „Бриген“ е от началото на XVIII век. Разходка из квартала „Бриген“ – кея Бриген, кулата Розенкранцтарн, Хаконсхален, крепостта „Бергенхюз“, църквата „Мария Кирке“, площад „Торгет“. Свободно време. Възможност за изкачване с фуникуляр до връх Флойен (320 м), откъдето се открива прекрасна гледка към града и към околните острови (изкачването продължава около 10 мин. и цената за билет за фуникуляра, която е около 85 NOK, не е включена в пакетната цена на екскурзията). Посещение на Хълма на троловете, разположен на около 10 км от Берген, на брега на езерото Нордас. Това странно име, хълмът дължи на съпругата на световноизвестния норвежки композитор Григ. Семейството е живяло дълги години в една прекрасна бяла къща на хълма. Възможност за разходка по хълма и посещение на къщата музей на Григ. Нощувка в Берген или околности.
7 ден: Берген – Осло
Закуска. Отпътуване за Осло. Около 14.00 ч. – пристигане в Осло. Възможност за посещение на музея на викингските кораби (където са изложени впечатляващи експонати от времето на викингите, сред които едни от малкото изцяло запазени дракари), музея „Фрам“ (приютяващ кораба „Фрам“ на Фритюф Нансен) или музея „Кон–Тики“. Музеите са разположени на полуострова Бюгдьой. Разходка из Вигеландпарк, украсен с повече от 200 скулптури и скулптурни композиции на големия норвежки скулптор Густав Вигеланд. Настаняване в хотел в Осло или околности. Нощувка.
8 ден: Осло – Гьотеборг – Хелзингборг
Закуска. Отпътуване за Хелзингборг. По пътя – екскурзия в Гьотеборг и разглеждане на центъра на града. Вечерта – пристигане в Хелзингборг. Настаняване в хотел. Нощувка.
9 ден: Хелзингборг – Копенхаген
Закуска. Отпътуване за Дания (пътят между шведския и датския бряг е половин час с ферибот). Посещение на замъка „Кронборг Слот“, издигащ гордо своя войнствен силует на брега на протока, разделящ двете скандинавски страни. „Кронборг“ е един от най–известните замъци в Дания, свързан с историята на страната, но също така обезсмъртен от Шекспир, който го избира за декор на своята трагедия „Хамлет”. Около 16.00 ч. – пристигане в Копенхаген. Екскурзия в Копенхаген – обиколка на града – историческия център Слотхолмен, Кристиансборг Слот, борсата, “Амалиенборг плац”, двореца „Амалиенборг“, Чърчил парк със статуята на малката русалка, замъка „Розенборг“, университетския квартал и улица “Строгет”, Кметството, кейовете на канала Нюхавн. Настаняване в хотел. Нощувка.
10 ден: Копенхаген
Закуска. Свободен ден в Копенхаген. Възможност за разходка с корабче по каналите или за посещение на музеи: Глиптотеката на Карлсберг (галерия, в която може да се види най–богатата в Северна Европа колекция от гръцката, римската, етруската, египетската античност, но също така и картини на Делакроа, Гоген, Мане, Моне, Реноар, Сезан, Сисле, Синяк, Берт Моризо, Ван Гог, Пикасо и скулптури на Жан–Батист Карпо, Роден, Мане); Националния исторически музей (богата колекция от експонати от епохата на викингите, рунически надписи и пр.); музея на големия датски скулптор Бертел Тордвалдсен. Възможност за посещение на Тиволи – един от най–старите атракционни паркове в Европа, прекрасно украсен, с много зеленина и фонтани. Нощувка.
11 ден: Копенхаген – София
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за София. Полет Копенхаген – София (трансферът хотел – летище не е включен в цената на екскурзията).
Цена на човек в двойна стая: 2619 лева;

Цена за трети възрастен: 2534 лева;

Цена за деца до 11 г. в стая с 2–ма възрастни: 2340 лева;

Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен: 2489 лева;
Цената включва:


 • Самолетен билет;

 • Летищни такси;

 • Настаняване в съответната категория хотели на база нощувка и закуска;

 • Екскурзоводските услуги по описаната програма;


Цената не включва:


 • Трансферите при пристигането и при отпътуването;

 • Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, билети за метро и друг вид градски транспорт;

 • Слушалки по време на екскурзоводските беседи;

 • Някои посещения и екскурзии, специално упоменати, че са с доплащане:

 • Изкачване с фуникуляр до връх Флойен: билет за фуникуляра: около 85 NOK;

 • Медицинска застраховка върху 5000 Евро (лица до 65г.: 22 лева; до 75г.: 24 лева; до 80г.: 28 лева);

 • Увеличение на летищни или горивни такси – ако има такова се заплаща задължително;

 • Възможно е през 2017 г. да се въведе заплащането на сити–такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването;

 • Разходи от личен характер;

 • Доплащане за настаняване в индивидуална стая: 766 лева;


Забележки:


 • При цените за деца, формулировката дете + един или двама възрастни означава дете с един или, съответно, двама възрастни в стая. Формулировката „цена за трети възрастен” означава цена за възрастен, настанен на трето легло с други двама възрастни в стая;

 • При настаняване в тройна стая, понякога третото легло е допълнително. Не можем

да гарантираме, че при всички настанявания в тройни стаи трите легла ще са с еднаква големина и еднакво удобни;

 • Туристите, пътуващи сами, задължително трябва да доплатят за индивидуална стая;

 • Настаняването е в стаи стандарт на съответните хотели, а не в стаи супериор, лукс, джуниър суити и пр. по–скъпи категории стаи;

 • При ранен час на полета на връщане, туристите нe ползват последната закуска в хотела;

 • Точните часове на полетите са изписани върху самолетните билети;

 • Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните;

 • Седем дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност;

 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно;

 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата;

 • Съветваме Ви да си осигурите от България известно количество местна валута – датски, шведски и норвежки крони;


Важно:


 • Цените и датите в сайта: WWW.BULCOMTOUR.COM подлежат на препотвърждение преди резервация;

 • Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най– ниската цена при наличие на оферта за "last minute";

 • Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на "last minute";


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница