Програма 16 дни/ 15 нощувки Цена: 888 евро / 1737 леваДата16.09.2016
Размер60.3 Kb.

Англия, Шотландия и Ирландия -Обединеното Кралство


Автобусна програма 16 дни/ 15 нощувки
Цена: 888 евро / 1737 лева

Дата: 22.06/ 10.08 / 08.09.2013
Цената включва:


  • 15 нощувки със закуски: по една в Будапеща, Регенсбург, Кьолн, района на Ливърпул/Честър, Дъблин, Глазгоу, Ковънтри,Кардиф, Реймс, Аугсбург, Загреб; четири в Лондон ;

  • Тунел или ферибот Париж-Лондон ( пътуване през Ламанша);

  • Транспорт с комфортен автобус;

  • Екскурзовод на български език


Цената не включва:

-Настаняване в единична стая – 376 евро;

- Медицинска застраховка за 16 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г – 14 лв, за лица на възраст от 65 г до 70 г - 21 лв, за лица на възраст от 70 г до 75 г – 28 лв, за лица на възраст от 75 г до 80 г – 42 лв;

-Фериботен билет Холихед - Дъблин – около 28 GBP;

-Фериботен билет Белфаст - Глазгоу – около 28 GBP;

-Входни такси за посещаваните туристически обекти :

Кьолн- Кьолнската Катедрала( вход за съкровищницата - 5,00Е ) ;

Дъблин - Катедралата Св.Патрик - 5,50Е ;

Единбург - Замъка - 14 GBP ;

Кардиф - Замъка на Кардиф - 11 GBP ;

Стоунхендж - 7,50 GBP ;

Лондон: Катедралата Сейнт Пол и галерии- 14 GBP, Tower - 17 GBP, Уестминстърското абатство - 16 GBP, Окото на Лондон - 16 GBP,Разходка с кораб по Темза до Гринуич - 15GBP ;Кентърберийското Абатство - 9 GBP

-Използване на обществен превоз в някои градове
С тази екскурзия ще посетите: Будапеща - Регенсбург - Кьолн - Лондон - Ливърпул - Честър - Глазгоу - Единбург - Дъблин - Белфаст - Кардиф - Стоунхендж - Кентърбери - Реймс - Аугсбург - Загреб

Маршрут:7000 км.
Туристическа програма:

1 Ден – София – Будапеща


Отпътуване от София за Будапеща в 08:00ч от Националния стадион “Васил Левски” и в 08.30ч от автогара „Сердика”. Вечерта пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.


2 Ден - Будапеща - Регенсбург

Закуска. Кратка туристическа програма в Будапеща – спокойствие и оживление се преплитат в Будапеща, съхранила в сърцето си дългогодишната история и приветстваща модерното звучене на съвременна световна столица. Отпътуване за Регенсбург. Нощувка.
3 Ден - Регенсбург - Кьолн


Закуска. Туристическа програма в Регенсбург, красив старинен град, наподобяващ Италианските средновековни градове: интерес представлява Катедралата “Свети Петър”, изградена от зелен варовик, Златната кула и кулата Баумбург. Най-впечатляваща гледка се разкрива от Каменния мост над двата ръкава на Дунав. Свободно време – посетете близката Историческа кръчма с вкусните наденички, където според преданията са хапвали строителите на моста.
Отпътуване за Кьолн – известен като “метрополията на Рейн”, средновековната столица на Германия, чийто жители са прочути с чувството си хумор и склонността си към забавления, тук е създадена Кьолнската вода – “eau de Cologne”, някога лечебна, а сега най-използваната тоалетна вода. Нощувка в Кьолн.


4 Ден - Кьолн - Лондон


Закуска. Туристическа програма в Кьолн. Разглеждане на Кьолнската катедрала, сред чиито светини е ковчежето с мощите на тримата влъхви. Впечатляваща е и необикновената Кьолнска филхармония, разположена под земята. В сърцето на Стария град се намира Biermuseum, където се предлагат 700 марки бутилирана бира. Отпътуване за Англия – консервативна и провокираща, своеобразна с графствата си и типичния портрет на Englishman с цилиндър, чадър , суховато чувство за хумор, член на някой клуб.. Нощувка в Лондон.


5 Ден Лондон - Ливърпул - Честър


Закуска. Отпътуване за Ливърпул. Туристическа програма в Ливърпул – името му предизвиква асоциации с Велика морска сила, с преобръщащите света на музиката Beatles, с имената на футболни отбори от Висшата лига и забележителна архитектура. Интерес представляват: Монумента на Птицата на Ливърпул – символ на града, Катедралата, Сградата на параходството.
Продължаваме към Честър – бягство от обикновеното, по бреговете на река Дий откриваме руините на Римски амфитеатър и Храма на Минерва. Улиците и сградите на Стария град впечатляват с автентичността си, от особен интерес е Честърската Катедрала, в сърцето на града и Викторианският часовник от East End. Нощувка в района на Ливърпул/Честър.


6 Ден Холихед - Дъблин


Закуска. Рано сутринта отпътуване за Ирландия – „Родината на дъгата”, страната на бурните веселби, на ирландската музика и традиционния рил, на гостоприемните ирландци, готови винаги да разкажат някоя местна легенда...
Пристигане в столицата на Ирландия – Дъблин, родно място на прочутите писатели Оскар Уайлд и Джордж Бърнард Шоу, Самуел Бекет и Джеймс Джойс…
Туристическа програма в Дъблин: Библиотеката Честър Бийти – съхраняваща безценни средновековни ръкописи, Manson’s House – Кметството, Парламента, Катедралата, Арката на Мускетаря.
Разходка по улица „О’Конъл” – оживения център на Дъблин. Предлагаме Ви уникален тур „ По стъпките на Джеймс Джойс” – разкриващ едни от най-вълнуващите монументи и традиционни пъбове, посещавани от писателя.
Посещение на прочутата пивоварна Guiness / 14 ЕUR/, където ще опитате и прословутото тъмно пиво.Следобед посещение на Старата дестилерия на ирландското уиски Jameson / 12.50 EUR/.
Настаняване в хотел.
Възможност за организирана вечеря в традиционен Ирландски пъб – опитайте Ирландски пай с месо. Нощувка в Дъблин.


7 Ден Белфаст – Шотландия – Глазгоу


Закуска. Посещение на Белфаст, възпят и от легендарната група Boney M. В Белфаст интерес представляват Кралският университет и Замъка, Кралският салон на ликьора.
Отпътуване за Шотландия – земята на гайдите, на шотландското каре и малцовото уиски, на мъгливите шотландски планини, осеяни със старинни замъци и живописни езера, страната на Робърт Бърнс и Уолтър Скот.
Кратко пътуване с ферибот до Глазгоу - столицата и най-голeмият град на Шотландия, разположен на бреговете на река Клайд , чието име значи „красива зелена площ”. Разглеждане на Глазгоу - Катедралата Свети Мънгоу, площад Джордж скуеър, кметството Сити Чембърс и пешеходната зона с пъбове и ресторанти. Свободно време, не пропускайте шотландските пъбове и традиционни ястия.Нощувка в Глазгоу.


8 Ден Единбург– Ковънтри


Закуска. Туристическа програма в Единбург – градът на “средновековните небостъргачи”. Девизът на Единбург гласи: „Ако отидете във Великобритания и не видите Единбург, пътуването ви ще е напразно.“
Посещение на замъка Единбург, служил за дворец на последните шотландски крале и двореца Холи роуд хаус – официална резиденция на кралската фамилия. Разходка по “Кралската миля”- най-старата част от града, малките улички с готически сгради и традиционни пъбове разказват истории и тайни.
Посещение на Scotch Whisky Heritage Centre, където може да видите процеса на дестилиране на известното шотландско уиски. Отпътуване за Ковънтри. Нощувка.

9 Ден Ковънтри – Кардиф
Закуска. Кратка програма в центъра на Ковънтри – паметника на лейди Годива, запазени къщи от 16 век, бомбандираната Катедрала. Отпътуване за Уелс, чийто покровител е Св. Давид, а символи са Нарцисите и праз-лука. Туристическа обиколка на Кардиф – богатото му наследство е повлияно от Римляните и Норманите, от Саксонците, от Индустриалната революция и Черното злато – Милениум център, историческия Замък на Кардиф. Нощувка в Кардиф.
10 ден Гластънбъри – Стоунхендж
Закуска. Мистичен ден, посветен на тайнствени места…Посещение на абатство в Гластънбъри, тук в мъглите на Авалон оживяват легендите за Крал Артур, Мерлин и Господарката на Езерото… Смята се, че Крал Артур намира тук покой, а Йосиф от Ариматрея пренася тук тленните останки на Иисус…Продължаваме за Стоунхендж и посещение на мистериозния Каменен кръг . Нощувка в Лондон.


11 Ден Лондон


Закуска.Туристическа обиколка на Лондон - пулсиращият център на Британското самочувствие, град на възможностите и предизвикателствата, където консервативното и модерното живеят в хармония. Необикновена смесица от първия и третия свят, от лъскави небостъргачи в Ситито до червени фенери в Сохо, от „родината на театъра” West End до Bond Street – синоним на изисканост и елегантност. Посещение на Катедралата Сейнт Пол/ 10 GBP/, Уестминстърското абатство, Биг Бен, Tower Bridge, London Eye /16 GBP/.
Свободно време в Лондон. Не пропускайте Хародс – огромният универсален магазин, собственост на Мохамед ал Файед, а също и традиционното Теа Тime – чай с мляко и маслени бисвити. Нощувка.


12 Ден Лондон


Закуска. Туристическа програма в Лондон - Разходка с корабче по р.Темза до Гринуич. Следобед свободно време в Лондон. Нощувка в Лондон.


13 Ден - Кентърбери - Реймс


Закуска. Посещение на Кентърбъри, с известното Кентърбърийско абатство и Катедралата. Продължаваме към Франция, минавайки през Ламанша. Вечерта пристигаме във френската област Champagne - дала името и на вината, произведени само в тази област и съответстващи на традицията и стандарта. Площта, заета с лози в Champagne e 27,5 ха, а всеки хектар дава средно 8000 бутилки шампанско годишно. Нощувка в района на Реймс.


14 Ден - Реймс - Аугсбург


Закуска.Кратка туристическа програма в Реймс – столица на областта Champagne. Посещение на Катедралата, в която са коронясани всички френски крале. Отпътуване за Бавария, за Аугсбург – великолепен град, основан през XVI век, носещ името на император Август. Нощувка в Аугсбург.


15 Ден - Аугсбург - Загреб


Закуска. Разходка в Аугсбург – около Централния площад са най-изящните архитектурни паметници – ренесансовия фонтан и Кметството, Катедралата и къщите на Фугерите
Отпътуване за Загреб. Нощувка.


16 Ден - Загреб - София


Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница