Одф-габрово обучава и подкрепя младежки лидери Михаела Стоянова и Ралица Манолова от одф – Габрово бяха обучители на младежи в рамките на тренинг, организиран от „Мечти и отбори, България”Дата18.06.2018
Размер13.59 Kb.
Фондация „Обществен дарителски фонд – Габрово“


ОДФ-Габрово обучава и подкрепя младежки лидери
Михаела Стоянова и Ралица Манолова от ОДФ – Габрово бяха обучители на младежи в рамките на тренинг, организиран от „Мечти и отбори, България”. Той бе насочен към развиване на автентична младежка инициативност по програмата “Млад лидер – развитие на лидерски качества, толерантно отношение към различията”. Обучението се проведе от 14 до 17 април и обхвана 20 младежи от габровските училища от пети до осми клас. Представителите на ОДФ-Габрово водиха модула „Идеи за проект и критерии за успешността му. Безопасност на участниците”. Чрез брейнсторминг учениците набелязаха различни инициативи, които могат да организират сами, а в последствие в проведената дискусия се обединиха около идеята за неделен празник, в който да има възможност за изява в три различни направления: музициране и рецитиране, спортни състезания и творчески ателиета с базар. Младежите бяха провокирани да предложат възможни благотворителни цели, свързани с дарителски кампании и използването на събраните дарения в базара. В реализацията на инициативата младежите ще бъдат подпомагани от „Мечти и отбори България”, както и от Обществен дарителски фонд – Габрово. Младежите получиха помагалото „Успешни в дебатите”, издадено по проект „Бъди активен” на ОДФ, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
Фондация „Работилница за граждански инициативи“ подкрепя Обществен дарителски фонд – Габрово по Програмата за Развитие на обществените фондации в България с финансовата подкрепа на Фондация „Чарлз Стюарт Мот“.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница