Програма софия-вльора-софия 9 дневна автобусна почивка/ 7 нощувки на албанската ривиераДата20.08.2018
Размер137.1 Kb.
ЛЯТО 2018 - ПОЧИВКИ АЛБАНСКА РИВИЕРА, ВЛЬОРА - ДРУГОТО ЛИЦЕ НА АЛБАНИЯ

ПРОГРАМА СОФИЯ-ВЛЬОРА-СОФИЯ

9 ДНЕВНА АВТОБУСНА ПОЧИВКА/ 7 НОЩУВКИ НА АЛБАНСКАТА РИВИЕРА

Албанската Ривиера  е крайбрежен район в област Вльора край Йонийско море. Намира се под планината Каналия - в Южна Албания. Простира се само по брега на Йонийско море, на север от Саранда.  Районът е популярен с най-добрия  нощен живот, места за еко туризъм,  и е най-елитната дестинация  в Албания. Традиционни средиземноморски селца и древни крепости се гушат в гънките на планината, множество църкви и манастири са разпръснати по цялото крайбрежие. Величествените плажове и  закътани заливчета са покрити с малки обли камъчета, златен или бял пясък, а бреговете им се омиват от кристално чистите води на Йонийско море с цвят на наситен тюркоаз.Като прибавим към това уединените девствени пейзажи, планински проходи, морски каньони, заливи, свободно течащи реки, подводната фауна, пещери, изобилие от портокали и лимони и  маслинови горички  – то мястото се превръща в истински рай за пълен релакс на сетивата. 

Дати на тръгване: 

13.07 - 21.07.18

20.07 - 28.07.18

17.08 - 25.08.18

24.08 - 01.09.18

31.08 - 08.09.18

Предимства:
► Чисто нов хотел на една година в курорта Вльора, работи за втори сезон.
► Близко разположен до широк плаж с безплатни чадъри и шезлонги.
► Много възможности за посещение на исторически и красиви природни места, включително круиз със собствено на хотела корабче.
► Добре оборудвани, светли и големи стаи, двойните с частичен изглед към морето.
► Избор на изхранване – НВ + или FB+ с включени напитки на обяд и на вечеря.

1-ви ден/петък/София-Охрид-Вльора - Отпътуване в 21.00 ч. от паркинга пред стадион "Васил Левски", София за Албания по маршрут София–Кюстендил–Гюешево–Скопие-Охрид-Вльора (630 км). Пътуване с лицензиран, комфортен туристически автобус. Нощен преход.

2-ри ден /събота/  Вльора -Пристигане във Вльора на Албанската ривиера на сутринта. Настаняване в хотел “Regina City”4* при възможност. Ако няма свободни стаи, настаняването ще бъде в 14:00 часа. Вльора е второто по големина пристанище и третият по големина град в Албания. Градът е разположен на брега на Адриатическо море, живописно кацнал на залив със същото име. Силните позиции на Вльора като курорт се допълват и от факта, че съществува фериботен маршрут между нея и италианските морски и пристанищни градове Бриндизи и Отранто в Апулия. Вльора е основан като древногръцка колония през VI век пр. Хр. под името Аулон. Името на града на български и италиански е Валона. Валона се е наричал града и през средновековието.  За гостите на пълен пансион се започва с обяд.  Свободно време за почивка и плаж.  Вечеря. Нощувка.

3-ти ден /неделя/ Вльора- Звернец-Канина -Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или ♥по желание полудневна екскурзия до Звернец, Канина и Вльора.  Отпътуване в 15:00 часа за Звернец остров в лагуната Нарта, втората по големина лагуна в Албания. Островът е почти изцяло покрит с високи борови дървета. Дълъг е 430 метра и широк 300 метра. Звернец е свързан с брега чрез 270 метров дървен мост. На острова се намира добре запазен византийски манастир, построен през 14 век.Основната сграда на манастира е църквата, посветена на Девата, построена във византийски стил. След свободно време за снимки потегляме към крепостта Канина - средновековна крепост,  разположена в близост до град Вльора на адриатическото крайбрежие  на Албания. Намира се до едноименното село, на 6 км. от града, на 380 m надморска височина в планината Сушица. Крепостта е построена на мястото на древно селище, едно от най-старите в района на Вльора. Смята се, че е издигната през 3-ти век. През 4-ти век се превръща в крепостен град, а през  6-ти век  е реконструирана  от Юстиниан І. Крепостният град е бил център на Княжество Валона през 14 век, по времето на принц Герги от рода Арианити, благороднически род с голямо влияние в средновековна Aлбания.   Екскурзията ни ще завърши при град Вльора, наречена с право перлата на албанските курорти. Модерният и гостоприемен курорт е популярна туристическа дестинация, тъй като предлага прекрасни условия за морски отдих и пълноценна почивка. Посещение на центъра на града, с площада на Независимостта, свободно време за разходка. Обиколката е около час и половина. Връщане в хотела за вечеря около 20:00 часа. Нощувка.

4-ти ден /понеделник/ Берат и Аполония - Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или ♥по желание екскурзия до Берат и древна Аполония. Отпътуване за Аполония Илирийска –останки от античен древногръцки град. Градът е основан през 588 г. пр.н.е. на десния бряг на река Вьоса на 10 km от устието й в Адриатическо море. Аполония е крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южния ръкав на римския търговски път Виа Егнация.  По време на Първата световна война австро-унгарците започват археологически разкопки в района, продължени от френски археолози след създаването на Албания. Разкопките разкриват храм и театър от 6 век пр.н.е., както и антични улици, мозайки и други. Действащият музей в Аполония е отворен с помощта на Съвместна програма на ЮНЕСКО - "Култура и наследство за социално и икономическо развитие". Следващата ни спирка е Берат, един от най-впечатляващите градове в Албания. Берат/Белиград/ е наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания”, град-музей с древна история, включен в списъка за световнотокултурно и природно наследство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. Туристическа обиколка в Стария град: Крепостта, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други (входните такси се заплащат отделно). Свободно време. Връщане в хотела за вечеря около 18:30 часа.Нощувка.

5-ти ден /вторник/ Свободен ден във Вльора - Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Като опция за най-активните се предлага – ♥екскурзия до Орикум и национален парк Логара с опция за изкачване на планината. Информация за обектите:  Орикум е  малък крайбрежен град, разположен в южния край на залива Вльора, има дълъг плаж с много фини камъчета. Намира се по главния път, свързващ двата  големи града в албанската Ривиера-Вльора и Саранда. 7 км след Орикум в посока Саранда, главният път минава през прохода Логара (на 1027 метра надморска височина), който е част от района, определен като Национален парк Логара. Най-високият връх в района е връх Атанасий (около 2050 м над морското равнище). Древният град Орикум е основан през 7-ти или 6-ми век пр.н.е. от гръцки колонисти. Географското му положение е позволявало лесно да се блокират планинските проходи на север и на юг, както и да се открие всеки, който се приближава по море, което го прави особено подходящ за военни операции.Национален парк Логарае защитена територия,  намираща се в югозападната част на Албания. Той е един от първите четири национални парка на Албания, създадени на 21 ноември 1966 г. Паркът има площ от 10,1 кв.км. Територията му обхваща гората северно от едноименния проход Логара на височина от 470 до 2018 m над морското равнище в района Канали. Вечеря в хотела. Нощувка.

6-ти ден /сряда/ Карабурун и Сазан - Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или ♥по желание – круиз с корабче до полуостров Карабурун и остров Сазан. В 08:30 часа отплаване с корабче пред хотела за полуостров Карабурун. Тайнствения полуостров се намира недалеч от плажа Радиме.  Карабурун е  най-големият полуостров в Албания. Обявен е за  Националния парк и е бивша  военна зона на страната.  Най-високата точка на полуострова е връх Корет (826 м). Известно е, че той е посещаван от видни  исторически личности, като Марк Антоний и Мануел II Палеолог по пътя им към  Венеция. При ясно време от върха на Карабурун с невъоръжено око може да види италианския полуостров Салентина и град Отранто. Този регион е богат на разнообразие от подводни пейзажи, местообитания на различни животински  видове.  Карабурун има и друго очарование – уединени плажове; сините води на Йонийско и Адриатическо морета; мек средиземноморски климат и красиви места за гмуркане.  Следва обиколка на красивия залив на Вльора и остров Сазан - най-големият албански остров с площ 5 км². По принцип е необитаем, но е и бивша военна база, която все още разполага с бункери и тунели, предназначени да издържат на ядрена атака. Той остава забулен в мистерия за повечето албанци, въпреки че някога там са живеели над 3000 военнослужещи, от които са останали едва няколко. В края на Втората световна война той попада под властта на бившия албански комунистически лидер Енвер Ходжа. Албанският комунистически режим по-късно изгражда там ровове и тунели, за да отблъсне евентуална западна инвазия.  През 2015 год. най-секретната военна база на бившата комунистическа страна Албания отвори своите бункери и тунели в опит да привлече потоци туристи. По време на круиза  е предвидено акостиране на плаж на полуостров Карабурун. Прибиране в хотела  около 16:30 часа. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден /четвъртък/ Красиви плажове по Ривиерата със Саранда и Бутринт - Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или ♥по-желание целодневна екскурзия по плажовете на албанската Ривиера с посещение на Саранда и обекта на ЮНЕСКО Бутринт. Отпътуване рано сутринта от хотела към едни от хубавите плажове по посока към Саранда. Ще посетим известните плажове в района на Химара. Това е двуезичен  регион и община в южна Албания, част от окръг Вльора. Разположена е между планините Каналия и Йонийско море. Районът се състои от град Химара и няколко села.   Има дълги бели пясъчни плажове, а няколкото хълмове край морето са терасовидни и засадени с маслини и цитрусови дървета. Районът разполага с няколко православни църкви и манастири, построени в традиционната византийска архитектура. Плажът в Дерми е един от най-известните в Албания. Ослепителна плажна ивица покрита с бели камъчета дълга няколко километра, която се облива от дълбока синя морска вода. За любителите на приключения има много малки заливи по брега на морето. Една от най-дългите непрекъснати плажни ивици в Албания е 7 км дългият плаж Борш. Подходът до него е по красив крайбрежен път, водещ към широка равнина, в която е едноименния град. Още по-забележително е, че туризмът едва е докоснал Борш, въпреки местната общност и мащабното производството на зехтин. Плажът е приютил нищо повече от няколко импровизирани ресторанти и барове и няколко места за настаняване. Едно от вълшебните места за почивка в Албания  е Саранда – курорт с 300 слънчеви дни в годината и с недокосната екзотика, показващ другото лице на Албания. Съвместяващо културата на няколко епохи, куротното градче  се счита за вратата към южна Албания и е една от най-важните туристически атракции на Албанската ривиера. То е разположено в открит залив между високи планини и водите на Йонийско море, на около 10 км от великолепния гръцки остров Корфу.  Античното и средновековно селище Бутринт е разположено в Южна Албания, в близост до град Саранда. Мястото е сравнително недостъпно, от едната страна е Йонийско море, а от другата - езерото Бутринт и река Павла. Самото антично селище е включено и в територията на национален парк „Бутринт“. Градът е част от списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство от 1992 год.  Връщане в хотела около 20:30 часа за вечеря. Нощувка.

8-ми ден /петък/ Вльора - Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Свободно време за обяд и самостоятелно разглеждане на града. Вечеря. Нощувка.

9-ти ден /събота/ Вльора – София. Закуска. Отпътуване за България около обяд. По пътя посещение на Елбасан – древната Скампа, възникнала през I-ви век. Според археолозите началото на днешния град и крепостта е поставено през първата половина на 4-ти век. През 1466 година от османския султан Мехмед II възстановява стените и преименува града на Ел Басан /на турски –Крепостта/. По-голямата част от тях са добре запазени и до наши дни. Днес Елбасан е четвъртият по големина град в Албания и е индустриалното сърце на страната с много добре развита черна металургия и дървообработване. Фото-пауза в центъра на града при крепостта. Отпътуване за Македония. Пристигане в България рано сутринта.


ЦЕНИ ЗА СЕЗОН 2018

Цени на човек за пакет НВ + закуска и вечеря с напитки

13.07 - 21.07.18

20.07 - 28.07.18
31.08 - 08.09.18


17.08 - 25.08.18
24.08 - 01.09.18


Ранни записвания до 31.01

Ранни записвания до 15.03.

Ранни записвания до 30.04.

Ранни записвания до 31.01

Ранни записвания до 15.03.

Ранни записвания до 30.04.

На човек в двойна стая

725,00 лв.

745,00 лв.

765,00 лв.

745,00 лв.

765,00 лв.

785,00 лв.

3-ти въз. в двойна стая

535,00 лв.

555,00 лв.

575,00 лв.

555,00 лв.

575,00 лв.

595,00 лв.

Дете до 4 год. с 2-ма възр.

149,00 лв.

149,00 лв.

149,00 лв.

149,00 лв.

149,00 лв.

149,00 лв.

Дете от 4 до 12 г. с 2-ма възр.

425,00 лв.

440,00 лв.

455,00 лв.

440,00 лв.

455,00 лв.

470,00 лв.

Единич. настанява-не

849,00 лв.

869,00 лв.

889,00 лв.

869,00 лв.

889,00 лв.

909,00 лв.

Доплащане обяд FB + напитка

Възрастен – 220 лева за престоя в двойна стая и 240 лева в единична стая

Дете от 4 до 12 год. в стая с 2-ма възрастни – 110 лева за престоя


За пътуване със собствен транспорт – от пакетните цени се приспадат 60 лв на човек и не се включва медицинска застраховка.

Цената включва:
♥ Транспорт с лицензиран туристически автобус;
♥ Всички пътни и магистрални такси;
♥ 7 нощувки на НВ+ или FB+ /закуска и вечеря или закуска, обяд и вечеря с 1 напитка – бира или вино/ в хотел “Regina City” 4* /категоризацията е определена по албанското законодателствo/ http://hotelregina.al/;
♥ Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 5 000 евро;
♥ Бонус – посещение на Елбасан на връщане;
Курортна такса по време на престоя;
♥ Водач от фирмата по време на цялото пътуване и престой в Албания;
♥ Екскурзоводско обслужване.

Цената НЕ включва:
♠ Допълнителни екскурзии:
- Вльора, Звернец, Канина : цена на екскурзията: 15 евро при минимум 25 участници
- Круиз Карабурун и Сазан: цена на екскурзията: 30 евро при минимум 30 участници
- Саранда и Бутринт с плажове: цена на екскурзията: 30 евро при минимум 25 участници
- Берат и Аполония: цена на екскурзията: 30 евро  при минимум 25 участници
- Орикум и Парк Логара: цена на екскурзията: 15 евро  при минимум 25 участници, като изкачването до планината се предлага като отделна опция
♣ Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 40 лева на човек;
♠ Доплащане за мед.застраховка зa лица от 2 до 5 год. и от  64 до 75 год. години - доплащане на застрахователна премия – 8.00 лева за целия престой. Лица до 2 год. и над 75 год. се застраховат по индивидуално изчислена застрахователна премия
♠ Разходи от личен характер;
♠ Входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.Входните таски на посещаваните обекти са ориентировъчни. Туроператора не носи отговорност за евентуалната им промяна от местните власти.
-Крепостта в Берат - 100 албански леки /≈ 1,5лв./
-Музей на Онуфри в Берат - 200 албански леки /≈ 3лв./
-Етнографкият музей в Берат - 200 албански леки /≈ 3лв./
-Входна такса в Бутринт – 700 албански леки/≈ 7,50 лв./
-Музея в Гирокастро – 200 албански леки/≈ 3лв./

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзиите – 25 човека, за круиза минимален брой – 30 човека. При по-малка бройка екскурзията може да се проведе, но цената се преизчислява.

Трансфери по програмата: 
-ДОПЛАЩАНЕ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО – 40 лв / при мин 8 туристи
-ДОПЛАЩАНЕ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ПЛЕВЕН/ ЛОВЕЧ – 30 лв / при мин
8 туристи
-ДОПЛАЩАНЕ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ/ ПАЗАРДЖИК – 50 лв/ при мин
8 туристи - За информация и подробности, моля свържете се с офиса, като трансферите не са гарантирани, докато не се набере мининималния брой туристи по тях.

Туристи от градовете Перник, Дупница, Кюстендил  могат да се качат по пътя на автобуса, на удобни места, без да се налага придвижване до София.

Описание на хотела:
Хотел Regina City **** във Вльора е нов 8-етажен хотел, разположен в близост до морето в залива на Вльора. Изключително красива гледка към море и планината Канина. Центъра на курорта е на 10 минути разстояние по красива пешеходна алея. Разполага с подземен паркинг, рум-сервис, услуги в хотела, усмихнат и приветлив персонал. 56-те стаи разполагат с климатик, хладилник, плазмен телевизор. Широките стаи са с удобни легла, като двойните стаи са спални, с частичен изглед към морето. Тройните и фамилните стаи са с изглед към града и планината. Просторни бани са с удобни душове и зареждане. В стаите има мини бар и кана за топла вода. Хотела разполага с бар и ресторант с много добра кухня. Ресторанта е на последен етаж с панорамна гледка, където има и малък басейн за гостите на хотела. Полването на плажа е на ивицата пред хотела с безплатни шезлонги и чадъри. Непосредствено пред хотела се простира красива крайбрежна алея със заведения за хранене, барове и магазини. Мястото е комуникативно, с много възможности за пътешествия по красивата Албанска ривиера. Работи на полупансион или пълен пансион с напитка по време на обяда и вечерята.

Минимален брой записани туристи: няма /програмата е гарантирана!
Начин на плащане: Заплащане в брой или по банков път:
-авансово плащане – 50% от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 5 работни дни след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. Доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие). Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната. Пакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени на цените по тази програма.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Македония и Албания поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.Туроператорът си запазва правото за промяна на дните и последователността на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от възможностите на албанските партньори и метеорологичните условия. Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти да сключат допълнителна Застраховка „Отказ от пътуване“, за покриване на разходите в случай на невъзможност за осъществяване на пътуването.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница