150,000 лева дари Фондация „Америка за България“ на Обществения дарителски фонд в Габрово



Дата24.10.2018
Размер18.21 Kb.
#96603





150,000 лева дари Фондация „Америка за България“ на Обществения дарителски фонд в Габрово

Чек за дарение от 150 000 лева връчи Президентът на Фондация „Америка за България“, госпожа Нанси Шилър, на председателя на УС на Обществен дарителски фонд, Тихомир Галов днес. Средствата ще бъдат използвани за иновативни проекти за каузата „Габрово-град на творчеството, младежта и туризма“. Тази обща визия за града ни набелязаха заедно над 100 габровци, които взеха участие в провелата се през февруари Конференция на бъдещето. На нея бяха определени 8 приоритета, върху които общността следва да се фокусира: насърчаване на бизнеса и предприемачеството; развитие на културата; развитие на неформалното образование; масов спорт и свободно време; екология и зелено Габрово; развитие на туризма; брандиране и комуникационна стратегия на Габрово и обединяване на общността.


„Надявам се, че вашият филантропски кръг ще припознае каузата на участниците в Конференция на бъдещето и ще я подпомогне“ – заяви г-жа Шилър в обръщението си. „Участниците вложиха сърце и ентусиазъм в дискусията за перспективите пред този прекрасен град. Надявам се всички заедно – общината, гражданите, нестопанските организации, бизнеса, да работят заедно, за да може след пет години Габрово да е пълен с млади хора, да гъмжи от туристи и да е в центъра на иновациите и предприемачеството“, сподели още госпожа Шилър.
Общественият дарителски фонд в Габрово беше избран да получи дарението без колебание – със своята 15-годишна история, безупречна репутация и активен кръг от съпричастни дарители той е естественият достоен партньор на Фондация „Америка за България“ в Габрово.
За Фондация „Америка за България“

Фондация „Америка за България“ е една от най-големите благотворителни организации в Централна и Източна Европа и е създадена през 2009 г.


Тя е пряк наследник на Американския инвестиционен фонд, чиято успешна дейност в продължение на повече от 20 години създава капитала, с който оперира Фондацията днес. Това позволява „Америка за България“ да бъде напълно независима и самостоятелна институция.

От създаването си до днес Фондацията е инвестирала над 200 млн. долара, за да подпомогне укрепването на динамичната пазарна икономика и институциите на демократичното общество в България чрез подкрепа на инициативи в шест области: „Образование“, „Гражданско общество и демократични институции“, „Развитие на частния сектор“, „Изкуство и култура“, „Културно наследство и туризъм“ и „Социална сфера“.
Каталог: documents
documents -> Български футболен съюз п р а в и л н и к за статута на футболистите
documents -> Изготвяне на Технически инвестиционен проект и извършване на строително-ремонтни работи /инженеринг/ на стадион “Плевен”
documents -> П р а в и л а за организиране и провеждане на ученическите игри през учебната 2013/2014 година софия, 2013 г
documents -> К о н с п е к т по дисциплината “Обща и неорганична химия” за студентите от І–ви курс специалност “Фармация” Обща химия
documents -> Издадени решения за преценяване на необходимостта от овос в риосв гр. Шумен през 2007 г
documents -> За сведение на родителите, които ще заплащат таксите по банков път цдг” Червената шапчица”
documents -> Стъпки за проверка в регистър гаранции 2016г. Начална страница на сайта на ауер електронни услуги
documents -> Общи въпроси и отговори, свързани с държавните/минималните помощи Какво е „държавна помощ”


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница