Вие се сдобихте с качествения продукт medisana тм 60 е термометърДата19.10.2018
Размер117.55 Kb.

Термометър Medisana ТМ 60 Е, Germany


Благодарим Ви за доверието в нас и поздравления за Вашата покупка!


Вие се сдобихте с качествения продукт MEDISANA ТМ 60 Е Термометър.

За да се гарантират най-добри резултати и дългосрочно удовлетворение с MEDISANA ТМ 60 Е , ние препоръчваме да прочетете внимателно следните инструкции за употреба.


Преглед на оперативните елементи:

  1. LCD дисплей

  2. Бутон ON/OFF

  3. Отделение за батерията

  4. Сензор


Информация за безопасност

•Прочетете ръководството с инструкции внимателно преди да използвате това устройство , по-специално инструкциите за безопасност и пазете ръководството с инструкции за бъдеща употреба . • Използвайте само термометъра за измерване на телесната температура под езика (орална ) , под мишницата ( аксиларно ), или в ануса ( ректално ). Не използвайте термометъра в ухото.

 • Не поставяйте термометъра в близост до екстремна топлина. Има опасност от експлозия на батерията !

 • Устройството трябва да бъде тествано за точност ( калибрира ) след 2 години.

 • Ако термометърът няма да се използва за дълъг период от време , извадете батерията .

 • Не се разклащайте и не натискайте термометъра! Не го изпускайте! Той не е устойчив на удари

 • Пазете устройството от пряка слънчева светлина , изключително високи или ниски температури , висока влажност на въздуха , мръсотия и прах .

 • Не отваряйте устройството . Ако възникне грешка , моля, не се опитвайте да поправите уреда сами. Прекратете по-нататъшна употреба на уреда. Свържете се с вашия дилър .

 • Устройството е в съответствие със стандарта EN 60601-1-2 за електромагнитна съвместимост. То е предмет на особени предпазни мерки по отношение на електромагнитната съвместимост. Моля, имайте предвид , че преносимите и мобилни HF комуникационни системи могат да взаимодействат с тази единица . Моля, проверете приложението за повече подробности по този въпрос.

 • ВНИМАНИЕ ! Моля, уверете се , че полиетиленовата опаковка се пази далеч от деца ! Риск от задушаване !

 • Децата трябва да бъдат наблюдавани, за да се гарантира, че те не играят с устройството.Изваждане / поставяне на батериите

Термометър TM-60E може да се използва веднага, тъй като батерията е вече инсталирана в устройството. Въпреки това, ако символът "" се появи на дисплея, след като уредът е бил в експлоатация в продължение на известно време, трябва да смените батерията. За да направите това, махнете капака на отделението за батерията и повдигнете отделението приблизително 1 см от термометъра.


Използвайте подходящ инструмент, например върха на химикалка, внимателно. Поставете новата батерия със знака "+" с лице нагоре. Натиснете отделението за батерията обратно в термометъра и поставете капака на отделението.
Промяна на мерната единица
Можете да измерите температурата в градуси по Целзий или по Фаренхайт .
Моля, продължете, както следва, за да изберете мерната единица:
1. Устройството трябва да бъде изключено.
2. Натиснете и задръжте OFF /ON бутона за приблизително 4 секунди, за да промените текущата настройка.
3. Съответната избрана мерна единица (° C или ° F) се появява Действителната в горния десен ъгъл на дисплея.
Употреба
Натиснете OFF /ON бутона, за да включите уреда. Всички символи на дисплея ще се появят, ще бъде пуснат сигнал, следван от последната измерена температура. Ако температурата е под 32 ° С (90 ° F), "Lo" се показва - ако температурата е над 42,9 ° C (109.9 ° F), "Hi" се показва. Термометърът вече е готов за измерване на температура. Позиционирайте върха на сензора в орално, аксиларно и ректално позиции:

 • Орално:
  Поставете върха на сензора на термометъра под езика и затворете устата си. Дишайте през носа си през това време, за да се избегнат неточни резултати;

 • Ректално:

Много пациенти намират ректалното измерване за неудобно, но то осигурява точни резултати. За бързо и надеждно измерване на температурата на тялото, внимателно поставете върха на сензора приблизително 1 см в ректума;

 • Аксиларно:
  Измийте мишницата си преди употреба. Вкарайте върха на термометъра в подмишницата. Спуснете ръката и го натиснете леко срещу тялото, докато се отчете температурата.

Термометърът автоматично ще започне да прави замерването. По време на замерването, този знак"°" мига непрекъснато. След измерването ще бъдат излъчвани тонове, в продължение на приблизително 10 секунди и резултатът от измерването ще бъде показан. Ако продължите да измервате, дори след като сигналните тонове са били излъчени, ще бъдат показани по –точни резултати. Ако се измери температурата на тялото на подмишницата, продължителността на измерването трябва да бъде най-малко 10 минути, за да се получи надеждна резултат. Ако четенето е> 37,8 ° C (100 ° F), термометърът ще показва аларма чрез звуков сигнал (къси бипкания).

Термометърът ще се изключи автоматично, 10 минути след като се направи замерването. За да се удължи живота на батерията,обаче, трябва да изключвате термометъра ръчно, чрез натискане на бутона OFF-ON .
Почистване и поддръжка
Термометър TM-60E е водоустойчив, което го прави лесен за почистване и дезинфекция. Почиствайте термометъра преди и след всяка употреба с помощта на кърпа, напоена в мек разтвор, съдържащ алкохол. Вие също може да се накисва на термометъра в подходящ дезинфекционен разтвор. Вашият дилър ще се радва да ви препоръча подходящи продукти за почистване и ще ви даде съвети за тяхното използване. Термометърът никога не трябва да се вари за дезинфекция!

Изхвърляне
Този продукт не трябва да се изхвърля заедно с битовите отпадъци. Всички потребители са длъжни да предадат на всички електрически или електронни устройства, независимо от това дали или не те съдържат токсични вещества, на общинско или търговско-събирателен пункт, така че те да могат да бъдат обезвредени по приемлив за околната среда начин.
Моля, извадете батериите, преди да изхвърлите устройството. Не изхвърляйте старите батерии с битови отпадъци, а на станция за събиране на батерии, обект за рециклиране или в магазин. Консултирайте се с вашия общински орган или вашия търговец за информация относно изхвърляне.
Технически спецификации
Име и модел: Термометър Ecomed TM-60E

Захранване: 1,5 V (тип GP-192 или LR 41)

Живот на батерията : 200 часа

Обхват на измерване: 32,0 ° С - 42,9 ° С (90.0 ° F - 109.9 ° F)

Точност на измерване: - в района на 35,5 ° С - 42 ° С / 95,9 ° F - 107.6 ° F - ± 0,1 ° C / 0,2 ° F ;
извън областта - ± 0,2 ° C / 0,4 ° F (отклонение от действителното телесната температура при стайна температура 18 ° С - 28 ° C / 64.4 ° С - 82.4 ° F)

Памет: последниата измерена стойност автоматично се запаметява

Работни условия: 5 ° С - 40 ° С (41 ° F - 104 ° F), отн. влажност <85%

Условия на съхранение / транспорт: -10 ° С - 55 ° С (14 ° F - 131 ° F), отн. влажност <95%

Размери (Д х Ш х В): прибл. 12,4 х 2,4 х 1,2 см

Тегло: прибл. 12 гр (вкл. батерията)

Артикул №: 23410

EAN код: 40 15588 23410 1

Следните части са включени:
• 1 Термометър Ecomed TM 60 E
• 1,5 V (вече е постaвена )
• 1 Кутия за съхранение
• 1 Инструкция
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница