Допълнителни екскурзии Агадир Включена в цената



Дата04.01.2018
Размер30.84 Kb.
Допълнителни екскурзии
Агадир

Включена в цената

След закуска, обзорна обиколка на Агадир който е един от най-добрите курорти в Мароко. Той разполага с отличен климат, около яркостта на синия океан, богатството на флората и безкрайни пясъчни плажове. Агадир предлага на гостите си изобилие от магазини, бутици, дискотеки и нощни клубове. Посещение на първото рибарско пристанище на Мароко в Агадир, старият град Касба с мистериозен произход и старите квартали (Founty и Talborjt). Посещение на стария известен пазар на Агадир Сук ел-Хад, който се намира в огромен парк, което е изключителна възможност, за да се опознае града и да се опита от прочутото Арганово масло.



Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод
Тарудант и Касбу Аит Бенханду (ЮНЕСКО)

Включена в цената

Тарудант - първичната столица на Южно Мароко, столица и на Кралството по време началото на управлението на Саадитската династия. Този „ Малък Маракеш” е расположен сред маслинови, портокалови и аргонови дървета. Главната забележителност на Тарудант са мощните крепостни стени, които датират от 16 век.

Продължението на пътя е през Талуин към знаменитата Касбу Аит Бенханду. ЮНЕСКО е обявило Касбу Аит Бенхади като част от световното архитектурно наследство и е един от ярките примери за мароканска архитектура. Състои се от близо шест казби, а самото село представлява един лабиринт. Тази берберска крепост е расположена сред бадемови дървета и е толкова живописна, че често е служила като филмова площадка. Посещение на най-голямото филмово студио в света – Atlas Studio. Ще имате възможността да видите, къде са снимани филмите „Мумията“, „Гладиаторът“ и още редица други световноизвестни филмови продукции.

Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод
Уарзазат с Тинрир и Ерфуд

Включена в цената

Дълго време, Уарзазат е пресечна точка за африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. По време на френското господство градът се разраства и се превръща в административен център. След обиколката отпътуване за Ерфуд през Тинрир и прословутия канйон Тодра. Ерфуд е наречен още Портата на пустинята. В древни времена, малкият град Ерфуд, намиращ се близо до границата с Алжир, е служил като добре укрепен пост на френските колониални войски в Мароко. Тинрир е малко градче, което в миналото е бил важен стратегически пункт, възвисяващ се над палмов оазис с рядка красота. На 15 км. от Тинрир се открива едно от най завладяващите зрелища на територията на Мароко-канйона Тодра. На места широчината на високите каменисти стени е само 10 метра, а отвесните гладки стени достигат до 160 метра височина от всяка страна. Две гигантски скали от розов гранит се допират един с друг на 300 м. височина, като долу оставят място за малка река и тясна пътечка за туристите.

Продължението на пътя е по долината Дадес покрай КелааМ’Гуна с нейните розови плантации.

Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод
Загора

Включена в цената

Загора е считана за входа на пустинята Сахара от запад. Напоследък града предизвиква туристически интерес. Пустинята е близо и нейните ярки цветове и светлосенки се отразяват върху сградите. Градът е доминиран от силуета на Джебел Загора (планината Загора), живописната долина на река Драа има обширни палмови насаждения и е отправна точка за много преходи в региона. От тук започва подобният на "Пътя на коприната" за Африка кервански "Път на златото" до Тимбокту. Световноизвестния знак на границата на града на арабски и френски гласи "52 дни до Тимбокту" (7 седмици и половина), указващ обичайното време за да се стигне с керван през Сахара до пазарите на слонова кост, злато, сол, роби, екзотични животни и кожи на Тимбукту в Мали, колкото е отнело и на армията на Джудар паша да го достигне.



Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод
Маракеш - „Перлата на запада“

Включена в цената

Приказно-процъвтяващ град расположен в подножието на Високите Атласи и обграден от палмов оазис. Разкоша и пищността на Изтока, величието и блаженството на източните дворци. Всичко това е Маракеш.



Поради това, че градът се явявал една от столиците в епохата на управлението на три династии на марокоански султани, именно тук са съсродоточени по-голямото количество музеи и архитектурни паметници всеки, от който е шедьовър на изкуството. Сутринта ще е посветена за запознанство с Джамията Кутубия, павилиона Менара, гробищата на султаните от династията Саадид и прекрасния образец на дворцовата архитектура-двореца Бахия. След обяд посещение на най-цветния пазар на Мароко и знаменития площад Джамаа Ел Фна. Това е истински театър под открито небе. Ще видите йоги, змииукротители, ясновидци, магйосници, търговци на плодове и екзотични подправки.

Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница