Аз виждам, че няма никакво основание да се твърди, че Библията ни говори за плоска земяДата03.01.2022
Размер19.58 Kb.
#111829
Въведение

Аз виждам, че няма никакво основание да се твърди, че Библията ни говори за плоска земя.

Първо: в Библията не се засяга такава тема, няма такова поучение или твърдение.

Никой пророк в Библията не е говорил за това нещо. В евангелията не е записано Исус да е проповядвал по тази тема. В посланията на Павел, Петър и другите в Новия Завет няма такава тема.

Идеята на някои хора, че според Библията земята е с плоска форма произлиза като те взимат текстове от различни места в Библията и ги разясняват така, както на тях им харесва, като ги изваждат извън контекст и дори ги изопачават. По този начин тези хора разпространяват лъжа. И най-лошото е, че свързват тази лъжа с Божието Слово.

Така те представят Библията пред света като изостанала книга, на която не може да се вярва. А ние знаем, че Божието Слово е истинно и непогрешимо. Божието Слово не може да твърди нещо, което не е вярно.

Аз съм убеден в това. И всеки, който се е занимавал с изучаване на Божието Слово би се съгласил с мен.Но има хора, които все още имат колебания относно Библията, относно вярата в Бога, относно спасението, което ни е дал Господ Исус Христос. За тях една такава лъжлива информация би представила Библията в много неблагоприятна светлина. Би я представила като някаква изостанала книга. Но това не е така! Слава на Бога!
Ще използвам текстове от Библията, с които ще покажа, че правилното тълкуване на Библията и истинската наука никога не си противоречат.

Щом Бог е създал всичко, значи Той е създал нещата, които се изучават и откриват от науката. Не трябва да има противоречие.

Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница