Накратко за бдс en 60898



Дата03.10.2017
Размер9.77 Kb.
#31508
Накратко за БДС EN 60898
Стандарт БДС EN 60898 носи името АВТОМАТИЧНИ ПРЕКЪСВАЧИ ЗА ЗАЩИТА СРЕЩУ СВРЪХТОКОВЕ НА ЖИЛИЩНИ И ДРУГИ ПОДОБНИ ИНСТАЛАЦИИ. Този стандарт се отнася за автоматични прекъсвачи за променлив ток, с обявено междуфазно напрежение не по-високо от 440 V, обявен ток не по-голям от 125 A и обявена комутационна възможност при къси съединения не по-голяма от 25 kA.

На този стандарт трябва да съответстват всички автоматични прекъсвачи, предназначени за употреба там, където ще се обслужват от хора, които не са кваливицирани или инструктирани (напр. ел. инсталации на жилищни сгради).

БДС EN 60898 дефинира следните основни параметри по отношение на автоматичните прекъсвачи :

- Обявено работно напрежение Ue

- Обявено напрежение на изолацията Ui

- Обявен ток In

- Обявена комутационна възможност при късо съединение Icn – означава се като число оградено в правоъгълник на фасадата на автоматичния прекъсвач

БДС EN 60898 дефинира понятието oбхвати на токовете за задействие без закъснение (криви на изключване на автоматичните прекъсвачи).



Разглеждат се криви тип B, C и D . При крива B прекъсвача изключва мигновенно (с магнитната защита) при ток над 3-5In , за крива C при ток над 5-10In и за крива D при ток 10-12In. Най-често в практиката се използва крива C, крива D се използва за защита на консуматори с голям пусков ток.
Каталог: documents -> designers club
documents -> Изготвяне на Технически инвестиционен проект и извършване на строително-ремонтни работи /инженеринг/ на стадион “Плевен”
documents -> П р а в и л а за организиране и провеждане на ученическите игри през учебната 2013/2014 година софия, 2013 г
documents -> К о н с п е к т по дисциплината “Обща и неорганична химия” за студентите от І–ви курс специалност “Фармация” Обща химия
documents -> Издадени решения за преценяване на необходимостта от овос в риосв гр. Шумен през 2007 г
documents -> За сведение на родителите, които ще заплащат таксите по банков път цдг” Червената шапчица”
documents -> Стъпки за проверка в регистър гаранции 2016г. Начална страница на сайта на ауер електронни услуги
documents -> Общи въпроси и отговори, свързани с държавните/минималните помощи Какво е „държавна помощ”
designers club -> Съдържание на cad библиотеката


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница