Ченай Махабалипурам Пондичери Танжор Тричи Мадурай –Теккади Кумараком КочинДата14.01.2018
Размер156.23 Kb.
Незабравима Южна Индия – с посещение на Селището на Четците на Палмовите листа

Ченай - Махабалипурам - Пондичери - Танжор - Тричи -

Мадурай –Теккади - Кумараком - Кочин

20 ноември – 01 декември, 11 нощи / 12 дни

20 ноември Ден 01 / Отпътуване от София,
21 ноември Ден 02 / ПристиганеЧенай
Пристигане в Ченай. Посрещане, помощ на летището и трансфер до хотела за почивка след полета.

Сутринта - запознаване със забележителностите на Ченай, Църквата Свети Тома – построена в чест на Св. апостол Тома, който обърнал в християнство над 17 000 човека, между които и мнозина измежду висшите индийски съсловия.

Капалешвар Темпъл - Светилище на бог Шива, в който според традицията, при ритуала на поклонение в петък на богинята Карпагамбал – едно от превъплъщенията на Сарасвати – богинята на благополучието, се принася венец от „златни монети“. Храмът е емблема на дравидския стил архитектурата с величествена gopuram ( кула) .

В двора на храма е святото дърво Punnai , едно от най-старите дървета в Ченай.
Форт Сейнт Джордж – двете му части: църквата St. Mary построена през 1680 година, най- старата англиканска църква в Индия, и Фортът – музей. Конструкцията на сградата е завършена през 1795 и служи като Мадрас съкровищница на Мадрас – старото име на Ченай, а големия салон на горния етаж е бил място за срещи с обществеността , и за забавления. Днес крепостта музей показва множество артефакти като монети , медали , картини , писма и още много други от колониалния период . Има банкетна зала в сградата на крепостта , наречена Уелсли Хаус , кръстена на Ричард Уелсли, генерал-губернатор на Индия. Има 4,5 м статуя на бог Cornwallis в предната част на музея, която е художествен шедьовър. Докарана е до Индия от Великобритания с кораб. Изобразява сцена с Типу Султан , двамата му сина и служители на Британската Източноиндийска компания.

Минаваме покрай Марина бийч, с естествената красота на пясъка – с дължина 14 км и редуващи се край него магазини и ресторанти с морска храна, широката крайбрежна алея и красивите градини на брега на морето привличат туристите.
Нощувка в Ченай.
22 ноември Ден 03 / Ченай – Махабалипурам 80 км 1 ч. 15 мин.
Сутринта с автобуса се отправяме към Махабалипурам и трансфер до хотела. По-късно – разглеждане забележителностите на града.
Махабалипурам – малък, тих крайбрежен курорт, с уникалния храм Shore (Крайбрежен) Храм от 7-ми век , много приятен плаж и някои от най-красивите в света храмове, изрязани в скалите. Разположен на брега на Бенгалския залив, Махабалипурам е бил най-оживеното пристанище през 1-ви век. Тук са се обучавали и строителите на храмове, Посещение на седемте храма в стил Пагода, обливани от вълните на морето, и седемте храмови колесници, група монолитни паметници и фигури на животни, изрязани в скалите, най-ранни образци на Дравидската архитектура. Те са построени с голям ентусиазъм само за един век през времето на крал Нарасимбхаварман Първи. Обиколката приключва с фотографиране на красивия Shore (Крайбрежен) Храм в светлината на залеза.
Нощувка в Махабалипурам.
23 ноември Ден 04 / Махабалипурам – Пондичери

След закуска – отпътуваме за Пондичери. (162 kм/4 часа) 
Пондичери, който до 1950 г. е бил преден пост на Френската морска империя, е много различен от от останалата част на Тамил Наду, чувствате се като в друга страна! Този оживен крайбрежен град е съставен от две части: стара – Белият град – със елегантните френски постройки, ресторанти и административни сгради, и и Черният град – на запад от канала, където отново сте в Индия. Ще посетим Ботаническата градина, църквата Светото сърце на Исус (Eglise De Sacre Coeur De Jesus) и Ашрама на Шри Ауробиндо. По-късно – посещение на Ауровил или Градът на зората. Проектиран от френския архитект Роже Арже, това е съвсем нова концепция за за обучение и градски живот.
Нощувка в Пондичери.
24 ноември Ден 05 / Пондичери - Танджор

След закуска – отпътуваме за Танжор (177-kм/4½ часа)
 
По пътя - Посещение на библиотеката „AGASTYA NADI JYOTISHAM“, в която се съхраняват палмови листа, на които според поверието, е записана съдбата на всеки човек, и среща с четците на палмовите лист, които ще ни разкажат за предишните прераждания и бъдещето. Предсказанието се заплаща допълнително.


Пристигане в Танжор и трансфер до хотела. По-късно – обиколка на Танжор – столица на Чола Империята от от 10-ти до 14-ти век. Кралят на Чола Раджа Чола, който е управлявал от 985 дo 1016, е построил най-големите 74 храма. Започваме с Брахадеешвара храм, посветен на Шива - вече 10 века учените умуват как е построено изграденото от гранит гигантско светилище, в което могат да се поберат 8 европейски дворци. Кулата му се издига на повече от 62 метра, в основите и е вграден монолитен гранитен блок, който тежи 80 тона.

Нощувка в Танжор.
25 ноември Ден 06 / Танджор – Тричи

След закуска – отпътуваме за Тричи. (190-kм/5½ часа)


Запознаване със забележителностите на Тричи - посещение на величествения „ Rock Fort Temple ' който се извисява на повече от 83 метра върху скала. Стъпалата, изрязани в скалата, извеждат до храма. На първото ниво са руините на огромна зала, взривена през 1772 г. На следващото ниво е светилището Матрубутешварер, посветено на Шива, и на върха на хълма - 'Uchhi Pillayar Koil' – храм, посветен на Ганеша, откъдето се разкрива чудесна гледка към града.
Пристигане в Тричи и трансфер до хотела.
26 ноември Ден 07 /Тричи – Мадурай 137 км 2 ч.

Сутринта се отправяме към Мадурай.


Мадурай е на повече от 2500 години и е вторият по големина град в Тамил Наду – древен културен и научен център. Градът е планиран във формата на лотос. Разположен терасовидно на бреговете на река Вайгай, Мадурай е древната столица на Кралете на Пандия. Легендата разказва, че капки вълшебен нектар или "мадху"  падат по земята от къдриците на бог Шива. Нектарът, който падал по земята, бил толкова сладък, че мястото било наречено Мадхурапури – страната на нектара, което впоследствие станало  на Мадурай. Сега той е значим бизнес център. Славата на Мадурай е Менакши Сундарешвара – комплекс от храмове, които са посветеи на богинята Менакши, нейния съпруг Сундарешвара, и нейния небесен брат – бог Вишну.
Храмът Менакши е зала с близо хиляда колони. Може да се насладите на изгледа с цветове и звук от храма Тирумала Наик, или да посетите хълмовете Алагар и Тирупура – скалния храм. Вечерта, слушайте характерната храмова музика в Тирупа Ракундрам.

Нощувка в Мадурай.

27 ноември Ден 08 / Екскурзия до Рамешварам 172 км 3 часа
Сутринта – екскурзия до острова Рамешварам, и храма Ramanathaswamy Temple – храмът е посветен на Шива и е един от данайсетте храма – Джотирлинга – където Шива е въплътен във формата на Джотирлингвам, или –Стълб от Светлина.
Нощувка в Мадурай.
28 ноември Ден 09 / Мадурай – Теккади (резервата Перияр). 137 км 2 ч 30 мин

Рано сутринта – разходка с лодка в известния резерват Перияр, за да видите животните и птиците, живеещи в него.Разположен в региона на хълмовете Кардамом, Западни Гхати, Перияр е един от най-известните резервати за диви животни в Индия, разположен е върху площ от 777 кв. км. Тук обитават диви слонове, индийски елен, дива свиня, мангуста, летящата катерица малабар и почти 300 вида птици. В парка има също леопарди и намаляващ брой тигри, но те рядко могат да бъдат зърнати от посетителите. Паркът се намира на 75 мили югоизточно от Кочин на надморска височина между 900 - 1800 метра. По ирония на съдбата резерватът е създаден от кралското семейство Траванкор, за да запазят своите любими ловни полета от растящите чаени насаждения. 

Нощувка в Перияр.


29 ноември Ден 10 / Теккади – Кумараком 150 км 4 часа
Сутринта с автобуса се отправяме към Кумараком, през ветровитите възвишения на Гхатите, обрамченис проспериращи чаени плантации, и достигаме през полетата с нискорастящи палми и оризища до Кумараком (150 км/ 4 часа), по пътя посещение на чаена плантация. Кумараком – красиво селце, разположено на приказното езеро Вембанад, със старинни къщи и кръстосано от водни канали. близо до Котаям. Отсядаме в един от курортите на лагуната. Успокояващата картина от води, канали и езера прелага усамотение, за да се насладите на природата в най-добрия и вид.
Нощувка в Кумараком.

30 ноември Ден 11 / Кумараком – Кочин 56 км 1ч 30 мин

Пристигане в Кочин и трансфер до хотела.


Сутринта пътуване с автобус до Кочин. Кочин, който е известен като Кралицата на Арабско море, и е първото място в Индия, в което се заселват европейци. Обрамчен от лагуните и очароващ със старинния си вид, този град е примамвал велики мореплаватели. От незапомнени времена араби, китайци, холандци, британци и португалци са акостирали в Кочин и са оставяли своя отпечатък върху града. Модерният Кочин е прекрасна пъстра мозайка от безброй влияния.

В същото време това е най-космополитният град и търговска столица на Керала, очарователна смесица от култури. Пристигане и трансфер до хотела.
По-късно запознаване със забележителностите на Кочин, включва:


1. Дворецът Хил Палас е археологически музей, най-старият в Керала и първият за национално наследство. (затворен е в понеделник).
2. Китайските рибарски мрежи, уникален начин за ловене на риба с огромни конзолни мрежи, издигнати между 1350 и 1450 г. от екипажа на търговски кораби от двора на Кублай хан, китайски владетел.
3. Базиликата Санта Круз, тази историческа църква е построена от португалците и била издигната като катедрала от Папа Павел IV през 1558 г. Папа Йоан Павел II я провъзгласил за Базилика през 1984 г.
4. Еврейската Синагога, построена през 1568 г.,това е най-старата Синагога в Индия. (затворена в събота и на еврейски празници). Зоната около синагогата, наричана Еврейски град, е център с магазинчета за подправки и занаятчийски произведения.
5. Дворецът Матанчери (Холандския дворец), построен от португалците през 1557 г. (затворен в петък).

Вечерта – ще гледаме изпълнение на Катхакали танци – Катхакали е танц, който има 2000 годишна история, с повече от 100 „мудри“ – жестове, изобразяващи божества, демони, герои, героини и крале – всеки от танците представя откъси от Махабхарата и Рамаяна, двата Хиндуистки епоса.


Нощувка в Кочин.

01 декември Ден 12 / Кочин – отпътуване, пристигане в София
След закуска – трансфер до летището за полета Ви към дома.
край на тура и нашите услуги
Ценови лист и плащане
Валидност 20 ноември – 01 декември 2017


Брой пакети

Цена на база хотели Де лукс

08 – 14 пакета на човек в двойна стая

4800 лева

Доплащане за самостоятелна стая

980 лева


Предвидени хотели – категория Де лукс – 4*

Chennai

Hotel Clarion или подобен

www.clarionchennai.com

01

Mahabalipuram

Hotel Indeco или подобен

www.indecohotels.com

02

Pondicherry

Hotel Anandha или подобен

http://www.anandhainn.com/


01

Tanjore

Hotel Sangam или подобен

www.sangamhotels.com

01

Trichy

Hotel Sangam или подобен

www.sangamhotels.com

01

Madurai

Hotel Sangam или подобен

www.sangamhotels.com

01

Thekkady

Grand Thekkady или подобен

http://www.grandthekkady.in/


01

Kumarakom

Cocobay Resort или подобен

http://www.cocobayresort.net/


02

Cochin

Hotel The Fern или подобен

www.beaumondefernhotel.com

01


ЗАПИСВАНЕ – ДО 01 септември, АВАНС 50%, ОКОНЧАТЕЛНО ПЛАЩАНЕ – ДО 15 октомври 2017
Цената е валидна при записани минимум 8 туристи.
Разписание на полетите:
Отпътуване: София 20 ноември 13:25 -  Доха, 18:05  - 19:20 – 02:10 в Ченай на 21 ноември

              


Връщане:        Кочин 01 декември 10:55 – 12:50 Доха, 14:30 – 19:30 в София

              


Цена – включени / невключени:

Цената включва:


 • 11 нощувки с настаняване в двойна стая в хотелите категория Де Лукс – 4*

 • Самолетни билети и летищни такси за полетите София – Ченай и Кочин – София

 • медицинска застраховка

 • Виза за Индия –необходими документи:

 • Паспорт в оригинал с минимална валидност 6 месеца след предполагаемата дата на връщане от Индия. В паспорта трябва да има поне 2 свободни страници, където да бъде положена визата Визата се подава онлайн и се получава на летището в Ченай.

 • Закуска – бюфет всеки ден на всички места в хотелите

 • Останалите хранения - (вечеря) ще бъдат сервирани в хотелите / местни ресторанти.

 • Входни такси за всички посещавани обекти (еднократно) според описанието на маршрута
 • Ченай: - Държавния музей + Форт музей

 • Махабалипурам: - Шоре темпл

 • Пондичери: - Държавния музей + Форт музей

 • Тричи: - Темпл арт музей + Шрирангам музей

 • Мадурай: - Тхирумалай Наяк Палас + Менакши Палас + Музея на изкуствата

 • Кумараком: - Кумараком – резерват за птици

 • Кочин: - Холандския Дворец + Индо - португалския Музей

 • Обслужване от английски говорящ местен екскурзовод, съпровождащ ви по време на обиколките и екскурзиите според описанието на маршута.

 • Водач – преводач на български при група над 08 човека

 • “Добре дошли” според местните обичаи на летището при пристигане - с венци

 • Една бутилка (1 литър) минерална вода всеки ден при обиколките и екскурзиите

 • Наш представител за посрещане при всяко пристигане и заминаване и трансфери

 • Всички трансфери, екскурзии и обиколки ще бъдат с климатизиран транспорт- Темпо - травелър.

 • Пътни такси, такси за паркинг, гориво, и междущатски такси

 • Всички обичайно прилагани такси, вкл. Държавни такси


Цената не включва:


 • Разходи от личен характер като товарене, пране, телефон и факс разговори, алкохолни/безалкохолни напитки, фотоапарат/видеокамера такси при посещение на обекти, медицински разходи, свръхбагаж , застраховки и др.

 • Всички хранения извън отбелязаните по-горе

 • Такси за фотоапарат и видеокамера

 • Всички други услуги, неупоменати като включени

 • Такса за пренасяне на багаж в хотелите, жп гарите и летищата.

 • Цените са валидни само за периода, който е указан по-горе.


Забележки:

 • Времето за настаняването и напускането на хотелите е 12 часа на обяд.

 • Цените могат да бъдат променяни съобразно с промяната на разходите.

 • Разчетите включват само нещата упоменати в описанието на маршрута Ви.

 • Бакшиши за екскурзовода, шофьора и помощника – US$ 8 на ден, общо 80$

 • Моля, отбележете, имената но хотелите, упоменати по-горе само показва, че нашите цени са базирани на използуването на тези хотели. Това не бива да се тълкува, че във всички случаи се потвърждава настаняването в тези хотели, докато не получите потвърждение от нас за резервацията Ви. В случай, че някой от упоменатите хотели не е наличен по време на запитване за резервация, ние ще направим алтернативно настаняване в подобен или по-добър хотел, и ще Ви уведомим за разликата в цените увеличение/намаление.

 • В случай на колебание на валутните курсове или изменение на държавните такси, или цените на горивата, си запазваме правото да променяме цената на тура.Предложения за хотели:

Град

Хотели Делукс

Нощи

Ченай

Hotel Emarald или подобен

02

Махабалипурам

Hotel Mamalla Heritage или подобен

01

Пондичери

Hotel The Mass или подобен

01

Танжор

Hotel Oriental Tower или подобен

01

Тричи

Hotel SRN Annex или подобен

01

Мадурай

Hotel Star Residency или подобен

02

Теккади

Hotel Periyar Meadow или подобен

01

Кумараком

Hotel White Gate или подобен

01

Кочин

Hotel Sumith Suite или подобен

01ЗАПИСВАНЕ – ДО 01 септември, АВАНС 50%, ОКОНЧАТЕЛНО ПЛАЩАНЕ – ДО 15 октомври 2017

За записване попълнете и изпратете тези данни на е-мейла ни sales@tiaratour-bg.com

Family Name, Name, Surname

Pasport №

Date of burth

Natoinality

Country of issue

Date of issue

Date of expiry

1


2Банкова сметка:

Тиара Тур ООД   121 182 607

София ул. Пиротска 45

Банкова сметка

РАЙФАЙЗЕНБАНК АД

IBAN: BG25RZBB91551022192315

Организирана туристическа услуга Индия от 20 ноември – 01 декември 2017 г.
Цената е валидна при записани минимум 10 туристи, за набирането на този брой ще бъдете уведомени до 15 октомври 2017.
Информация за този и други турове може да видите на

www.tiaratour-bg.com, www.rediscoverindiatours.com
и на телефоните ни: моб:+35989 9959588 тел.+359888 119646/+35924265646

e-mail: bulgaria@rediscoverindia.co.in или sales@tiaratour-bg.com


Тиара Тур ООД

1303 София, ул. Пиротска 45, вх. Б, ат. 28
Rediscover India Tours (Bulgaria)

Atelie 28, Pirotska Str. 45 , 1303 Sofia Bulgaria Mob:+35989 9959588 тел.+359888 119646/+35924265646

База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница