Раждането на Иисус ХристосДата11.03.2018
Размер10.07 Kb.
Раждането на Иисус Христос

Кенет ТейлърЗнаеш ли, че раждането на Иисус Христос е необикновено и е свързано с тайна? Мария е майката на Иисус, но Йосиф не е Неговия баща. Бащата на Иисус Христос не е човек, както при всички останали деца, а е Бог.
Защо това е толкова важно? Какво би станало, ако баща Му беше Йосиф?
Ако Бог не беше баща на Иисус, Той щеше да бъде човек като другите. Ако сърцето Му беше така греховно, както нашето, Той не би могъл да умре за греховете ни. Щеше да умре за своите грехове. Но Иисус Христос пострада не за Себе Си, защото не беше грешен, а за твоите и моите, т.е. за греховете на целия свят.
Тъй като Иисус няма земен баща, хората казват, че Той е роден от Дева Мария. Никой освен Него не е роден по този начин. Всички деца имат земен баща, но бащата на Иисус е самият Бог.
Веднъж един човек наблюдавал как се движат мравките в огромен мравуняк. Помислил си: "Какво да направя, ако поискам да кажа нещо на мравките? Ако им викам, няма да ме разберат. Ако им напиша писмо, няма да го прочетат. "Стигнал до извода: "Ако искам да ме разберат, трябва да стана мравка." После си помислил: "Точно така прави Бог. Не само ни гледа от високо, а става човек - Иисус, Който се ражда от Дева Мария в една пещера около Витлеем. После умира заради греховете на хората. Така успява да ни обясни Своята любов към нас."

Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница