Цена на човек в двойна стандартна стая: 1980 лв. Доплащане за единична стая – 323 лвДата16.07.2017
Размер57.86 Kb.
#25851
БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ

София – Франкфурт/Санкт Петербург/Мюнхен – София

6 дни/ 5 нощувки

17.07. – 22.07.2017 г.

Цена на човек в двойна стандартна стая: 1980 лв.

 • Доплащане за единична стая – 323 лв.П Р О Г Р А М А
1 ден (17.07. – понеделник): София – Санкт Петербург (през Франкфурт)

12.20 ч. – среща на летище София (Терминал 2) за полет на Луфтханза в 14.20 ч. до Санкт Петербург (с прекачване на летище Франкфурт: 15.40-18.55 ч.).

22.30 ч. – Кацане на летище Пулково. Среща с екскурзовода и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.


2 ден (18.07. – вторник): Обзорна екскурзия „Санкт Петербург“

Закуска в хотела.

В 8:45 ч. – среща на рецепцията на хотела с екскурзовода.

В 9.00 ч. начало на обзорна автобусна екскурзия “Санкт Петербург’’ (без входове, разглеждане само от автобуса и спиране за фото пауза) – сградата на Военноморските сили, Казанската катедрала, Бронзовият конник, Невски проспект, Дворцовата крайбрежна улица, Университета, Ростралните колони, Островът на Базел, Петропавловската крепост, Руският музей, Полетата на Марс, Михайловския замък, Летните градини, Мраморния дворец и др.

Свободно време за обяд.

Следобед посещение на Ермитажа – възниква през 1764 г. като частна колекция на Екатерина II (1729–1796). Открит е за посещения през 1852 г. В Ермитажа се намират богати колекции от паметници на древногръцката, античната и средновековната култура, изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия, на руската култура на 6-19 век. Посещение на ансамбъла Дворцов площад и Александринската колона.

Екскурзията приключва в 16.00 ч.

Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.


3 ден (19.07. – сряда): Исакиевски събор

Закуска в хотела.

В 9:45 ч. – среща на рецепцията на хотела с екскурзовода.

В 10.00 ч. отпътуване за екскурзия в Исаакиевски събор – сградата е проектиран през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферанд. Официално е завършена през 1858 г. Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Това на практика се осъществява. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в неин символ. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия.

Екскурзията приключва в 14.00 ч.

Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.


4 ден (20.07. – четвъртък): Царско село

Закуска в хотела.

В 08:45 ч. – среща на рецепцията на хотела с екскурзовода.

В 09.00 ч. – начало на екскурзия в Царско село (гр. Пушкин) – намира се край Санкт Петербург – лятната парадна императорска резиденция. За цялата си история Царско Село е било център на великата империя, в което се решавали политическите съдбини на Русия и Европа, и уникален паметник на архитектурата, за украсяването на който били привлечени най-добрите художници от цял свят. Царско Село още е и литературната Мека за писателите, поетите и мислителите. Царско Село е преживяло години на разрушения и възстановяване, то възхищава всеки, който е посетил това място.

“Извънградски императорски резиденции” с посещение на Екатерининския дворец – който се намира в едно от извънградските имения на царската династия Романови – Царско село в гр. Пушкин. Строителството на двореца е започнало през 1717 г. по поръчка на Петър Велики, като подарък за своята втора съпруга Екатерина I и в първоначалния си вид е представлявал скромна двуетажна постройка. Своето неповторимо величие Екатерининския дворец дължи на императрица Елизабет, която е дъщеря на Екатерина I и Петър Велики. Империатрицата е била запленена от неповторимата атмосфера на Царско село и решава, че именно там ще е нейната главна лятна резиденция. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобграден с обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура.

Кехлибарената стая – туристите имат възможност да видят точно копие на Кехлибарената стая, открито от Владимир Путин през 2003 г. Събитието е акцент в празненствата по случай 300 години от основаването на града. Екип от най-добрите реставратори започва работата си през 1979 г., използвайки автентични снимки и рисунки на помещението. Те пресъздават до сантиметър цялостния дизайн на стаята, а за завършването на проекта помага германската енергийна компания „Рургаз", която дарява 4 милиона долара. По-малко копие на Кехлибарената стая има и на друго място – в Клайнмахнов, близо до Берлин.

Екскурзията приключва в 14.00 ч.

Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.


5 ден (21.07. – петък): Петродворец (Петерхоф Палас)

Закуска в хотела.

В 08:45 ч. – среща на рецепцията на хотела с екскурзовода.

В 09.00 ч. – начало на екскурзия “По стария Петергофски път”. Петродворец – наречен още Петерхоф Палас, е разположен на 30 км от Санкт Петербург върху естествена тераса с изглед към Балтийско море. Представлява огромен комплекс от дворцови постройки и невероятно красиви градини. Идеята за построяването му е на Петър І, който е бил запленен от красотата на Версайския дворец и е искал на всяка цена да построи свой дворец, който да съперничи по блясък и разкош на френския си първообраз. Владетелят го е използвал като лятна резиденция. Дворецът е едно доказателство за разточителството, в което са живеели царските особи в Санкт Петербург. Разходка сред горния и долния парк. Екскурзията приключва в 15.00 ч.

Връщане в хотела. Свободно време.

Нощна разходка с корабче по р. Нева „Отворени мостове“ с продължителност 3 ч.Нощувка.

6 ден (22.07. – събота): Санкт Петербург – София (през Мюнхен)

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите и напускане на хотела. Свободно време.

12.00 ч. трансфер до летище Пулково. Полет на Луфтханза в 16.35 ч. до София (през летище Мюнхен: 18.20–19.25 ч.). Кацане на Терминал 2 на летище София в 22.15 ч.


Цената включва:

 • Самолетен билет София – Франкфурт/Санкт Петербург/Мюнхен – София с включени летищни такси (към 19.12.2016 г) на авиокомпания Луфтханза;

 • 5 нощувки със закуски  в hotel Moskow **** (http://www.hotel-moscow.ru/) или подобен – стандартни стаи;

 • Трансфери  летище „Пулково” – hotel Moskow – летище „Пулково”;

 • Трансфери с автобус по описаната програма;

 • Екскурзии по описаната програма: Ермитаж, Дворцовия площад, Царско село (гр. Пушкин с Екатерининския дворец (кехлибарената стая)); Петергоф; Исакиевски събор;

 • Нощна разходка по р. Нева „Отворени мостове“ – регулярен трип със слушалки (аудио гид на български език);

 • Екскурзоводско обслужване на български език;

 • Входни билети за музеите по описаната програма;

 • Медицинска застраховка върху 30 000 EUR (за лица над 65 год. доплащане – 10 лв.);


Цената не включва:

 • Такса за полагане на виза за Русия – 119 лв. (нормална тарифа – 10 календарни дни);

 • Наем на слушалки – 40 лв. за всички дни;

 • Обеди и вечери;

 • Разходи от личен характер.


Забележка:

 • Местата в автобуса по време на описаните в програмата екскурзии се определят по реда на внасяне на капарото.

 • Цената е валидна при 45 пълноплащащи.

 • Краен срок за уведомяване на потребителя, когато този брой не е набран: 30.06.2017 г.

 • Капаро в размер на 300 лв. на човек – до 30.12.2016 г!!!

 • Доплащане до 23.05.2017 г.

 • Възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя – срещу доплащане.

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Каталог: cms -> user -> offers -> 553 -> file
offers -> Израел и йордания – докосване до древността 6 дни / 5 нощувки 5 закуски / 5 вечери
offers -> Програма със самолет на невероятна цена
offers -> Програма Пролет / Есен 2017 г. София Катания Джойоза Мареа Месина Палермо
offers -> Дубай златен блясък и пустинно очарование 7 нощувки / 8 дни включена екскурзия на Дубай Дата Есен 2017
offers -> Почивка портокаловият бряг 2017, коста азаар испания
offers -> Програма ден 1 31. 05. 2017 / Бургас-Рейкявик / Закуска


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница