Португалия – самолет една разглезена от слънцето страна с богата култура!Дата13.09.2017
Размер40.1 Kb.


ПОРТУГАЛИЯ – САМОЛЕТ
Една разглезена от слънцето страна с богата култура!

Цена : 695 евро / 1359 лева
Дата: 18.09.2013 г.
Цената включва:


 • 7 нощувки със закуски: три в Лисабон,две в Мадрид,по една в Порто и Саламанка.

 • Самолетен билет отиване и връщане до Мадрид.

 • Трансфер летище – хотел – летище.

 • Туристическа програма в Мадрид,Лисабон, Синтра,Ещурил,Авейру,Порто,Саламанка;

 • Екскурзовод на български език

 • Транспорт с комфортен автобус

Цената не включва :


 • Доплащане за настаняване в единична стая – 165 евро ;

 • Летищни такси – 110 евро ( цената подлежи на препотвърждение );

 • Медицинска застраховка за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г - 8 лв, за лица на възраст от 65 г до 70 г - 12 лв, за лица на възраст от 70 г до 75 г – 16 лв, за лица на възраст от 75 г до 80 г – 23 лв;

 • Екскурзия до Синтра, Ещорил и Кашкаиш /при минимум 25 туристи/ – 30 евро

 • Еднодневна карта за градски транспорт в Синтра – 7 евро

 • Входни такси за посещаваните туристически обекти


С тази екскурзия ще посетите:

Мадрид, Лисабон, Синтра, Кабо да Рока, Кашкаиш, Ещурил, Фатима, Коимбра, Порто, Саламанка


Маршрут : 1800 kм.
Туристическа програма
1 Ден - София – Мадрид
Полет София-Мадрид.Трансфер до хотела.Нощувка в Мадрид.
2 Ден –Мадрид - Лисабон
Закуска. Посещавайки Мадрид, долавяме духа на отминалите векове, когато Мадрид е бил резиденция на няколко кралски династии. Автобусно-пешеходна програма: Фонтана на Нептун, Фонтана на Аполон, Фонтана на богинята Кибела, Музея Прадо, гарата Аточа, Площад Испания с кулата „ Испания” и монумента на Сервантес, Дон Кихот и Санчо Панса, Кралския дворец и Катедралата, Операта, Пласа Майор, конната статуя на Филипе Трети. Свободно време или разходка до Пуерта дел Сол и Мечето на Мадрид. Отпътуване за Португалия, пътуване до края на Европа. Там далеч на запад – краят на Европа, откъдето започва необятният и загадъчен Атлантик...Не може без вълнение човек да стъпи на земята на Енрике Мореплавателя, на Вашку да Гама и Фернандо Магелан. Нощувка в Лисабон.
3 Ден –Лисабон
Закуска. Автобусно-пешеходна обиколка в Лисабон с местен екскурзовод - Паметника на маркиз Пумбал, Кулата Белен - символ на града, Манастирът Жерунимуш, разположен на крайбрежния булевард, в него се намира и саркофага на великия мореплавател Вашку Да Гама, Паметникът на Откривателите, Катедралата Де Сео, Площад Фигейра, Площада на търговията със статуята на Хосе I. Следобед отиваме до Парка на нациите, където се намира Океанариума/ 16 евро/, шопинг центъра „Вашку да Гама” и ще имате възможност да опитате португалска кухня в някое от стотиците ресторанти на брега на езерото. Португалците умеят да правят 450 блюда от риба: Кайделрада , Куерия пейкси, Бакалау. Народът пие вино Верди и Агуаарденте – гроздова ракия. Вечерта посещение на Фаду спектакъл, най-истинските португалски песни / 23 Евро/. Нощувка в Лисабон.
4 Ден – Синтра – Кабо да Рока - Кашкаиш – Ещурил
Закуска. Свободно време в Лисабон или по желание еднодневна екскурзия до Синтра и най-западната точка на Европа / 30 Евро/. Туристическа програма в Синтра - град на португалските крале, наречен от Байрон “Възхитителна райска градина”: Кралския дворец / 8 евро/, Двореца Пеня /9 евро/ , градски транспорт до дворците /7 евро/. Свободно време за обяд. Продължаваме към Кабо да Рока - най-западната точка на Европа. „Тук свършва земята и започва морето. Тук трепти духът на вярата и приключението, които поведоха португалските каравели към нови светове за света”, пише най-великия поет на Португалия Луиш ди Камоинш. Следобед разходка в световно известния португалски курорт Кашкаиш. Фото- пауза в Ещурил, популярен с най-голямото казино в Европа и неговата превъзходна градина. В късния следобед ще имате възможност в Лисабон да се разходите в квартала Алфама и да посетите крепостта „Св Георги” / 7 евро/ и Желязната кула Санта Джуста / 6 евро/.Нощувка в Лисабон
5 Ден – Лисабон – Фатима – Коимбра - Порто
Закуска. Отпътуване за Фатимa - свято място в Португалия, с най-голямата катедрала в страната, посветена на Света Богородица, място- почитано, заради “явяванията” на Божията Майка. Продължаваме към Коимбра - тук е един от най-старите университети в света. Разходка в Стария град и възможност да посетите библиотеката на Университета /5 евро/. Попътно посещение на португалската Венеция – Авейру. Разходка с корабче по каналите на града /5 евро/. Отпътуване за Порто - столица на портвайна. Нощувка в Порто.
6 Ден – Порто – Саламанка
Закуска. Порто е градът на сините плочки и сините мозайки, на сините църкви и сините следобеди, окъпани в ароматно, силно португалско кафе. Туристическа програма в Порто с местен екскурзовод – плажовете, старите крепости, Катедралата, Паметника на Енрике мореплавателя, Мостовете на река Дору, Торе душ Клеригуш. Разглеждане на винарна изба за портвайн и дегустация / 10 Евро/. Свободно време за обяд. Отпътуване за Саламанка - златния град. Нощувка в Саламанка.
7 Ден –Саламанка - Мадрид
Закуска. Туристическа програма в очарователната Саламанка: Площада Пласа Майор, Уиверситета, Река Тормес, Старата Катедрала / 5 евро/ и Новата Катедрала, Доминикански манастир, дворци на аристократи и търговци. Отпътуване за Мадрид. Настаняване и нощувка в хотел в Мадрид.
8 Ден-Мадрид – София
Закуска. Трансфер до летището. Полет Мадрид-София.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница