Южна Африка, Ботсвана, Зимбабве с Водопада “Виктория” и сафари в национален парк Крюгер Йоханесбург Виктория ФолсДата02.06.2018
Размер90.09 Kb.

Южна Африка, Ботсвана, Зимбабве с Водопада “Виктория” и сафари в национален парк Крюгер

Йоханесбург - Виктория Фолс – *Ботсвана (Чобе) – Национален парк Крюгер - Кейп Таун - Нос Добра Надежда - Перла – Франчук – Стеленбош

18.03 – 29.03.2018г

12 дни / 9 нощувки африкански приключенияЕдно от най-красивите места на Земята. Кейптаун е вторият по население град в Южна Африка. Разположен е в подножието на планината Тейбъл, която се бори за място в класацията на Новите седем чудеса на света. Зад нея се вижда легендарният Дяволски връх, а Картината се допълва от красиви бели плажове и полуостров Кейп, известен с уникалната си флора, пълноводните реки и природата, като цяло. В Кейптаун хората имат друго усещане за живота. Те живеят, за да се радват и наслаждават.


1-ви ден: 18.03 / София – Истанбул – Йоханесбург

Излитане от София с полет на Turkish Airlines в 21:15 ч. Кратък престой на летище Ататюрк в Истанбул и полет до Йоханесбург в 02:15 ч.


2-ри ден: 19.03 / Йоханесбург

Кацане в Йоханесбург в 11:05 и посрещане от фирмата партньор за трансфер до хотел Peermont Metcourt at Emperors Palace 4*. Настаняване и свободно време за освежаване и почивка. Следва среща в лобито на хотела с местния екскурзовод за следобедна обиколка на най-важният промишлен и финансов център на страната – Йоханесбург. Известен още като Ел Дорадо, градът е основан през 1886 по време на Златната треска. Ще минем покрай централната поща с часовника, централната библиотека, музея на изобразителните изкусктва, палеонтологическия музей, в който се съхраняват останки на първобитни хора и скелет на динозавър от преди 130 милн. години. Фотопауза в новия модерен център на града в район Стандтон, площата на Нелсън Мандела с 6-метроваа статуя. Продължаваме с обиколка на Совето – район на Йоханесбург с тъмнокожо население. Завръщаме се в хотела. Свободно време за вечеря в някой от многобройните ресторанти в комплекс Emperors. Нощувка.


3-ти ден: 20.03 / Йоханесбург – Водопада Виктория

След закуска, освобождаванe на стаите, трансфер до летището и кратък вътрешен полет дo Замбабве. Пристигане в района на Водопада Виктория в 13.05 ч. Трансфер и настаняване в The Kingdom 4* в близост до водопадите. В следобедните часове плаване с корабче по течението на река Замбези - четвъртата по големина речна система на африканския континент. Преди челото на водопада се тръгва по горното течение на реката, преминава се покрай множество големи и малки островчета с гъсти дъждовни гори. Край бреговете могат да се наблюдават десетки щъркели, семейства слонове, горди жирафи или стада излежаващи се хипопотами. Тук дори и любопитните носорози не са изключение. В непосредствена близост, несмущавани от човешкото присъствие, смело плуват крокодили. В края на деня, приятно уморени, ставате жертва на магнетично-червените речни вълни и прословутия африкански залез. Нощувка във Виктория Фолс.


4-ти ден: 21.03 / Водопада Виктория

След закуска започваме деня си с кратък преход през джунглата до водопадите Виктория и 2-часова обиколка на най-големите и красиви водопади на Африка. Водопадът Виктория - едно от седемте природни чудеса на света, наричан „бучащия пушек” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве, водопадите са едни от най-красивите в света. Площта, която заемат и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса. Връщане в хотела и свободно време (*по желание може да се включите в някоя от многобройните допълнителни дейности, които предлагаме във Виктория Фолс и околността, като горещо препоръчваме полет с хеликоптер над водопада – едно преживяване, което се помни цял живот и “разходката” с лъв). Нощувка.


5-ти ден: 22.03 / Водопада Виктория – Ботсвана (Нациоален парк Чобе) – Виктория Фолс

Закуска. *По жлание днешния ден се отправяме към сеседната страна Ботсвана, където може да се насладите на Game Drive сафари с открити джипове до пълноводните реки, основен водоемен източник на безбройните стада с животни. В Ботсвана имаме подсигурен обяд , а вечерта, *по желание – от 19:00 шоу предлагаме атрактивна шоу програма и „Бома-вечеря” ( в ”Boma” ресторант) с местни специалитети, музика и танци. Нощувка.


6-ти ден: 23.03 / Водопада Виктория – Йоханесбург – парк Крюгер

Закуска, освобождаване на хотела и полет до Йоханесбург. Кацане в Йоханесбург и отпътуваме към парка Крюгер. Това ще бъде целодневно пътуване, по време на което ще имате възможност да видите прекрасни природни забележителности. Нощувка и вечеря в Национален парк Крюгер – Kruger Park Lodge 4*.7-ти ден: 24.03 / парк Крюгер

Ранно отпътуване (6около ч сутринта) за целодневно сафари в Национален парк Крюгер (включено в цената). Ще видим голямо многообразие от птици и животни, като най-голямата ни цел е голямата петорка: лъв, слон, бивол, носорог и леопард, които ще търсим с помощта на нашите опитни водачи в специално пригодени за целта открити джипове. Не забравяйте своите камери и зарядни устройства!

Почивка за обяд в ресторант от парка (включен в цената).

Сафарито продължава до 17:00ч, когато ще се върнем в лоджата.

Връщане в хотела вечерта и вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
8-ми ден: 25.03 / Крюгер - Кейп Таун

Закуска и трансфер до летището в Скукуза и полет до Кейп Таун. Пристигане в 14:00 местно време. Следва трансфер до Victoria & Alfred Hotel Waterfront 3* + намиращ се в близост до района на голeмия търговски и развлекателен център Waterfront - старото пристанище преустроено като място за отдих и развлечения. Следва обиколка на града изкачване до Тейбъл Маунтин с въжената линия. Завръщане в хотела и нощувка.


9-ти ден: 26.03 / Кейп Таун - Нос Добра Надежда

Закуска. Следва целодневен тур до Нос Добра Надежда - най-югозападната точка на континента Африка. Тура се движи по протежение на целия полуостров от страна на Атлантически океан със всички курортни райони, а също така и на тези от Индийски океан. Свободно време за обяд (препоръчваме ви ресторант “Two Oceans” с добре приготвени морски продукти и красив панорамен изглед). По пътя до Нос Добра Надежда ще имате възможност да посетите остров с моржове и колония от пингвини.

Завръщане в хотела около 18.00 часа и *пожелание вечеря в Маркос Ресторант със типична африканска кухня, музика и танци. Нощувка.
10-ти ден: 27.03 / Перла - Франчук – Стеленбош – Кейп Таун

Закуска. Екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун. Ще посетим трите съседни града – Перла, където ще имате възможност да дегустирате различни сирена и вина; Франчук, където ще имате свободно време за обяд и Стеленбош, където ще направим обиколен тур на градчето. Завръщане във вече познатия ни хотел в Кейп Таун.

*По желание в 18:00 е срещата в лобито на хотела за вечеря с музикално артистично представление, с включен Welcome drink в Rockwell Theatre. Нощувка.
11-ти ден: 28.03 / Кейп Таун - Истанбул

Закуска. Освобождаване на хотела и свободно време.

Трансфер до летището за директен полет в 17:20 до Истанбул. Кацане в Истанбул в 05:05 часа.
12-ти ден: 29.03 / Истанбул - София

Кратък престой на летище Ататюрк и полет за София в 07:50 часа. Пристигане в София в 09:05 сутринта следващия ден.

Дата на заминаване:

Цена на човек в двойна стая:

Цена на човек в единична стая:

18.03.2018 г.

3170 евро/ 6200 лв

3670 € / 7180 лвЦената включва:

 • Самолетен билет с Turkish Airlines - София – Йоханесбург и Кейп Таун – София;

 • Самолетен билет до Йоханесбург – Виктория Фолс - Йоханесбург;

 • Самолетен билет Скукуза - Кейп Таун;

 • Всички летищни такси и включен багаж до 23 кг за всички полети;

 • Всички трансфери по програмата;

 • 1 нощувка със закуска в Йоханесбург в хотел Peermont Metcourt at Emperors Palace 4* или подобен;

 • 3 нощувки със закуски във Виктория Фолс в The Kingdom 4* или подобен;

 • 2 нощувки със закуски, обеди и вечери в нац. парк Крюгер в Kruger Park Lodge 4* с включенo целодневно сафари;

 • 3 нощувки със закуски в Кейп Таун - Victoria & Alfred Hotel Waterfront 3* + или подобен;

 • 9 закуски, 2 вечери и 2 обядa;

 • Дегустация на вина и сирена във винените ферми около Кейп Таун;

 • Панорамна обиколка на Йоханесбург;

 • Сънсет Круиз по р. Замбези до Водопада Виктория с включени напитки и разядки;

 • Обиколка на Водопада Виктория с включена такса за парка;

 • Входни такси за посещаваните обекти;

 • Качване на Тeйбъл Маунтин с въжена линия в Кайптаун;

 • Екскурзия до н. Добра Надежда и круиз до о-ва на тюленитe и о-ва на пингвините;

 • Водач на български език през цялото пътуване;

 • Медицинска застраховка за периода на пътуване с асистанс и покритие 10 000 евро.Цената не включва:

 • виза ЮАР – 65 лева – подава се лично в посолството на ЮАР с адрес: 1000 София, ул. Шипка” 7. Телефон: 359 2 983 3505;

 • Виза Зимбабве – след електронно одобрение и попълнен формуляр, на място на летище се заплащат $ 30.

 • такса за обработка и подаване на документите за визи за ЮАР и за Зимбабве – 20 лева;

 • Шоу програма и „Бома-вечеря” (”Boma” ресторант) с местни специалитети – 75 евро.

 • Разходка с лъв с включен трансфер – 145 евро

 • Еднодневна екскурзия до Ботсвана, парка Чобе с включен обяд – 150 евро

 • Полет с хеликоптер над Водопада Виктория с включен трансфер – 150 евро

 • Вечеря с мюзикално артистично представление в Rockwell Theatre, с включен Welcome drink и двупосочен трансфер от/до хотела – 55 евро

 • По желание бакшиши за екскурзоводи и шофьори – около 30 евро


Условия и Забележки:

 • Резервация се прави с 3000 лева депозит. Пълно плащане до 40 дни преди датата на отпътуване.

 • Офертата важи при група от минимум 18 туристи;

 • Офертата е калкулирана при курс на ранда спрямо еврото 100 ранда = 6.438 евро. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!

 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост.


Полетно разписание Турски Авиолинии:

На 18.03 полет № 1030 излита от София в 21:15 и каца в Истанбул в 23:50


На 19.03 полет № 42 излита от Истанбул в 02:15 и каца в Йоханесбурх в 11:05
На 28.03 полет № 45 излита от Кейп Таун в 17:20 и каца в Истанбул в 05:05 на следващия ден
На 29.03 полет № 1027 излита от Истанбул в 07:50 и каца в София в 09:05
Примерни хотели по програмата:
Peermont Metcourt at Emperors Palace 4*
The Kingdom 4*
Kruger Park Lodge 4*
Victoria & Alfred Hotel Waterfront 3* +Необходими документи за виза за ЮАР:

 • Паспорт оригинал;

 • 2 снимки, паспортен формат 3см/4см.

 • Банково извлечение с подпис и печат от банката и преведено на английски език;

 • Служебна бележка от работодател с подпис и печат от фирмата и преведена на английски език


Анулации:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки: • до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;

 • от 59 дни до 31 дни-депозита;

 • от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №:1755013150000573705 на ЗАД „Армеец”База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница