Мг „Гео Милев” отпразнува 50-годишен юбилей 50-годишнината на мг „Гео Милев”Дата25.10.2018
Размер32 Kb.
МГ „Гео Милев” отпразнува 50-годишен юбилей

50-годишнината на МГ „Гео Милев”, град Плевен се отбелязва през цялата настояща учебна година. На 16 януари 2012, когато е патронният празник на училището, беше официалното честване на юбилея.

Компютърна презентация представи историята на училището и биографията на Гео Милев. Ценни мисли и идеи, които показват необикновената личност на патрона на училището, допълваха информацията от богатия снимков материал. Презентацията беше изготвена от Елвира Габровска, преподавател по български език и литература, Наташа Варбанова и Диана Балева, учители по информатика.

След словото на Директора на училището Ирена Борисова бяха представени гостите на официалното честване: Доброслав Димитров, народен представител, председател на комисията по външна политика и отбрана в 41 НС, бивш ученик на МГ „Гео Милев”; Стефан Петков, зам. кмет на община Плевен; Йонита Иванова, началник отдел „образование и култура”, община Плевен; Петя Василева, зам. председател на общински съвет – Плевен; Тошко Гетов, зам. областен управител; Албена Тотева, началник на регионалния инспекторат по образование, Плевен и експерти от регионалния инспекторат по образование, Плевен; Илко Иларионов, директор на драматичен театър „Иван Радоев”, бивш ученик на МГ „Гео Милев”; Валентин Найденов, началник специализирано полицейско управление „Плевен”, бивш ученик на МГ „Гео Милев”; Красимир Коцев, директор на общинска фирма „Акварел”, бивш учител в МГ „Гео Милев”; Снежана Чочева, председател на Съюза на математиците в България, секция Плевен, бивш учител в МГ „Гео Милев”; г-жа Лазарова, представител на читалище „Съгласие”; директори на училища в Плевен, бивши директори на МГ „Гео Милев” – Петър Маринов и Димитър Николов; бивши учители и ученици, представители на участници в международни олимпиади от МГ „Гео Милев”: Александър Иванов - математика; Пенчо Тончев - химия; Христо Матеев – биология; Росен Матев – физика; Георги Герганов – физика.

Участващите в тържеството бяха приветствани от народния представител Доброслав Димитров, Албена Тотева, Петя Василева. Бяха прочетени поздравителни адреси от Румен Петков, народен представител в 41 НС; Иван Новкиришки, областен управител на област „Плевен”; от Съюза на физиците в България, клон Плевен и от бивши ученици и учители на математическата гимназия.

Последвалият музикално-поетичен спектакъл „Аз – свят и космос” доказа, че учениците на гимназията са не само отличили се математици, физици, информатици, биолози, но и дарования във всички области на живота. Възпитаниците  на МГ „Гео Милев” демонстрираха и изключителни умения в поетичното слово, в музиката и в танците.

Есето на Мари Яниславова на тема „Различен” се опита да пресъздаде пред присъстващите необятния гений на патрона на училището Гео Милев.

Завладяващите музикални изпълнения на хора на училището, на камерната музикална формация, както и клавирните пиеси показаха завиден професионализъм. Участниците Йоана Николакева, Лия Манова, Даниел Дакев, Мартин Драгошев, Ванеса Блажева накараха слушателите да усетят магията на музиката. Художествен ръководител на музикалните изпълнения е преподавателят по музика Татяна Цачева.

Учениците от театрално студио „Маска” Христо Стефанов, Деница Банкова, Габриела Горанова, Живка Иванова, Кристияна Минева, Деница Цекова изпълниха стихове и проза от Гео Милев, както и художествени произведения, създадени от възпитаници, учили и учещи в момента в училището – Валентина Атанасова, Николай Колев, С. Рачков, Огнян Анчев, Ю.лия Йорданова и Иво Духленски. Художествен ръководител на театралното студио и на цялостния спектакъл е Галина Вълчешка, преподавател по български език и литература в МГ „Гео Милев”.

Голямата изненада на спектакъла бяха участниците от балетната школа: Надежда Спасова; Лора Петрова; Кристина Янкова; Адриана Илиева; Евгения Трифонова и Вивиян Вълкова. Техният виртуозен танц достови невероятна радост на публиката. Художествен ръководител на балетната школа - Маня Николова.Водещи на цялата програма бяха Мила Цонева от 12в клас и Дамян Иванов от 12а клас.

Тържеството завърши с коктейл, на който настоящи и бивши учители и ученици на гимназията успяха да общуват непринудено и се повеселят заедно.

Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница