Книгата си 80-годишният пилот легенда издаде дългоочакваната книга "Илия Чубриков на две и четири колела. От Габрово до "Дата23.10.2017
Размер12.52 Kb.
Илия Чубриков представи книгата си
80-годишният пилот легенда издаде дългоочакваната книга
"Илия Чубриков - на две и четири колела. От Габрово до "Монте Карло" и нататък", това е името на дългоочакваната биографична книга на легендарния български пилот. В нея се разказва за цялата му кариера в страната и чужбина, от мотоциклетите до автомобилите, от ладите до култовия "Булгаралпин", Renault 5 Turbo, Porsche 911 SC, Peugeot 205 T16 и Формула Естер. Чубриков е в един от двата екипажа, които участват в рали "Монте Карло" през 1968 г. Отборът тогава е заводски на Renault. На път за княжеството братя Илия и Кольо Чубрикови минават през Париж за екипиране на автомобила, взимане на гуми с шипове и запознанство с Жерар Ларус, който направи едноименния отбор от Формула 1.

"Да повярват, че Илия не е завършил, колата трябва да катастрофира. Не мога да обясня, че заради един датчик съм се отказал", казва Чубриков на навигатора си тогава Владимир Илиев, разбираме от книгата. "Независимо с какъв автомобил се състезава, Илия даваше всичко от себе си", разказва за легендарния пилот неговият колега и доц. от НСА - Владо Илиев.В книгата е пълната му състезателна кариера, успехите в рали "Златни пясъци" (по-късно "Златни", "Албена" и "България"), "Хеброс", "Вида", изключително тежкото Средиземноморско рали, което печели след 13 500 км за 13 дни, както и малко известното покоряване на връх Ботев с алпина - 40 км високопланински преход по черни пътища. Също така подробен разказ за рали "Руска зима".

В изданието има изказвания за него от съмишленици и колеги като Георги Янакиев, Киро Киров, Борислав Лазаров, Владимир Илиев, Атанас Тасков, Атанас Агура, Юлий Москов и Пламен Чубриков. Легендата не пропуска да даде и своите съвети за управление на автомобил, а какъв по-добър избор за историята на българското производство на Renault Alpine от източника. Да, имало е времена, в които български пилоти са карали в заводски отбори на големи производители.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница