Управляващият орган настоятелно моли всички да се запознаят внимателно сДата05.06.2017
Размер26.94 Kb.


Следните въпроси от потенциални бенефициенти са получени на електронната поща на Оперативната програма: oprd@mrrb.government.bg 

Отговорите им представляват официално становище на Управляващия орган и трябва да бъдат взимани под внимание от потенциалните бенефициенти.
Управляващият орган на ОПРР – Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие” към МРРБ припомня, че според чл. 15 ал. 3 от Постановление на МС № 121 от 31 май 2007 г. обнародвано в ДВ. бр.45 от 8 Юни 2007г.:

”… Не могат да се дават отговори, които съдържат становище относно съответствие на проект или кандидат с условията за кандидатстване…”


Управляващият орган настоятелно моли всички да се запознаят внимателно с Насоките за кандидатстване налични към всяка отворена схема и с вече публикуваните отговори, преди да пристъпят към изпращане на въпроси.Въпрос


Отговори

Уважаеми дами и господа,

- Имаме въпрос във връзка с избора на екип за организация и управление на проекта. Съгласно Насоките ръководителят на екипа трябва да отговаря на изискванията от ПМС 194 -


1. да има завършена степен "магистър"в област на висшето образование, свързана с естеството на проекта
2. да има най-малко 5 години професионален опит, от които най-малко 3 години опит в управлението на проекти
3. да притежава технически познания в областта на съответния ивфраструктурен сектор и др.
По настоящата схема ще бъдат финансирани - реконструкция/обновяване и оборудване на общински лечебни заведения.
Поради спецификата на проектите и допустимите за финансиране дейности - област медицина и медицинска апаратура, то би било удачно ръководител на екипа да бъде специалист или с медицинско образование или физик, инженер медицинска апаратура. Тези специалисти, работейки в болници или медицински центрове, обикновено нямат опит в управление на проекти.
Ако пък специалист с инженерно или икономическо образование бъде предложен за ръководител, то той обикновено няма никакви познания в област медицина?!
- Въпросът ни е - Как да се реши този проблем и възможно ли е да се допусне ръководителят да е с медицинско образование или физик - медицинска апаратура , въпреки че няма опит в управлението на проекти?
- Допустимо ли е освен екип за организация и управление на проекта (служители от общината и КОЦ)- бюджет 1 - Допустими разходи за организация и управление;
да се проведе процедура за избор на фирма за управление - 4.4 Други външни услуги - разходи за управление на проекта?

- В бюджета следва ли да се включи пълната стойност на СМР по проекта, въпреки че около 85 % ще бъдат финансирани от собствен принос, или само тази част от СМР, които се предложени за финансиране по схемата?

КОЦ Пловдив
община Пловдив


Въпросът е зададен след крайния срок за задаване на въпроси по схемата (не по-късно от 21 дни преди съответния краен срок за подаване на проектни предложения).


Уважаеми дами и господа,

Имаме няколко въпроса във връзка с бюджета на проекта:

1. Във II - Допустими разходи за строителство -
Тъй като ще кандидатстваме с пълен проект за изграждане на лъчезащитен комплекс и по-голяма част от сумата по КСС ще бъде осигурена от собствен принос коя сума трябва да бъде включена -
само тази, която е предвидена за финансиране по схемата или цялата сума - сумата от КСС за целия проект?
Или собствения принос трябва да се включи в отделна страница от бюджета
Важи ли това също и за КСС и анализ на цените по ресурси които трябва да се представи - едно цяло, пълно КСС и анализ за целия проект или разделени по собствен принос и по схемата?
2. Трябва ли да представим Декларация за собствения принос?

КОЦ Пловдив


община Пловдив


Въпросът е зададен след крайния срок за задаване на въпроси по схемата (не по-късно от 21 дни преди съответния краен срок за подаване на проектни предложения).


Каталог: media
media -> Български футболен съюз правилник за статута и трансферите на
media -> Curriculum vitae Georgi Merdzhanov
media -> Отчет на разходите за държавно подпомагане на филмовата индустрия по бюджета на иа "нфц" за 2010 г
media -> Организират четвърта Национална експертна среща
media -> До районен прокурор гр. Казанлък м о л б а
media -> Програма „Околна среда 2007-2013г. Bg161PO005/10 11/03/19
media -> Музеят за история на София открива изложбата "Среща с египетски жрец" в новата си сграда


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница