Bmw dixi в основата на благотворителна инициативаДата27.01.2017
Размер18.76 Kb.
Новини
BMW Dixi в основата на благотворителна инициатива
Съветникът на министър-председателя в оставка Бил Драйсдейл показа реставрирано BMW Dixi от 1928 г. в шоурума на официалния вносител на баварската марка у нас. Инициативата е част от благотворителна кампания в подкрепа на нуждаещите се деца и на младежките проекти, която г-н Драйсдейл стартира у нас съвместно с фондация “Помощ за благотворителността в България”. Официален гост на събитието бе г-н Симеон Сакскобургготски.
Източник: Speed-Press
На 13 юли 2005 г. редом до най-новите модели на ВMW в шоурума на официалния вносител у нас на баварската компания - “Камор Ауто”, бе изложен първият лек автомобил на BMW – BMW Dixi от 1928 г. Автомобилът е в основата на благотворителна инициатива, стартирана от Бил Драйсдейл. Съветникът на министър-председателя в оставка е човекът, чиято страст към автомобилите възроди този ретро модел. Уникалният автомобил от 1928 г. е в основата на благотворителна кампания в подкрепа на нуждаещите се деца и младежките проекти, която г-н Драйсдейл стартира съвместно с фондация “Помощ за благотворителността в България”. Дейността на фондацията е свързана с развитието на модерната благотворителност и силния нестопански сектор в България, както и с подпомагането на индивидуални и корпоративни дарителски инициативи. Организацията е посредник при набирането на дарения за проекти на Balkan Children & Youth Foundation в България. Едно от първите и вероятно с най-голяма стойност ще е дарението на баварския концерн BMW.

Официален гост на събитието в шоурума на “Камор Ауто” бе министър-председателят в оставка г-н Симеон Сакскобургготски, чийто съветник в продължение на две и половина години е бил г-н Драйсдейл. След осемгодишен престой, през което време шотландецът е изпълнявал и длъжностите управляващ партньор в KPMG; финансов директор на BIBA; първи председател на Българския форум за бизнес лидерите (BBLF), г-н Драйсдейл напуска страната ни. Автомобила BMW Dixi Бил Драйсдейл намира и купува преди 2 години от капитан, служил в армията на цар Борис. След продължителна работа на екип от български инженери колата е възстановена изцяло и е най-ценният екземпляр в сбирката на колекционера. При следващото си посещение в България през есента г-н Драйсдейл се надява, че ще успее да уреди автомобилът да бъде изнесен в родната му Шотландия и да попълни колекцията му от 12 ретро модела.Целият екип, работил по възстановяването на автомобила, бе удостоен от г-н Драйсдейл със специални сертификати и грамоти. Шеговит подарък получи и министър-председателят Сакскобургготски – бейзболна шапка с логото на BMW.

След като се върне в родната Шотландия, г-н Драйсдейл възнамерява да подготви и осъществи благотворителен тур със своето ретро BMW из европейските столици. Обиколката ще има за цел събиране на средства за проектите на Balkan Children & Youth Foundation, които са насочени към подпомагане на различни социални програми за деца и младежи на Балканите.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница