Етна и клисурата Аликантара с автобус /Целодневна екскурзия/ 45 Евро Етна с ДжипДата11.01.2018
Размер16.16 Kb.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ СИЦИЛИЯ 2012 г.:

Петък 13 април 2012 г.:
Етна и клисурата Аликантара с автобус /Целодневна екскурзия/ - 45 Евро

Етна с Джип /Целодневна екскурзия/ - 56 Euro + 5 Евро доплащане за клисурата

Начало на екскурзията в 08:00 ч.

Еднодневна екскурзия до Етна, най-големия вулкан в Европа, с автобус и придружаване от водач. Изкачване на височина 1900 метра. Преход или по желание възможност за изкачване до областта на основните кратери с оторизирани планински водачи. Обяд по желание. Кратко посещение до дебрите на Аликантара. Тази красива долина предлага спиращи дъха гледки и е една от най-плодородните части на Сицилия, тъй като се подхранва от река Аликантара.

Връщане в хотела около 17:00 ч.Събота 14 април 2012 г.:


Сиракуза /Целодневна екскурзия/ - 50 Euro и 10 Евро-входни такси за посещавани обекти

Отпътуване от хотела в 08:00 ч.

Еднодневна екскурзия с автобус, придружавана от водач и местни екскурзоводи. Посещение на красивия извор "Аретуза" на о. Ортигия и Катедралата. Според древногръцката митология Аретуза била нимфа, усърдно преследвана от речния бог Алфей и за да я спаси, богиня Артемида я превърнала в сладководен извор. Следва посещение на: археологическия парк с добре запазени гръцки и римски старини, Гръцкия театър, Ухото на Дионис (издълбана от човека пещера в каменните кариери), а след това посещение на Замъка на Евриал - едно от най-запазените древногръцки отбранителни съоръжения в Западна Европа. Обяд по желание.
Връщане в хотела около 18:00 ч.

Неделя 15 април 2012 г.:
Катания /Полудневна екскурзия/ - 34 Евро (няма входни такси)

Отпътуване от хотела в 08:30 ч.Посещение на Катания - град уникален със своите барокови сгради и Фонтана Слон - официален символ на града от 1239 г., направен от застинала черна лава. Време за разходка из колоритния традиционен рибен пазар. Посещение на историческата катедрала „Света Агата ", построена в началото на XVIII век на мястото на стар храм. Тя впечатлява с бароковите си орнаменти и внушителен вътрешен обем, подвластен на звучащия прекрасно орган. В нея са положени някои от най-известните жители на Катания, включително и композиторът Винченцо Белини. Свободно време по известната главна търговска улица "Виа Етнеа".
Връщане в хотела около 13:00 ч.


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница