Чрез председателя на народното събрание г-жа цецка цачеваДата19.07.2018
Размер18.24 Kb.
ЧРЕЗ

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Г-ЖА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА
ДО

МИНИСТЪРА НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ В СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО

Г-ЖА СВЕТЛАНА ЖЕКОВА

В Ъ П Р О С
от народния представител Джевдет Чакъров от ПГ на ДПС
На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 90, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, внасям въпрос
ОТНОСНО: отпускане от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда на безвъзмездна финансова помощ на община Първомай за проекта за допълнително водоснабдяване на с. Буково
УВАЖАЕМА Г-ЖО ЖЕКОВА,
Обръщам се към Вас във връзка с търсенето на решение за осигуряване на водоснабдяване на село Буково, община Първомай, област Пловдив.

От повече от десет години село Буково е почти целогодишно на воден режим, защото водата в ползвания в момента от селото водоизточник е изключително недостатъчна за задоволяване на потребностите на живeещите в населеното място.

Тъй като община Първомай е с ограничени финансови възможности, същата се обърна с молба за финансова помощ към Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и представи проект за допълнително водоснабдяване на селото.

С писмо от 26 август тази година кметът на община Първомай г-н Ангел Папазов е информиран от ПУДООС, че на заседание на Управителния съвет на предприятието на 1 август тази година е взето решение да се отпуснат 1 573 024 лева за реализацията на проект “Допълнително водоснабдяване на село Буково, община Първомай”.Във връзка с това моите въпроси към Вас са:


  1. Подготвя ли се подписването на договора между община Първомай и ПУДООС за отпускането на безвъзмездната финансова помощ за реализацията на проект “Допълнително водоснабдяване на село Буково, община Първомай”?

  2. Ако се подготвя такъв договор, на какъв етап е подготовката му и кога се очаква той да бъде подписан?

  3. Ако все още няма процедура по подготовка на договор, каква е причината за това и ще се подпише ли изобщо такъв договор с община Първомай за реализацията на посочения по-горе проект?Народен представител:

Джевдет Чакъров


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница