Екскурзия в египет – луксозен круиз– 7 нощувки МаршрутДата28.10.2018
Размер101.17 Kb.
#103473
ЕКСКУРЗИЯ В ЕГИПЕТ – луксозен круиз– 7 нощувки
Маршрут: София – Кайро – Гиза – Хургада – Асуан – Абу Симбел – Ком Омбо – Едфу – Луксор – Карнак – Райски остров – Хургада – София
Дати: 29.09.2018г.; 06.10.2018г.; 13.10.2018г.; 20.10.2018г.; 27.10.2018г.; 03.11.2018г.; 10.11.2018г.; 17.11.2018г.; 24.11.2018г.; 01.12.2018г.;
8 дни / 7 нощувки
1 ден: София – Кайро
Нашата екскурзия в Египет ще започне със среща на Терминал 1 Летище София, два часа преди полета. Директен полет до Кайро. Кацане на летище Кайро.Трансфер до Египетския музей в Кайро и разглеждане. Включен обяд на корабче по Нил. Свободно време след което ще имаме избор между две допълнителни екскурзии. Първата възможност е вечерен круиз по река Нил с вечеря и ориенталско шоу*. Плавайки покрай осветения хоризонт на Кайро, може да се насладите на вечерен круиз с вечеря по река Нил на борда на елегантен круизен ресторант, плаващ по най–дългия воден път в света. След вечерята се организират на живо развлечения, осигурени от грандиозно танцово и фолклорно шоу. Втората възможност за допълнителна екскурзия е вечерно шоу – Звук и светлина на Египетските пирамиди в Гиза*. Всеки ден, когато залязва слънцето, оживеният град Кайро и известните пирамиди на платото на Гиза на юг от Кайро се поглъщат в тъмнината на нощта, но великото светлинно и звуково шоу отново ги подхранва. Макар изминали хиляди години, туристите имат възможност да се потопят във величието на египетските пирамиди. Всяко шоу предоставя на зрителите великолепно изживяване, сред едно от чудесата на древния свят. В един час шоуто ще разкаже историята на великите фараони, техните тайни, легенди и тайни на древната история. Нощувка.
2 ден: Гиза – Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание целодневна екскурзия до Кайро и Египетските пирамиди в Гиза*. За екскурзията ще отпътуваме от хотела в 02:00ч.(през нощта). На 250 км. преди Кайро стоп пауза за почивка, свободно време за хапване и тоалетна. След почивката се насочваме за посещение на Музея на Египет в Кайро. Снимките в музея са позволени срещу допълнително заплащане без светкавица. В музея са показани повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Египетския национален музей притежава колекция от 136 000 ценни експонати – от статуи и релефи до миниатюрни монети и амулети. Музеят е открит от Саид Паша през 1857 година, по предложение на френския архитект Огюст Мариет, като няколко пъти се мести, за да се установи накрая в самото сърце на Кайро. След посещение на музея, групата продължава към известните пирамиди в Гиза. Пирамидите в Гиза от дълго време са най–посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите въплъщават древността, мистерията и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидите са единственото чудо на древния свят, което е оцеляло почти непокътнато. Погребалната голяма пирамида на Хеопс е най–старата в Гиза и най–голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 работници. Трите по–малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри. Сфинксът е разположен наблизо, странна фигура с тяло на лъв, лице на човек и царска брада. Свободно време. Ще посетим по пътя фабрика за парфюми от естествени съставки и фабрика аз оригинален папирус. Свободно време. В късния следобед отпътуване към Хургада. Пристигане в Хургада и настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден: Асуан
Закуска. Ранно отпътуване за град Асуан. По време на пътуването се спира за почивка. По обяд пристигане в Асуан. Трансфер до кораба. Настаняване. Обяд. Посещение на Високата стена, Големият язовир, храма на Изида от о–в Филае и Незавършения обелиск. На обяд пристигане в Асуан – най–южния град на Египет. Обиколката ще започне от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Високата стена е разположена на 7,3 km над завършената през 1902 година и неколкократно реконструирана Ниска стена, като увеличава значително обема на язовира. Основното предназначение на Асуанските язовирни стени е да ограничат язовира, чрез който да се регулира неравномерното течение на река Нил, предотвратявайки ежегодните разрушителни наводнения и създавайки запас от вода, която да се използва в земеделието при сухи периоди. Те се използват и за основа на мощности за производство на електроенергия във водноелектрически централи. Изграждането им оказва значително влияние върху икономиката и културата на Египет. Туристическата обиколка продължава до недовършения обелиск– един от най–големите обелиски в света. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е видял дневна светлина. Проектът е изоставен, заради появила се пукнатина в камъка. В наши дни недовършеният обелиск може да се види в скалата, в която е бил изсечен. Това от своя страна предлага поглед към каменообработващите техники на древните строители. Знаците, направени от инструментите им, все още са видими, както и линиите, маркиращи местата, където е било сечено. Днес този ценен исторически артефакт е част от музей на открито. Екскурзоводската програма ще приключи с Храма на Изида (Philae Temple). Първоначално той се е намирал на остров Филае, който днес е залят от водите на язовир Насър. Храмът е спасен и пренесен на остров Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Вечеря. Нощувка на кораба, акостирал на пристанището на Асуан. Вечеря. Нощувка на кораба, акостирал на пристанището на Асуан.
4 ден: Абу СимбелКом Омбо
Закуска. Преди обяд имате свободно време за почивка на палубата на кораба или автобусна екскурзия по желание до Абу Симбел*. Храмовете в Абу Симбел от времето на Рамзес II са смятани за най–красивите египетски храмове и са посветени на бога–слънце Ра, на боговете Хор и Птах, както и на бога Хатхор. Построени са в чест на Рамзес II и на съпругата му Нефертари (под закрилата на ЮНЕСКО). Двата храма са издигнати след битката при Кадеш и силно внушават могъществото на фараона. Страхотна екскурзия до едни от най–важните храмове на Древен Египет и едни от най–посещаваните забележителности. Екскурзията е сравнително тежка и е от рано сутринта, което прави целия ден изморителен. Препоръчва се за клиенти, които имат наистина интерес към историята на Древен Египет. Връщане на кораба след обяд и отплаване за Ком Омбо. Разглеждане на храма в Ком Омбо които е на 50 километра северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Храмът Ком Омбо, е кръстен на Бога на КрокодилитеСобек, и бога на СоколитеХеру–Ур. Ком Омбо заема мястото на древния град Па–Себек или т.нар. владението на Собек, представляващ център, издигнат в култ на бога–крокодил Собек. Храмът Ком Омбо възниква в епохата след фараоните, като основите му са положени от Птолемей VI около 180–145 г. пр.Хр., а римската епоха е времето на неговото окончателно завършване. Характерна особеност на храма Ком Омбо е неговата симетрия спрямо главната си ос, като от двете страни на входния пилон са издигнати статуите на боговете. Вечеря. Нощувка на кораба.
5 ден: Едфу – Луксор
Закуска. Днес ще посетим храма на бог Хор в Едфу. Екскурзията ще започне с отпътуване към Храма в Едфу. Храмът край Едфу е с наистина внушителни размери – с височина 36, ширина 79 и дължина 36 м. Строителството на храма започва през 237 г. пр.н.е., и завършва двадесет години по–късно при династията на птолемеите в чест на Хор. Според преданията този каменен монумент е построен на мястото, където се е състояла митичната битка между Хор и Сет. Истината обаче е, че това е последният от поредицата издигнати храмове тук, като е завършен при Птолемей 12–и. Основният строителен материал на храма е от пясъчник. Преди да бъде открит от пустинните пясъци са се подавали само пилоните на входа. Въпреки това, за времето преди да бъде напълно разкопан, опитни крадци са успели да отмъкнат някои ценни съставни части от светилището. Надписите по стените на древноегипетския паметник предоставят важна информация за езика, митологията и религията по време на гръко–римския период в древен Египет. Прибиране на кораба. Трансфер до Луксор с автобус или с кораб, според преценка на местната фирма партньор. Посещение на част от обектите в Луксор. Вечеря. Нощувка на кораба.
6 ден: Луксор – Карнак
Закуска. Освобождаване на каютите. Посещение на Луксор и Карнак. Посещение на Луксор – древната столица на египетските фараони. Това е мястото, където е бил древният град Тива. Разглеждане на останките от храмовите комплекси Карнак и Луксор. Посещение на изумителния Храм на царица Хатшепсут. Посещение на Долината на царете с изключително красивите 62 гробници (посещават се 3), Колосите на Мемнон и др. Вечерта вечеря. Нощувка на кораба, акостирал в Луксор. Трансфер до Хургада с луксозен автобус. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.
7 ден: Хургада – Райски остров
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание избор на допълнителна екскурзия. Първата възможна екскурзия е целодневно посещение на Райският остров – за почивка и шнорхелинг*. Разходка с моторна лодка до прекрасния Райският остров. Paradise остров е олицетворение на идеалното кътче за почивка и еко туризъм. Ще имате възможност да се насладите се на уникални морски и пустинни гледки. Островът е лишен от растителност, но пък е посипан с фин, белоснежен пясък, заобиколен е от кристална вода в сини нюанси и гледки, които са сякаш нереални. Разходката включва две спирки до коралови рифове. Възможност за плаж на острова. Обяд в ресторант на острова. Възможност за гмуркане около райските брегове на острова. Втората възможност за допълнителна екскурзия е Badawya Vip – Следобедна полудневна екскурзия из Сахара с ATV, джипове и езда на камили*. Ще имате възможност да се насладите на разходка с АТВ из пясъчните дюни на Сахара. След разходката с АТВ , приключението продължава с възможност за яздене на камила и типично ориенталско шоу. За тези от Вас ,които са избрали вариант за сутрешна разходка из Сахара ще бъде сервирана вкусна ориенталска закуска. За вечерният вариант на разходката е предвидена романтична вечеря в ориенталски стил. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8 ден: Хургада – София
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Хургада за полет към България.
Цената включва: • Самолетен билет София – Кайро / Хургада – София с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter;

 • Летищни такси;

 • Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;

 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в хотел Mercure Cairo Le Sphinx 5*, Кайро;

 • Трансфер летище – хотел – летище;

 • Трансфер между Кайро и Хургада с автобус;

 • Екскурзия на български на Кайро – Египетския музей и Пирамидите с автобус

 • Обяд на корабче–ресторант по Нил, в Кайро

 • Входни такси за Египетския музей и Пирамидите;

 • 3 нощувки на база All Inclusive в хотел Hawaii Riviera Resort 5* или AMC Royal 5* или подобен;

 • 3 нощувки на база пълен пансион – закуска, обяд вечеря на луксозен круизен кораб 5* Iberotel Crown Emperor 5*LUX или подобен от флота на Травко, Египет: http://www.travcotels.com/iberotel–crown–emperor.aspx ;

 • Трансфер Хургада – Асуан и Луксор – Хургада с отличен автобус;

 • Екскурзия до Луксор, Карнак и долината на царете;

 • Екскурзия до Асуан – Високата стена, Големият язовир, Недовършеният Обелиск и храмът на Изида от о–в Филае;

 • Екскурзия до Ком Омбо и храмът на Собек;

 • Екскурзия до Едфу и храмът на Хор;

 • Безплатни чадъри и шезлонги на плажа и басейна на хотела

 • Безплатни шезлонги и чадъри на палубата на кораба;

 • Wi–Fi в общите части на хотелите;

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс;

 • Представител на туроператора с български език за целия престой.


Цената не включва:


 • Екскурзия до Абу Симбел – най–красивите храмове от времето на Рамзес II – 156 лева / 78 лева за дете 2 до11,99 г.;

 • Badawya Vip –разходка из Сахара с ATV, джипове и езда на камили – 99 лева/ 59 лева дете до 11,99г.;

 • Посещение на Райският остров – с корабче – 99 лева / 59 лева дете до 11,99г.;

 • Доплащане за по–луксозен хотел Steigenberger Aquamagic 5* или подобен – 90 $/ 45 $ за дете за 4 нощувки на All Inclusive;

 • Доплащане за All Inclusive по време на круиза – 160 $;

 • Туристическа виза (издавана на ГКПП, с валидност 30 дни) – 25 $ – заплаща се на летището в Египет

 • Бакшиши по време на круиза – 25 $ – заплащат се задължително на представител на фирмата партньор на място;

 • Бакшиши по време на престоя в Хургада – около 5$;

 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.(Цените са калкулирани с параметри 600 $/ тон и 1 евро = 1.10 долара.);


Забележки:


 • Според стандартните програми разстоянието между Луксор, където завършва Круиза и Кайро се изпълнява на два прехода с автобус, всеки с продължителност от по 6 часа и междинна нощувка около 7–8 часа в Хургада. През единия ден се минава Луксор – Хургада, спи се в Хургада и на другия ден рано сутринта се пътува Хургада – Кайро. В случай, че закупите спално място във влак, Вие ще пътувате директно Луксор – около 10 часа, като ще имате заплатено легло в спален вагон за максимално добра почивка, защото ще избегнете пътуването с автобус;

 • Връщането Кайро – Хургада винаги е с автобус, след края на целодневната екскурзия на Кайро;

 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 20 дни преди датата на отпътуване.

 • Възможни са изменения в цените на екскурзиите в зависимост от региона на отпътуване

 • Туроператорът не носи отговорност за действия или бездействия на трети лица, които не са пряко свързани с изпълнението на програмата, но имат косвено отношение;

 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата;

 • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум от 20 човека за автобусните и минимум 10 човека за останалите.

 • Всички екскурзии се осъществяват с екскурзовод на български език;

 • Туристическа виза се заплаща след кацане на летището в Египет – 25.00 USD;

 • За пътуването е необходим международен паспорт с валидност не по–малко от 6 месеца преди датата на отпътуване;

 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно;

 • При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана;

 • Всички упоменати часове са приблизителни;


Важно:


 • Цените и датите в сайта: WWW.BULCOMTOUR.COM подлежат на препотвърждение преди резервация;

 • Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най–ниската цена при наличие на оферта за "last minute";

 • Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на "last minute";


Условия за резервации:


 • Депозит 350 лева при резервация;

 • Доплащане 31 дни преди датата на пътуване;


Условия за анулации:


 • До 60 дни преди датата на полета: 100 лева;

 • От 60 до 31 дни: 350 лева;

 • От 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa;


Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):


 • София – Кайро 07:30 – 09:10;

 • Кайро – София – 10:00 – 13:40;

Каталог: img -> PROGRAMI POC
PROGRAMI POC -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI POC -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Възрастен 35 €, деца 4 до 12 год. – 17. 50 €, на място: възрастен 40 €, деца 4 до 12 г. – 20. 00 €. Минимален брой: 18 туристи „Там, където пред теб е само океанът!”
PROGRAMI POC -> Сицилия – за малки, големи и 55+ самолетна почивка
PROGRAMI POC -> Програма 10. 00 23. 00 Хранене ресторант
PROGRAMI POC -> Почивка в турция – Атлантис Хотел 5
PROGRAMI POC -> Ресторанти и барове


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница