Уважаеми преподаватели, уважаеми служителиДата17.10.2018
Размер14.88 Kb.
УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ СЛУЖИТЕЛИ,

СКЪПИ СТУДЕНТИ,
На 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, се обръщам към Вас с искрена радост! “Върви, народе възродени…!”

Възраждането е Духовно възкресение!

За всичко това на този Ден изразяваме своето признание към светите равноапостоли Кирил и Методий! За завещаната писменост, която положи основите на българската книжовност, знание, духовна култура и българската идентичност. За славното им високохуманно дело, значимо не само за нашата държава и славянските народи, но и за човешката цивилизация!

На 24 май заедно с дълбокия поклон пред първоучителите Кирил и Методий отправяме признателност и към нашите съвременни учители. Към хората, които образоват и възпитават нашите деца и градят бъдещето на държавата ни! И нека не забравяме, че тяхната мисия в сегашните нелеки времена е далеч по-трудна от предходни години, но тя е и по-значима и още по-благородна. Защото бъдещето принадлежи на по-образованите, по-просветените и можещите, по-духовните и почтените хора! За труда, усилията и грижите им благодарим!

Онези народи, които поставят знанието и културата като първи приоритет са водещи в световната култура, бизнес и цивилизация. Такъв е и нашият път!

На красивия и светъл празник изказваме признателност още към дейците на науката, образованието, културата - към всички, които разпространяват знанието и мъдростта, творят и изобретяват, обогатяват и издигат човешкия дух!

Уважаеми колеги, скъпи студенти, на този Ден бих искал сърдечно да Ви благодаря за вашия принос към развитието на образованието, културата и науката, за нашето Висше училище по агробизнес и развитие на регионите! Благодаря Ви за труда и вярата в това, което създавате! Бъдете живи и здрави! Имайте още много успехи, високи стремления, сбъднати цели и мечти!

Честит празник!
ПРОФ. Д-Р ИНЖ. ДИМИТЪР ДИМИТРОВ

РЕКТОР              


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница