Bent Brogh Christensen via Animal CareДата16.12.2016
Размер175.7 Kb.
Участници:


Animal Care ApS

Per Nielsen

Grene

Bent Brogh Christensen via Animal Care

Domino

Allan Trøjborg

Jorenku x 2

Jamil Al-Shiekhly & Jens Rasmussen

Engsko A/S

Leif Madsen

Global pigs x 3

Carlo Vendelbo, Peter Boilesen, Paulo Antonio Magnabosco

UniqCover

Birger Borngräber

Odam Solutions

Ole Damgaard

Danvit

Morten Gregaard

Jyden Bur

John Kongsgaard

Aco Funki

Frank Andreasen

Nutrimin

Torben Nielsen

P Lindberg x2

Jacob Friis Madsen +& Marie Aunsbjerg Schultz

Turbodan

Svend Lassen

Fjordvejs Maskinfabrik

Jeppe Bergmann Rasmussen

Nolan

Peter Jacobsen

Организатори:

Agro Business Park

Claus Mortensen

Market Select ApS

Emanuela Antova, Martin, Helle Fuglevig, Rene Jensen,Animal Care ApS


Per Nielsen, CEO

Niels Pedersens Alle


DK-8830 Tjele

T: +45 2980 3202

per.nielsen@animalcare-aps.com

http://www.animalcare-aps.com

Компанията Енимал Кеър (Animal Care) разработва решения за подобряване на ефективността и оптимизиране на производството в животновъдството, чрез намаляване на потреблението на енергия и чрез подобряване на хуманното отношение към животните .

Компанията е разработила продуктът eHeat, който представлява панел за отопление на боксовете за прасетата. eHeat адаптира нивото на температурата към етапа на растеж на прасенцата , като по този начин намалява значително потреблението на електроенергия и оптимизира условията за отглеждане в бокса . eHeat е отоплителен панел, който се монтира на капака на бокса. eHeat е енергийно ефективна алтернатива на конвенционалната лампа за отопление, която обикновено се използва . eHeat се състои от две части: отоплителен панел, който регулира топлината в бокса според етапа на растеж на прасенцата и софтуерна част, която е вградена в отоплителният панел. Този софтуер обменя данни със сървър, където криви на растежа на прасенцата са предварително програмирани , като по този начин позволява на eHeat да адаптира температурата според етапа на растеж . Това се осъществява чрез сензор за топлина , монтиран в панела. Тъй като температурата в отделението се адаптира в съответствие с етапа на растеж , околната среда на прасенцата е оптимизирана и стресът от температурните амплитуди се намалява, което води до повишаване на благосъстоянието им.

Domino


Allan Trøjborg, CEO

Ølholm Bygade 51

DK-7160 Tørring

T: +45 76 90 41 20

aft@domino.dk

http://www.domino.dk
Домино (Domino) е модерна компания, която превръща пластмасови плоскости и неръждаема стомана в завършени продукти. Нашите основни продукти са хранилки, поилници, корита, обори и почистващи машини, както и други видове оборудване за кравеферми и свинеферми.

Домино предлага богат избор на хранилки, поилки, машини за почистване, сортиращи инсталации и съоръжения за открито свиневдство. В тясно сътрудничество с нашите клиенти и доставчици, ние сме разработили нашите продукти с най-високо качество. Нашите автоматични сортиращи системи са едни от най-модерните и са тествани в много свинеферми в цяла Европа.

Домино предлага широка гама от хранилки и поилки за телета. Чрез нашите продажби и контакти с търговци от цяла Европа, ние сме разработили много видове хранилки, адаптирани към различните пазари.

J.N. Jorenku


Jens Rasmussen, CEO

Jamil Al-Shiekhly, Exports

Teglværksvej 11

DK-4733 Tappernøje

T: +45 2764 37 26 (Jens Rasmussen cell phone)

T: +45 20 87 13 19 (Jamil Al-Shiekhly cell phone)

jens@jorenku.dk

jamil@jorenku.dk

http://www.jorenku.dk
Дж. Н. Джоренку (J.N. Jorenku) произвежда ефективният датски хигиенен продукт Staldren вече повече от 20 години. Днес Джоренку (Jorenku) е глобална компания. По Света Staldren се използва за всички видове животни. Staldren има голям ефект върху всички видове бактерии. Ние използваме само най-добрите съставки за производството на продукта. Staldren се използва от много различни професионални развъдчици. Staldren е датски продукт, който е обстойно тестван от признати международни лаборатории за използване като хигиенен продукт. Staldren не вреди на околната среда и има добре документиран ефект върху най-често срещаните бактерии и спори на гъбички. Staldren е без фосфати и е PH - неутрален, което означава, че не се разтваря / или разхлабва подовете или боксовете, нито пък изсушава тънката кожа на животните, която може да бъде податлива на ожулвания и рани, които могат да доведат до бактериална инфекция и заболяване. Staldren може да се използва за прасета, говеда, телета, птици, овце, кози, коне и визони, всъщност Staldren може да се използва за всички домашни животни и е абсолютна необходимост за професионалните животновъди.
Engsko A/S / United Milling Systems

Leif Madsen

Tronholmen 10

DK-8960 Randers SØ

Phone:  +45 86 42 64 88  Fax: +45 86 41 36 22leif@engsko.com

http://www.unitedmillingsystems.com
Engsko е една от водещите компании в Европа за производство на малки и средни по големина мелници за традиционно производство на био брашно и пълнозърнестo брашно - базирани на естествено мелене посредством воденични камъни.

Engsko е създадена през 1900 година.

От 2004г. насам Engsko използва системи за производство на брашно от Skiold и ABC Hansen– фирми с дългогодишен опит в бранша.

Skiold е инсталирала няколко съоръжения в България, като всички услуги, резервни части и следпродажбено обслужване се изпълняват от Engsko.

През 2005г Engsko се слива със създадената през 1978г от Carlsberg, United Milling Systems. United Milling Systems е водещ лидер в разработката на технологии за обработка на зърнени култури и е инсталирала много системи за мелничарство в Европа, Африка, Северна Америка, Азия и Близкия изток.

Предимства на брашното, произведено с воденични камъни:

Пълнозърнестото брашно, произведено чрез воденични камъни е много здравословно , питателно и има най-добър аромат и вкус. При смилането на зърната посредством воденинчи камнъни също така се смилят и кълновете, които съдържат големи количества хранителни вещества като мазнини, протеини, витамини и аминокиселини. Триците са богати и на фибри. Гореспоменатият метод на смилане, чрез воденични камъни , не може да бъде възпроизведен в традиционните мелници, тъй като те отстраняват кълновете и триците.

Ние доставяме резервни части за FLW системи за производство на брашно тип Skiold и ABC HansenCarlo Vendelbo & Peter Boilesen & Paolo Antonio Magnabosco

Global Pigs

Bjerring Hede 30

DK 8850 Bjerringbro

Mobil +45 2322 4500 (Carlo)

Mail: info@GlobalPigs.comhttp://www.globalpigs.com

http://issuu.com/kimbruhn/docs/global_pigs
Глобал Пигс (Global Pigs) е европейска компания за износ, основана с цел да се създават и оптимизират резултати.

Фондацията:

Добрите свине за разплод са в основата на вашата икономика. В Глобал Пигс (Global Pigs) ние се стремим да намерим най-добрите разплодни свине, работим с най-добрите в бизнеса и приемаме само първокласни прасета. Всички свине за разплод са тествани, индексирани и са най-добрите сред датските разплодни свине от породата DanAvl.

Прасенца :

Глобал Пигс (Global Pigs) изнася прасенца в цяла Европа - всички прасенца са породи DanAvl.

Добрият краен резултат :

Ако искате да постигнете по-добър краен резултат, от голямо значение е да имате добър старт. Датските свине са най-добрите, когато става въпрос за растежа и здравето. С бърз ежедневен растеж и ниски разходи за храна, и медикаменти, ще постигнете добри резултати и оптимизиране на вашата икономика.

Глобал Пигс (Global Pigs) като партньор ви дава една компания, която ....

• е част от датската система за размножаване DanAvl

• доставя качествени прасета

• гарантира бърза реакция

• е гъвкава

• скъсява разстоянието от продавача до купувача

• позволява добра и продължителна търговия

• дава прозрачност в търговския цикъл

• осигурява най-добрите оферти

Амбиции и цели

Нашата амбиция е свиневъдите от Румъния, Италия, Германия, Полша или всяка друга страна в Европа да могат, по всяко време да намерят своя доставчик на свине, както и да разберат какъв е размерът, здравният статус, хранителните планове на стадото, на доставчика, както и друга информация, която ги интересува.

Нашата цел е добро сътрудничество между европейските свиневъди.
Uniq Cover ApS

Birger Borngräber

Tlf. +45 2783 4081

Email. birger@uniqcover.com

+45 7023 2430

Skype - BirgerUniqCover

Hjulmagervej 1

DK – 8800 Viborg

Movie. http://www.youtube.com/watch?v=w1cMTRRw6dshttp://www.uniqcover.com
Юник Кавър (Uniq Cover) е инженерингова компания, която предлага и изгражда напълно готови за употреба конструкции за селскстопанския сектор.

Юник Кавър проектира и изгражда хамбари за крави, като се фокусира върху хуманното отношение към животните и благосъстоянието на стадото, за да осигури по-добро здравословно състояние и високи добиви.

Хамбарите на Юник Кавър са изградени с PVC бял покрив, който осигурява естествена светлина, свеж въздух и по-ниски температури. Колкото повече светлина, свеж въздух и по-ниски температури са налични в хамбарите, толкова по-висок е потенциалният добив.

Юник Кавър е проектирала и построила млечни ферми в Естония, Германия и Дания. В процес на изграждане са 45 000 кв. м сгради за отглеждане на 3000 млечни крави в Украйна и готова за експлоатация ферма за 460 млечни крави в Либия, за най-големия завод за млечни продукти в Северна Африка.
Odam Solutions

Ole Damgaard, CEO

Vejlevej 1

DK-8740 Brædstrup

T: +45 61 69 75 67Ole.damgaard@adr.dk
Одам (Odam) – решения за разработване и производство на електрически контролни табла за системи за премахване на тор, както и канализационни системи за площите, предназначени за ходене. Търсим партньори за продажба и сервиз в европейските страни.
Dan-vit

Morten Gregaard, CEO

Kovnogade 2

DK-8000 Århus C

T: +45 70 70 15 40

M: +45 21 23 30 92 (Morten Gregaard)

mg@danvit.dkhttp://www.danvit.dk
Данвит (DANVIT ) е компания, която предлага хранителни решения и съвети чрез продукти с високо качество. Ние осигуряваме витамини, минерали, концентрати и фуражи за свиневъдите в Дания и Европа.

Данвит е специализирана в персонализирани решения за индивидуални изисквания, базирани на основата на опитът и знанията на нашите служители, натрупани чрез дългогодишна работа в индустрията.

В Данвит, нашата цел е да бъдем най-добрият доставчик на витамини и минерали за свиневъди. Ние вярваме в индивидуални решения и чрез нашите знания и съвети, вие ще получите най-добрият резултат от Вашата продукция.

Ако искате по-висока дневна печалба, по-добро съотношение на преобразуване на фуража и по-ниски разходи за медикаменти, помислете за партньорство с Данвит.


Jyden Bur

John Kongsgaard, Area Sales Manager

Idomvej 2

DK-7570 Vemb

T: +45 97 48 40 99

M: +45 20 82 83 24 (John Kongsgaard)

jk@jydenbur.dk

http://www.jydenbur.com

Jyden е добре известна с разработването и производството на системи за отглеждане на животни-както за крави така и за свине. Нашата основна дейност е да предоставяме индивидуални решения , които отговарят на необходимостта от хуманно отношение към животните , дизайн и дълготрайност - фактори , които осигуряват най- ефективната жилищна среда и производство.

Ключът към Вашият успех в животновъдството е - с наши думи - базиран на датски дизайн , датско ноу -хау , датско качество и технология.

Jyden е съставена от следните компании: Jyden, AP Company, PanelTech и MHJ Agroteknik, които са част от концепцията " Една компания - четири марки ". С четири отделни марки , Jyden е в състояние да предложи пълна гама решения, включително широко разнообразие от продукти на боксови системи , системи за хранене , подови настилки, вентилация и пречистване на въздуха за ферми.

Като водеща компания, произвеждаща съвременни системи за подслон , Jyden се фокусира върху утрешното животновъдство.

Jyden има водеща позиция в Дания и изнася за Скандинавия, Европа и Русия - както и други страни по целия свят.
Aco Funki

Frank Andreasen - Area Sales Manager


Tlf:+45 96 26 92 41

Mobil:+45 23 30 66 77

Skype: fandreasen_acofunki.dk

e-mail: fandreasen@acofunki.dk

http://www.acofunki.dk
Ефективни решения за модерния свиневъд

ACO FUNKI е датска компания с повече от 75 години опит. Като част от световния конгломерат ACO Group, имаме възможно най-добрата основа за доставка на продукти за свиневъдите по целия свят.

Нашата мисия е да осигурим оптимално хуманно отношение към животните, работна среда и приходи за модерният свиневъд.

Всички наши продукти отговарят на днешните строги изисквания за успех в производството на свинско. Производството е сертифицирано в съответствие с ISO 9000 и използва само първокачествени суровини.

Целта на ACO FUNKI е да осигури най-високо качество и на най-добре проектираните системи на пазара, както и да предостави цялостно оборудване за бокса за сухо и мокро хранене, чрез решения за вентилацията и подовите системи.Nutrimin

Torben Nielsen, Sales Director

Bodalen 11

DK_ 8643 Ans By

T: +45 87 50 08 80

M: +45 29 26 00 80

tn@nutrimin.dkhttp://www.nutrimin.dk

Producer of minerals for livestock


Нутримин (Nutrimin) е новосъздадена фирма за производство на премикси за свине и едър рогат добитък. Продукцията се извършва в най-новият и най-модерен завод в Европа, който отвори врати през 2013 година. Заводът за премикси има две отделни линии, всяка с капацитет от 25,000 тона годишно и е напълно автоматизиран, което води до ниски производствени разходи. Точността също е центъра на вниманието . Ние отговаряме на Fami -Q стандарт.

Нутримин е частна компания, притежавана от трима акционери, което я прави 100% независима. Собствениците имат дългогодишен опит в областта на земеделието и консултантството в областта на храните, опит който се опитваме да предадем на нашите клиенти чрез фуражните решения , които представяме .

Компанията вече изнася повече от 40% от продукцията си, предимно за Източноевропейски страни , но все още не и за България. Сред нашите клиенти са някои от най-големите свиневъди-интегратори в Европа. Много често доставяме продукти на Danish Genetics, в съответствие с датските изисквния за фураж.

С модерен план за производство при ниски разходи , комбиниран с отлични умения в предприятията за фуражи и общото животновъдство, ние вярваме, че имаме какво да предложим на българските производители на фуражи .
Jacob Friis Madsen & Marie

Telefon: +45 70 21 26 26

Direkte: +45 76 31 42 98 (Jacob Friis Madsen)

Mobil: +45 21 16 41 86 (Jacob Friis Madsen)

Fax: +45 70 21 26 30

Schmidt@p-lindberg.dk

madsen@p-lindberg.dk

http://www.p-lindberg.dk-
Конкурентни цени, доставка навреме , професионални знания и широка продуктова гама

П. Линдберг (P. Lindberg) съществува от 1855г. и ние се гордеем, че сме компания както с традиции , така и с визия. Днес в компанията работят 75 души в три страни ( Дания, Швеция и Норвегия). Ние продаваме нашите продукти на земеделските производители в цяла Европа и продуктовата ни гама се разширява всеки ден. Тя съдържа голямо разнообразие от артикули, като продукти за животновъдството , малки машини , работно облекло , инструменти от всякакъв вид, оборудване за фехтовка, съоръжения за водоснабдяване , електротехника и отоплителна техника , всъдеходи , бъгита и други подобни.

Ние имаме повече от 25 000 продукта на склад, и повече от 30,000 m² складови помещения . Всички стоки се доставят от нашия склад в Дания, следователно имаме експертни познания и опит в обработката на стоки , независимо от мястото, от където пратката е поръчана . Логистиката е едно от основните ни предимства и ние изнасяме нашите продукти за повечето европейски страни, включително Русия , Румъния , Беларус, Молдова и други. Също така предлагаме възможността да организираме превоз на стоките за нашите клиенти. Земеделските производители в цяла Европа ни познават като техен надежден доставчик .
IP X9K approved. Aniheater is available in both 100 and 150 watts.

Aniheater е нова топлинна лампа за съоръжения за отбиване и отглеждане на прасенца, която решава всички известни проблеми с конвенционалните лампи с нажежаема жичка. Aniheater разпространява топлината по-добре в сравнение с традиционните топлинни лампи и е с ниски нива на загуба на топлина откъм гърба. Цялата енергия се превръща в топлина. Уникалният и специален дизайн позволява на Aniheater да има по-ниска повърхностна температура, което прави средата по-здравословна за прасенцата и им осигурява повече свободно място.

Aniheater е 100% водоустойчива и може да издържа на почистване с високо налягане. Следователно не е необходимо премахването на Aniheater при почистване и дезинфекциранена помещенията, където са прасенцата. Aniheater има дълъг живот. Вашите животни никога повече няма да студуват заради изгоряла нагревателна крушка.

Продукта е IP X9K одобрен. Aniheater се предлага във варианти с мощност от 100W и 150W.

Turbodan

Svend Lassen

Postboks 98

6330 Padborg

Tel: +45 74 67 51 00

Mobile: +45 40 20 96 20

Turbodan@turbodan.dk

www.turbodan.dk

Mobile drying systems


Турбодан Дания (TURBODAN Denmark) произвежда МОБИЛНИ сушилни инсталации за зърно за селското стопанство. За повече информация посетете: www.turbodan.dk или вижте видео в YouTube.  

Ние произвеждаме три модела:

TURBODAN TD 15 (тонa) (общо тегло около 22 тoна) премахва 4-5% влага на час при 120°C градуса.

TURBODAN TD 18 (тонa) (общо тегло okolo 25 тона) премахва 4-5% влага на час при 120°C градуса.

TURBODAN TD 25 (тонa) (общо тегло около 37 тона) премахва 4-5% влага на час при 120°C.

Търсим партньори в България, Румъния, Унгария и други държави.
Røn Petersen Aps / Nolan

Peter Jacobsen

Petersmindevej 2

DK-8800 Viborg

Tlf.: 86 62 06 77 / mobil: 40 31 32 65

Mail: ronp@ronp.dk / direkte mail pj@ronp.dk

http://www.nolan.dk

http://www.facebook.com/NolanDenmark
Нолан (Nolan) са производители на миксер фидери за млекодайни крави. Фидерът на Нолан (Nolan) е еднa от най-добрите хранилки на пазара и се продава широко в Дания. Все по-голям брой земеделски производители в чужбина избират хранилката на Нолан (Nolan), най-вече защото прави най-добрата хранителна смес и второ, заради надеждното изпълнение и дългият живот на фидера. Фидерът на Нолан (Nolan) е оборудван с гребни стъргалки снабдени с издръжлив каучук и резачки. Машината има уникален дизайн и изпълнение, което осигурява лека и пухкава фуражна смес с оптимална и хомогенна структура. Колкото по-добре смесена и хомогенна е диетата, толкова по-добър е приемът на храна от кравата и толкова повече мляко дава тя. Греблото на фидера е в състояние да се справя с по-малки смеси (за разлика от вертикалния миксер) и фидера Нолан (Nolan) е оборудван с възможност за съхранение на до 100 храни. Нолан (Nolan) фидерът е изграден с двойна шаси рамка и шест товарни клетки с обем от 24м3 и нагоре. Това гарантира дълъг живот без нужда от поддръжка както на миксера, така и на оборудването за претегляне.

Моля, посетете тези уеб страници за допълнителна информация и видео на фидера в действие:

https://www.facebook.com/NolanDenmark

http://nolandanmark.dk/pages/film.php

Нолан (Nolan) търси дилър за българския пазар.
Fjordvejs Maskinfabrik A/S

Jeppe Bergmann Rasmussen

Fabriksvej 14

DK-7800 Skive

Phone +45 97584200

Direct + 45 96875289

Mobile + 45 20804189jbr@fjordvejs.dk

www.fjordvejs.dk
Индустриално оборудване за фуражни заводи, зърнени инсталации и пристанищни съоръжения

Кофични елеватори,

Верижни конвейери,

Винтови транспортьори,

Лентови транспортьори,

Дозиращи системи,

Системи за претегляне,

Товаро-разтоварване на кораби,

Развитието на Фйордвайс Маскинфабрик (Fjordvejs Maskinfabrik A / S) следва технологичната революция в датското селскостопанство и свързаните с него отрасли. Ние имаме значителен опит в тази индустрия и това е основата на нашето ноу-хау.

С изграждането на солидни специализирани производствени съоръжения и чрез сътрудничество с водещи експортно-ориентирани групи, Фйордвайс Маскинфабрик гарантира, че няма проект, който да е твърде малък или твърде голям.

Фйордвайс Маскинфабрик осъществява всякакви проекти, от развитието на идеи, проектиране и производство на оборудване до последващото цялостно обслужване.

Нашите продукти се предлагат в световен мащаб, главно за зърнени инсталации, фуражно смилане, храни за домашни животни и в рибната промишленост.

Отделно от индустрията за фуражи, ние произвеждаме оборудване за всички видове насипни материали, проектирано специално за всеки вид материал. Старателна обработка на месо и костно брашно, рибно брашно, вар, глина, пясък и биомаса са някои от нашите специалности.

Във Фйордвайс Маскинфабрик работят приблизително 60 служители, които разработват, произвеждат и предлагат на пазара индусриална техника спрямо търсенето и изискванията на нашите клиенти, използвайки нашия над 50 годишен опит в съчетание с модерна производствена технология.Organizers:Agro Business Park

Claus Gunge Ellegaard Mortensen

Project Manager / Msc. Business Administration and Innovation Management

Niels Pedersens Allé 2

DK-8830 Tjele

[T]  +45 8999 2513

[M] + 45 4030 4820

[@] cm@agropark.dk

www.agropark.dk
Агро Бизнес Парк (Agro Business Park) е научен парк със силен акцент върху предприемачеството и иновациите в селското стопанство, храните, био-енергийните и екологичните технологии. Ние помагаме на датския бизнес да расте чрез международни партньорства и да реализира значителен брой проекти - всичко това с цел подкрепа на предприемачеството и иновациите в сектора. Това се отнася както за компании, които участват в нашата международна мрежа, така и най-вече за предприемачите и отделите за развитие, които се възползват от Агро Бизнес Парк (Agro Business Park) като бизнес инкубатор. За повече информация се свържете с мениджър-прокети Claus Mortensen (cm@agropark.dk) или посетете www.agropark.dk.

Описание: Датската иновационна мрежа за биомаса

Целта на мрежата е да изведе датските компании на водещи Световни позиции чрез обмяна на знания, фирмено и пазарно развитие, изграждане на мрежи, интернационализация и помощ в предприемачеството. Повече от 150 датски и международни компании, и организации от биомасовата и биоенергийната промишленост са членове на мрежата .
Иновационните мрежи могат да :

• Подпомогнат развиването на идеи в нови конкурентни продукти или услуги

• Предлагат сътрудничество и съвети за решаване на проблеми, свързани с разработката на продукти

• Осигуряват достъп до широка мрежа от изследователи от университети, доставчици на технологични услуги, както и други частни фирми

• Осигуряват общ поглед върху и контакт със системата за публична научноизследователска дейност и насърчаване на иновацията

• Осигуряват конкретни професионални ресурси, като по този начин облекчават бремето на компаниите да инвестират в работна ръка или най-новото технологично ноу-хау

• Предоставят възможност за интернационализация на фирмите

За повече информация се свържете с мениджър-проекти Claus Mortensen (cm@agropark.dk) или посетете www.inbiom.dkHelle Fuglevig


Gammel Nybyvej 24,Troense

Tåsinge
DK-5700 Svendborg
Mob: +45 23 25 1723


Web: www.marketselect.dk  


Mail: helle@marketselect.dk
Маркет Селект (Market Select ApS) е частна компания базирана в Дания, предлагаща консултантски услуги и асистиране на компании за навлизане в нови пазари. Благодарение на повече от 15годишният ни опит, успяваме да отговорим на специфичните нужди и изисквания на нашите клиенти и да им предложим персонализирани решения . Предлагаме услугите ни както на чужди компании, които проявяват интерес към скандинавският и немският пазар, така и на датски и чуждестранни компании заинтересувани от навлизане на пазари в Европейски страни и Северна и Латинска Америка. Някои от услугите, които можем да предложим на Вашата компания са:

  • Търсене и избор на бизнес партньори

  • Намиране на потенциални клиенти

  • Въвеждане на продукти и оценка от потенциални клиенти / бизнес партньори

  • Проучване на пазари, събиране на данни, изследвания и анализи на пазари

  • Стратегии за навлизане на пазари


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница