Първо място по позиция „игрален пълнометражен филм“ на проекта „Бартер“Дата05.02.2018
Размер11.55 Kb.
Във връзка с решение на УС на БНТ и протокол на Художествения съвет за игрално кино, сформиран със заповед №64/12.02.2013 година на Генералния директор на БНТ за оценка на постъпилите проекти в обявената редовна годишна конкурсна сесия за селекция и подбор на филмови продукции за 2013 година по позиции „игрален пълнометражен филм“ и „дебют - пълнометражен игрален филм“ и на основание чл.9, ал.13 от Правилника за реда и условията на организиране и финансиране създаването на български телевизионни филми в БНТ, взе следните решения:  1. Одобрява решението на Художествения съвет за игрално кино за класиране на първо място по позиция „игрален пълнометражен филм“ на проекта „Бартер“, сценаристи Юрий Дачев и Атанас Киряков, режисьор Атанас Киряков, изпълнителен продуцент „АРС“ ООД с представител Иван Тонев със средна оценка 82,7 точки.

  2. Приема за сведение предложението в докладната записка на Директора на дирекция „Програма БНТ 1“ за класирания на второ място по позиция „игрален пълнометражен филм“ проект „Летовници“, като се спази Правилника за реда и условията да организиране и финансиране създаването на български телевизионни филми в БНТ.

  3. Приема предложението на Художествения съвет за игрално кино по позиция „дебют - пълнометражен игрален филм“ да не бъде одобрен за реализация проект по тази позиция, поради констатирания начален етап на развитие на кандидатстващите проекти и техния минимален брой.

  4. Дава съгласие да бъде преобявена в следващата конкурсна сесия позицията „дебют - пълнометражен игрален филм“.


ПЦ „Телевизионно филмопроизводство – Студия „Екран”


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница