По компютърна техника: Инструкции за попълване на теста



Дата05.08.2018
Размер46.04 Kb.
ТЕСТ ЗА ПРОВЕРКА НА БАЗОВИ ПОЗНАНИЯ ПО КОМПЮТЪРНА ТЕХНИКА:

Инструкции за попълване на теста:

Моля прочетете внимателно всички въпроси. Всеки въпрос има единствен верен отговор. За всеки верен отговор получавате по 1 точка. За неверен отговор или за повече от 1 посочен отговор не получавате точки.



Моля попълнете вашите имена:
........................................................................................... Брой въпроси 15, Брой верни отговори........, Коефициент..........

(Име, Бащино, Фамилно) (Попълва се от комисията)



Моля заградете верния според вас отговор:


  1. МОДЕМ (MODEM) е устройство, което:

(А) Осигурява непрекъсваемо електрическо захранване на компютърната система;

(Б) Преобразува сигнал от компютъра във форма, която може да се пренася по телефонна линия или друга преносна среда и обратно;

(В) Нито едно от изброените.


  1. UTP – кабелите се използват за:

(А) Свързване на твърд диск към дънна платка;

(Б) Свързване на два компютъра през COM – портовете по стандарт RS-232C;

(В) Нито едно от изброеното.


  1. TCP/IP е:

(А) Търговска марка на микропроцесори;

(Б) Нито едно от изброените;

(В) Търговска марка твърди дискове;

(Г) Стандарт на запис на файлове във FAT 32;

(Д) Протокол(и) за комуникация.


  1. БИОС (BIOS) e:

(А) Таблица в която се записва местополжението на фаиловете в твърдите дискове;

(Б) Част от операционната система, която управлява комуникацията между компютъра и периферните устройства;

(В) Приложна програма, използвана за текстообработка в по-старите операционни системи;

(Г) Нито едно от изброените.




  1. WINDOWS 98 е:

(А) Съставна част от Microsoft Office;

(Б) Операционна система, разработена от Microsoft;



    (В) Приложна програма, разработена от Microsoft;

    (Г) Всички изброени по-горе.





  1. Какво може да бъде свързано към IDE – контролер?

(А) Флопи – дисково устройство (FDD);

(Б) Твърд диск (HDD);

(В) Скенер;

(Г) Всичко, изброено по-горе.




  1. Микропроцесор е:

    (А) Устройство, което приема и изпълнява кодирани инструкции за изпълнение;

    (Б) Вид енергонезависима памет в компютърните системи;



(В) Стандарт за комуникация в компютърната техника;

(Г) Нито едно от изброените;

(Д) Устройство за продължително съхраняване на информация (архивиране).


  1. Може ли към един IDE – контролер да бъдат свързани повече от едно логически устройства?

(А) Да – ако всички са конфигурирани като главни (MASTER);

(Б) Да – ако едното е конфигурирано като главно (MASTER), а другото – като подчинено (SLAVE);

(В) Да – ако всички са конфигурирани като подчинени (SLAVE);

(Г) Не – не е възможно.




  1. Плаг енд Плей (Plug and Play - PnP) е:

(А) Режим на работа на компютъра, при който всички компоненти работят с понижена консумация на захранващото напрежение (Енергоспестяващ режим);

(Б) Стандарт за комуникация между компютри с използване на синхронни модеми, при кето единия модем работи като управляващ (MASTER), а другия като подчинен (SLAVE) като управляващия модем изпраща тактови сигнали с честота, равна на удвоената честота на управлявания;

(В) Хардуерна и софтуерна спецификация, която позволява на едно устройство или адаптер да се самоконфигурира автоматично;

(Г) Тип на компресиране на музикални файлове, при което се запазват високите честоти на звуковия сигнал.




  1. AGP e:

(А) Специализиран ускорен графичен порт;

(Б) Търговска марка на микропроцесори;

(В) Специализиран ускорен аудио порт;

(Г) Стандарт за комуникация с външни устройства;

(Д) Нито едно от изброените;

(Е) Режим на работа на RAM – паметта, при който се извършва автоматично коригиране на грешки.




  1. Какво е “Честота на опресняване на монитор”?

(А) Честотата на захранващото напрежение, към което е включен монитора;

(Б) Бързината, с която се “преначертава” монитора;

(В) Времето, през което монитора може да бъде експлоатиран, преди да бъде подменен с нов;

(Г) Нито едно от изброените.




  1. USB е:

(А) Е абревиатура (United Support Branch) на международна организация, която стандартизира обмена на информация в локални (Ethernet) мрежи;

(Б) Стандарт за паралелен обмен на информация;

(В) Високоскоростен комуникационен порт;

(Г) Нито едно от изброените.




  1. LAN означава:

(А) Периферно устройство за синхронна комуникация;

(Б) “Услуга”, предлагана в Интернет;

(В) Клас течнокристални монитори;

(Г) Локална компютърна мрежа;

(Д) Нито едно от изброените.


  1. Стандартния UTP кабел има:

(А) 2 проводника;

(Б) 4 проводника;

(В) 4 двойки проводници;

(Г) 6 двойки проводници;

(Д) Нито едно от изброените.


  1. GSM означава:

(А) Абревиатура на “Глобална Система за Мобилни Комункации” – стандарт за цифрви мобилни комуникации в клетъчните телефонни мрежи;

(Б) Стандарт за аналогови комуникации в клетъчни телефонни мрежи;

(В) Вид аналогова мобилна клетъчна телефонна мрежа;

(Г) Нито едно от изброените.


КРАЙ НА ТЕСТА!
Дата: Проверил:

ОТГОВОРИ:
1. Б;

2. В;

3. Д;

4. Б;

5. Б;

6. Б;

7. А;

8. Б;

9. В;

10. А;

11. Б;

12. В;

13. Г;

14. В;

15. А;
Каталог: file -> repository
repository -> Проф д-р светла калудова-станилова
repository -> Smart ideas wise decisions
repository -> Роден съм на 07. 05. 1963 г в гр. Варна. От ранна детска възраст проявявах интерес към народната музика
repository -> Dear ladies and gentlemen, dear children
repository -> Проучване влиянието на универсален течен тор “maxgrow” при пролетен фуражен грах
repository -> Aqva moisture with collagen
repository -> Инструкция за работа с термовизионна камера тип Flir E6 І. Цел на термовизионното обследване. Подобряване на превантивната поддръжка на енерго механичните съоръжения във Вик Русе
repository -> Хидравличен удар в помпени системи


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница