Инструкция за използванеДата22.10.2018
Размер12.86 Kb.
Инструкция за използване
Tetra Pond AlgoremАлджи контрол

Препарата се използва за контролиране на растежа на водорасли във външни басейни.

Ефикасен срещу цъфтеж на водорасли. Служи за третиране на позеленяла вода. Не вреди на риби и растения. Под действието на Алджи контрол водораслите се суспендират на по-едри бучки, които лесно се почистват.
Начин на употреба
Разклатете преди употреба.

Добавете 10 мл за всеки 200 литра вода. Препарата трябва добре да се разбърка с водата в басейна. За да смесите препарата с водата, предварително го разбъркайте в кана с вода, и излейте водата равномерно върху повърхността на басейна. За по-добро смесване, може да използвате насочена силна струя вода.


Басейна е добре да се аерира в продължение на 1 денонощие преди поставяне на препарата. Поставяйте Алджи контрол сутрин, и наглеждайте басейна редовно през деня. След третиране, ще се формират буци от зелени водорасли и трябва своевременно да бъдат отстранявани от водата. Ако не ги отстраните, ще се разградят, замърсявайки водата и причинявайки ниски нива на кислород. Рибите ще започнат да се задушават.
След 3 дни може да повторите третирането с Алджи контрол – с половината от началната доза. След второто третиране се препоръчва да смените 25% от водата в басейна, преди да третирате за трети път.
Ефективността на АлгоРем се повишава значително ако използвате Препарата Tetra Pond ClariFin 1-2 часа преди третиране с Алджи контрол.
За да предотвратите развитието на водорасли алджи в басейн с рибки, можете да засадите в него растения.

Ако в басейна ви има водни лилии и други плаващи растения, те ще спрат достъпът на слънчева светлина до алджите, и ще предотвратят развитието им.Избягвайте също така да храните прекалено рибките, за да не осигурявате храна на алджите, и не използвайте тор в почвата за водните растения.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница