За шест месеца сем драснал цели 11 акта на тв "Алфа"Дата11.01.2018
Размер11.53 Kb.
Dnes.bg

9 януари 2014 г.Златко Желев

За шест месеца СЕМ драснал цели 11 акта на тв "Алфа"


Съветът не връчил нито един, Сидеров не ги приемал
11 акта за различни нарушения са били съставени на телевизия "Алфа" в последната половин година, но нито един от тях не е бил връчен на юридическия собственик на медията Волен Сидеров, обяви пред "Фокус" Мария Стоянова, член на Съвета за електронни медии (СЕМ).

По думите й в предишните месеци съветът се е самосезирал по проблемни казуси, предизвикали обществена реакция, сред които например този за отношението към бежанците.

Стоянова поясни, че част от актовете са свързани с недопускане на излъчване на предавания, които противоречат на добрите нрави, както и за дискриминация по различни пунктове.

Съставен е един акт за предавания, които могат да повлияят върху развитието на децата, пет акта за непредоставяне на информация на СЕМ от страна на телевизия "Алфа" за дейността й."Проблемът, с който и аз като член на СЕМ се сблъсквам, е в невъзможността нашите експерти да връчат актове на Волен Сидеров, който е лидер на "Атака" и юридическото лице, което стои зад телевизия "Алфа". Обратните разписки се връщат и на тях пише, че лицето отказва да получи актовете, съставени от СЕМ", оплака се Мария Стоянова.

"Просто се крие от нашите експерти. Неведнъж съм поставяла въпроса на заседание на съвета за това, че ние, от една страна, губим от това, че не можем ефективно да вършим своята дейност докрай, защото не е въпросът само в съставянето на акта, а и в неговото връчване. Губим и събираемост на средства от тези актове", обясни още тя.

Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница