Държавен куклен театър пловдивДата14.01.2018
Размер100.21 Kb.
ПЕТНАЙСТИ ЮБИЛЕЕН МЕЖДУНАРОДЕН

КУКЛЕНО - ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ

ДВАМА СА МАЛКО – ТРИМА СА МНОГО”04 - 10 СЕПТЕМВРИ 2006 г.

участници и анотации за спектаклите

ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР – ПЛОВДИВ 04 септември 2006, 19.00 ч.
“ТРИМАТА БРАТЯ И ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА”


извън конкурсната програма

Режисьор – ЕВЕЛИНА КЬОСОВСКА

Сценография – ВИРЖИНИЯ ПЕТКОВА

Музика – НЕЛИ ЛАЗАРОВА

Участват – ИВА ВЕЛИКОВА - АНТОНОВА, МИХАЕЛА АНДОНОВА и СОНЯ БОТЕВА

Спектакълът “Тримата братя и златната ябълка” разказва стара българска народна приказка. Трима братя получават наследство от баща си златна ябълка. За беда, всяка година долита една Ламя и я открадва. Само Най-малкият от братята поема по дългия път след Ламята, за да върне своята златна ябълка. По пътя неусетно пораства и открива че силата на човек се крие в сърцето. Открива позабравени ценности като вяра, надежда, любов. Открива приятелството и мъдростта. Успява да победи Ламята и да върне своята златна ябълка. За да може отново да блести на върха на дървото, изплетено от ръцете на разказвачките. Спектакъл в който българската фолклорна музика, народното творчество и ръкоделие, българските танци и обреди са преплетени в една вълшебна, магична приказка.

Продължителност на спектакъла: 45 мин. Препоръчителна възраст на публиката – над 5 години


ГРУПА НАРИЯ ИНРИ МАГАРИЯ /НИМ/ - София

04 септември 2006, 20.30 ч. - открито пространство пред ДКТ Пловдив

06 септември 2006, 21.30 ч. - площад Стефан Стамболов

извън конкурсната програма... Разказвачи на приказки, артисти, жонгльори и танцьори, чиято цел е да разширят типичните дефиниции за пърформанс и представите за това, което той представлява ... Ние сме група хора, занимаващи се с изкуство и танци с огън във всичките му сензитивни, емоционални, психофизични и магични аспекти. Това съчетание между танц и мит, между движения и ритуали, извежда на преден план вътршният ни огън - възпламеняваме същността си, трансформирайки ежедневното в магика. Ти си танцьорът и танцът. Просто се присъедини към нас, забавлявайки се.

Продължителност на спектаклите: 20 мин.


ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР – БУРГАС 05 септември 2006, 10.00 ч.

“ЗАБАВА В ГОРСКАТА ДЪБРАВА”


Автор и режисьор – ИРОСЛАВ ПЕТКОВ

Сценография – ЕВГЕНИЯ ЛАЧЕВА

Музика – ПЕТКО МАНЧЕВ

Участват – ИРЕНА НЕНЧЕВА, РУМЯНА КРАЛЕВА и ГЕОРГИ МИНКОВЕдна невероятна музикална класация, в която Голямата награда ще грабнат тези изпълнители, който получат най-силни аплодисменти от публиката. "ТОП 6" или кой ще победи - Рап групата "Мечките", балетна формация "Квакаданс", императора на магиите Мистър Блиц, брейкарите "Бронираните глави", солиста на Милканската скала Хипохиполоти или рок-групарите "Гарваните"? Вие сте най-важните участници в това забавно шоу, защото вие сте неговото жури! Не го пропускайте!

Продължителност на спектакъла: 40 мин. Препоръчителна възраст на публиката – над 5 години.


ЦЕНТЪР ЗА ИЗКУСТВА “ЗА РОДОПИТЕ” – с. БОСТИНА в сътрудничество с РОДОПСКИ ДТ “НИКОЛАЙ ХАЙТОВ” – СМОЛЯН 05 септември 2006, 14.00 ч.
“КОКОШКА С БРОШКА”


Сценарист, режисьор и продуцент – ПЕТЪР ТОДОРОВ

Художник – ХАННА ШВАРЦ

Музикално оформление – ДЕСИСЛАВА МИНЧЕВА

Участва – ДЕСИСЛАВА МИНЧЕВА

Кокошка с брошка” е спектакъл с кукли за деца и техните родители. В него се разказва историята на една Кокошка, която вместо яйце снася шоколадов бонбон и това я хвърля в ужасна паника. След безуспешни опити да намери успокоение от сполетялата я “трагедия” при приятелката си Патицата, при Доктора и при Царя, накрая хубавият слънчев ден и децата я убеждават, че всъщност не се е случило нищо страшно, а напротив. Колко прекрасно е да направиш нещо различно и с това да зарадваш някого, например децата...

Продължителност на спектакъла: 35 мин. Препоръчителна възраст на публиката – над 2 години.


ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР – СЛИВЕН 05 септември 2006, 18.00 ч.

“МИСТЕРИЯ С ЯЙЦА”


Режисьор– ТЕОДОРА ПОПОВА

Сценография – ВЕРА БЕНКОВСКА

Музика – ВЛАДИМИР ДЖАМБАЗОВ

Участват – БИЛЯНА МАРИНОВА, КАЛИНА МАРИНОВА, МАРИЯ РАЙЧЕВА и ГЕОРГИ МАНЕВКошница с яйца е намерена сред джунглите на Африка. Детективът Хари Джонсън е твърдо решен да открие чии са. Канарчета, папагали, фламинго, щраус, марабу… В Африка има толкова много странни птици, но само една от тях е истинската майка. Дали детективът ще успее да се справи с този криминален случай? Хари може да разчита само на две неща – безпогрешната си логика и своята вярна секретарка – горилата Матилда. Едното от тях го подвежда. Въпросът е кое?

Продължителност на спектакъла: 45 мин. Препоръчителна възраст на публиката – над 6 години.ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР – ВИДИН 06 септември 2006, 10.00 ч.

“ДЖУДЖЕТО ДЪЛГОНОСКО”


Автор – по ВИЛХЕЛМ ХАУФ

Драматизация– ПЕТЯ ДИМИТРОВА

Режисьор– ВЕСЕЛИН БОЙДЕВ

Сценография и кукли – КРУМ КРУМОВ

Музика – ВАСИЛ ГРОМКОВ

Участват – КРАСИМИР КОЛЕВ, АДЕЛИНА ИЛИЕВА и ЕВГЕНИЯ ГЕОРГИЕВАНикак не е приятно някоя непозната старица да се окаже вещица, да те омагьоса в джудже с дълъг нос и да те затвори седем години в дома й, да служиш като готвач. Това е цената, която плаща младият Вилм, за да получи в замяна познания и умения, с които започва да прави чудеса. Така той дава на хората онова, което са изгубили, забравили или никога не са притежавали, за да бъдат отново щастливи.

Продължителност на спектакъла: 45 мин. Препоръчителна възраст на публиката – над 3 годиниТЕАТЪР ПЛЮС - Хихон, Испания 06 септември 2006, 12.00 ч; открита сцена “Одеона”

“ТЕАТЪРЪТ НА КАРАБАС”


Авторски спектакъл на ОЛГА и АЛЕКСАНДЪР ЧУРЧИЧ

Музикално оформление – АЛЕКСАНДЪР ЧУРЧИЧ

Кукли – ОЛГА ЧУРЧИЧ

В някои кътчета на широкия свят го познават като Трагалумбре, в други като Манджафоко или Стромболи, но това винаги е той – собсвеникът на кукления театър, човекът, който даде на Пинокио онези пет златни монети, доктор на куклените науки, Ас, Дон Карабас. Никой не познава по-добре от него душата на куклите, никой по-добре от него не знае как да направи един добър куклен спектакъл, но има нещо, което той не знае и никога не е правил – да поиска прошка, да каже “Извинявай”.

Театърът на Карабас” е куклено-музикално шоу, в което са застъпени най-различни системи кукли – марионетки, дорчета, мапети и импровизирани кукли.

Продължителност на спектакъла: 50 мин. Препоръчителна възраст на публиката – над 3 години.
ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР – ВАРНА 06 септември 2006, 18.00 ч.

“ПАЛЕЧКА”


Автор – ХАНС КРИСТИЯН АНДЕРСЕН

Сценична адаптация и постановка – ВЕРА СТОЙКОВА

Сценография – МАРИЕТА ГОЛОМЕХОВА

Музика – НЕЛКО КОЛАРОВ

Участват – ЕВГЕНИЯ ВАСИЛЕВА, ДИАНА ЦОЛЕВСКА, ГАЛИН ГИНЕВ, БОЯН СТОЯНОВ и ВЕРА СТОЙКОВА

Палечка” е спектакъл без думи и е замислен като музикално пътешествие в света на големия писате. В сценичната му реализация се вплитат два плана – гротескната житейска действителност, заобикаляща младия студент, и нежния, поетичен свят, роден във въображението на бъдещия разказвач.Животът от улицата прелива в света на фантазията и това преминаване през невидимата стена променя и създава образи, познати и обичани поколения наред. Сред листата на цветето, родило най-нежното и крехко създание от приказния свят, се срещат доброто и злото, красивото и грозното, смешното и тъжното, реалното и недостижимото… Добре дошли в този различен свят.

Продължителност на спектакъла: 50 мин. Препоръчителна възраст на публиката – над 7 годиниДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР – ЯМБОЛ 07 септември 2006, 11.00 ч.

“КЪЛБОТО”


Авторски спектакъл на РУМЕН ГАВАНОЗОВ и СТАНИСЛАВА КРЪСТЕВА

Музикално оформление – СВЕТЛОЗАР ГЕОРГИЕВ

Участва – РУМЕН ГАВАНОЗОВ

... То диша. То е живо...То е огромно, то е древно, то е могъщо... То се върти, то пътува... То е богато, то е щедро, то е красиво... То е търпеливо... То е кръгло... Ние ходим по него и оставяме следи, отпечатъци, дири... Понякога тези следи са красиви и възвишени... леки. Като че ли танцуваме... Друг път сякаш не стъпваме, а маршируваме. Тогава сме зли, тогава палим, мърсим, отравяме, сеем разруха. И то боледува. Боли го. ... трябва да внимаваме как стъпваме, какви следи оставяме... То е Земята. Тя е наш дом!

Продължителност на спектакъла: 55 мин. Представление за децата и техните възрастни
ОБЛАСТЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР – ПСКОВ, Русия 07 септември 2006, 17.00 ч.; Открита сцена “Цар Симеонова градина”
“ПЕТРУШКА И ЖИТЕНАТА ПИТКА”


Автор и режисьор постановчик – АЛЕКСАНДЪР ЗАБОЛОТНИЙ

Художник – ЕВГЕНИЙ БОНДАРЕНКО

Музика – ВИКТОР РАСОВСКИЙ

Участват – ЕЛЕНА СМИРНОВА, РАИСА ИВАНОВА, ЕВГЕНИЙ БОНДАРЕНКО, ДМИТРИЙ ЧЕРНОВ и АЛЕКСАНДЪР ЗАБОЛОТНИЙВ нашия спектакъл веселият латернаджия ще ви разкаже руската народна приказка “Житената питка”. Заедно с него и отруденият му притятел Петрушка вие ще имате възможността да отидете до Санкт Петербург, да се отдадете на увлекателна разходка из гората, където Петрушка ще спаси Бабата, Дятото и Житената питка от едно сърдито, но забавно чудовище.

Продължителност на спектакъла: 45 мин. Препоръчителна възраст на публиката – над 5 години


ТЕАТЪР “БАРУТИ, на ръба на сетивата” - Атина, Гърция 07 септември 2006, 19.00 ч.
“МИСТЕРИЯТА НА ОРИЕНТА”


Автор – ФРАНЦИСКО БРИТО и ВУЛА КУРУ

Режисьор– ФРАНЦИСКО БРИТО

Музика – ПАБЛОС САРАНДИНОС

Сценография – ВУЛА КУРУ

Участват – АЛЕКИ ПАПАХАЧИС, ВУЛА КУРУ, КОСТАС АНГЕЛОПУЛОС и ФРАНЦИСКО БРИТО

От 1987 г. Марионетен театър “Барути, на ръба на сетивата”търси нови възможности в движението на куклата. Различни култури и цивилизации се преплитаха в този път, вдъхновяваха и влияеха. Това представление е цветето, родило се на края на пътеката. В него приказното помага на марионетката да следва точно човешкото движение – естествено и нежно. Образите в едно с музиката отнасят душата в една магична реалност, в която неодушевеното оживява и няма невъзможни неща.

Продължителност на спектакъла: 60 мин. Препоръчителна възраст на публиката – без ограничениеТЕАТЪР “МЛАДИ АКТЬОРИ” - Люлебургаз, Турция 08 септември 2006, 11.00 ч

“ИЗГРЕВЪТ”


извън конкурсната програма

Автор – АЛЕКСАНДЪР ПОПЕСКУ

Режисьор – ПЕТЪР ПЕТКОВ

Сценография и кукли – ВЕСЕЛИН АНЕВ

Музикално оформление – ДЕТЕЛИНА ЗАХАРИЕВА

Участват – ЕЛИФ САРЪОЛУ, БИРЖАН САРЪОЛУ, УТКУ ЧОРБАДЖИ, ЕРДОАН АНЪЛ ТЕКИН и МЕСУТ САРЪБОЛУВече няколко години, малкият мишок, на име Муф живееше сам самичък в едно мрачно мазе. Нещеш ли - един ден при Муф дойде неочаквана гостенка – Одилия – красива порцеланова балерина. Одилия бе хвърлена в мазето, защото единият й крак се счупил и тя повече неможела да танцува. Но малкият Муф намерил начин да направи Одилия щастлива и те станали най-добрите приятели на света.

Продължителност на спектакъла: 40 мин. Препоръчителна възраст на публиката – над 5 години


ОБЛАСТЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР “АЛАКАЙ” - Актьбинск, Казакхстан 08 септември 2006, 18.00 ч.; сцена “Военен клуб”

“КОЙ ЗАПЛИТА КОНСКИТЕ ГРИВИ”


извън конкурсната програма

Автор – М. АЗОВ, ТИКХВИНСКИ

Режисьор – Е. ПЕРМЯКОВ

Сценография – А. КУРМАНАЛИНА

Музикално оформление – А. ЕРМЕКБАЕВ

В основата на този спектакъл е легендата на древните казахи за различните етапи, които героят трябва да премине, за да израсне и възмъжее. Испитанията са сурови, но животът има своите правила... Добре дошли в приказните времена на Средна Азия.

Продължителност на спектакъла: 50 мин. Препоръчителна възраст на публиката – над 8 години


КУКЛЕН ТЕАТЪР “РЕЙН” - Техеран, Иран 08 септември 2006, 21.00 ч.

“ПОДАРЪКЪТ ЗА ГОДИШНИНАТА”


Режисьор – РОШАНАК РОШАН

Сценография – НАРМИН НАЗМИ

Кукли – САЛМА МОХСЕНИ - АРДЕХАЛИ

Музика – ХЮСЕИН ПИШКАР

Участват – АФШИН НАШХЕМИ, САЛМА МОХСЕНИ – АРДЕХАЛИ, БАХРАМ БЕХБАХАНИ, РОШАНАК РОШАН и САСАН ПИРУЗ

Тази нощ е годишнината от тяхната сватба и майсторът на кукли е нправал нещо специално за повода. Всичко е готово и трепти в очакване на грандиозния празник. Мъжът неволно потъва в любовните си спомени. Нишката го води от самото начало – където започва любовта – до края, който можеше / може да е престъпление. Кошмар ли видя той или наистина извърши престъплението? Никой не знае? Или може би само ние не знаем?

Продължителност на спектакъла: 40 мин. Препоръчителна възраст на публиката – над 16 годиниДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР – ТЪРГОВИЩЕ 09 септември 2006, 10.00 ч.

“ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА”


Режисьор – ЕВЕЛИНА КЬОСОВСКА

Сценография – КРУМ КРУМОВ

Участват – МИГЛЕНА ГРОЗЕВА, ЦВЕТИНА ИВАНОВА и СТЕЛА СТОЙНЕВА

Съвременна музика, визуална прилика на героите с любими анимационни герои, разказвачи – “съвременнте” баби – една весела пародия на пристрастяването към модерното и родителската амбиция за “всезнаещи и всевъзможни деца”, един оригинален прочит, който ни напомня, че “животът на хартия е приличен, но в действителност е той различен”...

Продължителност на спектакъла: 40 мин. Препоръчителна възраст на публиката – над 4 години


ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР “ДОРА ГАБЕ” – ДОБРИЧ 09 септември 2006, 14.00 ч.

“ОТКЪДЕ ДОЙДОХА БЕБЕТАТА”


Автор и режисьор – ТЕОДОРА ПОПОВА

Сценография – НИКОЛАЙ ДЕМЕРОВ

Музика – ГЕРГАНА ВАСИЛЕВА

Участват – МЕГЛЕНА ВЪЛКОВА, ЮЛИЯ РАДЕВА и ДИМИТЪР ЯЛЪЗОВДецата винаги ще задават въпроси – невинни и чисти като самите тях. Въпроси, които им помагат да се ориентарит в този толкова голям и странен свят. Няма нищо страшно. Нека да им отговорим. Сюжетът на тази куклена пиеса, изпълнен с ярки персонажи, множество комични ситуации и почти криминална интрига, гарантира интереса за всички, дори и на тези, които по един или друг начин вече знаят отговора на “най-сложният въпрос”.

Продължителност на спектакъла: 45 мин. Препоръчителна възраст на публиката – над 5 години.


КУКЛЕНО-ТЕАТРАЛНО СТУДИО "ИМПРЕСИЯ" – Пловдив 09 септември 2006, 20.00 ч.

“МЕТАМОРФОЗИ”


Авторски спектакъл на ВАНЯ И ИВАН СИВИНОВИ

Магия, музика, тъмнина, кукла, душа, ритъм, светло, празник...


и

ЗАКРИВАНЕ НА ХV КУКЛУНО-ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ “ДВАМА СА МАЛКО – ТРИМА СА МНОГО”, ПРИСЪЖДАНЕ НА НАГРАДИТЕ НА ФЕСТИВАЛА


КУКЛЕН ТЕАТЪР КРАГУЕВАЦ – Сърбия 10 септември 2006, 11.00 ч.

“ХРАБРИЯТ ОЛОВЕН ВОЙНИК”


Автор – ХАНС КРИСТИЯН АНДЕРСЕН

Режисьор – ТОДОР ВЪЛОВ

Сценография и кукли – СТЕФКА КЮВЛИЕВА

Музика – ЕЛЕНА МЕТОДИЕВА

Участват – МИЛИЦА РЕЦИЧ, МИЛОШ КРЪСТОВИЧ и НЕНАД ВУЛЕВИЧ

Една приказка, съхранила сюжета и атмосферата на андерсеновата магия, но и обогатена с привнесени герои и от други творби на великия разказвач. “Какво е любовта за онова време и какво – за съвременния човек?”, това е само един от въпросите, които търсят своя отговор в тази многопластова постановка, интересна както за малките, така и за големите зрители.

Продължителност на спектакъла: 40 мин. Препоръчителна възраст на публиката – над 5 години .ДЪРЖАВЕН МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР “КАДРИЕ ЛЯТИФОВА” - Кърджали, България 10 септември 2006, 11.00 ч.
“ПРИНЦЕСАТА И ГРАХОВОТО ЗЪРНО”


Сценична адаптация и режисура – ЖУЛИЕТА КОЛЕВА

Композитор – БОРИС КАРАДИМЧЕВ

Сценичен вариант – СТЕФАН ЯНКОВ

Участват – ЯКУБ ЯКУБ и ТЕЗДЖАН АХМЕДОВАДраматизацията на Стефан Янков е първият детски спектакъл на новосъздадения Държавен музикално-драматичен театър „Кадрие Лятифова” в Кърджали. Любимата на всички поколения приказка за пореден път разкрива борбата между доброто и злото, любовта и трудните пътища за достигане до нея. Преживейте заедно с нас тази магия.

Продължителност на спектакъла: 45 мин. Препоръчителна възраст на публиката – над 5 години.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница