Hyundai минава на 6 предавкиДата13.03.2017
Размер19.14 Kb.
#16798
Новина

Hyundai минава на 6 предавки

Корейският автомобилен гигант разработи първата собствена високотехнологична 6-степенна предавателна кутия.

Източник: Hyundai


Hyundai разработи собствена високотехнологична 6-степенна скоростна кутия. С цел да намали разхода на гориво и вредните емисии, отделяни от автомобилите си, Hyundai Motor Company завърши най-новата си 6-степенна скоростна кутия, която редуцира разхода на гориво с цели 12 процента. Проектирана за вграждане в леки коли и SUV модели с напречно разположени двигатели, новата 6-степенна скоростна кутия поставя Hyundai в елитния клуб на автомобилните производители, разработили свои собствени 6-степенни трансмисии (след Тoyota и GM/Ford). По този начин Hyundai за пореден път демонстрира своята технологична напредналост и способност за постоянно развитие.

„Най-голямото предимство е проектът, който прави трансмисията значително по-лека и компактна от всички останали 6-степенни скоростни кутии на пазара днес”, коментира г-н Хонг-Мин Ким - продуктов мениджър на този проект. На практика този дизайн е толкова уникален и напредничав, че Hyundai са подали молби за близо 300 патента за защита на интелектуалната си собственост.

За потребителите новите шест скорости означават по-добро поведение на пътя. Hyundai Grandeur с 3,3-литров V6 мотор ще е първият модел, в който ще започне да се вгражда предавателната кутия. В този случай разходът на гориво ще бъде намален с 12,2% (от 10,1 л/100 км на 9,0 л/100 км), като динамичните характеристики не само ще се запазят, но и ще се подобрят осезаемо - ускорението до 100 км ще става с 2,5% по-бързо (от 8,0 сек на 7,8 сек), а от 60 км до 100 км с цели 11% (от 4,5 сек на 4 сек).

Новият продукт не се нуждае от поддръжка - смазочната течност се слага еднократно и не изисква периодична подмяна.

Разработена за период от 4 години, скоростната кутия разполага с множество технически постижения и въпреки допълнителната шеста предавка тя е с 12 кг по-лека от 5-степенната трансмисия, която ще замести. Също така е с 41 мм по-къса и е значително опростена – за направата й ще са нужни 62 компонента по-малко, което от своя страна ще намали себестойността й и ще увеличи живота й.

Допълнителната шеста предавка ще скъси интервалите на превключване, осигурявайки по-добър баланс между ускорение и консумация на гориво.Благодарение на уникалните решения в технологично отношение е постигнато стабилно хидравлично налягане при всякаква скорост, което спомага за плавна и бърза смяна на предавките по всяко време.
Производството на 6-степенната предавателна кутия започна от този месец, а на пазара ще се появи през януари заедно с Hyundai Grandeur. Трансмисията ще се произвежда в общо пет модификации, за да пасне в широката гама от дизелови и бензинови двигатели на Hyundai. Цели 16 модела ще се сдобият с новата скоростна кутия, включително и фейслифтът на Santa Fe, очакван в края на 2009 г.

Агенция Speed-Press
Каталог: pi files -> 2008
2008 -> Honda представя луксозния филиал Acura в Япония
2008 -> Около 3000 бройки годишно се надява да реализира компанията на китайския пазар
2008 -> Honda ще оборудва наследника на nsx с V10
2008 -> Бивш шеф на Airbus сменя Фолц
2008 -> Alfa Romeo Brera бе представена на тестов полигон
2008 -> Audi A6 allroad quattro у нас от август
2008 -> Откриване на ски сезона в Банско
2008 -> Audi продаде над 2 млн коли 4х4
2008 -> Тенис звездата Рафаел Надал е новото лице на Kia
2008 -> Новина Уникално роудшоу на bmw се вихри у нас


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница