Годишни награди за отговорен бизнес на българския форум на бизнес лидерите 2010Дата10.04.2018
Размер37.23 Kb.

ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА ОТГОВОРЕН БИЗНЕС

НА БЪЛГАРСКИЯ ФОРУМ НА БИЗНЕС ЛИДЕРИТЕ 2010
ЦЕЛТА
Годишните награди на БФБЛ са учредени през 2003 г. по повод петата годишнина на Форума. Целта им е да популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да поощрят останалите фирми да развиват активна социална политика.
Сред критериите на Форума за излъчване на победител са: конкретна полза за обществото, партньорство с други организации, ангажираност на служителите, последователност в изпълнението на проекта, новаторство и обществено признание.
От 2004 г. Българският форум на бизнес лидерите е и национален координатор на Бизнес наградите за околна среда на Европейската комисия. В това си качество, Форумът има правото да номинира компании или организации от България, спечелили в категорията „Инвеститор в околната среда”, за едно от най-престижните бизнес отличия в Европа. Форумът има правото да избере и представителя на България в журито за Европейските награди. За да прочетете повече за Бизнес наградите за околна среда на Европейската комисия може да посетите сайта: http://ec.europa.eu/environment/awards/index.html
Тази година за трети път ще бъде отличено малко или средно предприятие за най-добри социално-отговорни практики.
КАТЕГОРИИТЕ
Инвеститор в обществотоотличава компанията с най-сериозни бизнес практики, насочени към дългосрочно социално развитие и просперитет. Миналогодишен победител - Мобилтел за проекта „1788 – нашият отговор 178 години след морзовата азбука”, с фокус върху осигуряването на допълнителна, дългосрочна социална подкрепа за пет различни проекта.

Инвеститор в околната средаотличава компанията с най-активна дейност за опазване на околната среда, създаване и използване на екологично чисти продукти.

Миналогодишен победител – УниКредит Булбанк за проекта “Национална зелена кампания”, в която са включени различни инициативи с дългосрочен положителен ефект върху околната среда.


Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд поощрява успеха на компании, които се стремят към устойчиво развитие чрез непрекъснат професионален растеж на своите служители и реализират практически стъпки за подобряване условията на труд. В миналогодишните награди Сименс България спечели първо място за изграждането на детска градина за деца на служители на компанията.
Инвеститор в знаниетоотличава компаниите, които работят усилено за повишаване качеството на образованието, подобряване квалификацията на младите хора в България и подпомагане на научната и изследователска дейност. В тази категория миналата година беше отличена „Овергаз Инк” за проекта „Професионално обучение”, целящ повишаване на нивото на средното професионално образование в сферата на газовите технологии и осигуряване специалисти с теоретични знания и практически умения.
Награда за маркетинг свързан с кауза - отличават се компании, които рекламирайки своя продукт или услуга в същото време декларират подкрепата си за определена социална кауза. Tя може да е материална (част от цената на продукта или услугата се отделя в полза на каузата), но може и да е само под формата на добро послание, насочено към клиентите. Така потребителите не само се присъединяват към социално–отговорното поведение на компанията, но и научават повече за нуждите на обществото. Победител миналата година стана Проктър & Гембъл с инициативата „Шанс за живот, шанс за нови спомени”, с цел оборудване на най-малко 40 родилни отделения в 33 града с 40 респираторни апарата за първична реанимация Neopuff.
Наградата за най-добра социална политика на малко или средно предприятие ще бъде връчена за трета поредна година като миналата година бе присъдена на Център на учебно-тренировъчните фирми /ЦУТФ/ за проекта „Ученическа академия Корпоративна социална отговорност”.
Наградата ENGAGE се присъжда на един измежду всички номинирани проекти в петте категории. Нейният носител се определя от Международния форум на бизнес лидерите, чиито основен критерий е степента на ангажираност и участие на служителите на една компания при реализирането на номинирания проект или за цялостен принос на нейните служителите за обществено-полезни каузи.
КРИТЕРИИТЕ
Проектите на компаниите трябва да се отличават с:


  • Конкретна полза за обществото

  • Работа в партньорство с други организации

  • Ангажираност на служителите на компанията в осъществяването на проекта

  • Продължителност и последователност на инициативата

  • Новаторство

  • Обществено признание


НАСОКИ:


  • За наградите могат да бъдат номинирани компании от цялата страна, без задължително да са членове на БФБЛ.
  • Компаниите могат да бъдат номинирани от други компании или да кандидатстват директно със свой проект.
  • Компаниите не могат да бъдат номинирани с един и същи проект в повече от една категория.Краен срок за подаване на номинации: 28 януари, 2011 година

База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница