Тренажор «Гурман» /Дата18.12.2018
Размер0.53 Mb.
#108206
ООД «Нашата радост», гр. Варна, ул. Мадара, 30, бл. 6, ап.30

E-mail: alisatoys@gmail.com; Skype mkoshkarov


Тренажор «Гурман» / «УникУм»™

Уникален тренажор за овладяване на китайските пръчици. Когато за пръв път посетите китайски ресторант, благодарение на това устройство, Вие веднага ще можете да си служите с пръчиците, ще изглеждате уверено и ще се чувствате като истински професионалист.

Тренажорът осигурява правилно положение на пръстите, държащи пръчиците. Това Ви дава възможност бързо и ефективно да придобиете навика да използвате китайските пръчици.

Използването на дадения тренажор също така развива моториката и той би бил полезен за болните от ДЦП (Детска церебрална парализа) и за тези, които се въстановяват след инсулт.

Получените навици се запомнят подсъзнателно.

Материал: PVC.

Ръчна изработка.

Препоръчва се за деца над 7 години и за възрастни.

Пръчиците представляват интерес и от научна гледна точка. На първо място те подпомагат развитието на пръстите. Според японските учени, при използването на пръчиците по време на ядене се задействат 80 стави и 50 мускула на рамото, на предната част на ръката, на дланите, а също и главния мозък . Така че използването на пръчиците не само развива ловкостта на ръцете, но и тренира мозъка. Съществува даже «Трактат за китайските пръчици».

Пръчиците за ядене са неизменима част от бита на много азиатски народи. Трябва да се отбележи, че те са станали символ на икономическия разцвет, който първи са почувствали жителите на Япония, след това Южна Корея, Тайван, Хон Конг, Сингапур, а от началото на 80-те години – в континентален Китай. Китайските пръчици се използват също така във Виетнам и в Тайланд.


ООД «Нашата радост», гр. Варна, ул. Мадара, 30, бл. 6, ап.30

E-mail: alisatoys@gmail.com; Skype mkoshkarov


Компютърна гривна за тийнейджъри и възрастни / «УникУм»™

Хората, които дълго работят на компютъра, познават чувството на дискомфорт в китката. От продължителното въздействие на твърдата повърхност на масата се притискат нервните влакна и се повреждат костната и хрущялната тъкан. Това може да доведе до разпространеното в света заболяване на китката – «тунелен синдром», при което засегнатите тъкани се възпаляват и не Ви позволяват да работите на компютъра. Това е най-известното и распространено заболяване в света, свързано с използването на мишката и клавиатурата.

Компютърната гривна осигурява комфортно расположение на китката при работа с клавиатурата и мишката, компактна е, и изглежда стилно. Когато си сложите компютърната гривна, ще се почувствате комфортно и ще изглеждате като истински професионалист.

Материал: PVC. Ръчна изработка.

Препоръчва се за тийнейджъри и възрастни.
Компютърна гривна за деца / УникУм»™

Компютърната гривна осигурява по-комфортно разположение на китката на детето при работа с клавиатурата и мишката по време на учене и игри.

Постоянното статично натоварване на едни и същи мускули, което може да бъде предизвикано от голямото количество еднообразни движения на ръката по време на работа с мишката или от неудобно положение на ръцете по време на работа с клавиатурата, при което китката се намира в постоянно напрежение, става причина за възникването на болка в нея, причинена от притискането на нерва в канала на китката. Намиращите се в непосредственна близост до нерва сухожилия се подуват, увреждат се ставите на китката, а също така отича и самият нерв.

Симптомите на заболяването са: в началнен стадий – треперене, сърбеж, бодежи в областта на пръстите, в следващият стадий – изтръпване, нарушаване на чувствителността, тежест в ръцете, болка в китката, която често се усеща в предната част на ръката, смущение и слабост в дланта, безсъние.

Резултати от използването на тренажора «Компютърна гривна»:

• ефективна профилактика на заболяването на канала на китката при децата, учещи на компютъра;

• намаляване на напрежението на киткита при продължителна работа с мишката или клавиатурата;

• край на разстройствата на чувствителността и движенията на ръцете.От гледна точка на профилактиката на заболяването на канала на китката, компютърната гривна е максимално ефективна и няма аналог на световния пазар.

Препоръчва се за деца над 6 години и хора с малка китка.

Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница