Bg 2006/018-343. 01. 01 41 Деинституционализация посредством предоставяне на услуги в общността за рискови групи Проект «Създаване и управление на Дневен център за възрастни хора на пенсионна възраст в с. Старосел – община Хисаря»Дата05.03.2018
Размер20.86 Kb.BG 2006/018-343.01.01-2.41

Деинституционализация посредством предоставяне на услуги в общността за рискови групи

Проект «Създаване и управление на Дневен център за възрастни хора на пенсионна възраст в с.Старосел – община Хисаря»

Проведени дейности през м. август 2009г.
  1. На 10.08.09 г. посетихме ДЦВХПВ с.Долна Махала, общ. Калояново. В Дневния център в Долна махала ни посрещнаха радушно, разведоха ни из помещенията и ни почерпиха с бонбони и сладки. Нашите бенефициенти се запознаха с други хора на тяхната възраст, обмениха информация, припомниха си стари познанства.

  2. На 12.08.09г. заедно с бенефициентите се изготви табло за Изложба на младостта. Част от потребителите на услугата „Дневен център”, които бяха предоставили свои снимки от младите си години, разказаха за миналото си.

  3. На 17.08.2009 г. дамите от Дневния център направиха икебани за изложба „Цветарство”. Всички работиха с ентусиазъм и старание. Подредихме готовите икебани в малки цветни кътове, така обстановката в Центъра стана много по-приятна и свежа.

  4. На 20.08.09 г. се проведе екскурзия до гр.Батак и местността „Цигов чарк”. В Батак бенефициентите посетиха църквата ”Св. Неделя”, в която при потушаването на Априлското въстание през 1876 г., е обсадено в продължение на дни част от населението на града. Спомените за това трагично събитие и следите от кръв и куршуми по стените на храма ни накараха да настръхнем и да сведем глава за минута мълчание в памет на жертвите на Баташкото клане. След разходката из град Батак бенефициентите отдъхнаха и обядваха на брега на язовир Батак в местността Цигов чарк.

  5. На 21.08.09 г. се проведе Групова дискусия на тема: Прехвърляне на имоти. Издаване на скици с натурални актове. Гост - лектор бе Мария Попова дългогодишен служител в Кметство с.Старосел, на длъжност строителен техник по кадастър и регулация.

  6. На 24.08.09 г. се проведе среща с НПО – Ловно-рибарско дружество грХисаря в лицето на Тодор Христозов-Ръководител на дружеството. Темата на лекцията бе: Биологичното разнообразие на видовете на територията на Община Хисаря.

  7. На 28.08.09 г. протече Здравна беседа на тема: Старческа катаракта – развитие и лечение. Гост-лектор бе: д-р Ангел Стоев – офталмолог в ДКЦ гр.Хисаря.

  8. На 31.08.09 г. бенефициентите имаха среща с млади хора – ЦДГ „Чайка” с.Старосел. Децата под ръководството на директорката на Детската градина г-жа Николина Богунска-Ранова забавляваха възрастните хора с песни и стихотворения. Преди това г-жа Богунска-Ранова разказа на потребителите за летните празници в детската градина.

  9. На 31.08.09 г. се отпразнуваха рождените и именните дни на бенефициентите родените през месец август и именниците носещи името Мария.Този документ е изготвен с финансовата подкрепа на Европейския съюз. Цялата отговорност за съдържанието му носи единствено Община Хисаря и при никакви обстоятелства не може да се счита, че то отразява становища на Европейския Съюз и Договарящия орган.

База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница