Дадоха еконаграда на Opel Zafira Tourer Моделът печели за втора поредна година при вановетеДата16.08.2017
Размер14.6 Kb.
Дадоха еконаграда на Opel Zafira Tourer
Моделът печели за втора поредна година при вановете
Моделът Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFlex бе избран за най-екологичния автомобил в сегмента на вановете за втора поредна година в конкурса „Auto Test Winner in Green“, провеждан от екологичния институт Ökotrend.

Компактният седемместен модел, предлагащ просторната атмосфера на луксозен салон, спечели в своя клас благодарение на разположения под предния капак изключително икономичен и отличаващ се с ниско ниво на емисиите турбодвигател 1.6 CNG ecoFLEX. Горивото CNG (Compressed Natural Gas, газ метан), използвано в новаторския четирицилиндров двигател на Opel, дава възможност за постигане на изключително екологично чист горивен процес.Със своя среден разход на гориво едва 4.7 килограма (7.2 м3) пълноценен природен газ (метан) на 100 километра, моделът Opel Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX с максимална мощност 110 кВт/150 к.с. отделя в атмосферата само 129 г/км CO2, с което изпълнява изискванията на германския клас A за енергийна ефективност.

Opel е всепризнат пионер в разработката, развитието и популяризацията на алтернативни системи и концепции за задвижване. Преди повече от десетилетие, през 2001 година, германският автомобилен производител представи своя първи концептуален модел със система за задвижване с природен газ, използваща технологията monovalentplus. Двигателите CNG ecoFLEX на Opel са оптимизирани специално за работа с природен газ (метан), с биогаз и с всички възможни комбинации между тези две горива, както и с бензин. Цените на CNG (метана) и на биогаза са значително по-ниски от тези на бензиновите и дизеловите горива, a по отношение на цената на километър пробег, метанът е по-евтин и от пропан-бутана (LPG - Liquefied Petroleum Gas). Всичко това дава сериозни основания за много клиенти да изоползват тези естествени горива. Наред с това, в страни като Германия например, държавата предлага програма за данъчни облекчения при използване на природен газ в периода до 2018 година. Tази нормативна стъпка е безспорно признание за неговата екологосъобразност, благодарение на която автомобилите на природен газ (метан) отделят в атмосферата до 25 процента по-малки количества CO2, до 80 процента по-малко азотни съединения и не отделят емисии от бензол и твърди частици. Ако за гориво се използва 100 процента биогаз, т.нар. въглероден отпечатък на превозното средство се свежда почти до нула.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница