До Росен Плевнелиев Президент на Република България До Михаил МиковДата19.07.2018
Размер39.14 Kb.
До

Росен Плевнелиев

Президент на Република България
До

Михаил Миков

Председател на 42-то Народно събрание
До

Пламен Орешарски

Министър-председател на Република България
До

Цветлин Йовчев

Заместник министър-председател и

Министър на вътрешните работи
До

Академичния съвет на Академията на МВР

Д Е К Л А Р А Ц И Я
за несъгласие да бъде закрит Центърът за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР, гр. Казанлък и несъгласие да бъде разкрит на територията на Община Казанлък Лагер от затворен тип или Лагер за бежанци


ДЕКЛАРИРАМЕ:
Несъгласие да бъде закрит Центърът за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР, гр. Казанлък и несъгласие да бъде разкрит на територията на Община Казанлък Лагер от затворен тип или Лагер за бежанци
В подкрепа на тази наша Декларация, излагаме следните аргументи:
1. Центърът за специализация и професионална подготовка (ЦСПП) към Академията на МВР, гр. Казанлък съществува от 1971 г. и ежегодно обучава 700-800 полицейски служители. Има сключени договори за обучение на служители от Министерство на правосъдието, Държавна агенция по горите, Държавна агенция „Национална сигурност” и Министерството на отбраната.
Центърът е доказал, че може да създава и повишава квалификацията на кадри в системата на Министерството на вътрешните работи и на други важни институции. ЦСПП е разположен на територията на Парк „Тюлбето” – най-големият парк в региона, с територия 890 дка, в близост до вилната зона на Казанлък.
2. В Казанлък е разположено най-голямото в България и единствено по рода си предприятие за специално производство – „Арсенал” АД. На негова територия има разработено стратегическо въоръжение. В погребите на намиращото се наблизо Бузово кале, също се съхраняват взривни материали. На 1 км от „Тюлбето” се намира единственият в България Пиротехнически завод за капсули, подразделение на „Арсенал” АД.
3. Теренът на ЦСПП – Казанлък граничи непосредствено с Военен полигон на Министерството на отбраната, където непрекъснато се провеждат обучителни мероприятия и стрелби на Военните формирования на Българската армия и на НАТО, разположени в Казанлък.
4. В района на Военния полигон са разположени погреби на Министерството на отбраната, където също се съхраняват военни съоръжения и взривни материали.
5. В непосредствена близост до ЦСПП се намират водоемите за захранване с питейна вода на населението в град Казанлък.
6. Общинската болница – МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” ЕООД на практика обслужва населението на пет общини – Казанлък, Мъглиж, Гурково, Николаево и Павел баня и няма необходимия фонд от персонал и медикаменти за поемане на повече пациенти. Болницата в Казанлък няма Отделение по инфекциозни заболявания, нито лекар и екип от специалисти по инфекциозни болести, което ще създаде значителни затруднения за здравното обслужване на бежанците.
7. Община Казанлък няма условия за настаняване на деца в риск, които неминуемо идват с бежанската вълна.
8. Центърът попада в Охранителната зона на Казанлъшката тракийска гробница – Паметник на културата, под егидата на ЮНЕСКО, която ежегодно се посещава от над сто хиляди туристи от цял свят.
9. Казанлък е географският център на България, през който преминават международни транспортни коридори, както и два планински прохода с важно значение, свързващи Европа с Близкия Изток, затова визията на града и Долината на розите и Тракийските царе, както и сигурността на огромния поток от туристи от цял свят имат изключително значение.

10. Казанлък е един от центровете на ЛОКУС 2 (Локална културна система) с тенденция на проспериращо развитие на вътрешния и международния туризъм. Културно-историческите обекти и паметници, намиращи се на територията на Община Казанлък, всяка година се посещават от десетки хиляди наши и чуждестранни туристи.


11. Община Казанлък работи по 4 проекта, свързани с развитието на туризма на обща стойност над 7 млн. лв. Предстои стартиране на дейностите по проект на Министерството на регионалното развитие, които основно са за благоустрояване на Парк „Тюлбето”. Долината на розите и тракийските царе е уникална със своята природа, климатични особености и артефакти от древната тракийска цивилизация и това я прави привлекателна туристическа дестинация в цял свят. Регионът има огромен потенциал в тази посока и наличието на повече представители на реда и сигурността създават необходимата сигурност за жителите и гостите на града.
12. В пряка близост до ЦСПП е разположен кв. „Кармен” с висока концентрация на ромско население, което основно е съставено от безработни, социалнослаби граждани и многодетни семейства. Считаме, че напрежението допълнително ще се увеличи и нагнети със затварянето на Центъра и превръщането му в Лагер от затворен тип или Лагер за бежанци.

На територията на Община Казанлък има данни за 6000 жители от ромски произход.

13. За Община Казанлък нивото на безработицата е 8.6 % и има тенденция да нараства.
Разчитаме на Вашето компетентно становище, като съобразите изложените по-горе аргументи.


Декларация

за несъгласие да бъде закрит Центърът за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР, гр. Казанлък и несъгласие да бъде разкрит на територията на Община Казанлък Лагер от затворен тип или Лагер за бежанци, приета с Решение № 776/22.10.2013 г. на Общински съвет – КазанлъкСтр. отБаза данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница