Пресконфереция изпращане на българските състезатели с интелектуални затруднения за участие в световни зимни игриДата11.11.2017
Размер35.42 Kb.

ПРЕСКОНФЕРЕЦИЯ
ИЗПРАЩАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ СЪСТЕЗАТЕЛИ С ИНТЕЛЕКТУАЛНИ ЗАТРУДНЕНИЯ ЗА УЧАСТИЕ В СВЕТОВНИ ЗИМНИ ИГРИ

НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС ПЬОНГ ЧАНГ‘2013
В периода 29 януари – 05 февруари 2013 година в ПьонгЧанг (Република Корея) ще се проведат Световни Зимни Игри на Спешъл Олимпикс, които ще отпразнуват постиженията на хора с интелектуални затруднения и щедопиринесат за изграждането на една нова визия на приемане.

Спешъл Олимпикс България получи квота от 6 атлета с интелектуални затруднения – 4 атлета по алпийски ски и 2-ма атлета по ски бягане. По традиция ръководството на „Спешъл Олимпикс България”предоставиквотите на петте българскиски общини София, Банско, Самоков, Смолян и Чепеларе,като участниците бяха избрани чрез тегленето на жребиите от кметовете на общините.

Атлетите, които ще представляват Спешъл Олимпикс България са Генадий Стоицов – атлет на СО Банско, Бенита Петрова – атлет на СО Самоков, Златина Дерменджиева – атлет на СО Смолян, Александър Кенанов – атлет на СО София, Симона Костова – атлет на СО София и Янко Апостолов – атлет на СО Чепеларе, а техни треньори са д-р Антон Хиджов и доц. д-р Николай Панайотов.

Да припомним, че под ръководството на националния треньор доц. д-р Николай Панайотов на Световните зимни игри Айдахо’2009 (САЩ) атлетите Росен Дльогов (СО Чепеларе) и Спаска Топалова (СО Смолян) спечелиха по два златни медала в спускането от програмата на алпийските ски, Георги Крапузов (СО Банско) и Любомир Попов (СО Самоков) взеха бронзови медали, а от Световните зимни игри Нагано’2005 Явор Митев (СО София) и Теодора Дечева (СО София) извоюваха за страната пет медала (3 златни, 1 сребърен и 1 бронзов).

Бюджетът за българското участие в Световните игри на Спешъл Олимпикс ПьонгЧанг‘2013 е 30 000 лева. Спешъл Олимпикс България благодари на своите основни партньори за подкрепатана Националната делегация:
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО СКИ

ОБЩИНА СОФИЯ

ОБЩИНА БАНСКО

ОБЩИНА СМОЛЯН

ОБЩИНА САМОКОВ

ОБЩИНА ЧЕПЕЛАРЕ

ДИЕЛ СПОРТ – ОСНОВЕН ДОСТАВЧИК НА ЕКИПИРОВКА

ФОНДАЦИЯ „ПРО СПОРТ“

ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ „ЛУКОВ И ГОРЧЕВ“ (ПЛОВДИВ)

ХРАНИ ЖИКА ЕООД

НОТАРИУС ХРИСТИНА КОЛЕВА (ХАСКОВО)

ДЕПАРТАМЕНТ „СПОРТ“ НА СУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Можете да намерите и изтеглите двата клипа в подходящ за Вас формат на адрес http://prosport-bg.net/wg2013/, в папка „video”, a текуща информацияможете да намеритеhttp://sobg.prosport-bg.net.
На 25 януари 2013, българските атлети ще бъдат на разположение за медийни участия.

На 26 януари 2013, от 10 -11часа, Терминал 2 (Заминаващи), летище София, е планирано изпращане на Националната делегация, което ще бъде открито за медии.

На 06 февруари 2013, в 22часа на Терминал 2 (Пристигащи), летище София, е планирано посрещане на Националната делегация, което ще бъде открито за медии.

На 7 февруари 2013 от 12:30 - 13.30 часа, в пресклуб „България”, ще се състои Национална пресконференция във връзка с посрещането на атлетите, участници в Световните зимни игри’2013.


Корейският телевизионен оператор Korean Broadcasting System (KBS) ще излъчва международен сигнал по време на Откриващата и Закриващата церемонии, като целите церемонии ще могат да бъдат предавани световно чрез сателит.

В допълнение, Спешъл Олимпикс Интернешънъл е сключила договор с телевизионния оператор SNTV (www.sntv.com), които ще имат екипи в ПьонгЧанг и ще предават ежедневни спортни репортажи. За повече информация относно достъп и излъчване на сигнали, както и допълнителна информация за игрите, не се колебайте да се свържете с нас.
За допълнителна информация:

Христо Христозов, Национален директор

Тел. +359 887 991 663, ел. поща: hristo@sreda.net
Добрин Георгиев, Национален програмен координатор

тел. +359 882 721 011; ел. поща: dg@sreda.net


www.sobg.prosport-bg.net

Facebook: www.fb.com/SpecialOlympicsKorea2013Twitter: English: @Korea_2013

За повече и текуща информация за Световните Зимни Игри на Спешъл Олимпикс, ПьонгЧанг ‘2013 може да посетите:www.2013sopoc.orgи www.specialolympics.org


Регистрирано в СГС по ф.д. 37 от 2005 и ЕИК 131359358

София 1000, бул. “Княз Дондуков” No. 5 вх. 3 ет. 7 ап. 27 тел./факс 02/ 986 66 91

www.sobg.prosport-bg.net


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница