Остров сицилия – круиз до остров малта ако името СицилияДата21.01.2018
Размер77.17 Kb.
#50940
ОСТРОВ СИЦИЛИЯ – круиз до ОСТРОВ МАЛТА

Ако името Сицилия извиква у вас асоциация единствено с мафията, значи ви се губи някое и друго хилядолетие, и то от най-съдържателните в смисъл на люлка (и после ясли, забавачка и всичките поред училища) на европейската цивилизация. Както и повече от един аспект на тази безкрайно богата на наноси многолика земя, оплодена от финикийци (още в ІХ в. пр. Хр.), картагенци, гърци (нейните градове са част от "Голяма Гърция" и неслучайно тук са се родили и са раждали красиви неща и умни мисли куп светила от разни области на класическата древност: само един Теокрит да вземем, създателя на идилията като жанр – и защо тук я е създал, пита се? – или Диодор, или Стезихор, или Емпедокъл…), римляни, кръстосана от вандали и остготи, присъединена към Източната римска империя, завладяна от арабите, после от норманите, за да се превърне като Кралство Сицилия в средище на бляскава космополитна цивилизация, след това пък да образува заедно с Неапол Кралството на Двете Сицилии, да мине последователно от испански в савойски и оттам в австрийски ръце, додето дойде Гарибалди и жителите й си кажат думата за присъединяването й към Пиемонт. С две думи земя, където всеки камък е пластове история (е, Сиракуза не може да не извиква поне смътни ученически спомени). А също и култура – дала е например живот на много съществен процент от големите имена в италианската литература: Пирандело (Нобел), Шаша, Буфалино, Верга, Де Роберто, Томази ди Лампедуза (помните "Гепардът", нали, та било и като филм – не се забравя такова нещо)… Защо им го е дала? Хумусът й е такъв, види се. Като казахме "Гепардът": надареният със съответното сетиво пришълец сигурно ще долови иззад някой непристъпен дувар замайващото ухание на аристократизъм, от онзи, истинския, от векове и класа (а не тинтири-минтири). И много още неща ще долови и ще открие, дето ние няма как да ги знаем, защото те ще са си негови и той ще си има своята Сицилия, съвсем незабравима с цветовете, вкусовете и ароматите си, която ще сподели с когото си поиска, а не непременно с нас. Колкото до мафията (сицилианската), трябва да признаем, че и тази тема си има – за незастрашения – известен поетичен чар… Поезията на звездното небе и плискащите се вълни във фериботните нощи оставяме на вашето въображение.

Освен това можете да посетите и остров Малта. Малта е островна държава, разположена на архипелаг в центъра на Средиземно море. Въпреки, че географски погледнато Малта е част от Африка, в културно – историческо отношение тя винаги е била неразделна част от Европейския континент. Редица цивилизации са оставили своя отпечатък върху развитието на островната държава, но най – значимо е влиянието на Християнския орден на рицарите на Малтийския орден. По тяхно време островът се урбанизира и изникват прекрасните барокови сгради, които днес привличат хиляди туристи.

По маршрут: СОФИЯ – МЕЦОВО - ИГУМЕНИЦА /ферибот/ – БАРИ/БРИНДИЗИ – ВИЛА САН ДЖОВАНИ /ферибот/ – МЕСИНА - ТАОРМИНА – ЕТНА - КАТАНИЯ - СИРАКУЗА – ферибот - ЛА ВАЛЕТА /ОСТРОВ МАЛТА/ - АГРИДЖЕНТО – СЕЛИНУНТЕ – МОНРЕАЛЕ - ПАЛЕРМО – ЧЕФАЛУ – МЕСИНА – ферибот – ВИЛА САН ДЖОВАНИ – БАРИ/БРИНДИЗИ /ферибот/ - ИГУМЕНИЦА – СОФИЯ

10 дни / 7 нощувки със закуски в хотели / 2 – на ферибот/ 5 вечери
Дати: от 28 април до 07 май 2014 г.

от 17 октомври до 26 октомври 2014 г.

М - САPUT MUNDI


Мецово_-_Игуменица_–_Бари/Бриндизи'>1 ден София – Мецово - Игуменица – Бари/Бриндизи

Отпътуване в 09.00 ч. от София от пл. “Ал. Невски” по маршрут Благоевград – Кулата – Игуменица. Попътна спирка за разходка в Мецово - един от най – самобитните и очарователни гръцки курорти, известен с уникалната си атмосфера и забележителна архитектура. Вечерта пристигане в Игуменица и в полунощ пътуването продължава на ферибот за Италия – настаняване на фотьойли /тип автобусни/, възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.2 ден – Вила Сан Джовани – ферибот - Месина - Таормина

Акостиране на пристанището на Бари/Бриндизи в 09.30 ч. Продължаване за областта Калабрия за фериботната връзка Вила Сан Джовани - Месина (Сицилия). Пристигане в Месина. Кратка спирка в този живописен град, разположен терасовидно на бреговете на Месинския пролив. Градът води началото си от епохата на гръцката колонизация, когато е създаден като колония на име Занкле. Днес спомен за богатата история на града са Катедралата, тевтонската църква Дева Мария, фонтанът на Орион, фонтанът на Нептун, както и живописната ботаническа градина. Отпътуване за Таормина – място за почивка още на древните гърци и римляни, а днес един от най – красивите градове в цяла Италия. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.3 ден – Таормина

Закуска. Туристическа обиколка: Гръцкият Театър /III в. пр. Хр./ - вторият по големина в Сицилия, Дворецът Корвая (построен през XII в. от черна лава и бял камък), Римският театър, главната улица Умберто, простираща се от Порта Месина до Порта Катания, Часовниковата кула, Катедралата. Следобяд свободно време за разходка и плаж. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Етна - Катания – Сиракуза

Закуска. Отпътуване за вулкана Етна – единственият активно действащ вулкан на нашия континент. С автобуса се спира на височина 1900 м, откъдето поне за малко посетителите могат да се докоснат до величието му и да направят снимки. Следваща спирка и туристическа програма в Катания – вторият по големина град в Сицилия и родно място на композитора Винченцо Белини. Пристигане в Сиракуза – един от най-старите градове. Туристическа програма: Гръцкият театър, пещерата “Ухото на Дионисий”, Римският амфитеатър, посещение на Стария град, разположен на остров Ортиджа – Храмът на Аполон, Храмът на Атина, Катедралата, фонтанът Аретуза. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ден – eкскурзия до остров Малта и Ла Валета (по желание)

Закуска. Свободно време или по желание еднодневна екскурзия срещу допълнително заплащане до остров Малта. Рано сутринта отпътуване с бърз ферибот от Поцало до Ла Валета. Туристическа обиколка на Ла Валета. Градът създаден от рицарите на Малтийския орден, грабва посетителите със своята старинна атмосфера и красиви архитектурни паметници. Следа от присъствието си тук са оставили финикийци, гърци, картагенци, римляни, византийци, араби и накрая рицарите на Св. Йоан. Обиколката на Валета включва градините Горна Барака, откъдето се открива чудесна гледка към пристанището на града. Посещава се и внушителната катедрала Св. Йоан, изградена от рицарския орден още през XVI в. Бароковият интериор на катедралата ще ви плени, най – голямото и богатство се намира в параклиса, където може да се види едно от най – прочутите произведения на гениалния Караваджо – „Обезглавяването на Йоан Кръстител“. Обиколката включва и минаване покрай Двореца на Великия магистър, който днeс е резиденция на малтийския президент, двореца „Casa Rocca Picola” – частно имение, което впечатлява с пищността и богатството на интериора на повече от 50- те си стаи. Връщане вечерта в хотела в Сиракуза. Вечеря. Нощувка.
6 ден Пиаца Армерина – Вила Романа дел Казале - Агридженто

Закуска. Отпътуване за Пиаца Армерина. Спирка за посещение на Вила Романа дел Казале / III – IV в. пр. Хр./ (UNESCO) - почти 9 века дом на богата и могъща фамилия, а днес атракция с много добре запазени мозайки. Продължаване за Агридженто (UNESCO). Посещение на Долината на храмовете – Храмът на Юпитер, Храмът на Херкулес и най – добре запазеният гръцки храм - Храмът на съгласието (Конкордия), посещение на Елинско – римския квартал /IV в. пр. Хр./ – внушителен градски комплекс, даващ представа за организацията в древния град. Настаняване в хотел. Вечеря. Чефалу_-_Месина_–_ферибот_–_Вила_Сан_Джовани_–_Бари/Бриндизи_–_ферибот_-_Игуменица__Закуска.'>Нощувка.

7 ден – Селинунте – Монреале - Палермо

Закуска. Отпътуване за Селинунте – най-известният археологически център на острова с намерените останки от гръцкия град Селинус /VII в.пр. Хр/. Посещение на източните храмове: групата от 3-те храма, от които Храмът Е, в чист дорийски стил, почти изцяло възстановен, посещение на Акропола и Храмът С, отчасти реконструиран - най-големият и най-старият /VI в. пр. Хр./ (храмовете се отбелязват с букви, защото все още не е сигурно на кои богове са били посветени). Отпътуване за Монреале /”Кралският връх”/ - едно от археологическите чудеса на Средновековието. Посещение на Катедралата - едно от най-великите сътворения на християнското изкуство с великолепно запазени мозайки /XII в. и XIII в./. Продължаване за Палермо - столицата на Сицилия, разположена в т.нар. долина Златна Раковина (Conca d’Oro). Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден – Палермо

Закуска. Туристическа обиколка: Катедралата с гробниците на норманските крале, Палатинската Капела в Двореца на Норманите, църквата Сан Джовани на отшелниците, Площад Белини, Площад Претория, църквата Ла Марторана /XII в./. Свободно време. Нощувка.

9 ден – Чефалу - Месина – ферибот – Вила Сан Джовани – Бари/Бриндизи – ферибот - Игуменица

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на най - красивата арабо - норманска катедрала (XII в.) в Чефалу, в която са се запазили най - старите мозайки в Сицилия. Отпътуване за Месина за фериботната връзка с Вила Сан Джовани. Продължаване за Бари/Бриндизи. Пристигане вечерта и отпътуване в 20.00 ч. с ферибот за Игуменица – настаняване на фотьойли /тип автобусни/, възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.

10 ден – Игуменица - София

Акостиране на пристанището на Игуменица в 08.30 ч. Продължаване за България. Пристигане в София вечерта.ЦЕНА: 945 лв.
Пакетната цена включва: транспорт с автобус категория 3*** , 7 нощувки със закуски и 5 вечери в хотели 3***, от които 2 – в Таормина/околности/района на Сант Алесио Сикуло, 2 – в Сиракуза /Ното/околности, 1 – в Агридженто/околности, 2 – в Палермо/околности, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута, фериботни билети и пристанищни такси Игуменица – Бари/Бриндизи – Игуменица (фотьойли тип автобусни), фериботни билети Вила Сан Джовани – Месина – Вила Сан Джовани, водач от агенцията.

Пакетната цена не включва: входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата и екскурзията с ферибот до остров Малта - 95 EUR при мин. 25 туристи, която включва организиран трансфер с автобус до Поцало и фериботен билет Поцало – Ла Валета – Поцало.
Доплащане за: медицинска застраховка – 12 лв., над 65 г. – 18 лв., над 70 г. – 24 лв.

единична стая – 215 лв.за настаняване на ферибота в каюта: вътрешна с 2 легла/ душ, тоалетна – 152 лв., външна с 2 легла/ душ, тоалетна – 167 лв., вътрешна с 3 легла/ душ, тоалетна – 112 лв., външна с 3 легла/ душ, тоалетна – 128 лв., вътрешна с 4 легла/ душ, тоалетна – 77 лв., външна с 4 легла/ душ, тоалетна – 85 лв. Забележка: Цените са на турист общо в двете посоки при условие, че всичките легла в каютата са заети. Изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване, която подлежи на допълнително препотвърждение.
Намаление за: дете до 18 год. с двама възрастни на допълнително легло – 100 лв.

Намаление за: дете до 18 год. с един възрастен в двойна стая – 50 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи

Необходими документи: задграничен паспорт или лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
Каталог: programi -> 2014
2014 -> Истанбул – градът, който не страда от кризата и привлича все повече и повече туристи, посетете го с нас
2014 -> Приложение 1 анализ на икономическите и социални характеристики и тенденции на община ивайловград
2014 -> Градчета на адриатика – порторож, пиран и копер
2014 -> Дати: от 17 юни до 29 юни 2014 г от 02 септември до 14 септември 2014 г
2014 -> Тайланд – Лаос – Камбоджа – Виетнам в земите на изумрудения дракон
2014 -> Турция -йонийските градове на древните гърци 8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски/ 7 вечери
2014 -> Йордания – израел 8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски/ 7 вечери
2014 -> Гърция – Йонийските острови Лефкада, Кефалония, Итака, Паксос и Антипаксос островите на божествата
2014 -> Програма 10 дни / 8 нощувки/ 8 закуски/ 3 обяда/ 4 вечери/ 3 пансиона all inclusive във Варадеро


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница