Прессъобщение български шахматен съюз 1931



Дата15.08.2018
Размер18.54 Kb.
#79213
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

БЪЛГАРСКИ ШАХМАТЕН СЪЮЗ 1931

 

 



Повече от година и половина шахматното ни движение е в шок от разкритията, свързани с големите финансови машинации на  ръководство на  Българската федерация по шахмат. Това доведе до изолирането на  страната ни от шахматния живот в Европа и света. С действията си ръководството на БФ Шахмат опозори името на поколения български шахматисти, работили всеотдайно за изграждането на международен авторитет и признателност. Ние не може да търпим повече това безобразие и да чакаме решенията на прокуратурата, защото животът върви неумолимо бързо и България не трябва да изчезне от шахматната карта на света.

Като се разграничаваме категорично от тези „шахматни деятели” и техните покровители и поддръжници, превърнали шахмата в средство за лично облагодетелстване, решихме да създадем нова организация, която да бъде наследник на най-светлите идеи на шахматните ни предци, отстоявани  от първия председател на Българския шахматен съюз, създаден на 31 май 1931 г., големия български поет-символист Теодор Траянов.

Учредителното събрание на Български шахматен съюз, след като се запозна с целите и задачите, които си поставя създаването на новата шахматна организация, единодушно реши:

1. Учреди Български шахматен съюз 1931. За учредители се смятат всички шахматни клубове, чийто представители присъстват на събранието – 20 клуба от цялата страна.

2. Прие предложения Устав с направените допълнения и уточнения. Уставът е подписан от представителите на двадесетте шахматни клуба, присъстващи на събранието.

3. Учредителното събрание избра ръководство на Български шахматен съюз 1931 в състав от пет души: Президент – майсторът на спорта Добри Беливанов, вицепрезиденти - Методи Стойнев и Симеон Стоичков и членове – гросмайсторите Кирил Георгиев и Петър Генов.

4. Възложи на президента на Български шахматен съюз 1931 да внесе необходимите документи в съда за регистриране на новоучредената организация по смисъла на Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

5. Възложи на президента на Български шахматен съюз 1931 в срок до 15 май т.г. да обяви конкурс за изработване на емблема и печат на новосъздадения Български шахматен съюз 1931.

6. Възложи на президента на Български шахматен съюз 1931, след регистрирането на Съюза в съда, да внесе необходимите документи в Министерството на младежта и спорта за получаване на лиценз.

7. За новосъздадената организация президентът на Българския шахматен съюз 1931 да уведоми Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) и Европейския шахматен съюз (ЕШС), като изпрати необходимите документи за това;

8. В срок до шест месеца след получаване на лиценз от Министерството на младежта и спорта президентът на УС на Български шахматен съюз 1931 да насрочи провеждането на редовно Общо събрание.

24.04.2016 г



София

Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница